اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زباله های بیمارستانی؛پسماندهای خطرساز



اخبار,اخبار اجتماعی,اخبار بیمارستانی

"« عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس، با اشاره به خطر پسماندهای پزشکی برای سلامت انسان و محیط زیست گفت: باید اولویت اول سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت، ساماندهی پسماندهای عفونی پزشکی باشد که پس از فرآیند سوزاندن به پسماند بی خطر تبدیل شوند..

محمداسماعیل سعیدی در گفت وگو با خبرنگار خانه ملت، پسماندها و زباله‌های بیمارستانی را جزو خطرناک‌ترین پسماند‌ها عنوان و تصریح کرد: لازم است در خصوص جمع‌آوری و دفع زباله‌های عفونی، تدابیر ویژه ای اندیشیده و اتخاذ شود.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس نهم شورای اسلامی، با ابراز تاسف از تخلیه پسماندهای بیمارستانی تهران در اطراف پایتخت، بیان کرد: برای سلامت محیط زیست، ضروری است زباله‌های بیمارستانی بر اساس قوانین ابلاغ شده پس از بی خطرسازی در مراکز  مشخص و مجاز تخلیه و دفع شوند، در غیراین صورت باید با متخلفان طبق قانون برخورد شود.

وی، با تاکید بر ضرورت خرید تجهیزات پیشرفته برای بی‌خطر کردن پسماندهای بیمارستانی، گفت: خرید تجهیزات پیشرفته، برای بی‌خطرکردن زباله‌های عفونی بیمارستانی حیاتی و  ضروری است لذا امیدواریم از طرف دولت و وزارت بهداشت در این خصوص تمهیدات لازم اندیشیده شود.

 

تولید روزانه 90 تن پسماند بیمارستانی در تهران

سعیدی با اشاره به تولید روزانه 90 تن پسماند بیمارستانی در تهران، گفت: طبق شنیده‌ها روزانه ۹۰ تن پسماند بیمارستانی در پایتخت تولید می‌شود که بخش زیادی از این پسماندها برای سلامت انسان و محیط زیست بسیار خطرناک هستند لذا وزارت بهداشت باید درخصوص ساماندهی درست این زباله ها اقدامات لازم را انجام دهد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، گفت: با توجه به هزینه بالای جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی برای سازمان شهرداری، وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست باید با این سازمان همکاری لازم را داشته باشند و بخشی از هزینه‌های جمع آوری زباله‌های بیمارستانی را بر عهده گیرند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس نهم، گفت: اگر در خصوص پسماندهای خطرناک وزارت بهداشت ورود پیدا نکند آلودگی های زیادی را برای افراد و محیط زیست به همراه خواهند داشت.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس،  با تاکید بر ساماندهی و  مدیریت پسماندهای بیمارستانی، تصریح کرد: وزارت بهداشت و سازمان شهرداری باید بر مبنای وظایف و قانون به معضل پسماندهای بیمارستانی هر چه سریعتر رسیدگی کنند و مدیریت این زباله ها باید جزو وظایف اول اجرایی آنها قرار گیرد.

 

 

اخبار اجتماعی - تابناک


ویدیو مرتبط :
مدیریت پسماندهای بیمارستانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پرونده قضایی برای زباله‌های خطرناک بیمارستانی



اخبار,اخبار اجتماعی,زباله‌های خطرناک بیمارستانی


 اخبار اجتماعی - پرونده قضایی برای زباله‌های خطرناک بیمارستانی

درصورت اثبات تخلف این بیمارستان‌ها این احتمال وجود دارد که برای این بیمارستان‌ها حکم ممنوعیت پذیرش بیمار صادر شود.

به گفته مدیرکل محیط‌زیست استان تهران، ۸ بیمارستان به‌دلیل عدم‌رعایت مسائل بهداشتی پیرامون زباله‌های مراکز درمانی در مراجع قضایی پرونده دارند.

به گزارش همشهری، اسامی این بیمارستان‌ها به همراه آخرین مراحل اجرایی در مراجع قضایی و همچنین اقدامات سایر بیمارستان‌ها در هفته آینده به‌صورت رسمی اعلام می‌شود. درصورت اثبات تخلف این بیمارستان‌ها این احتمال وجود دارد که برای این بیمارستان‌ها حکم ممنوعیت پذیرش بیمار صادر شود.

محیط بیمارستان‌ها به‌دلیل حضور بیماران با امراض مختلف و انجام عمل‌های جراحی ازجمله محیط‌هایی است که بسیار مستعد شیوع و بروز انواع عفونت‌هاست. از همین رو رعایت نظافت و ضدعفونی کردن تمام وسایل و لوازم و تجهیزات درون بیمارستان‌ها ازجمله ضروریاتی است که باید توسط روسا، مدیران و مسئولان مراکز درمانی مورد توجه قرار گیرد.

اما مهم‌ترین موردی که باید در این زمینه بسیار مدنظر قرار گیرد، مسائل مربوط به خروج فاضلاب و زباله‌ها از همین محیط‌هاست که به‌دلیل عفونت زا بودن می‌تواند تأثیر بسیار مخربی بر بهداشت عمومی جامعه و همچنین محیط‌زیست بگذارد. در سال‌های اخیر متأسفانه برخی از بیمارستان‌ها بوده‌اند که به توصیه‌های بهداشتی و زیست‌محیطی ارائه شده توسط وزارت بهداشت توجه نکرده‌اند و امروز به‌دلیل همین بی‌توجهی در معرض تعطیلی قرار گرفته‌اند.

در سال گذشته نیز رئیس مرکز سلامت وزارت بهداشت در این‌باره هشدار داده بود و طی گزارشی موارد آلودگی محیط‌زیست توسط زباله‌های بیمارستانی اعلام شده بود. مطابق تحقیقات انجام‌گرفته در اغلب مناطق ایران پس‌مانده کارگاه‌های تولیدی و زباله‌های بیمارستانی از فاضلاب شهری به خوبی جدا نمی‌شوند و در مواردی نیز کارگاه‌های تجزیه زباله‌های بیمارستانی در نزدیکی زمین‌های کشاورزی قرار دارند و پساب آنها آب‌های زیرزمینی را آلوده می‌کند.

به‌رغم تأکید قانون بر ضرورت بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی، همچنان در بسیاری از مناطق زباله‌های بیمارستانی به درستی تجزیه، تفکیک و نابود نمی‌شوند. اما چه اقداماتی باید در زمینه امحای زباله‌های بیمارستانی انجام داد که بر مبنای آن بهداشت عمومی و محیط‌زیست در معرض خطر قرار نگیرد؟ یکی از راه‌های ارائه شده در این زمینه جدا‌سازی‌ سریع زباله‌های بیمارستانی و سوزاندن آنها به فوریت در سانترال زباله سوزی است.

 

آنچه حائز اهمیت است بی‌خطر کردن زباله‌های بیمارستانی است که در شیوه سوزاندن باید این مهم مورد توجه قرار گیرد ضمن اینکه به‌کارگیری این روش در کشور ما، تنها به‌صورت زباله سوزهای مرکزی جواب خواهد داد. درصورت دفع‌نکردن سریع زباله‌های بیمارستانی و سایر زباله‌های بسیار آلوده بیماری‌ها به سرعت محل انباشت زباله و محیط اطراف آن‌را در‌بر خواهد گرفت.
اخبار اجتماعی - همشهری