اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شاهنامه دست‌ نویس فردوسی وجود دارد؟!


یک استاد شاهنامه‌پژوهی گفت: هیچ حماسه‌سرایی با فردوسی قابل مقایسه نیست.

خبرگزاری ایسنا: یک استاد شاهنامه‌پژوهی گفت: هیچ حماسه‌سرایی با فردوسی قابل مقایسه نیست.

علی‌اکبر پدرام اظهار کرد: در حال حاضر تنها 30 نسخه معتبر از شاهنامه در کل جهان وجود دارد که معتبرترین آن‌ها نسخه خطی فلورانس است. همه نسخه‌های خطی شاهنامه بعد از مرگ فردوسی نگارش شده‌اند و متاسفانه تا کنون هیچ نسخه‌ای که با دست‌خط خود فردوسی نگارش شده باشد، یافت نشده است.

او خاطرنشان کرد: برخی معتقدند نسخه دست‌نویس شاهنامه که به قلم خود فردوسی نگاشته شده تاکنون از بین رفته ولی برخی دیگر بر این باورند که این نسخه وجود دارد و ممکن است در یکی از روستاهای ایران و یا در مجموعه یکی از کلکسیون‌دارهای بزرگ نگهداری شود.

پدرام ادامه داد: قدیمی‌ترین نسخه دست‌نویس شاهنامه مربوط به 200 سال بعد از پایان نگارش شاهنامه است و تا کنون نسخه‌ای قدیمی‌تر از آن یافت نشده است.

این شاهنامه‌پژوه اضافه کرد: شاهنامه تنها دفتری است که زندگی هزاره‌های دور مردمان ایران‌زمین را در قالبی حماسی و جذاب به نگارش درآورده است.

او با اشاره به اهمیت شاهنامه در فرهنگ ایرانی، یادآور شد: به جرأت می‌توان گفت شاهنامه بزرگ‌ترین و غنی‌ترین دانش‌نامه فرهنگ ایران است و تمامی آداب، فرهنگ و رسوم ایرانیان قدیم را همانند آینه‌ای منعکس می‌کند.

پدرام تاکید کرد: شاهنامه در ادبیات حماسی چنان جایگاهی دارد که بسیاری از ادیبان بزرگ جهان در مقابل آن سر فرود آورده و اعتراف می‌کنند هیچ حماسه‌ای توان برابری با شاهنامه را ندارد.

این مدرس شاهنامه ادامه داد: متاسفانه شاهنامه در طول سال‌های قبل در میان مردم ایران به فراموشی سپرده شده و کمتر ایرانی‌ای را می‌توان دید که حتی 10 بیت از این کتاب را از بر باشد.

او تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر شاهد گسترش رویه‌ای در جهان هستیم که سعی دارد فرهنگ‌های اصیل و ریشه‌دار جهان را به سمت فراموشی بکشاند که متاسفانه ایران بزرگ‌ترین قربانی این رویه است.

پدرام در پایان گفت: نباید اجازه دهیم شاهنامه به دست فراموشی سپرده شود و برای این کار باید برنامه‌های ویژه‌ای ترتیب داد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به جای دادن ابیاتی از اشعار شاهنامه در کتاب‌های درسی مقاطع مختلف تحصیلی اشاره کرد.


ویدیو مرتبط :
کتاب شاهنامه فردوسی/کتابنامه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عکس دست‌نویس کارگردان بزرگ سینما / وسواس برای انتخاب نام یک فیلم



وسواس برای انتخاب نام فیلم , نحوه انتخاب فیلم
اخیرا دست‌نویسی از استنلی کوبریک منتشر شده که وسواس او برای انتخاب یک فیلم را نشان می‌دهد.
تصورش دشوار است که فیلم درخشان استنلی کوبریک یعنی «دکتر استرنج‌لاو یا چگونه یاد گرفتم ترس را کنار بگذارم و بمب را دوست بدارم» نام دیگری داشته باشد.
 
اما اخیرا در میان دست‌نویس‌های استنلی کوبریک یک برگه پیدا شده که کارگردان «2001: یک ادیسه فضایی» با خط خودش نام‌هایی دیگر برای فیلم انتخاب کرده است؛ نام‌هایی مثل «بمب عزیز»، «استرنج‌لاو: مغز متفکر هسته‌ای» یا «استفاده پنهانی دکتر استرنج‌لاو از اورانیوم».
 
اما به نظر می‌رسد نام فعلی فیلم که داستانش درمورد استفاده اتفاقی از بمب اتم توسط آمریکا است و طنز تلخش تا سال‌ها در خاطره سینماروها مانده، از تمام گزینه‌های دیگر کوبریک مثل «بمبِ بمب‌ها»، «ماشین روز قیامت»، «هوس دکتر استرنج‌لاو» و «بمب من، بمب تو» بهتر و مناسب‌تر بوده است.
 
«دکتر استرنج ‌او» که آخرین فیلم سیاه و سفید کوبریک بود، سال 1964 روی پرده سینماها رفت و در چهار رشته از جمله بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمنامه اقتباسی نامزد جایزه اسکار شد. این فیلم طولانی‌ترین عنوان فیلمی نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم را دارد.

وسواس برای انتخاب نام فیلم , نحوه انتخاب فیلم
کوبریک به دقیق بودن و به نمایش درآوردن جزئیات در فیلم‌هایش معروف بود. برای همین هم عجیب نیست بدانیم برای نوشتن فیلمنامه «دکتر استرنج‌لاو» بیش از 50 کتاب درمورد جنگ هسته‌ای خواند. درمورد این فیلم حرف و حدیث‌ها بسیار است. گفته می‌شود در یکی از نسخه‌های فیلمنامه موجودات بیگانه فضایی تمام این درگیری‌های مذبوحانه زمینی‌ها را تماشا می‌کردند.
 
کوبریک در طول پنج دهه فعالیت در حیطه کارگردانی تنها 13 فیلم بلند ساخت. سبک گوناگون فیلم‌هایش و انزوای کوبریک چه در روش فیلمسازی و چه در زندگی شخصی، او را مشهور ساخته‌ است. کوبریک یکی از معدود کارگردانان کمال‌گرای تاریخ سینما به شمار می‌آید و از این نظر با اورسن ولز مقایسه شده است.
 
کوبریک 13 بار نامزد جایزه اسکار و یک بار برای طراحی جلوه‌های ویژه «2001: یک ادیسه فضایی» برنده این جایزه شد، اما هیچ‌گاه اسکار کارگردانی نگرفت.
 
«کشتن»، «راه‌های افتخار»، «لولیتا»، «دکتر استرنج‌لاو»، «پرتقال کودکی»، «درخشش» و «چشمان کاملا بسته» از دیگر فیلم‌های اوست.
 
کوبریک سال 1999 در 70 سالگی درگذشت..... /  khabaronline.ir