اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سن شروع مصرف‌ دخانیات در ایران؟


رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در بحث مصرف قلیان در کشور شاهد افزایش چشمگیری هستیم؛ به طوری که در حال حاضر 5/3 درصد جمعیت کل کشور قلیان مصرف می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان: رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در بحث مصرف قلیان در کشور شاهد افزایش چشمگیری هستیم؛ به طوری که در حال حاضر 5/3 درصد جمعیت کل کشور قلیان مصرف می‌کنند.

 ندافی تصریح كرد: متاسفانه در بحث مصرف قلیان ما شاهد افزایش چشمگیری بودیم که این میزان مصرف در زنان افزایش نسبی داشته است.


همچنین بنا به گفته دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات کشور سن شروع مصرف دخانیات در کشور از 14سال به 10 سال رسیده و بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در شهر تهران سن مصرف دخانیات به سنین پایین‌تر سیر می‌کند.

دکتر مسجدی تصریح كرد: میزان مصرف در نوجوانان به خصوص در سطح دبیرستانی و دانشجویی افزایش داشته است. وی بیان كرد مصرف قلیان در دختران دانشجو به 10درصد و بیشتر هم رسیده است.


ویدیو مرتبط :
مصرف دخانیات و مرگ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار: تغییر سن شروع رابطه جنسی در ایران



اخبار,اخبار اجتماعی ,رابطه جنسی

 

اخبار اجتماعی - "سن شروع رابطه جنسی به دوران راهنمایی رسیده است"

براساس گزارش‌های آموزش و پرورش ۴۰ درصد از دانش‌آموزان رابطه با جنس مخالف را از ۱۴ سالگی شروع کرده‌اند

معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت: «متأسفانه ارتباط دختران و پسران نسبت به ۳۰ سال گذشته سه برابر شده و زمان شروع رابطه به دوران تحصیلی راهنمایی و نوع رابطه ازعاطفی به جنسی رسیده و ارتباط هم‌زمان با چند نفر زیاد شده است.»

به گزارش ایسنا، دکتر محمود گلزاری که روز یکشنبه در هفتمین سمینار سراسری بهداشت روانی دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان سخن می‌گفت، همچنین با بیان اینکه دوستی و رابطه با جنس مخالف از مشکلات و مسائل متعددی است که وجود دارد، اظهار کرد: از ۳۰ سال پیش که در برنامه جُنگ جوان رادیو به عنوان کارشناس فعالیت می‌کردم با این مسأله آشنایی دارم. در آن برنامه از مخاطبان درخواست می‌شد تا با ارسال نامه مسائل خود را در زمینه جوانان با ما در میان بگذارند، اما هنگامی که با مشکلات آن‌ها در زمینه رابطه با جنس مخالف روبرو می‌شدیم، به عنوان روانشناس نمی‌دانستم با آن‌ها چگونه برخورد کنم؛ زیرا در کتاب‌های روانشناسی و مقاله‌ها چیزی پیدا نمی‌کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که محتوای نامه‌ها را تحلیل و بررسی کنیم.

گلزاری با بیان اینکه ۸۵ درصد از نامه‌ها از دختران ۱۴ تا ۲۵ ساله و ۱۵ درصد آن‌ها توسط پسران ۱۴ تا ۱۸ ساله ارسال شده بود افزود" پس از طبقه‌بندی آن‌ها، جرأت پیدا کردم و پیامدهای منفی به دست آمده از بررسی‌ها را در رادیو خواندم.

وی در ادامه با بیان اینکه در آن زمان استقبال زیادی از این برنامه شد، اضافه کرد: در مجله «رشد معلم» با نوشتن مقاله‌ای به نام «عشق آتشین» مسائل ارتباط با جنس مخالف را تحلیل کردم، اما بر ضد من سخنان بسیاری گفته شد و وزیر آموزش و پرورش که در آن زمان آقای نجفی بود، برای ادای توضیحات من را فراخواند.

معاون وزیر ورزش و جوانان همچنین با اشاره به اینکه پس از ارائه توضیحات به مسئولان وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم تصمیم گرفته شد تا در این زمینه و در این موضوع تحقیق شود، گفت: در این سال‌ها بیش از ۴۰ پایان‌نامه و مقالات زیادی در این زمینه نوشته شده است.

گلزاری با بیان اینکه براساس گزارش‌های آموزش و پرورش ۴۰ درصد از دانش‌آموزان رابطه با جنس مخالف را از ۱۴ سالگی شروع کرده‌اند، اضافه کرد: تا کنون با این مسأله به دو صورت برخورد شده است. یکی توضیح خواستن از کارشناسان و ارائه راهکار توسط آن‌ها و دیگری راهی که دولت قبل در پیش گرفت؛ در یک جلسه خصوصی هم که به عنوان سخنران با کارشناسان حوزه و بهزیستی داشتم، یک خبرنگار بدون اطلاع من و بدون هماهنگی آن جلسه را پخش کرد، در نتیجه من را تهدید و از من شکایت کردند.

این روانشناس بالینی در ادامه با بیان اینکه وزیر آموزش و پروش برخورد درستی با من نداشت، افزود: من نامه‌ای به وزیر نوشتم و گفتم ۲۰ سال پیش که در حال تحقیق در این مسائل بودیم، شما کجا بودید؟!

آمار ناراحت‌کننده رابطه با جنس مخالف در مدارس
گلزاری در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در سال گذشته با پخش هفت هزار پرسشنامه آمار ناراحت‌کننده‌ای در مدارس به دست آوردیم، گفت: نمی‌خواهم آمار را اعلام کنم، اما باید مسأئل مربوط به رابطه با جنس مخالف را به مدیران و پدر و مادران آموزش دهیم.

وی با اشاره به اینکه جای آن نیست که چشم خود را بر واقعیت‌ها ببندیم، تصریح کرد: مدیران جامعه و دلسوزان نظام باید از دستاوردهای روانشناسان و مشاوران در این زمینه استفاده کنند.

معاون وزیر ورزش و جوانان همچنین با بیان اینکه دوستی برای روانشناسان «عادی» است نه «حلال» ادامه داد: دوستی پسر و دختر چند دوره دارد و در کودکی به هم نزدیکند، ولی در دبستان فاصله زیادی می‌گیرند، اما با شروع سن بلوغ و نوجوانی، به صورت خدادادی به هم نزدیک می‌شوند. این اتفاق مانند تغییرات دوران بلوغ که در قد و وزن و هوش و استعداد حاصل می‌شود طبیعی است.

گلزاری با اشاره به نگاه دین در این زمینه افزود: اگر از نگاه دینی نیز استفاده کنیم، همان خدایی که در دوران دبستان پسران و دختران را از هم دور می‌کند، در دوران نوجوانی آن‌ها را به هم نزدیک می‌کند.

وی با بیان اینکه این نزدیکی یک میل طبیعی است و نباید آن را سرکوب کرد، این سؤال را مطرح کرد که باید چه کار کنیم و ادامه داد: عده‌ای اصلاً وارد این مسأله نمی‌شوند و عده‌ای نیز آن را نشانه مدرنیته می‌دانند که هر دو نگاه اشتباه است.

این روانشناس بالینی با بیان دیدگاه دانشگاهیان، خاطرنشان کرد: دانشگاهیان نه حرف‌های متجددانه را قبول دارند و نه تقابل و نه منع را، بلکه معتقدند این موضوع را باید در سطح کارشناسی از ابعاد گوناگون همچون بعد دینی و علمی شناخت.

وی از الگوی غربی هم انتقاد کرد و گفت: در الگوی غرب به پدر و مادر توصیه می‌شود فرزندان خود را از سن ۱۳ تا ۱۷ سالگی راهنمایی کنند تا رابطه آن‌ها با جنس مخالف به رابطه جنسی تبدیل نشود و تنها مراقب این مسأله باشند، اما آمارها نشان می‌دهد که هزاران دختر نوجوان ۱۵ ساله در این سن باردار شده‌اند.

معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: الگوی غرب همچنین وفاداری بعد از ازدواج را ترویج می‌کند و این نیز راه درستی نیست آن‌ها راه را اشتباه رفته‌اند و البته ما نیز نباید راه‌هایی همچون منع و تقابل را در موضوع رابطه با جنس مخالف در پیش بگیریم.

با نوجوانان با زبان علمی ساده صحبت کنیم
گلزاری در بیان راه حل گفت: باید دیدگاه‌ها و پدیده‌ای به نام جنس مخالف را بشناسیم و در سن قبل از دانشگاه جوانان و خانواده‌ها را به ویژه در دوره‌ای که آن‌ها در آموزش و پرورش هستند، آموزش دهیم.

وی با بیان اینکه دختران بیش از پسران تحت تأثیر آموزش قرار می‌گیرند، اظهار کرد: آموزش مستقیم جوانان را فراموش نکنیم. آموزش، احساس گناه و ایجاد ترس نیست، البته بازکردن مسائل بدون هیچ حیا و شرمی هم نیست.

معاون وزیر ورزش و جوانان اضافه کرد: باید با نوجوانان با زبان علمی ساده صحبت کرد و آموزش والدین نیز در نظر گرفته شود. هم‌چنین از آموزش و پرورش نیز می‌خواهیم راه گذشته را در پیش نگیرد و به آموزش نوجوانان بپردازد.

گلزاری به نقش آموزش عالی هم در این زمینه پرداخت و گفت: دانشگاه باید امر آموزش را در نظر بگیرد. البته من در جایی گفتم دانشگاه جای خوبی برای همسریابی است که مرا تخریب کردند. این را ما در نظر داریم و باید داشته باشیم که کسی کنکور امتحان نمی‌دهد که در دانشگاه ازدواج کند، بلکه برای آموزش آمده است.

وی در ادامه با تاکید بر آموزش‌های درست ملاک‌های ازدواج به ویژه به پسران گفت: من معتقدم با آموزش آن‌ها در دانشگاه مدیریت ارتباط با جنس مخالف انجام می‌شود.
اخبار اجتماعی - ایسنا