اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سخنان منتشر نشده و تکان دهنده وزیر نفت ; وقتی رئیس جمهور روحانی گریه می کند!



بیژن زنگنه,گریه حسن روحانی

سخنان منتشر نشده و تکان دهنده وزیر نفت
وقتی رئیس جمهور روحانی گریه می کند!

کشور ما به سرعت میتواند کشور اول منطقه باشد ولی در این سالها مکررا نزول کردیم شعارها بزرگ عمل ها خراب، چرا مردم ما هر روز باید فقیر تر شوند چرا باید همه ...... یک زمانی بود که حدود صد هزار نفر در عسلویه کار میکرند و محتاج کسی نبودند چرا باید امروز به این روز بیفتند و تمام توسعه کشور را به هم بریزیم و شعار بدهیم

پنجشنبه شب هفته گذشته در سالن اجتماعات باشگاه نفت، فارغ التحصیلان دانشگده صنعت نفت در جلسه ای با حضور بیژن نامدارزنگنه یاد و نام شهید تندگویان را با حضور خانواده وی گرامی داشتند.

به گزارش خرداد در این مجلس که در ابتدای آن دختر شهید تندگویان با قرائت دکلمه ای فضای مجلس را متاثر از سخنان خود کرد، تنی چند از میهمانان نیز به سخنرانی پرداختند و در انتهای مراسم نیز لوح تقدیری از سوی دانش آموختگان صنعت نفت به بیژن زنگنه اعطا گردید. 

 گفتنی است وزیر نفت دولت تدبیر و امید نیز در لحظاتی ازسخنانش بغض کرده و فضا را متاثر از این شرایط کرد. وی سخنان صریح و انتقادات آشکاری را نسبت به رویکردها و عملکردهای دولت پیشین در حوزه نفت ابراز داشت. متن و فحوای سخنان تکان دهنده وزیر نفت در این مراسم در رسانه های خبری انعکاس نیافته و اکنون خرداد بخش هایی از آن را منتشر می کند.   

وزیر نفت دولت یازدهم با اشاره به فضای معنوی جلسه در ابتدای امر خاطر نشان کرد: اسم شهید تند گویان همواره من را تحت تاثیر قرار میدهد، حالا که این اسم مبارک همراه است با حضور خانواده بزرگوار وارزشمندش و همچنین دوستان و هم رزمانش  انسان بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرد. اینکه در قران آمده است کل من علیها فان.

 

این معنی اش بسیار بسیار مهم است . همه فانی میشوند ولی آنچه که می ماند وجه رب است این بدین معنی نیست که همه می میرند و فقط خدا می ماند . وجه رب با الله فرق دارد . وجه رب یعنی صورت خدایی، آن چیزی می ماند که صورت و وجه ربوبی دارد . همه چیز از بین می رود و فقط وجه رب باقی می ماند و امروز هم ما می بینیم سی و سه سال است از زمان عمر شهید تند گویان می گذرد ولی ایشان زنده هستند و راه ایشان  زنده و انچه که موجب سر افرازی جمهوری اسلامی بوده همان وجه الربی است که  در رفتار و منش شهید تند گویان بوده است.

به گزارش خرداد وزیر نفت در ادامه سخنانش تصریح داشت:  تند گویان یک انسان شریف بود نه تنها خودش بلکه خانواده اش  پدر و مادر بزرگوار مرحوم اش  و همه خانوادش اینها همه بدون ریا کاری و بدون اینکه بخواهند چیزی جز خدا را در نظر داشته باشند برای خدا کار کردند  وبه همین دلیل هم یادشان و حرفشان زنده مانده است و امروز این همه  دوستانشان برای زنده نگه داشتن یاد شهید تند گویان  اینجا هستند، این دوستان شهید تند گویان را الگوی خودشان میدانند و و من افتخار میکنم  که جایی قرار دارم که شهید تند گویان بوده است.

 گرچه من سعادت آنرا نداشتم که از خونم و جانم بگذرم و من کسی نیستم که رنجهایی را که شهدای ما و اسیران ما برای اعتلای جمهوری اسلامی  تحمل کرده اند ترسیم کنم و هیچ کس نمیتواند بفهمد  جز خودشان و خود ایشان و ما فقط چیزی را از دور می شنویم آنها از جانشان مایه گذاشتند ما هم باید از آبرویمان برای اعتلای کشورمان مایه بگذاریم برای عزت جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی ای که هزاران نفر مانند این شهیدان را داده تا اینکه ما اینجا بنشینیم و اجازه ندهیم که از نمام شهدایمان عده ای کاسبی کنند.

زنگنه در ادامه پیرامون حفظ و اعتلای نام شهدان تصریح داشت:  اجازه ندهیم کسانی به نام شهیدان حقه بازی را بیندازند.امروز کشورمان به اعتدال و تدبیر نیاز دارد امروز عزت شهدا این است که عزت ایران حفظ شود اگر ایرانی حسرت بخورد به چیز هایی که یک مشت انسان ناچیز در دنیا به دست آورده اند ما خیانت کردیم به نام شهید تند گویان و خانواده شهید تند گویان و سایر شهدا .

 

پدر و مادری که فرزندشان را از دست میدهند همسری که شوهرش را از دست میدهد چه قدر سختی می کشد ما امروز وظیفه داریم اعتلای جمهوری اسلامی به هر شکی تامین کنیم از هر  چیز که لازم است ولو زندگیمان بگذریم تا اینکه این اعتلا به وجود بیاید و این اعتلا به و جود نمی آید مگر با اقتدار و اعتدال و تدبیر و کار خستگی ناپذیر و دوری ازکاسبی از نام شهدا و سوء استفاده از نام بزرگان.

بیژن نامدار زنگنه با انتقاد از تهمت زنی ها و بداخلاقی های سیاسی آن را در راستای منویات و خواست شهدا و خدمتگزاران به نظام جمهوری اسلامی ندانسته و در ادامه تصریح می کند: طوری اقدام کنیم که هر ایرانی ای افتخار کند به ایرانی بودنش  چون هر روز نسبت به دیروزش بهتر شده، جمهوری اسلامی ای که مدیران ارشدش باید سمبل درست کاری و راست کرداری باشند.

 

ما هیچ راهی نداریم جزء این راهی که شروع کردیم، همه ما باید تلاش بکنیم تا کسی نتوانند به نظام و کشور آسیب بزند. کشور ما  به سرعت میتواند کشور اول منطقه باشد ولی در این سالها مکررا نزول کردیم شعارها بزرگ عمل ها خراب، چرا مردم ما هر روز باید فقیر تر شوند چرا باید همه ...... یک زمانی بود که حدود صد هزار نفر در عسلویه کار میکرند و محتاج کسی نبودند چرا باید امروز به این روز بیفتند و تمام توسعه کشور را به هم بریزیم و شعار بدهیم

به گزارش خرداد وی در ادامه سخنانش تصریح داشت: با شعار نمیشود کشور را پیش برد با شعور و خرد باید کشور را پیش برد. چرا در این کشور آدمهای صالح و توتنمند باید کنار گذاشته شوند و یکسری افراد که در هیچ جاه کار جدی به آنها داده نمیشد، باید کارها را به دست بگیرند؟ خوب معلوم است که کارها خراب می شود. این خلاف سنت خداست که خراب نشود

زنگنه با اشاره به سنت الهی اعتدال تصریح می دارد: ، خداوند همه چیز را بر مبنای عقلانیت و اعتدال گذاشته است، خدا اصلا قراری با بندگانش خلاف عقلگرایی نگذاشته است البته من باید عرض کنم که در این چند ساله خیلی ها از جوانی شان و از آبرویشان برای جمهوری اسلامی گذشتند و ما هم باید بگذریم، چه شهید تند گویان که چشم و چراغ صنعت نفت بوده و چه ما.

زنگنه در این بخشازسخنانش به خاطره ای اشاره کرده و می گوید:من یک بار رفتم و به خانواده شهدا سر زدم، در جنوب شهر جایی که بعد از منزل آنها دیگر هیچ چیز جز زمین کشاورزی نبود  من پرس و جو کردم، آن شهید یک زن و بچه داشته و دیگه هیچ کس را نداشت و بعد هم شهید شده بود خوب این اعتماد به ما کرده بود، فکر کرده بود ما راست میگوییم ما درست میگوییم  ما می خواهیم یک آینده خوب را برای  اینها بسازیم، ما می خواهیم  برای اعتلای اخلاق کار کنیم نه اینکه اخلاقیات را زیر پا بگذاریم.

وی در ادامه با انتقاد ازرفتارهای چند سال گذشته می گوید: خوب تا یک زمانی علارغم  بالا و پایینی هایی که بود جریان کشور  رو به پیشرفت بود، ولی از سال  84 به بعد یک وقفه ای به ما وارد شد، ما نباید دیگر در گذشته سیر کنیم، افراطی گری همیشه باید محکوم بشود و همیشه باید با تحجر مبارزه کرد و ما نباید دراین بمانیم. خداوند به ما فرصت داده و ما باید از این فرصت برای اعتلای کشورمان استفاده کنیم ما باید طوری رفتار کنیم که دیگران پیشرفت مارا ببینند.

زنگنه در این بخش از سخنانش با ذکر یک خاطره دیگر بحث را ادامه داده و می گوید: من یک روز پیش امیر قطر رفتم  و امیر قطر به من گفت من حسادت میخورم و قبطه میخورم به آنچه که شما در پارس جنوبی  دارید انجام می دهید. ما باید دوباره کاری بکنیم که دیگران به ما قبطه بخورند. البته رهایی ما از مشکلاتی که برای کشور به وجود آمده بود با دعای خانواده شهدا و تلاش عده ای صورت پذیرفت، انشا الله همه با هم در راه شهید تند گویان باید جلو بریم  و صنعت نفتی داشته باشیم که دیگران حسرت ما را بخورند.

وزیر نفت در ادامه سخنانش به نکته ای تلخ اشاره کرده و می گوید:  من به صراحت میگویم وضعیت امروز کشور ایران از نظر شرایط فروش نفت و مقدار فروش نفت و استفاده از پول، از شرایط دوران جنگ بسیار سخت تر است و ما باید با تدیبیر جلو برویم و جامعه را توجیه کنیم چه خطراتی هنوز هست. آنهایی که خطر ساز بودند همچنان درصدد این هستند که چوب لای چرخ مدیریت کشور بگذارند.

شیخ الوزرای روحانی با اشاره به تاثر رئیس جمهوری پیرامون یک رویداد ناگوار، می گوید: چند روز پیش آقای روحانی گفتند که من خیلی متاثر شدم. ایشان گفت یکی از وزیران پیشین آمد پیش من و به من گفت که من رفتم امارات و خواهش کردم و یک مقدار پول از آنها گرفتم و آوردم ایران، آقای روحانی گفتند ایشان وقتی که رفتند من نشستم و گریه کردم که کشور ما به کجا رسیده که وزیر ما باید برود و از یک شیخ اماراتی خواهش بکند که چهار قران پول به ما بدهد برای امور جاری کشور. این عزت ماست؟

وی در ادامه سخنانش  با انتقاد از واکنش های داخلی به دیپلماسی دولت روحانی، می گوید:  امروزه میگویند صداقت آمریکایی، آخر یعنی چی صداقت؟! اصلا در سیاست خارجی صداقت یعنی چی؟! پیامبر اکرم (ص) فرمودند: الحرب و کل خدعه، جنگ کلش خدعه است.

 

سیاست خارجه هم ادامه بدون خون ریزی همان نبرده،تمامش خدعه است. اصلا صداقت آمریکایی یعنی چی؟ اصلا کی گفته آمریکا صداقت داره؟  اصلا کسی که فکر کنه که در سیاست خارجی باصداقت باید رفتار کرد اصلش بر حماقت است.   هیچ برادری و دوستی ای در سیاست خارجی نیست الا اینکه منافع خودت را تامین کنی اگه با کسی  دوستی یا دشمنی برای اینکه منافع خودت را تامین کنی.

زنگنه دربخش پایانی سخنانش میگوید: چرچیل در جنگ جهانی دوم گفت ما با شوروی متحد میشویم  خیلیها گفتند شوروی تا دیروز در مقابل مابود حال چه شد که دوست ما شد. چرچیل پاسخ داد: بریتانیای کبیر هیچ دوست و دشمن دائمی ندارد فقط منافعش برایش دائمی است. آنکه میخواهد با ما مذاکره کند بخاطر منافع خودش است نه منافع من ما خیلی باید ساده باشیم که فکر کنیم آمریکا به دنبال منافع کشور دیگری است، البته در زمان مذاکره یک جاهایی با هم اشتراک پیدا میکنیم مثلا ما با عربستان و عراق رقیبیم ولی وقتی در اوپک می نشینیم در زمان هایی یک نقاط اشتراکی داریم. 

 

اصلا این حرفها را از کجا می آورند که آمریکا صداقت نداره  اگه کسی فکر میکنه آمریکا در مورد ما صداقت داره خودش در اشتباه است.  قرار نیست که همه  یا باید با ما دوست یا دشمن باشند و حد میان هم ندارد، وسط دوستی و دشمنی هزاران منافع است که ما می توانیم از آن استفاده کنیم و هیچ چیز جز منافع ایران و ایرانی نباید برای مهم باشد.  
خردادنیوز

 


ویدیو مرتبط :
قرار نبود متن نامۀ چهار وزیر به رئیس جمهور منتشر شود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم با سخنان رئیس‌جمهور/ روحانی: اهل لج‌بازی نیستیم/ نمی‌خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد



اخبار,اخبار سیاسی,جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم


 اخبار سیاسی  - شروع جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم با سخنان رئیس‌جمهور

جلسه مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به برنامه و صلاحیت محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فنآوری با سخنان رئیس‌جمهور آغاز شد. جعفرزاده ایمن‌آبادی و ابراهیم نکو نمایندگان ناطق موافق وزیر پیشنهادی و جمیری و عزیز اکبریان نمایندگان مخالف خواهند بود. جلسه امروز البته با 93 غایب آغاز شد!

جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی دقایقی بعد از هشت صبح با اعلام علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان آغاز شد. نشست علنی صبح امروز مجلس با حضور 195 تن از وکلای ملت رسمیت یافت که بر این اساس مجلس کار خود را با 93 کرسی خالی آغاز کرده است.

به گزارش «تابناک»، قرار است در جلسه علنی امروز پارلمان صلاحیت و برنامه‌های محمود نیلی احمدآبادی سومین وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد بررسی قرار گیرد.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان چهارشنبه گذشته در نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس «محمود نیلی‌احمدآبادی» را به عنوان وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به مجلس معرفی کرد و هیئت رئیسه مجلس نیز روز یکشنبه هفته جاری ضمن اعلام وصول این نامه، نشست علنی امروز را به بررسی صلاحیت این گزینه پیشنهادی اختصاص داد.

رئیس‌جمهور پیش از این «جعفر میلی‌منفرد» و «رضا فرجی‌دانا» را به عنوان وزاری پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرده بود که میلی‌منفرد نتواست از پارلمان رأی اعتماد بگیرند، اما فرجی‌دانا پس از کسب رأی اعتماد مجلس در آبان‌ماه سال گذشته تنها 10 ماه سکاندار این وزارتخانه بود چراکه وکلای ملت مردادماه سال جاری به دلیل انتصابات وی و عملکرد نادرستش در این وزارتخانه رای اعتماد خود را پس گرفتند.

قرار است در جلسه امروز رئیس‌جمهور به دفاع وزیر پیشنهادی خود بپردازد. طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، حجت‌الاسلام روحانی یک ساعت فرصت دفاع از نیلی‌احمدآبادی را دارد و سپس 2 مخالف و 2 موافق برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم، به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر 15 دقیقه سخنرانی خواهند کرد.

پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامه‌های وزیر پیشنهادی، محمود نیلی پشت تریبون خواهد رفت و حداکثر 30 دقیقه فرصت دارد به تشریح سوابق و برنامه‌های خود، بپردازد.

در پایان نیز رئیس مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را به رأی بهارستان‌نشینان می‌گذارد.

 

                                     ....................................................


رئیس جمهور وارد صحن علنی مجلس شد

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور 195 نفر از نمایندگان آغاز شد.

به گزارش تابناک، بررسی صلاحیت محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار دارد.

حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی کشور نیز دقایقی پیش به منظور شرکت در جلسه رای اعتماد محمود نیلی احمد آبادی، وارد صحن علنی مجلس شد.

نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز و پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم طرح حمایت از آمران به معروف را مورد رسیدگی قرار می‌دهند.

همچنین دو نفر از اعضای کمیسیون‌های کشاورزی و بهداشت به عنوان ناظرین مجلس در شورای ایمنی زیستی انتخاب می‌شوند.

تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت در خصوص کالاهای استراتژیک نیز از دیگر دستورکارهای جلسه علنی امروز مجلس است.

نمایندگان در ادامه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، اصلاح قانون تعاونی نمودن تولید و حمایت از احداث، تجهیز و نوسازی مساجد را مورد بررسی قرار می‌دهند.

در آغاز جلسه علنی مجلس محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در صحن پارلمان حضور یافته بود.

----------------------------

روحانی: اهل لج‌بازی نیستیم/ نمی‌خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی با تاکید بر اینکه دولت اهل لج‌بازی نیست،‌ گفت: در برابر مجلس شورای اسلامی برای سوال از وزرا و استیضاح از آنها به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام می‌گذاریم.

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در دفاع از وزیر علوم پیشنهادی دولت، با بیان اینکه منشاء مشروعیت حقوقی و سیاسی را آرا و نظرات مردم به وجود می آورد، گفت: مشروعیت دینی و مذهبی را هم جدا از مقبولیت اجتماعی و مشروعیت سیاسی نمی‌بینیم.

روحانی با بیان اینکه مهم‌ترین هدف دولت و مجلس و قوای سه‌گانه و همه مسئولین جمهوری اسلامی ایران، اصلاح جامعه، استقرار نیکی‌ها و پاک کردن جامعه از رذایل اخلاقی است، خاطرنشان کرد: هر کجا با هم بودیم، دست به دست هم دادیم، هم‌دل و همنوا بودیم و دل نازک نبودیم بلکه دل به هم دادیم پیروز شده‌ایم. از جمله در سیاست خارجی و سیاست داخلی و اقتصاد گام‌های مهمی به جلو برداشته‌ایم و برای امنیت کشور، منطقه و جهان قدم‌های استوار برداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه هر کجا که خدای ناکرده بین ما اندک فاصله‌ای ایجاد شده است دشمن از آن شکاف فاصله استفاده کرده است، افزود: دولت همان‌طور که بارها اعلام کرده است در برابر مجلس شورای اسلامی راه ادب و اخلاق و قانون را در پیش می‌گیرد و بین ما و شما حکم و حاکم، قانون اساسی است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه داور اصلی بعد از خداوند بزرگ،‌افکار عمومی است، گفت: افکار عمومی قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت می‌خواهد چون افکار عمومی ملت ما نه فاصله را می‌پسندد و نه خدای ناکرده لج‌بازی را می‌پسندد.

به گزارش ایسنا، روحانی در ابتدای صحبت‌های خود افتخار همه مسلمانان و آزادگان عالم را وجود مقدس ابا عبدالله‌الحسین (ع) و راه و سیره او دانست و گفت: سراسر نهضت امام حسین (ع) برای ما درس اخلاق و ادب، ایستادگی، فداکاری و حرکت برای مصالح امت اسلام است چون او برای اصلاح همه نابسامانی‌ها و مفاسد، ظلم و فشارهای نابجا و انحرافات در جامعه ایستاد و می‌خواست نیکی و خوبی در جامعه استقرار یابد و بدی و رذالت را از جامعه بزداید.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در مجلس، با بیان اینکه در حال حاضر درآمد اصلی کشور یعنی درآمد نفت حدود 30 درصد کاهش یافته است، گفت: البته همیشه در مساله نفت تنها اقتصاد حاکم نبوده بلکه معمولا سیاست و توطئه جهانی نیز نقش دارد. از طرفی ناامنی و بی ثباتی منطقه را فرا گرفته و چشم امید مسلمانان مردم منطقه و دوستان ما به ایران اسلامی است. ما امروز شاهد یک تفاهم، توافق، همفکری و همدلی در سایه‌ی رهنمودهای رهبری هستیم.

روحانی همچنین خاطر نشان کرد:‌ پارسال در چنین ایامی بود که در جمع شما نمایندگان، وزیر مودب و دانشور ما از شما رای اعتماد گرفت. گرچه نمایندگان محترم در مقطع دیگر در چارچوب حق قانونی خود اعتمادشان را پایدار نساختند و اعتماد خود را از وزیر پس گرفتند و به ناچار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دو نوبت با سرپرست اداره شد. وزیر پیشنهادی فعلی می‌تواند بار سنگین مسئولیت را به دوش بگیرد.

وی همچنین با اشاره به حساسیت و اهمیت وزارت علوم و نقش دانشگاه در عرصه‌های حساسی همچون انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد:‌دانشگاه نیاز دارد که مرکز علم و دانش باشد امروز دانشگاه‌ها به لحاظ کمیت وضع خوبی دارند اما ما نیاز داریم از لحاظ کیفیت دانشگاه‌ها را در مسیر توسعه بیشتر قرار دهیم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که دانشگاه به فضای آرامی نیازدارد، گفت:‌ ما نمی‌خواهیم بگوییم دانشگاه از سیاست بی‌خبر باشد اما نمی‌خواهیم که دانشگاه باشگاه سیاسی باشد ما دانشگاهی می خواهیم که از مسائل سیاسی آگاه باشد اما شعارهایش را از سیاسیون نگیرد. گروه‌های سیاسی باید از طریق حزب و تشکیلات سیاسی فعالیت کنند اما با این وجود ما از تشکل‌های دانشجویی استقبال کرده و به نظرات آنها احترام می‌گذاریم ما می‌خواهیم محیط دانشگاه آرام باشد خوشبختانه از آغاز دولت تا امروز چه وزیر علوم و چه سرپرستان این وزارت‌خانه تلاش کردند تا محیط دانشگاه آرام باشد.

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور با بیان اینکه ما می‌خواهیم دانشگاه‌ ما به تولید متصل باشد، گفت: می‌خواهیم پیشرفت علمی ما در کتاب‌ها و مقالات علمی منحصر نماند و زنجیره علم و دانش تا تولید و فتح بازار و برندهای جدید ادامه یابد.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید به صنعت متصل باشد، گفت: دانشگاه باید به کشاورزی و خدمات متصل بوده و به نیازهای امروز جامعه توجه کند و آنطور نباشد که فارغ‌التحصیلانی از دانشگاه داشته باشیم که نیاز امروز جامعه ما به آنها نیست در حالیکه جامعه نیازهایی دارد که برای رفع آن فارغ‌التحصیل به اندازه کافی نداشته باشیم پس نیازمند دکترین و برنامه‌ریزی جدید در آموزش عالی هستیم.

روحانی با تاکید بر اینکه ما نمی‌خواهیم دانشگاه‌ها مرکز سیاست بازی باشد، تصریح کرد: دانشگاه نباید جولانگاه این جناح و آن جناح باشد چون می‌خواهیم اعتدال و آرامش در دانشگاه حاکم باشد پس هر کس مسئول آموزش عالی است باید بداند مبنا شایسته‌سالاری است و این جناح و آن جناح برای ما فرقی ندارد.

وی افزود: به هر سه وزیر پیشنهاد شده برای وزارت علوم سفارشات مساوی داشتم و به هر سه عرض کردم ما می‌خواهیم کیفیت علمی دانشگاه‌هایمان افزایش یابد و به دنبال توسعه علمی توام با توسعه اخلاقی و فرهنگی در دانشگاه هستیم.

رییس‌جمهور ادامه داد: به هر سه وزیر گفتم می‌خواهیم دانشگاه مومن، پایبند به اصول نظام و انقلاب و خدمتگزار به ملت بزرگ ایران داشته باشیم و کسی باید مسئولیت را بپذیرد که مدیریت، لیاقت و علم و دانش کافی و لازم را داشته باشد و تعهد و اخلاق را مورد توجه قرار دهد.

روحانی با اشاره به اینکه دولت امروز فراجناحی است، افزود: در این دولت معتدلین هر دو جناح حضور دارند و خواهش من از شما نمایندگان مجلس این است که برای وزارت علوم رای فراجناحی ملی را مورد توجه قرار دهید تا دانشگاه‌ها بتوانند بر مبنای مسیر پایدار و بلندمدت برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش عالی و دانشگاه‌ها برای توسعه کشور، تصریح کرد: دکتر محمود نیلی احمد‌آبادی جزو دانشمندان کم‌ادعای ماست که مقالات علمی بسیاری داشته از جمله هشتاد مقاله ISI و 90 مقاله علمی و پژوهشی و پژوهش‌هایی که زیر نظرشان انجام شده و شخصی است که دانشگاه را با صنعت در کنار هم مدیریت کرده است.

روحانی با اشاره به اینکه دکتر نیلی پژوهش‌های بسیار تاثیرگذار بر عهده داشته است، گفت: ایشان در دانشگاه‌های معتبر درس خوانده‌اند از جمله شیراز، شریف و ژاپن و در مراکز علمی توانسته‌اند استعداد درخشان خود را به نمایش بگذارند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه فردی که می‌خواهد مدیریت بخش وزارت علوم را بر عهده بگیرد باید اندیشمند و صاحب نظر باشد و قدرت مدیریت داشته باشد، گفت: دکتر نیلی مدیریت را از رده‌های پایین شروع کرده است و تا رده‌های بالا مراحل را طی کرده است.

وی با بیان اینکه دکتر نیلی فردی انقلابی و حاضر در دوره دفاع مقدس بوده است، تصریح کرد: برای ما بسیار مهم است کسانی امروز بار مسئولیت را بر دوش بگیرند که انقلاب را باور داشته باشند و پایبند به اصول نظام باشند یعنی ولایی باشند و ولایی بیندیشند و آماده فداکاری برای ملت باشند.

روحانی افزود: افتخار من این است که در دولت بسیاری از وزرا میدان‌های جنگ را تجربه کرده و من آشنایی‌ام با برخی از آنها به دوره جنگ و دفاع مقدس مربوط می‌شود و ما می‌بوسیم آن کفشی را که روی آن غبار جبهه، جنگ و میدان نبرد نشسته باشد.

رییس‌جمهور اضافه کرد: امروز با کاندیدایی مواجه هستیم که حدود هفت سال از زندگی و دوران جوانی‌اش را در میان نهاد انقلابی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسئولیت بر عهده داشته است.

روحانی با بیان این‌که کسی که امروز مسئولیت را بر عهده می‌گیرد باید آرام، معتدل بوده و اخلاق حسنه اسلامی داشته باشد، گفت: بسیار مهم است که ما اصل صداقت و راستگویی را در همه جا مدنظر قرار دهیم. مخاطب من برخی رسانه‌هایی هستند که گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمی‌دهند. اگر می‌خواهیم راجع به فردی قضاوت کنیم باید مهمترین شاخص یعنی اخلاق را رعایت کنیم. اخلاق از نیلی احمدآبادی، وزارت علوم، دولت و نظام، مهم‌تر است و در رأس اخلاق راستگویی و امانت قرار دارد.

رئیس جمهور همچنین اظهار کرد: پیامبر و امام صادق (ع) فرموده‌اند که نه طول رکوع و سجده بلکه راستگویی و امانت‌داری باید معیار باشد، اما بعضی به نماز وسجده طولانی عادت کرده‌اند، اما نسبت به افراد با راستگویی و صداقت قضاوت نمی‌کنند. در برخی رسانه‌ها آمد که نیلی احمدآبادی مطلوب واقعی رئیس جمهور برای آموزش عالی نیست و وی برای دست‌گرمی به مجلس فرستاده شده و قرار است نفر دیگری معرفی شود. این دروغ است. زیرا من با نیلی احمدآبادی صحبت کرده و بر اساس تحقیقات خود به این نتیجه رسیدیم وی لیاقت‌های لازم را دارد.

روحانی بابیان این‌که مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم اشکالی ندارد، اظهار کرد: ولی چرا دروغ گفته می‌شود، از نظر ما نیلی فردی شایسته بوده و می‌تواند به خوبی بار مسئولیت را به عهده بگیرد. ما باید توجه کنیم که روزی باید نزد خداوند پاسخگو باشیم پس چرا به افراد اتهام می‌زنیم؟ آقای رسانه محترم که هر چیزی را برای نوشتن آزاد می‌دانی چرا به افراد اتهام می‌زنید؟

وی در ادامه تأکید کرد: دولت همان حساسیت‌های مجلس را دارد. مجلس و دولت در یک مسیر هستند و دولت محمود نیلی احمدآبادی را فردی لایق، باتجربه، شایسته، توانمند، پایبند به انقلاب، نظام و فرامین رهبری، انسانی آماده برای فداکاری و تلاش، انسانی معتدل و اخلاقی می‌داند.

روحانی در پایان گفت: من امروز از نمایندگان درخواست می‌کنم با رأی قاطع خود به وزیر پیشنهادی علوم مردم، دانشجویان و دولت را خوشحال کنند.


 اخبار سیاسی  - تابناک،ایسنا