اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روش فروشندگان سودجو پوشاک در آستانه شب عید



اخبار,اخباراجتماعی ,فروشندگان سودجو پوشاک

 

اخبار اجتماعی - 4 روش فروشندگان سودجو پوشاک در آستانه شب عید

وی اظهار داشت: در کشورهای دنیا، قوانین به روشنی علیه متخلفان تدوین شده و بدون اغماض به اجرا در می آید و در نتیجه، اندیشه تخلف به ذهن کسی خطور نمی کند.

مدیرکل دفتر نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از شگردهای فروشندگان پوشاک در بازار در آستانه شب عید خبرداد و گفت:برخی از عرضه کنندگان پوشاک خارجی، با تبلیغات غیرواقعی و طرح عناوینی همچون حراج واقعی، فروش فوق العاده، OFF و حراج به علت تغییر شغل، درصدد فروش و کسب سود بیشتر از مردم در ایام پایانی سال هستند.

محمدحسین مولاخواه در گفتگو با مهر گفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال به ویژه در آستانه بهار، خریدهای نوروزی انواع پوشاک از جمله پوشاک، کیف و کفش افزایش می یابد و امکان دارد برخی از عرضه کنندگان اقلام خارجی مذکور با تبلیغات غیرواقعی و طرح عناوینی همچون حراج واقعی، فروش فوق العاده، OFF و حراج به علت تغییر شغل، درصدد فروش و کسب سود بیشتر باشند.

مدیرکل دفتر نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: بر همین اساس مردم نباید فریب اینگونه تبلیغات را بخورند و پس از مقایسه قیمت و کیفیت با محصولات مشابه در سایر فروشگاهها، اقدام به خرید کنند، ضمن اینکه برگزار کنندگان فروش فوق العاده نیز باید مجوز لازم را از اتحادیه مربوطه کسب کرده باشند.

وی تصریح کرد: متاسفانه عده ای سودجو نیز برای کسب سود نامشروع، تلاش دارند تا با به اشتباه انداختن مشتری، یک اسم خارجی را انتخاب و مارک درست کرده و کالای ایرانی خود را به نام کالای خارجی به فروش رسانند، در حالیکه این مارک و برند، وجود خارجی ندارد و پوشاک فروخته شده تحت آن نام، در کارگاههای زیرپله ای تولید شده باشد.

مولاخواه با بیان اینکه برخی از فروشندگان از فرصت خریدهای مردم در ایام پایانی سال سوءاستفاده کرده و کالاهای قاچاق را به مردم می فروشند، خاطرنشان کرد: برخی فروشندگان، پوشاک خارجی را به شکل عمده و با قیمت اندک وارد کشور کرده و پس از چسباندن مارکهای خارجی و حتی دستکاری در مشخصات پارچه، آن را بعنوان جنس مارک دار و اورجینال به فروش می رسانند که این تخلفی آشکار است و در سایر کشورها مستلزم پرداخت جریمه سنگین است.

وی اظهار داشت: در کشورهای دنیا، قوانین به روشنی علیه متخلفان تدوین شده و بدون اغماض به اجرا در می آید و در نتیجه، اندیشه تخلف به ذهن کسی خطور نمی کند.

مولاخواه با بیان اینکه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک باید مراقب رفتار خود در بازار داغ خریدهای مردم در شب عید باشند، ضمن اینکه توجه داشته باشند که تولید و فروش کالای تقلبی نه تنها از نظر عرف، شرع مقدس و قانون ناپسند است، بلکه در جامعه بدبینی و بی اعتمادی ایجاد می کند که در دراز مدت خسارت سنگینی به اقتصاد کشور و تولیدات داخلی وارد خواهد کرد.

این مقام مسئول در سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: نصب برچسب قیمت یک الزام قانونی است و کلیه عرضه کنندگان پوشاک مکلفند با الصاق برچسب بر روی کالا، قیمت واحد کالا را به طور روشن و مکتوب و بگونه ای که برای همگان قابل رویت باشد، اعلام کنند.

وی از اجرای طرح ویژه پایش بازار شب عید در سراسر کشور خبرداد و گفت: این طرح به منظور حمایت از مصرف کنندگان و کنترل بازار، ویژه نوروز 93 به اجرا در می آید که بر اساس آن از پانزدهم اسفندماه جاری به مدت یک ماه اجرایی خواهد شد.

مولاخواه خاطرنشان کرد: بازرسان و ناظران صنفی در این طرح، ضمن نظارت بر سودهای مجاز ، نصب برچسب قیمتها واحدهای توزیعی پوشاک را نیز کنترل می نمایند. در مقابل مردم نیز سعی کنند از فروشگاههایی که به حقوق مصرف کنندگان احترام نمی گذارند و با قانون گریزی و عدم درج قیمت بر روی کالا به دنبال اجحاف به مصرف کننده و گرانفروشی هستند خرید نکنند.

مدیر کل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت در مورد حداکثر سود واحدهای عمده و خرده فروشی اقلام مختلف البسه اظهار داشت: مطابق با مصوبه کمیسیون هیات عالی نظارت حداکثر سود فروش اقلام مختلف عمده فروشان 7 درصد و خرده فروشی 20 درصد باید محاسبه شود.

وی ادامه داد: عرضه کنندگان عمده لباس زیر، جوراب و کاموا و انواع کیف و کفش با 5 درصد و واحدهای خرده فروش تنها حق دارند اجناس خود را با حاشیه سود 15 و 20 درصد به فروش برساند. البته توصیه به خریداران نیز این است که فاکتور بخواهند چراکه در هنگام خرید و در صورتی که مشتری بخواهد واحدهای صنفی موظف به ارائه فاکتور معتبر هستند تا درصورت لزوم، مشتری بتواند حق خود را از طریق قانونی پیگیری کند.

مولاخواه تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه مورد تخلف می توانند شکایت خود را به سامانه 124 و یا ستادهای مستقر در سازمانهای صنعت، معدن و تجارت اطلاع داده و مطمئن باشند در کوتاهترین زمان ممکن به شکایت آنها رسیدگی خواهد شد. 

اخبار اجتماعی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
بازار پوشاک و لباس در شب عید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جهیزیه‌ها نیمه‌کاره ماند؛دلایل گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید



 

لوازم خانگی , قیمت لوازم خانگی

 

روز شنبه به صورت رسمی خبر افزایش ۱۰ درصدی قیمت لوازم خانگی تأیید شد، این در شرایطی است که واردکنندگان از عدم تحویل ارز دولتی از سوی بانکها و گرانی در بازار لوازم خانگی می گویند و عروس و دامادها که با بودجه های مشخص به بازار آمده بودند، اکنون توانایی خرید بخشی از جهیزیه خود را ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، امین حضور، بورس فروش لوازم خانگی در تهران این روزها حال و هوای دیگری دارد. از سویی، خریدهای شب عید و نونوار کردن منازل و تعویض لوازم خانه و آشپزخانه آغاز شده و مردم برای تامین مایحتاج مورد نیاز خود به بازار مراجعه کرده اند و از سوی دیگر، بازار حالتی دوگانه دارد که نه نشان از رکود است و نه نشان از رونق.

مردم با برنامه ریزی و جمع و جور کردن پس اندازهای خود وارد بازار شده اند، اما با گرانی حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصدی کالاها مواجه شده اند، درحالی که شاید هفته گذشته اگر برای خرید به بازار مراجعه می کردند، می توانستند اجناس را ارزانتر خرید کنند.

از سوی دیگر، روز یکشنبه افزایش ۱۰ درصدی قیمت لوازم خانگی از سوی رئیس اتحادیه کشوری این صنف تائید شد و البته، بازار هم همین حال و هوا را داشت و چه محمد طحانپور خبر را تائید می کرد یا نمی کرد، فروشندگان با خریدهای بالاتر از عمده فروشان روبرو شده بودند و مردم هم در مقابل، وقتی برای خرید کالای خود به بازار مراجعه می کردند، باید اجناس را گرانتر از فروشندگان خرید می کردند.

اما در این روزها، حال و هوای عروس و دامادها هم دیدنی است و البته ناراحت کننده. آنهایی که برای تامین مایحتاج منازل خود برای آغاز زندگی بودجه ای را تهیه کرده و روانه بازار شده اند، اکنون با قیمت هایی مواجه می شوند که حساب و کتاب های آنها را به هم ریخته است.

عدم تحویل کالا با وجود صدور فاکتور!

یکی از عروس خانم هایی که برای خرید جهیزیه خود به بازار مراجعه کرده بود، در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: در شرایط اقتصادی امروز، به سختی بودجه ای را برای جهیزیه کنار گذاشته بودیم، اما متاسفانه هم اکنون قیمتهایی که برآورد کرده بودیم، دو برابر شده بود.

وی می افزاید: اوضاع بازار بهم ریخته است و برخی فروشندگان اگرچه کالای خود را پیش فروش کرده و حتی فاکتور هم برای ما صادر کرده اند، اما چند روز است که از تحویل کالا به ما خودداری می کنند و تلاش دارند تا با قیمتهای جدید که حداقل ۲۰ درصد گرانتر است، فاکتور ما را تبدیل کنند.

مادر وی نیز وارد بحث می شود و می گوید: برخی فروشندگان در این میان کالا را فروخته اند، اما اکنون به بهانه اینکه جنس شکسته شده یا مشکل پیدا کرده است، از عرضه کالا امتناع می کنند و در مقابل، کالاهایی را پیشنهاد می دهند که قیمت بسیار بالاتری دارد.

گرانی قیمت لوازم خانگی

از فروشنده ای در رابطه با گرانی قیمت لوازم خانگی می پرسم، او می گوید: هنوز مردم عید و پاداش آخر سال خود را دریافت نکرده اند و بنابراین همکاران ما به بهانه اینکه بتوانند اجناس خود را گرانتر بفروشند، کالا را عرضه نمی کنند. در حالیکه آنها باید بدانند که بازار هم کششی دارد و بالاخره برخوردهای تعزیراتی هم شروع خواهد شد.

او می گوید: عمده فروشان و واردکنندگان از عدم دریافت ارز دولتی و بروکراسی های پیچیده آن شاکی هستند و می گویند، هنوز هم باید دلار را با نرخ آزاد خریداری کنیم و این صرفه اقتصادی ندارد که کالا را با قیمت سابق عرضه کنیم، حتی اگر خرید قبلی باشد.

قدرت خریدم کاهش یافت

خانم میانسالی که برای خرید تلویزیون به بازار مراجعه کرده است، می گوید: در چند هفته ای که مشغول کند و کاو در بازار و انتخاب بهترین برند از لحاظ قیمت و کیفیت بودم، کالاها گران شده اند و همین امر، قدرت خرید مرا کاهش داده است.

او می افزاید: حال باید در مقابل، کالایی را خریداری کنم که شاید دو سه هفته پیش می توانستم با همان قیمتی که اکنون باید بپردازم، جنس باکیفیت تری خرید کنم.

وی از بازرسان در بازار نیز گلایه مند است و می گوید: بسیاری از فروشندگان از ارایه فاکتور خودداری می کنند و هیچ نظارتی هم بر بازار نیست که با آنها برخورد شود. ضمن اینکه اگر از برخی از آنها فاکتور درخواست شود، از فروش کالا خودداری می کنند.

در این میان به نظر می رسد که دولت باید هرچه زودتر در بازار لوازم خانگی ورود پیدا کند و از تضییع حقوق مصرف کنندگان جلوگیری کند؛ این درحالی است که هر روز که می گذرد، تب و تاب خرید کالا بیشتر و بیشتر می شود و بر این اساس، این مردم هستند که متضرر می شوند و برخی سودجویان، باز هم از این شرایط سوءاستفاده می کنند..... /  گزارش : خبرگزارى مهر