اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سفر هیئت‌ تجاری فرانسه و انگلیس به ایران


مدیرعامل شرکت پتروشیمی بین‌الملل از سفر هیئت‌های تجاری فرانسه و انگلیس به ایران خبر داد.

خبرگزاری فارس: عیسی مشایخی گفت: قرار است به‌زودی هیئت‌هایی از فرانسه و انگلیس برای مذاکره به ایران بیایند؛ زیرا اروپایی‌ها به خصوص بعد از بحران اقتصادی به شدت به دنبال سرمایه‌گذاری‌های سودآور هستند و هیچ جا بهتر از ایران برای آنها نیست.

وی از سفر خود به وین به دعوت اتاق مشترک ایران و اتریش برای رونمایی از فرصت‌های تجاری بخش پتروشیمی خبر داد و افزود: در این سفر محمدحسن پیوندی قائم‌مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی و عادل نژادسلیم مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس نیز حضور خواهند داشت.

این مسئول با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و 1+5 افزود: هم‌اکنون زود است که در مورد فرصت‌های تامین مالی و حجم سرمایه‌گذاری‌ها صحبت شود، زیرا برای جذب منابع مالی تنها ارتباط دولت‌ها کافی نیست و الزامات دیگری نظیر ایجاد خط اعتباری Line Credit و افزایش اعتبار نزد موسسات بیمه صادراتی ECA’s و ... دخالت دارد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بین‌الملل گفت: در مقطع فعلی هلدینگ خلیج فارس به ٦.٦ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد، طبیعتاً این حجم سرمایه‌گذاری باید از طریق تامین مالی بلندمدت دنبال شود که در فضای جدید که طی پنج یا ٦ ماه آتی ایجاد خواهد شد قابل پیگیری است.

مشایخی در مورد موانع پیش‌روی سرمایه گذاران خارجی برای ورود به بازار پتروشیمی ایران اضافه کرد: به عنوان مثال برای جذب منابع مالی از بازارهای بین‌المللی به شکل بلندمدت (فاینانس) دارا بودن رتبه اعتباری نزد موسسات بیمه صادراتی کشورها مطابق مقررات سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی OECD لازم است؛ رتبه‌بندی موسسات بیمه صادراتی کشورها از یک تا هفت است و در مقطع فعلی رتبه ایران ٦ است که امیدواریم در آینده بهبود یابد؛ این در حالی است که قبل از اعمال تحریم رتبه ایران چهار بود و دوران طلایی امکان تامین منابع مالی در آن سال‌ها رقم خورد.

وی با تاکید بر اهمیت نقش بیمه‌های پوشش صادراتی افزود: در کشور آلمان، موسسه بیمه صادراتی هرمس HERMES آلمان به عنوان موسسه بیمه صادراتی این کشور نقش و نظر مهمی در این بین دارد؛ آنچه مسلم است شرایط سیاسی است و از آنجا که تحریم‌ها یکی از عوامل موثر بر فعالیت سرمایه‌گذاران است، پس قطعاً اثر خود را روی فضای سرمایه‌گذاری و تامین مالی گذاشته است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بین‌الملل درباره تاثیرپذیری فضای کسب و کار صنعت پتروشیمی از فضای سیاسی گفت: محیط سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی تابع شرایط سیاسی بوده و از آنجا که تحریم‌ها یکی از عوامل موثر بر فعالیت سرمایه‌گذاران است پس اثر خود را روی فضای سرمایه‌گذاری می‌گذارد.

مشایخی با اشاره به سابقه حضور شرکت‌های آلمانی در پروژه‌های پتروشیمی ایران اظهار کرد: شرکت Linde پیش از این نیز در پتروشیمی و در واحد Recovery C٢ پتروشیمی پارس و واحد الفین پتروشیمی امیرکبیر فعالیت داشته است، در هر صورت شرکت‌های خارجی چه در قالب اعطای لیسانس و چه در قالب پیمانکاری مثل EPC زمانی وارد بازار ایران می‌شوند که بحث مخاطره سرمایه‌گذاری در میان نباشد؛ به این معنا که حمایت موسسات صادراتی نظیر هرمس آلمان، کوفاس فرانسه، ECGD انگلیس و ... را داشته باشند.

وی در مورد اثرات فعلی اعلام توافق نهایی میان ایران و ١+٥ بر جذب سرمایه خارجی در صنعت پتروشیمی گفت: توافق اولیه اقدام مشترک که در ژانویه ٢٠١٤ اتفاق افتاد اثر روانی خوبی را بر جای گذاشت و با توافق جامع، فضای مثبت آغاز مجدد فعالیت‌های جدید کسب در ایران به طور کامل محسوس خواهد بود.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بین‌الملل درباره وضع فعلی تبادلات پتروشیمی ایران با جهان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در تماس روزمره با بانک‌های بین‌المللی برای بازپرداخت بدهی‌های خود هستیم، اما توافقاتی برای فعالیت‌های جدید تامین مالی تا زمان اعلام لجیستیشن بانکی انجام نمی‌شود.


ویدیو مرتبط :
سفر دومین هیئت بزرگ تجاری آلمان به ایران، پاییز امسال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیح افخم درباره سفر هیات اقتصادی فرانسه / توصیه دولت فرانسه به کاروان تجاری اش: به ایران بروید، اما بیش از حد صحبت نکنید!



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب


اخبار سیاست خارجی -  توضیح افخم درباره سفر هیات اقتصادی فرانسه

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر هیات اقتصادی فرانسه به تهران توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص سفر هیات اقتصادی فرانسه به تهران اظهار داشت.

سفر هیات اقتصادی فرانسوی (شورای کارفرمایان فرانسه) به ایران که متشکل از صاحبان صنایع و شرکت های این کشور در زمینه های مختلف است، از تاریخ 14 لغایت 16 بهمن، با هدف شناسایی ظرفیت های اقتصادی و فرصت های سرمایه گذاری آینده در بخش های مختلف اقتصادی کشورمان صورت می گیرد.

روایط اقتصادی بین دو کشور ایران و فرانسه دربردارنده منافع دو طرفه است و بر اساس هماهنگی بعمل آمده، شرکت های فرانسوی در این سفر با مقامات ذیربط اقتصادی و صاحبان صنایع کشورمان و فعالان بخش خصوصی دیدار خواهند داشت.

طی ماه های اخیر هیات های اقتصادی مختلفی از کشورهای اروپایی به کشورمان سفر نموده اند که سفر این هیات اقتصادی نیز در همین چارچوب و در راستای بررسی زمینه های تقویت تعامل بین بخشهای خصوصی دو کشور صورت می گیرد.

 

----------------------

توصیه دولت فرانسه به کاروان تجاری اش: به ایران بروید، اما بیش از حد صحبت نکنید!/شیوه ی آمریکا برای شکست رقبای تجاری اش در ایران

مقامات فرانسوی به روسای شرکت های فرانسوی که برای گفتگو دعوت شده بودند توصیه کرد هنگام فروش احتیاط کنند. سفارت امریکا در پاریس نیز بدون ذکر دلیل از شرکت های فرانسوی خواسته است در تجارت با ایران احتیاط کنند.


فیگارو نوشت: مقامات فرانسوی به روسای شرکت های فرانسوی که برای گفتگو دعوت شده بودند توصیه کرد هنگام فروش احتیاط کنند. سفارت امریکا در پاریس نیز بدون ذکر دلیل از شرکت های فرانسوی خواسته است در تجارت با ایران احتیاط کنند.

به گزارش تیک، از وزارت امور خارجه به صدها موسسه ای که به ایران سفر کردند، توصیه شد که «به آنجا بروید، اما بیش از حد صحبت نکنید!»

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه با اینکه طرفدار دیپلماسی اقتصادی است، گفت: «آنها باید از شرایط بسیار ویژه دیدار خود آگاه باشند.»

برای تعیین چارچوب این سفر روز پنجشنبه، وزارت خزانه داری امریکا به شرکت هایی که برای از سرگیری تجارت با ایران به این کشور سفر می کنند هشدار داد و اعلام کرد: «تحریم ها هنوز لغو نشده است، بانک مرکزی ایران در فهرست سیاه قرار دارد و هر گونه داد و ستدی باید از طریق این بانک انجام شود. در نتیجه، عجله شما بی فایده است!»

صنعتگری که پس از سال ها تیرگی روابط بین پاریس و تهران نگران برقراری روابط است، پاسخ داد: «درست است که نمی توانیم هنوز قراردادی را امضاء کنیم، اما می توانیم گام هایی را برداریم.»

اهداف بیان نشده امریکا
موضع گیری شدید فرانسه در مذاکرات هسته ای، ایران را به شدت خشمگین ساخت. موسسات فرانسوی از آن بیم داشتند که در برابر رقبای ایتالیایی، آلمانی، انگلیسی یا حتی امریکایی عواقب موضع گیری خود را بپردازند و در انتظار برقراری ارتباط با این بازار گسترده نبودند. در پشت صحنه همه از جمله امریکایی ها که با بدبینی به این بازدید می نگرند، سختگیری می کنند.

ورز جمعه، روسای شرکت های CAC 40 که به ایران سفر کردند، به سفارت امریکا در پاریس دعوت شدند تا به «نصایح» پیتر هارل، دیپلمات عالی رتبه مسوول تحریم های مالی گوش دهند. در آن جا به شرکت کنندگان در این جلسه بدون باز گو کردن جزئیات توصیه شد تا می توانند احتیاط کنند.

برخی شرکت ها که برای رهایی از این فشار ها تصمیم گرفتند تا به ابتکار خود و پیش از سفر هیئتی از سوی Mouvement des Entreprises de France که بزرگترین اتحادیه کارفرمایی فرانسه است به ایران، خود به این کشور سفر کنند.

یک صنعتگر دیگر می گوید : «بازار قطعات یدکی هواپیما که تصمیم مجوز آنها گرفته شده است، را در نظر بگیرید. آمریکایی ها در توضیحاتی که ارائه می دهند، بر این نکته پافشاری می کنند که این قطعات فقط به ایران ایر تحویل داده شود نه شرکت های دیگر. باید توجه داشت که اکثر هواپیماهای ایران ایر بوئینگ هستند. منظور واشنگتن از شرکت های دیگر، ماهان ایر است که فقط ایرباس دارد.» به این ترتیب ،آمریکایی ها شیوه ای نه چندان خوشایند برای کنار گذاشتن رقیب خود از بازار ایران که قرار است یکصد هواپیما در آن نوسازی شوند در پیش گرفته اند.

فرانسه قصد دارد از این ماموریت برای بازگشایش دفتر فروش در سفارت خود در تهران استفاده کند، اما مدت ها بعد از رقبای ایتالیایی یا آلمانی خود. تاجری که هیچگاه با شرکای ایرانی خود رابطه اش را قطع نکرد، می گوید: «تصمیم گیرندگانی وجود دارند که به ما می گویند به آن جا برویم یا نرویم. وی گفت بر این باورم که ایران از تحریم ها به شدت آسیب دیده است و چاره ای ندارد و می خواهد مشکل خودرا با غرب را حل کند و ما نمی خواهیم عقب بمانیم.»
اخبار سیاست خارجی - فارس،تیک