اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سید حسن خمینی: مسیر پیشرفت علمی از آزادی علمی می‌گذرد



اخبار,اخبار سیاسی ,دانشگاه آزاد

یادگار امام(ره) با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی برای تامین پیشرفت فردای علمی کشور شکل گرفت، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق اهداف انقلاب شکل گرفت.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در شصت و نهمین اجلاس شورای مرکزی این دانشگاه با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57، گفت: چنانچه بخواهیم به داستان انقلاب و مسیری که مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) نزدیک به پنجاه سال قبل آغاز کردند نگاه بیندازیم می‌بینیم که این مسیر سال‌ها قبل و در دهه‌های مختلف توسط افراد دیگری هم هموار شده بود.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مردم در مسیر انقلاب چندین خواسته تاریخی داشتند، افزود: یکی از مهم‌ترین خواسته‌هایی که مردم بیش از پنجاه سال پیش در مسیر انقلاب داشتند، استقلال بود. آزادی و دینداری و معنویت نیز از دیگر خواسته‌هایی بود که مردم در آن زمان دنبال می‌کردند.

یادگار امام(ره) اظهار کرد: چنانچه به تاریخ نگاه کنیم متوجه می‌شویم که این سه خواسته مهم در طول 200 سال گذشته مطلوب مردم ایران بوده است اما حرکت‌های اجتماعی و سیاسی همواره به نوعی بر یکی از این سه خواسته پافشاری کرده و ابعاد دیگر کمتر مورد توجه قرار می‌گرفتند.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به روند پیشرفت علمی در کشور در دوران قبل از انقلاب اسلامی، گفت: از اواخر دوره صفویه و به ویژه آغاز دوره قاجار با رکود و عقب‌ماندگی از نظر علمی مواجه هستیم. در این دوران جهان اسلام و به ویژه ایران که در طول تاریخ بار اصلی تمدن اسلامی را بر دوش می‌کشیده به عقب ماندگی گرفتار می‌شود.

خمینی گفت: در این دوران آرزوی پیشرفت در مردم شکل می‌گیرد که این آرزو در دل خود آرزوهای دیگری از جمله آرزوی استقلال را به همراه دارد.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عدم استقلال مردم در دوران قاجار، خاطرنشان کرد: تقریبا از اواسط دوران قاجار که موضوع عهدنامه گلستان و جدایی افغانستان از ایران مطرح می‌شود، مردم همواره با نوعی عدم استقلال و وابستگی سیاسی مواجه بودند. این موضوع به گونه‌ای بود که حتی تاریخ، تغییر سلطنت قاجار به پهلوی را بر اثر یک ایستادگی بسیار ساده احمدشاه در مقابل قرارداد 1919 یاد می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم مطالعه تاریخ کشور، گفت: برای هر ایرانی واجب است که تاریخ 100 ساله ایران را به ویژه پس از مشروطه مطالعه کند تا متوجه شود که از کجا به کجا رسیده‌ایم و هوشیار باشد که دیگر در یک دوره تکرار نیفتیم.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فراموشی تاریخی برای یک ملت اتفاق بسیار تلخی است، گفت:‌ روزهایی بر این مملکت گذشته است که هیچ تصمیمی نه تصمیمات در مورد تغییر نخست‌وزیر و صدراعظم بلکه تصمیمات بسیار جزئی‌تر جز با تایید سفارتخانه‌های خارجی در کشور گرفته نمی‌شد. در آن دوران در دل آرزوی پیشرفتی که مردم داشتند، آرزوی استقلال نیز وجود داشت.

وی با اشاره به آغاز دوره مشروطیت در تاریخ کشور، گفت: آرزوی استقلال به قدری اهمیت داشت که مشروطه ایران در آغاز خود به اشتباه افتاد و کار خود را به اشتباه به جای بست نشستن در حرم عبدالعظیم حسنی یا در یکی از مساجد، در باغ سفارت انگلیس بست نشستند.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دومین آرزوی مردم در دوران پیش از انقلاب، گفت: استبداد صفوی، قاجاری و استبداد که نظام پهلوی بر مردم وارد کرده بود به گونه‌ای بود که آزادی به شدت به عنوان یکی از آرزوهای مردم تبدیل شده بود. در آن دوران احساس لزوم وجود قانون بیش از هر زمان در بین مردم وجود داشت.

یادگار امام(ره) با اشاره به هدف و سومین آرزوی مردم در دوران پیش از انقلاب، گفت: استقلال، آزادی و معنویت و دینداری خواسته‌هایی بود که در دوران مشروطه مورد توجه قرار نگرفت. در این دوران زمانی بحث استقلال پررنگ می‌شد، در صورتی که استقلال بدون آزادی امکان‌پذیر نبود. در این دوران هنگامی یکی از این سه خواسته مورد توجه قرار می‌گرفت به خواسته‌های دیگر کم‌توجهی می‌شد اما انقلاب اسلامی نقطه تلاقی میان خواسته‌های مردم بود. انقلاب اسلامی در هنگام آغاز خود و در شرایط آن دوران به آمریکا و بلافاصله به شوروی "نه" گفت که در نظام دو قطبی آن دوران به نوعی انتحار سیاسی بود.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه در ذات انقلاب اسلامی، استقلال‌خواهی وجود دارد، گفت: انقلاب اسلامی انقلابی به شدت آزادی‌خواه و استبدادستیز است. روح انقلاب 57 استبدادستیزی و انقلاب دینی است. این انقلاب نگاه به آینده دارد و هیچگاه آرمان‌های خود را در پشت سر نمی‌بیند.

وی به تفاوت‌های انقلاب امام خمینی (ره) با انقلاب سلفیون اشاره کرد و گفت: انقلاب امام خمینی (ره) انقلابی اسلامی و برای فرداست نه اسلامی که در دیروز زندگی کرده است. به هیچ عنوان در آرمان‌های انقلاب اسلامی ما بازگشت به نظام سلفی وجود ندارد.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مقابله امام خمینی (ره) با تحجر و ایستادگی و تاکید ایشان بر ارزش‌های دینی، گفت: امام راحل در سال‌های آخر عمرشان همواره با صدور فتواهایی در رابطه با شطرنج و موسیقی، بت تحجری که در آن دوران وجود داشت را شکستند. ایشان همچنین در آن دوران در کنار طرح بحث اسلام آمریکایی بحث مقابله با نظام‌های طبقاتی را مطرح کردند و اعلام کردند که نظام سرمایه‌داری را نمی‌پذیرند.

یادگار امام(ره) با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در نقطه‌ای در دوره تاریخ انقلاب اسلامی شکل می‌گیرد تا اهداف انقلاب اسلامی را محقق سازد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای تضمین پیشرفت فردای علمی کشور شکل گرفته تا کشور در بعد علمی وابسته نباشد.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تاکیدات رییس هیات امنای دانشگاه آزاد و اقدامات رییس این دانشگاه و فراهم شدن زمینه به واسطه اعمال تحریم‌هایی علیه کشور، گفت: یکی از موضوعاتی که همواره در طول سالیان مختلف وجود داشته بحث پیوند اقتصاد و صنعت است. این بحث زمانی یک آرزو بود اما امروز باید موانع بر سر راه آن با همت مدیران و مسئولان دانشگاه آزاد برداشته شود.

وی با تاکید بر لزوم توجه به طبقات مختلف جامعه، گفت: دانشگاه نباید پیشرفت را منوط به طبقه‌ای خاص کند چرا که یکی از وظایف انقلاب اسلامی این است که فرصت‌های پیشرفت را به صورت عادلانه تقسیم کند در همین راستا دانشگاه باید به توسعه خود در مناطق محروم توجه بیشتری داشته باشد.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به طبقات محروم خود مدیون است، گفت: انقلاب اسلامی و نظام باید دست طبقات محروم را بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد باید بداند مسیر پیشرفت علمی از آزادی علمی می‌گذرد، به تاکیدات رهبری بر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بسنده کردن به بخشنامه‌های محدود در بحث برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها خلاف نظرات مقام معظم رهبری است.

این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با تاکید بر لزوم تلاش کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی در بالا بردن کارآمدی نظام، گفت: امروز ما وامدار یک مجموعه هستیم. امروز حوزه مدیریت انقلاب در دستان مدیران است. این مدیران باید تلاش کنند تا با کارآمد کردن این حوزه موانع پیش‌رو را بردارند.
اخبار سیاسی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
پیشرفت های علمی و عقب ماندگی صنعت خودرو (حسن عباسی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سید حسن خمینی: تازه از راه رسیده‌ها، چهره‌های قدیمی را منکوب می‌کنند/به بهانه استقلال، آزادی از بین نرود



سید حسن خمینیاخبار امروز,اخبار جدید

اخبار سیاسی - سید حسن خمینی:
تازه از راه رسیده‌ها، چهره‌های قدیمی را منکوب می‌کنند/به بهانه استقلال، آزادی از بین نرود

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی کم کسی نیست. او زیر تیغ اعدام رفته بود و با لطف خدا از زیر تیغ بیرون آمده است. ایشان به خاطر تبلیغ امام میان حوزویان در قم به وزیر خارجه امام مشهور بود./دینداران جامعه باید بیش از همه دغدغه ابعاد متعدد اندیشه امام را داشته باشند و اندیشه امام را به عنوان پلی که هر کدام از پایه های آن جای خود را دارند به آن نگاه کنند که به امام تاریخ سار نیاز داریم که راه را به ما نشان دهد. .

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی استان کرمان که در بیت مرحوم آیت الله هاشمیان در رفسنجان، توجه تحلیل گران تاریخ انقلاب اسلامی و کسانی را که به ارزش گذاری در این میان می پردازند، به تمایز میان پیروان قبل و بعد از پیروزیِ بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی اسلامی ایران؛ امام خمینی، جلب نمود.

به گزارش ایلنا به نقل از جماران، یادگار امام که به منظور شرکت در سومین یادمان رحلت عالم مجاهد، آیت الله حاج شیخ محمد هاشمیان به رفسنجان سفر کرده است در جمع فعالان سیاسی استان کرمان اظهار داشت: در فرهنگ اسلام تقوا و سابقه ایمان معیار تمایز میان افراد شناخته می شود؛ چنانکه در قرآن نیز کسانی که قبل و بعد از فتح ایمان آورد اند یکسان تلقی نشده اند.

سید حسن خمینی با اشاره به آیات سوره فتح، گفت: بنابر آیات سوره فتح، وقتی باد به پرچم می خورد، مردم فوج فوج می گرویدند که ارزشمند است، اما ایمان کسانی که قبل از فتح، در دوره غربت پیامبر(ص) و در حالی که آن زمان خبری از حتام دنیا نبود، متفاوت است.

یادگار امام با اشاره به سختی های پیامبر(ص) در آغاز انجام رسالت خویش و تفاوت میان ایمان آورندگان در دوران سختی ها و مومنین پس از فتح پیامبر(ص) متذکر شد: امروز هم اگر کسانی از امام سخن می گویند خوب است، اما امروز بیان این حرفها ساده است زیرا از امام گفتن دیگر حبس و شکنجه ندارد و وضعیت آنان متفاوت با کسانی است که نه چشم اندازی از آینده داشتند و نه منصب و اموالی پیش رویشان بود.

وی یادآورد شد: آیت الله شیخ حسن صانعی از قدیمی ترین یار امام نقل می کنند که وقتی امام تبعید شدند، من و پدرت (مرحوم سید احمد خمینی) روزها در خانه می نشستیم اما کسی در آن خانه را هم نمی زد. در نجف هم کسانی که الان هم هستند، وقتی امام به حرم امیرالمؤمنین(ع) می رفتند به ایشان پشت می کردند.

یادگار امام با تأکید بر اینکه کسانی که بنای ارزش گذاری دارند باید حواسشان به این تمایز باشد؛ گفت: البته همراهان بعد از فتح آدم های بدی نیستند مخصوصا این که برخی از آن ها جوان هستند و آن زمان نبودند. اما برخی از کسانی که تازه از راه رسیده، برخی چهره های قدیمی را منکوب می کنند. به عنوان مثال آیت الله هاشمی رفسنجانی کم کسی نیست. او زیر تیغ اعدام رفته بود و با لطف خدا از زیر تیغ بیرون آمده است. ایشان به خاطر تبلیغ امام میان حوزویان در قم به وزیر خارجه امام مشهور بود.

اکنون ممکن است اختلاف سلیقه ای پیش بیاید اما اینکه از ابتدا کسی را نفی کنیم صحیح نیست. مرحوم هاشمیان نیز از مومنین قبل از فتح است که شخصیت بسیار ارزشمندی بودند ایشان چه در نوق و بهرمان و چه در قم در بحث زنده نگه داشتن وجوهات دفتر امام در قم نقش پر رنگی داشتند و یکی از منابع ادامه مبارزات، وجوهاتی بود که رفسنجان سهم مهمی از آن داشت و در این میان شیخ عباس پورمحمدی نیز نقش مهمی در ادامه مبارزات در رفسنجان ایفا می کرد.

یادگار امام با بیان این که امام را باید از نگاه همین یاران امام بشناسیم به موضوع امام تاریخی و امام تاریخ ساز پرداخت و گفت: امام تاریخی دیروز ما را ساخت و امام تاریخ ساز، فردای ما را. ما به امام به عنوان مشعل آینده راه نیاز داریم نه به عنوان خاطره گذشته. امام مانده درگذشته را باید به او ادای دین کنیم و از این لحاظ او به ما محتاج است اما در مورد امام تاریخ ساز ما به او محتاجیم و اوست که دست ما را می گیرد.

سید حسن خمینی با بیان این که امام به عنوان یک مکتب تلاقی سه آرزوی دیرینه استقلال، آزادی و دین داری است، تاکید کرد: باید مراقب بود که نه استقلال فدای آزادی نه دینداری فدای آزادی و نه آزادی فدای دینداری شود زیرا تفکر امام در بردارنده تمام این سه بعد است اما گاهی اوقات فقط به یک بعد توجه می شود.

وی با بیان این که اسلام ما کاریکاتوری است، گفت: از دید پیامبر برخی گناهان از برخی دیگر بزرگترند اما در جامعه امرزو ما این گونه نیست. در اندیشه پیامبر اکرم شرب خمر کجا و آبروی مومن کجا؟ تهمت و دروغ کجا بی حجابی کجا؟ ما همه این گناهان را باید در عداد هم ببینیم لذا برای یک دیدار ممکن است شرب خمر مهم باشد و با کسی که این کار را انجام می دهد رفاقت نکند اما با کسی که غیبت می کند زندگی هم می کند. این فرد دینش کاریکاتوری شده است اما امام این گونه نبود و اگر کسی غیبت می کرد انگار هزار بار شرب خمر کرده و اگر کسی تهمتی می زد انگار بدترین کارها را انجام داده است.

وی ادامه داد: مراقب باشیم به بهانه آزادی، دینداری و به بهانه دینداری؛ آزادی های مشروع مخدوش نشوذ و به بهانه آزادی، استقلال سیاسی از بین نرود.

وی یاد آور شد: همواره در سده های اخیر، قدرت های خارجی در کشور ما موثر بودند اما امروز یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب استقلال سیاسی است، البته باید مراقب باشیم که به بهانه استقلال، آزادی از بین نرود زیرا آزادی نقد و سخن یکی از دستاوردهای انقلاب است.

یادگار امام تاکید کرد: دینداران جامعه باید بیش از همه دغدغه ابعاد متعدد اندیشه امام را داشته باشند و اندیشه امام را به عنوان پلی که هر کدام از پایه های آن جای خود را دارند به آن نگاه کنند که به امام تاریخ سار نیاز داریم که راه را به ما نشان دهد.

سید حسن خمینی با تاکید بر این که مومنین قبل از فتح را فراموش نکنیم، با روایت خاطره ای از حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی گفت: مرحوم ابوی ما (حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی) در یکی از وصیت های خویش هنگامی که با ایشان صحبت می کردم، با اشاره به چند نفر از یاران امام که برخی از آنها امروز از دنیا رفتند، گفت: مراقب این ها باشید، این ها روزی دور امام در نجف آمدند که هیچ قدرت، منصب، بارگاه و پولی در کار نبود و اگر اینها آن روز نبودند، امام در نجف غریب بود.

یادگار امام در ادامه متذکر شد: اتفاقا آن روز که ایشان سخن می گفت، از دید من برخی از آن افراد با ابوی من لج کرده بودند اما پدرم بر مراقبت و توجه به آن افراد تاکید کردند.

وی ادامه داد: البته این مومنین قبل از فتح ممکن است زبان شان تلخ باشد زیرا اگر اهل مماشات بودند در همان زمان مبارزات مماشات می کردند. آنها نسبت به هر نکته منفی زبانشان تند است و اگر این ویژگی شان نبود، از همان روز نخست به جایی می رفتند که قدرت و منصب بود.

در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین علی هاشمیان فرزند مرحوم هاشمیان نیز به یادگار امام خوشامد گفت. حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری سخنانی را ایراد کرد، همچنین حجت الاسلام و المسملین انصاری پدر اولین شهید رفسنجان به یادگار امام خوشامد گفت و یکی از شاعران استان کرمان شعر بلندی در رثای سردار شهیدان خواند که موجب تاثر حضار شد.

نماینده دانشگاهیان استان کرمان نیز در سخنان کوتاهی ابراز امیدواری کرد که یادگار امام در سفرهای خود به استان کرمان فرصتی را برای دیدار با اساتید و دانشجویان این استان قرار دهد.
اخبار سیاسی - ایلنا