اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سیستم بانکی برای شب عید آماده شد


مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی از آماده شده سیستم بانکی کشور برای ارایه خدمات به مردم در روزهای پایانی سال و عید نوروز خبر داد.

خبرگزاری ایرنا: مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی از آماده شده سیستم بانکی کشور برای ارایه خدمات به مردم در روزهای پایانی سال و عید نوروز خبر داد.

 ناصر حکیمی در گفت و گو با خبرنگاران، با بیان آنکه، هر ساله اقدامات لازم برای مقابله با حجم انبوه مراجعه مشتریان برای روزهای پایانی سال انجام می شود، افزود: برای عدم بروز نارسایی در ارایه خدمات به مردم در این زمان، ظرفیت سازی ها در طول سال در سیستم بانکی کشور انجام می شود.

مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی ادامه داد: همچنین قرار است کشیک 24 ساعته در طول اسفند ماه و روزهای اول عید در بانک ها برقرار شود تا در صورت بروز مشکل آنها رفع شوند.

 وضعیت بانکداری الکترونیک در بانک ها ارتباطی با خصوصی یا دولتی بودن آنها ندارد

وی در خصوص وضعیت بانکداری الکترونیک در بانک های خصوصی و دولتی، گفت: برخی از بانک های دولتی مانند بانک ملی در سایز بزرگ فعال هستند و بسیاری از شعب آنها تنها به دلیل ارایه خدمات عمومی در حال فعالیت هستند و اداره کردن این شبکه با بانک خصوصی بسیار متفاوت است.

حکیمی خاطرنشان کرد: طبیعی است که فعالیت بانکداری الکترونیک در بانک های بزرگ دولتی نسبت به بانک های خصوصی که کوچک ترند، بسیار سخت تر است.

این مقام مسوول در بانک مرکزی تصریح کرد: بانک های خصوصی و دولتی در زمینه بانکداری الکترونیک را نمی توان با یکدیگر مقایسه کرد اما واقعیت این است که بانک ها حداکثر تلاش خود را در این زمینه انجام می دهند.

وی ادامه داد: نمی توان گفت که بانکی به دلیل دولتی بودن در بخش بانکداری الکترونیک عقب است و یا بانکی به دلیل خصوصی بودن در بانکداری الکترونیک پیش رو است زیرا وضعیت برخی از بانک های خصوصی در بانکداری الکترونیک رضایت بخش نیست و این در حالی است که برخی از بانک های دولتی و یا اصل 44 در بخش بانکداری الکترونیکی به خوبی عمل کرده اند.

به گفته وی، وضعیت بانکداری الکترونیک در بانک ها براساس مدیریت بانک ها است و وضعیت بانکداری الکترونیک در بانک ها ارتباطی به خصوصی یا دولتی بودن آنها ندارد.

 درآمد بانک ها از محل کارمزد حتی به 10درصد هزینه ها هم نمی رسد


مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی اظهار داشت: عملیات کارمزدی بانک ها در ایران برخلاف همه دنیا که به شدت درآمدزا است، درآمدی ندارد.

وی با بیان اینکه بانک ها در سراسر دنیا در بخش عملیات سر به سر هستند و سود را از کارمزدها دریافت می کنند، ادامه داد: این درحالی است که در ایران براساس محاسبات انجام شده در بخش بانکداری الکترونیک درآمد بانک ها از محل کارمزد حتی به 10 درصد هزینه ها نیز نمی رسد.

حکیمی با بیان اینکه نسبت کارمزدها به هزینه ها کمتر از 10 درصد است، گفت: براساس استانداردهای جهانی بانک ها نه تنها باید هزینه کرد بلکه باید سود نیز دریافت کنند.

وی در پایان در خصوص وضعیت تراکنش های بانکی در سال در جاری نیز، تصریح کرد: شاپرک 12 میلیارد تراکنش را از ابتدای سال تاکنون رد کرده است.


ویدیو مرتبط :
تامین اسکناس شب عید در کلیه شعب بانکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آماده باش خودروسازان برای بازار شب عید


محمدرضا نجفی‌منش، کیفیت قطعات خودرو در داخل کشور را صد در صد تضمین کرد و گفت: کلیه قطعات خودروهای داخلی در داخل کشور تولید و مونتاژ می‌شود.

اقتصاد نیوز: محمدرضا نجفی‌منش، کیفیت قطعات خودرو در داخل کشور را صد در صد تضمین کرد و گفت: کلیه قطعات خودروهای داخلی در داخل کشور تولید و مونتاژ می‌شود.

وی با اشاره به وضعیت ساخت قطعات خودرو در داخل کشور و اینکه کدام کشور‌ها بیشترین مشتری قطعات خودرو ایران هستند، افزود: به طور معمول بیشتر قطعات با خودرو صادر می‌شود و کمتر زمانی است که قطعات به صورت جداگانه صادر شوند.

به گفته دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو پیش از شروع تحریم‌ها در ایران مناسب بود، به گونه‌ای که صادرات خودرو به عراق و سوریه نیز به خوبی صورت می‌گرفت، حتی صادراتی به فرانسه هم وجود داشت که به دلیل تحریم‌ها صادرات با کاهش همراه شد.

وی افزود: اما پس از اجرای تحریم‌ها نه تنها تولید بلکه صادرات نیز کاهش یافت به گونه‌ای که دراین زمان، حتی سالانه ۵۰۰ میلیون دلار صادرات خودرو صورت می‌گرفت اما رفته رفته تحریم‌ها تاثیر خود را گذاشت و صادرات کاهش یافت.

نجفی منش ادامه داد: در حال حاضر برنامه‌ریزی تولید قطعات و خودرو برای افق ۱۴۰۴ حدود شش هزار میلیارد دلار است.

وی اظهار کرد: در شرایط فعلی که صحبت از برداشته شدن تحریم‌ها و ورود بانک‌های خارجی به میان است، این امیدواری وجود دارد که پس از این شرایط، نقل و انتقال بانکی نیز بهبود یابد.

دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو با اشاره به میزان تولید خودرو در چهارسال گذشته و تاثیر برنامه‌های دولت دهم بر این صنعت اظهار کرد: تولید خودرو در کشور تا سال ۹۰روند روند رو به رشدی داشته است.

وی افزود: از سال ۹۰ تاکنون اما روند تولید خودرو کاهشی بوده است به گونه‌ای که در سال ۹۰ تولید خودرو به یک میلیون و ۶۵۰ هزار دستگاه، ‌ سال ۹۱ به ۹۹۰هزار دستگاه، سال ۹۲ به ۷۳۰هزار دستگاه و سال ۹۳ به یک میلیون و ۱۴۰ هزار دستگاه رسید.

به گفته نجفی‌منش، برآورد و چشم‌انداز تولید خودرو در سال جاری نیز یک میلیون و ۴۰۰هزار دستگاه بود که به دلیل نبود نقدینگی نه تنها تولید صورت نگرفت، بلکه خرید چندانی هم وجود نداشت.

وی با اشاره به طرح تسهیلاتی خرید خودرو با وام ۲۵ میلیون تومانی اظهار کرد: این طرح بهترین روشی بود که دولت می‌توانست به کار گیرد تا خرید و فروش و تولید خودو به رونق افتد.

دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو تصریح کرد: این طرح برخلاف تصور مردم موفق بود. در این میان برخی بازار و برخی خودروساز را مقصر می‌دانستند اما به دلیل نبود نقدینگی و نبود قدرت خرید، انبار‌ها پر بود.

وی در پیش‌بینی خود از تولید خودرو تا پایان سال و تقاضای خرید برای بازار شب عید تصریح کرد: در سال ۹۰ برای حدود ۶۰۰ هزار خودرو آمادگی وجود داشت، از این رو در حال حاضر نیز آمادگی تولید خودرو همچنان وجود دارد تا جایی که مشکل نقدینگی خودروساز نیز در این مدت برطرف شود، در غیر اینصورت مشکل اساسی در تولید خودرو وجود ندارد.