اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شرایط ثبت ازدواج دوم و دریافت مزد از شوهر!


حتما بسیار پیش آمده كه در موقعیتی قرار گرفته‌اید كه نمی‌دانسته‌اید مشكل‌تان را چگونه حل كنید یا اینكه نسبت به شرایط حقوقی محقق شدن آن فعل و آثار احتمالی آن آگاهی كافی نداشته‌اید.

خبرگزاری ایسنا: حتما بسیار پیش آمده كه در موقعیتی قرار گرفته‌اید كه نمی‌دانسته‌اید مشكل‌تان را چگونه حل كنید یا اینكه نسبت به شرایط حقوقی محقق شدن آن فعل و آثار احتمالی آن آگاهی كافی نداشته‌اید.

در مجموعه نوشتاری تحت عنوان «آیا می‌دانید» شما را با برخی از این موارد آشنا می‌كنیم.


مجموعه «آیا می‌دانید» با یادآوری برخی نكات حقوقی كه با زندگی روزمره انسان‌ها سر وكار دارد، تلاش خواهد كرد تا بر داشته‌های حقوقی شما در این حوزه بیفزاید. بخش چهارم این مجموعه به این شرح است:

آیا می‌دانید؟

 دفاتر ازدواج حق ندارند بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد را به ثبت برسانند.

آیا می‌دانید؟

 عدم ثبت واقعه ازدواج جرم محسوب می شود و مرتکب به حبس تا یك سال محکوم خواهد شد.

آیا می‌دانید؟


 اگر مردی در زمان عده طلاق همسر اولش، بخواهد ازدواج دیگری نماید باید با کسب اجازه از دادگاه باشد زیرا زوجه در این ایام هنوز همسر شرعی وی محسوب می‌‌شود.

آیا می‌دانید؟

 به زنی که به عقد موقت مردی در آید و به زبان عامیانه صیغه وی شود، نفقه‌‌ای تعلق نمی‌‌گیرد مگر اینکه در زمان عقد موقت در این مورد توافقی صورت گرفته باشد.

آیا می‌دانید؟

 حقوق فرزندان حاصل از ازدواج موقت از جمله نفقه – حضانت – توارث بر عهده پدر طفل می‌‌باشد.

آیا می‌دانید؟

 در نکاح موقت هیچ یک از زوجین از یکدیگر ارث نمی‌‌برند.

آیا می‌دانید؟

 مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت مستند به قانون می‌‌باشد.

آیا می‌دانید؟

 اگر زوجه کارهایی را که شرعاً بر عهده وی نبوده و به دستور زوج و با قصد عدم تبرع (مجانی و بدون عوض نباشد) انجام دهد می‌‌تواند از دادگاه تقاضای دریافت اجرت المثل نماید.

آیا می‌دانید؟


 زن وقتی می‌‌تواند مطالبه اجرت‌‌المثل نماید که تقاضای طلاق از طرف شوهرش باشد.

آیا می‌دانید؟

 در تعیین اجرت المثل ملاک وضع مالی مرد نیست بلکه دادگاه دستور به انجام کارشناسی صادر می‌‌نماید.       


ویدیو مرتبط :
شرایط دریافت وام ازدواج(شوخی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرایط دریافت هدیه ازدواج تامین اجتماعی



اخبار ,اخبار اجتماعی,کمک هزینه ازدواج  تامین اجتماعی


 اخبار اجتماعی - شرایط دریافت هدیه ازدواج تامین اجتماعی

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه با توجه به سیاست کلان کشور مبنی بر افزایش جمعیت و حمایت از ازدواج جوانان، احتمال افزایش مبلغ کمک هزینه ازدواج این سازمان برای زوجین تحت پوشش وجود دارد؟ اظهار کرد: پرداخت کمک هزینه اجتماعی، در ردیف قوانین ما قرار دارد وهرگونه تغییر در این خصوص نیازمند تغییر و اصلاح قانون است.

به گزارش ایسنا، محمدحسن زدا با اشاره به بخشنامه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در راستای تحقق سیاست‌های جمعیتی به سازمان‌های زیرمجموعه این وزارتخانه ابلاغ شد، درباره جزئیات ارائه هدیه ازدواج تامین اجتماعی به بیمه شدگان توضیحاتی ارائه کرد.

وی در این باره افزود: اگر هربیمه‌ شده طی پنج سال قبل از تاریخ ازدواج، حداقل به مدت 720 روز سابقه کار داشته و حق‌بیمه این مدت را مستمرا پرداخت کرده باشد، می‌تواند کمک هزینه ازدواج دریافت کند، البته ازدواج دائم و ازدواج اول بودن بیمه شده از جمله دیگر شرایط لازم است.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه میزان این کمک هزینه برابر با یک ماه متوسط حقوق یا دستمزد بیمه‌ شده است اظهار کرد: این مبلغ بلاعوض است و حتی اگر زن و شوهر هر دو دارای شرایط دریافت کمک هزینه باشند، به هر دوی آنها تعلق می‌گیرد.

واریز یک روزه کمک هزینه ازدواج
زدا افزود: در حال حاضر محدودیت اعتباری برای پرداخت این کمک هزینه نداریم و افراد پس از مراجعه به ادارات تامین اجتماعی و ارائه مدارک لازم، این مبالغ را ظرف مدت یک روز دریافت می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا با توجه به سیاست کلان کشور مبنی بر افزایش جمعیت، احتمال افزایش این مبلغ برای زوجین جوان وجود دارد؟ اظهار کرد: پرداخت کمک هزینه اجتماعی، در ردیف قوانین ما قرار دارد و هرگونه تغییر در این خصوص نیازمند تغییر و اصلاح قانون است.

در بخشنامه دکتر ربیعی خطاب به معاونین وزیر، رؤسای سازمان‌ها و مؤسسات وابسته آمده است: «در راستای بند 2 سیاست‌های جمعیتی، به سازمان تأمین اجتماعی تکلیف می‌گردد در ارتباط با پرداخت هزینه ازدواج به بیمه شدگان تأمین اجتماعی تسهیلات لازم را فراهم آورد.»
 اخبار اجتماعی - ایسنا