اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سی‌ان‌ان: احتمال جنگ میان ایران و عربستان



اخبار,اخبارسیاست  خارجی ,دخالت نظامی عربستان  در  یمن

شبکه سی ان ان آمریكا در برنامه‌ای که به بررسی بحران كنونی یمن و دخالت نظامی عربستان و متحدانش در این كشور، اختصاص داشت، به نقل از کارشناسان خود اعلام کرد: احتمال جنگ میان ایران و عربستان زیاد است.

این شبكه به نامه اخیر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن اشاره كرده و این بخش های آن را حائز اهمیت دانسته است كه: «امروز، جهان اسلام درحال بیداری واقعی است و جبهه مقاومت در یمن، سوریه، عراق، لبنان، فلسطین و بحرین در مقابل جبهه تجاوز که اسراییل و عربستان است صف آرایی کرده است. فرزند عاشورایی یمن؛ جلسه شرم الشیخ، نمایش سلاطین در مقابل قدرت الهی بود و به زودی درخواهند یافت که 'یدالله فوق ایدیهم'. تردیدی نیست که جبهه مقاومت بر جبهه تجاوز پیروز خواهد شد...»

این شبكه نوشت: یک صف آرایی جدید در منطقه در حال شکل گیری است. در یک طرف همه هم پیمانان کلیدی واشنگتن در خاورمیانه قرار دارند و در طرف دیگر حکومت ایران و گروه‌های شبه نظامی تحت امر آن. گفتنی این که سفر اکبر هاشمی‌رفسنجانی، ‌رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به کشور عربستان در پی حمله نظامی این کشور به یمن،‌ لغو شده و همزمان، اتحادیه عرب در باره تشكیل یك نیروی نظامی مشترك به توافق رسیده است.

قرار بود هاشمی با هدف «حل روابط فی ما بین»، به عربستان سفر کند اما پس از اینكه جنگنده‌های عربستان و متحدان عربش از روز ششم فروردین،‌ مواضع نیروهای شیعه مورد حمایت ایران (حوثی) در یمن را شروع به بمباران کرده‌اند، روابط دو كشور تیره تر از هر زمان دیگر ارزیابی شده و پیش‌بینی احتمال رویارویی مستقیم در بین تحلیلگران منطقه ای و جهانی، افزایش یافته است.

در همین حال فرانک گاردنر تحلیل گر بی‌بی‌سی در مقاله‌ای نوشت: ناآرامی های یمن به اوج خود رسیده است. رقابت های شیعیان حوثی، قبایل سنی مذهب، عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، ایران و القاعده و اکنون دولت اسلامی (داعش) سبب شده که خشونت ها در یمن به سرعت گسترش یابد. اوضاع یمن تا آن حد وخیم شده که آمریکا و بریتانیا سفارتخانه‌های خود در صنعا را تعطیل کرده و کارمندان خود را از یمن بیرون برده‌اند. کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز سفارتخانه های خود را به بندر عدن در جنوب این کشور منتقل کردند. شبه نظامیان شیعه حوثی در حال پیشروی به سوی عدن هستند. این بندر، ورود کشتی ها به دریای سرخ و تنگه باب المندب را که هر سال نزدیک به ۲۰ هزار کشتی از آن عبور می کند، کنترل می‌کند.

در ادامه این تحلیل آمده است: عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن هم پس از گریختن از صنعا به عدن رفت و مداخله نظامی شورای همکاری خلیج فارس و از جمله اعلام ممنوعیت پرواز از فراز این کشور را درخواست کرد. در همین حال کمتر کسی امیدوار است که مذاکرات صلح قطر، که قول آن داده شده، به نتیجه برسد. به این ترتیب آیا می توان گفت که یمن در شرف کشاندن منطقه به یک جنگ گسترده تر است؟...چنانچه عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در یک سو و ایران در سوی دیگر قرار گیرد، خطرات مناقشه به سرعت بیشتر خواهد شد.

جان آلتمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیکی و بین المللی در واشنگتن، هم می گوید خطر این است که چنین به نظر برسد که جنگ یمن در حقیقت جنگی است که به نمایندگی از جانب ایران و اعضای شورای همکاری خلیج فارس جریان دارد. جان آلتمن می‌گوید: "ایران به وضوح به حوثی ها کمک‌هایی کرده ولی در طی ده سال گذشته این کمک‌ها محدود و تدریجی بوده. هیچ دلیلی که نشان دهد دولت ایران به یمن به صورت یک اولویت استراتژیک نگاه می‌کند در دست نیست. اگر فرضیه جنگ نیابتی ادامه یابد، این مناقشه احتمالا سال‌ها ادامه خواهد یافت."


 اخبار سیاست  خار جی  - بهار نیوز


ویدیو مرتبط :
جنگ خیابانی میان حوثی ها با نیروهای ارتش عربستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تغییر موضع اوباما نسب به استفاده از زور و احتمال حمله ی آمریکا به ایران در نیمه ی اول اکتبر/عربستان هم وارد جنگ می شود؟



باراک اوباما , برنامه هسته ای ایران

 

دبکا مدعی شد: در ده روز گذشته شاهد تغییری در نگاه و موضع منفی باراک اوباما نسبت به حمله ی نظامی علیه برنامه هسته ای ایران بوده ایم.

ملک عبدالله پادشاه عربستان، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مطلع شده اند که اوباما در پروسه تجدید نظر در این خصوص است.

دستیاران اوباما گفتند: اگر وضعیت دیپلماسی هسته ای بین شش قدرت جهانی و ایران بی تغییر باقی بماند و اگر بحران سوریه حل نشده باقی بماند، رئیس جمهور امریکا تصمیمی نهایی در مورد استفاده از روز علیه ایران در نیمه ی اول اکتبر می گیرد.

در گفتگوهایی محرمانه، شاهزاده های سعودی هفته گذشته به مقامات غربی و عرب( که به ریاض سفر کرده بودند) گفتند که در پایان، امریکا و شاید اسرائیل بزودی به اقدام نظامی علیه ایران متوسل می شوند.

دبکا در ادامه نوشت: یک شاهزاده سعودی به یکی از مقامات اروپایی گفته است: در مورد حمله به ایران در حال حاضر تصمیم گیری شده است. اما اگر اوباما تصمیمش را تغییر داد تکلیف چیست؟  هر چیزی امکان پذیر است.

وی افزود: اما این بار ما مطمئن هستیم که تصمیم امریکا به حمله نهایی است و ما هم در حال آماده کردن خود و تدارک مقدماتی در این خصوص هستیم.

وی افزود: سئوال این نیست که امریکا حمله می کند یا خیر، بلکه سئوال این است که چه زمانی حمله رخ می دهد.

به نوشته ی دبکا، عربستان سعودی از چند جهت در حال آماده کردن خود است:

1. دفاع از اهداف نفتی: عربستان در پی حفاظت از دو پایانه ی نفتی خود در "راس تاتورا" در خلیج فارس و "ابغیغ" در دریای سرخ در مقابل حمله ی تلافی جویانه ایران پس از حملات امریکا است.

2. حمله به اهداف ایرانی: واحدهای عملیاتی ویژه، دریایی و هوایی سعودی برای حمله به اهداف اسراتژیک در صورت حمله ایران به این کشور در خالت اماده باش قرار خواهد گرفت..../انتخاب