اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زنان خیابانی به دنبال در آمد بیشتر



 

زنان خیابانی به دنبال در آمد بیشتر

 

زنان ویژه،زنان خیابانی ،روسپیگری و...واژه های نکوهش شده دیگری گاه در ادبیات جامعه شنیده می شود و هزاران تاسف به دنبال می آورد.تاسف هایی که آن ر ابه فقر و هزاران آسیب اجتماعی دیگر  نسبت می داد.اما سخنان مدیركل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی که از آمار جدیدی درباره تغییر الگوی كارگران جنسی در ایران خبرمی داد، چیز دیگر ی می گفت. «بیش از 50 درصد كارگران جنسی در این تحقیق زنان متاهل هستند و اغلب افرادی كه در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفته‌اند افرادی از طبقه متوسط جامعه هستند.»

دكتر حبیب الله فرید با بیان اینكه زنان ویژه در كشور به دو دسته تقسیم می‌شوند، می‌گوید: «گروه اول صرفا به خاطر مسائل اقتصادی به این چرخه وارد می‌شوند و با بحث‌های حمایتی و توانمندسازی اقتصادی می‌توان آنان را از این چرخه خارج كرد. گروه دوم هم افرادی هستند كه میزان درآمد متوسطی دارند و برای افزایش كیفیت زندگی و مادیات این كار را انجام می‌دهند و در مورد این گروه انگیزه‌ها صرفا اقتصادی نیست و باید روی تغییر نگرش‌ها و ارزش‌های این افراد سرمایه‌گذاری كرد.»

پیش از این و با استناد به تحقیقات دهه 40 گمان می‌شد اكثر زنان ویژه مجرد، بی‌سواد، مهاجر و فقیر هستند. حال آنكه دیروز مدیركل بهزیستی از تحقیقاتی سخن گفت كه براساس آن در میان این زنان افرادی هستند كه میزان درآمد متوسطی دارند و برای افزایش كیفیت زندگی و مادیات این كار را انجام می‌دهند. او البته وی اشاره كرد كه این به معنای ورود به این حرفه به دلیل فقر اقتصادی نیست و كسانی هم هستند كه از سر ناچاری و فقر به این حرفه روی می‌آورند. مدیركل امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه عنوان كرد: این افراد در ابتدا از میزان آسیب‌هایی كه متوجه آنان است، مطلع نیستند و پس از ورود به این چرخه در معرض موادمخدر، ایدز، خشونت و تماس‌های حفاظت نشده جنسی قرار می‌گیرند و به آسیب‌های اجتماعی دامن می‌زنند.

فرید در ادامه با بیان اینكه اعتیاد جنسی در برخی از این افراد مشاهده می‌شود، اظهار كرد: این افراد نیاز به درمان‌های روان‌شناختی دارند، زیرا میزان اختلالات روان‌شناختی در آنان بیشتر از سایر افراد جامعه است. پیشتر نیز انتشار تحقیقی توسط سعید مدنی نشان از تغییرات گسترده‌ای در میان جمعیت زنان ویژه كشور داده بود كه از جمله كاهش سن میانگین فعالان این عرصه بود كه به نسبت سال 1347 بیشتر از سه سال كاهش یافته است. باسواد شدن این زنان به نسبت همكاران‌شان در سال‌های پایانی دهه 40 نیز از دیگر نتایج بود.

براساس دستاوردهای این پژوهش مشخص شد كه بیشتر از 95درصد زنان تن‌فروش فعال در شهر تهران باسواد هستند، این در حالی است كه میزان باسوادی در سال 47، كمتر از 20درصد عنوان شده بود. همچنین بنابر یافته‌های جدید مشخص شد كه 6/32درصد از تن‌فروشان فعلی تهران سابقه مراجعه به روان‌پزشك یا روان‌شناس را داشته‌اند. عمده اختلال گزارش شده در میان آنها افسردگی گزارش شده است. بر پایه مطالعه انجام شده نیز مشخص شد كه 7/11درصد زنان تن‌فروش اولین رابطه جنسی خود را به اجبار برقرار كرده‌اند و به ترتیب مشتریان، اقوام و والدین بیشترین سهم را در وادار كردن زنان به اولین رابطه جنسی اجباری داشته‌اند. همچنین اعلام شده است كه 8/11درصد از زنان تن‌فروش در حال حاضر با همسر خود زندگی مشترك دارند. این یافته نسبت به یافته مشابه سال 1347 بیش از 7/11درصد افزایش را نشان می‌دهد.

اعتقادات اصلی ترین بازدارنده

دكتر امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه نیز این آمار را تایید می‌كند و از نتایج تحقیقات خودش هم خبر می‌دهد. این آسیب‌شناس اجتماعی دلایل زیادی را زمینه‌ساز رخ دادن این معضل می‌داند: «عوامل متعددی همچون نیازهای جنسی، مسئله كسب درآمد، پول و اقتصاد و فقر، ازدواج‌های اجباری و تنوع‌طلبی در ایجاد چنین واقعه ناگواری دخیل هستند.

ضعف اعتقادات دینی در طبقه متوسط موثرترین عاملی است كه باعث این مسئله شده است. در كنار این‌ها باید الگوگیری از سریال‌های غربی، نبود نشاط در جامعه و فقر هم نام برد كه تاثیر به سزایی دارند. وقتی اقتصاد ضعیف می‌شود، مرد مجبور می‌شود همزمان در دو، سه جا كار كند و به همین علت كمتر می‌تواند به نیازهای عاطفی خانواده رسیدگی كند.» قرایی مقدم راهكار حل این مشكل را رسیدگی به وضعیت اقتصادی و باورهای دینی می‌داند: «باید شغل ایجاد كنیم. ایجاد اشتغال و آموزش‌های شهروندی و ایجاد بستری مناسب برای ارائه آموزه‌های دینی تا حد زیادی این موضوع را حل كرد. شهرهای دنیای امروز ما دنیای بیگانه‌ای هستند كه خرده فرهنگ‌های متعددی در آنها وجود دارد و این معضلات مربوط به قشر معینی نیست. یعنی ممكن است مشكل كارگران جنسی در طبقات بالا دست و پایین جامعه هم وجود داشته باشد.»

حال آنچه که به نظر  می رسد نیاز بحرانی به فرهنگ سازی است. اگر چه آموزه های دینی ما که خود بزرگترین  عامل بازدارنده است و کمی تلاش رسیدن به آن ر ا محقق می کند.../شفاف


ویدیو مرتبط :
زنان و دعواهای خیابانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ناجا: كمتر از یك هفته زنان خیابانی را جمع‌آوری می‌كنیم



 

 

ناجا: كمتر از یك هفته زنان خیابانی را جمع‌آوری می‌كنیم

 

سردار حسین ساجدی‌نیا امروز در حاشیه دیدار مردمی در مركز نظارت همگانی ناجا در جمع خبرنگاران اعلام كرد كه روز گذشته یك بمب صوتی در بیمارستان الغدیر منفجر شد كه عامل این بمب‌گذاری توسط پلیس دستگیر شده است.

سردار ساجدی‌نیا افزود این فرد به علت اختلاف شخصی با صاحب داروخانه، بیمارستان و با هدف ایجاد رعب و وحشت اقدام به بمب‌گذاری كرده است.

* پلیس به دنبال كشف سرنخ برای قتل دكتر سودبخش

سردار ساجدی‌نیا در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات پلیس در پیگیری قتل 2 پزشك در تهران گفت به دنبال كشف سرنخ برای قتل دكتر سودبخش هستیم.

* كمتر از یك هفته زنان خیابانی را جمع‌آوری می‌كنیم

فرمانده انتظامی تهران بزرگ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه چرا زمان خیابانی را جمع‌آوری نمی‌كنید، اظهار داشت پلیس در این زمینه آمادگی لازم دارد و می‌تواند ظرف مدت یك هفته همه زنان خیابانی را كه به صورت علنی مرتكب جرم می‌شوند نه آنانكه به صورت پنهان و اینترنتی اقدام می‌كنند جمع آوری كند به شرط آنكه دستگاهی مسئولیت این زنان برعهده بگیرد.

وی در ادامه افزود سازمانهای مردم‌نهاد در این ارتباط می‌توانند فعالیت كرده و در این زمینه با برخی سازمانهای مردم‌نهاد و موسسات خیریه جلساتی را برگزار كرده ایم.

سردار ساجدی‌نیا گفت: «این زنان اگر مرتكب خلافی شوند مجرم هستند اما در حال حاضر موضوع زنان خیابانی یك مشكل اجتماعی است و باید به این ناهنجاری اجتماعی به شكل خود نگاه كرد...../تحلیل:عصرایران