اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زنگ خطر برای گسترش نوع جدیدی از HIV


ر حالی که گزارش های بین المللی حاکی از روند رو به نزول ابتلا به ویروس ایدز و تاثیر درمان بر این بیماری است ، دانشمندان روسی معتقدند نوع جدید و کشنده تری از ویروس HIV را شناسایی کرده اند.

خبرگزاری مهر: در حالی که گزارش های بین المللی حاکی از روند رو به نزول ابتلا به ویروس ایدز و تاثیر درمان بر این بیماری است ، دانشمندان روسی معتقدند نوع جدید و کشنده تری از ویروس HIV را شناسایی کرده اند.

این ویروس جدید که 02_AG/A نام دارد به سرعت در حال گسترش است و گفته می شود بیش از 50 درصد عفونت های HIV جدید در سیبری را تشکیل می دهد.

این ویروس نخستین بار در شهر نووسیبیرسک در سال 2006 مشاهده شد و گفته می شود خطرناک ترین و مهلک ترین سویه ویروس HIV در روسیه است.

این سویه توسط دانشمندان مرکز تحقیقات دولتی ویروس شناسی و زیست فناوری وکتور در سیبری کشف شده است.

به گفته ناتالی گاشینکف رئیس بخش ضد ویروسی وکتور می گوید 02_AG/A می تواند به سراسر جمعیت با سرعت بیشتری نسبت به سویه اصلی HIV یافت شده در روسیه گسترش یابد.

تعداد افراد HIV  مثبت در شهر نووسیبرسک از دو هزار نفر در سال 2007 به 15 هزار نفر در سال 2012 رسیده است که 50 درصد از این موارد جدید ناشی از ابتلا به سویه جدید02_AG/A هستند.

مواردی از ابتلا به این سویه مهلک در چچن، جنوب روسیه، قرقیزستان و قزاقستان گزارش شده است.

ویروس ایدز دارای دو نوع اصلی HIV-1 و HIV-2 است. ویروس HIV-1 مهلک ترین نوع از این ویروس در جهان و عامل اکثریت موارد است.

ویروس HIV-1 نیز به دو زیر گروه تقسیم می شود که سویه جدید کشف شده 02_AG/A زیر مجموعه همین ویروس است. دانشمندان می گویند این سویه بسیار راحت تر از دیگر زیر مجموعه ها منتقل می شود.

آمارهای سازمان ملل متحد نشان می دهد اروپای شرقی و آسیای مرکزی تنها منطقه ای در جهان است که تعداد عفونت HIV در آن در حال افزایش است که در این بین  52 درصد از مردم مبتلا به HIV  در این منطقه در روسیه زندگی می کنند.

عقیده بر این است این افزایش تعداد موارد عفونت به ویروس HIV  تا حدودی به خاطر آگاهی اندک از HIV در بسیاری از بخش های روسیه و آموزش اندک در این زمینه است.

تعداد موارد جدید ابتلا به HIV در سراسر جهان از سال 2001 تا کنون به یک سوم کاهش یافته و این بیماری در بین کودکان به طور قابل توجهی کنترل شده است.

در سال 2012، یک میلیون و 600 هزار نفر بر اثر بیماری های مرتبط با ایدز جان خود را از دست دادند که این میزان، 1.8 میلیون نفر در سال 2011 و 2.3 میلیون نفر در سال 2005 بود.


ویدیو مرتبط :
چگونگی گسترش HIV در بین CD4ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تب زنگ خطر سلامتی است



 

 

تب زنگ خطر سلامتی

 

 

● نگاهی به علل و نشانه های تب در کودکان

 

تب عکس العمل طبیعی و مناسب بدن به عفونت و سایر  بیماری هاست، خواه تب شدید  یا خفیف  باشد. تب به خودی  خود بیماری  محسوب نمی شود  و مضر هم نیست  بلکه  یک نشانه است؛  نشانه مبارزه بدن  با عفونت. در بیشتر موارد تب کودک به معنای این است  که او بیماری خفیفی دارد و  والدین باید به دیگر  نشانه ها توجه  کنند  تا پی ببرند تا چه حد مشکل  کودک  جدی است.

 

هیپوتالاموس مغز مانند یک ترموستات عمل  کرده  و دمای بدن را تعیین می کند.  میانگین  دمای  طبیعی بدن حدود ۶/۹۸  درجه  فارنهایت یا ۳۷ درجه  سانتی گراد  است.  البته هر کودکی دارای یک دمای  طبیعی است که ممکن است با سایر کودکان متفاوت  باشد. همچنین دمای بدن طی روز  هم کمی تغییر می کند  به این ترتیب که معمولاً صبح ها دمای بدن کمی  کمتر  و شب  ها کمی بیشتر است.

 

افزایش دمای بدن تا ۳۸ درجه می تواند به دلیل  تحرک، ورزش، پوشیدن لباس های بسیار زیاد، گرفتن دوش  آب داغ یا قرار گرفتن در هوای  گرم بیرون اتفاق بیفتد.  چنانچه دمای بدن کودک ۳۸ درجه  یا بالاتر باشد، کودک تب دارد.

 

باید  توجه  داشت  که میزان تب نشانگر شدت  و جدی بودن  بیماری نیست زیرا  مثلاً در یک سرماخوردگی ساده  ممکن  است تب کودک به ۴۰ درجه  هم برسد  در حالی  که یک عفونت جدی ممکن است موجب چنین  تب بالایی در کودک نشود. بنابراین بسیار مهم است  که به دیگر  نشانه های همراه تب توجه کنیم. معمولاً  در یک کودک  سالم  تب خطرناک نیست به ویژه  اگر همراه با نشانه های  دیگری هم نباشد و  پس از سه یا چهار  روز برطرف شود.

 

بیشتر کودکان در حالتی که تب دارند غرغرو و بهانه گیر می شوند، کمتر بازی  می کنند  و نسبت به روزهای  قبل کمتر اشتها دارند و  غذا می خورند.  عموماً هنگام ورود هر نوع میکروبی به بدن که موجب عفونت شود به طور  اتوماتیک از هیپوتالاموس مغز پیامی مبنی بر بالا  رفتن  درجه  حرارت بدن فرستاده می شود.  اما چرا  در چنین  مواردی هیپوتالاموس دمای بدن را تغییر می دهد؟ بسیار از محققان بر این  باورند که بالا رفتن  درجه  حرارت بدن راهی برای  مبارزه با میکروب  هاست  و محیط بدن  را برای  آنها  محیطی نامناسب  می سازد.

 

همچنین تب نشانه بسیار خوبی از بیماری فرد  است.  بدون  تب تشخیص عفونت سخت تر خواهد شد.  بیشتر پزشکان معتقدند تب کمتر  از ۹/۳۸  درجه  در کودکان خیلی درمان ویژه  یی نمی خواهد مگر  آ نکه همراه با مشکلات دیگری باشد. اما  این مساله در نوزادان و  کودکان شیرخوار بسیار متفاوت است  و در  صورت  مشاهده هر تب ۳۸ درجه یا بالاتر در آنها باید  حتماً او را نزد پزشک برد.

 

واکسیناسیون دوران کودکی، خطر  تب های مرتبط با بیماری  ها را بسیار کاهش  می دهد،  هر چند هیچ  واکسنی اثر  صد درصد  ندارد. واکسن های  معمول دوران کودکی حدود  ۸۵ تا ۹۵ درصد  موثر  واقع  می شوند. برای  کودکان زیر  سن مدرسه بین ۷ تا ۱۰ بار در سال  مبتلا شدن به عفونت های  ویروسی که موجب تب هم می شوند  طبیعی است.