اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سیستم 3.3.3.3 برای آموزش و پرورش


معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش از اجرای طرح ۳.۳.۳.۳ از سال تحصیلی جدید در مدارس کشور با توجه به فضای آموزشی و امکانات مدارس خبر داد.

خبرگزاری مهر: معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش از اجرای طرح ۳.۳.۳.۳ از سال تحصیلی جدید در مدارس کشور با توجه به فضای آموزشی و امکانات مدارس خبر داد.

فاطمه قربان با بیان این مطلب گفت: نظام جدید آموزشی در سند تحول بنیادین به شکل ۳.۳.۳.۳ بود که این طرح از سال گذشته در برخی از مدارس کشور به صورت پایلوت اجرا شد و از سال تحصیلی ۹۳-۹۲ نیز به مدیران مدارس اعلام کرده ایم که اگر شرایط لازم را برای اجرای طرح ۳.۳.۳.۳ دارند این طرح را اجرایی کنند.

وی با بیان اینکه در اجرای طرح ۳.۳.۳.۳ نباید خانواده ها دچار مشکل شوند، افزود: ما آمادگی خود را برای اجرای ۳.۳.۳.۳ اعلام کرده ایم و اگر مدارس فضای آموزشی لازم را دارند باید این طرح را از سال تحصیلی جدید اجرا کنند.

قربان همچنین درباره نظارت بر کیفیت آموزش در مراکز پیش دبستانی توضیح داد: آموزش و پرورش نظارت کافی را دارد چرا که اگر نظارت بر عملکرد پیش دبستانی نداشته باشیم در دوره ابتدایی مشکلات زیادی خواهیم داشت.

معاون آموزش ابتدایی درباره افزایش امکانات آموزشی در مقطع ابتدایی در مناطق محروم کشور نیز گفت: برنامه ریزی برای ایجاد فرصتهای برابر اموزشی و پرورشی برای تمام مناطق کشور، عشایری و کمتر توسعه یافته از مهمترین برنامه های این معاونت است که در دستور کار ما قرار گرفته است.

وی همچنین از برنامه ریزی برای توسعه خدمات مشاوره ای خبر داد و گفت: در حال حاضر به صورت آزمایشی سه هزار مشاور در مدارس ابتدایی استخدام شده اند.


ویدیو مرتبط :
آموزش کشت علوفه هیدروپونیک -پرورش گوجه فرنگی در سیستم غرقابی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌ترشدن مدارس



 

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌ترشدن مدارس

 

معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش خبر داد:

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌تر شدن مدارس


در تولید نظریه از تجربیات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها استفاده می‌كنیم مدارس ما تاكنون اسلامی بوده اما می‌خواهیم آنها را تقویت كنیم/مدرسه شهید مطهری و مدرسه جامع تعلیمات اسلامی مدل‌های مورد نظر هستند.

معاون وزیر و رئیس‌ سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اعلام خبر برگزاری همایش ملی رویكرداسلامی در آموزش و پرورش با همكاری حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها گفت: به صورت كلی هدف غایی ما اسلامی‌تر شدن هر چه بیشتر مدارس و البته هدف آنی ما در این همایش تولید نظریه برای رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان در نشست خبری خود به تشریح اهداف همایش ملی رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش، نوآوری‌ها و تجربه‌های موفق در مدارس پرداخت و در پاسخ به خبرنگار ایلنا كه هدف كلی شما از برگزاری همایش‌های این‌چنینی و طرح‌هایی از قبیل واگذاری مدارس به حوزه‌های علمیه چیست؟، گفت: با توجه به وضعیت فعلی آموزش و پرورش رضایت و نارضایتی ما نسبی است و هزینه‌هایی كه تاكنون برای بهتر شدن وضعیت آموزش و پرورش انجام داده‌ایم باید بررسی شود و باید بدانیم خروجی‌های آموزش‌و پرورش باید هم‌تراز با پیشرفت‌های جمهوری اسلامی باشد.
وی با اشاره به اینكه در برخی از پایه‌های تحصیلی افت تحصیلی داریم و باید به مولفه‌هایی توجه كنیم كه چرا افت تحصیلی به وجود می‌آید. ما معتقدیم هم‌اكنون یكی از ایرادهایی كه به آموزش و پرورش وارد است تكیه بر حافظه‌محوری است و در آموزش ما باید به سمت آموزش فلسفه، حكمت حركت كنیم.
وی با تاكید بر اینكه وحدت ملی، اقتدار ملی و حاكمیت ملی سه هدف ثانویه آموزش و پرورش در رویكرد اسلامی است، گفت: اینها همه به این معنا نیست كه تاكنون ما در مدارس و آموزش و پرورش این مسائل و اهداف را نداشته‌ایم و امروز به فكر آن افتاده‌ایم بلكه به معنی آن است كه باید این مسائل را تقویت كنیم.
وی در پاسخ به ایلنا تاكید كرد: هدف غایی ما بر طرح‌های این‌چنینی اسلامی‌تر شدن آموزش و پرورش و مدارس است و در این همایش‌ نیز اهداف آنی ما تولید نظریه برای رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش است.
وی در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار ایلنا، كه در همایش رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش از تجربه‌های حوزه‌ علمیه استفاده شده است، گفت: در تولید نظریه و نظریه‌پردازی از تجربیات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها استفاده می‌كنیم.
وی با انتقاد از نگاهی كه در آموزش و پرورش در طول چند سال اخیر حاكم است، گفت: در طول چند سال اخیر هر كس بر اساس تجربه و آزمون و خطا روشی را انتخاب كرده است و در مدیریت كلان نیز آن را به كار برده و بر این اساس نیز برخی از تحقیق‌ها و دگرگونی‌ها ناشی از این بوده كه در بیشتر موارد متكی بر سلیقه بوده‌ایم.
وی درباره اهداف این همایش گفت: زمینه‌سازی برای تدوین نظریه‌ اسلامی و مدیریت آموزش و پرورش، نوآوری و استفاده از تجربه‌های موفق مدیران مدارس و شناخت نیازهای تحقق مدیریت اسلامی از جمله اهداف ما در این همایش است.
وی در پاسخ به سئوالی كه آیا تاكنون مدارس ما اسلامی نبوده كه اكنون می‌خواهیم آن را با رویكرد اسلامی مدیریت كنیم، گفت: خیر این چنین نیست مدارس ما تاكنون اسلامی بوده اما می‌خواهیم آنها را تقویت كنیم و بعد از 30 سال باید تجارب خود را مدون كنیم كه تا امروز مدون نبوده است و در برخی از تجربه‌ها نیز شكست خورده‌ایم و اكنون می‌خواهیم زمینه‌سازی لازم را برای سیستم مدیریت اسلامی در آموزش و پرورش انجام دهیم.
وی مدارسی همچون مدرسه شهید مطهری و مدرسه جامع تعلیمات اسلامی را از مدل‌های مورد نظر در این همایش معرفی كرد و افزود: برخی از مدارس از قبل از انقلاب به عنوان مدارس اسلامی معروف بوده‌اند مثل مدرسه شهید مطهری كه صرفا به رشته‌های معارف اسلامی می‌پرداخت و مثل مدرسه جامع تعلیمات اسلامی در زمان قبل از انقلاب كه در غالب رشته‌های نظری فعالیت می‌كرد. هم‌اكنون نیز ما به دنبال مدیران و مسئولان این مدارس رفته‌ایم تا بدانیم كدام یك از تجربیاتشان موفق بوده است...../تحلیل:ایلنا