اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روحانی: توافق هسته ای باید همکاری بهتری را با اروپا رقم بزند/آمادگی ایران برای مشارکت در برقراری ثبات در منطقه



اخبار,اخبارسیاست  خارجی, دیدار لوران فابیوس با روحانی

 رییس جمهوری در دیدار وزیر خارجه فرانسه نخستین گام در اجرای توافق وین را تلاش مجدانه طرفین برای طی شدن فرآیند تصویب آن توصیف کرد و گفت: توافق هسته ای باید همکاری بهتری را با اروپا رقم بزند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در دیدار لوران فابیوس با تاکید بر این که همکار های ما در خصوص توافق وین باید پایه روابط توام با اعتماد برای آینده باشد، این توافق را به نفع ایران، کشورهای ۱+۵ و همه بازیگران منطقه ای دانست و از آن به عنوان گام مهمی برای تبدیل تهدیدها به فرصت ها یاد کرد.

روحانی با اشاره به تلاش و اراده جدی طرفین مذاکرات در ۲۲ ماه گذشته برای دستیابی به توافق افزود: هفت کشور در این مذاکرات زمان و انرژی زیادی صرف کردند و لذا باید برای حفظ توافق هم تمام تلاش خود را به کار گیرند.

رییس جمهوری ادامه داد: دولت ایران در مسیر توافق مستحکم است و ما به تعهدات خود تا زمانی که طرف مقابل به تعهداتش پایبند باشد، پایبند خواهیم بود.

روحانی، گام دوم را استفاده صحیح از این فضا در جهت تامین منافع مشترک ارزیابی و اضافه کرد: روابط تهران – پاریس در سال های پس از انقلاب توام با فراز و نشیب هایی بوده است، اما ما می خواهیم در مناسبات خود، نگاه رو به آینده داشته باشیم و البته طبیعی است که همواره باید از گذشته درس های لازم را گرفت.

وی با اشاره به اقامت حضرت امام خمینی(ره) در نوفل لوشاتو گفت: ما به دنبال احیای همان روابط و شرایط میان دو ملت هستیم، به ویژه آن که دو کشور سابقه بسیار خوبی در همکاری های اقتصادی و سیاسی داشته اند که نمونه آن را در حضور و سرمایه گذاری شرکت فرانسوی در صنایع نفت و گاز ایران شاهد بودیم. این ایستادگی در برابر سلطه تحریم ها، نمادی از استقلال فرانسه در تصمیم گیری ارزیابی می شد.

روحانی تصریح کرد: دو کشور باید تلاش کنند تا توافق حاصل شده مستحکم بماند، چرا که این توافق می تواند پایه ای برای سایر توافقات دو جانبه و همچنین همکاری های میان ایران و اتحادیه اروپا باشد. باید از فرصت بوجود آمده استفاده نمود تا عقب ماندگی های سال های گذشته، جبران شود.

وی با بیان اینکه مردم ایران احترام ویژه ای برای فرهنگ مردم فرانسه قایل هستند، گفت: ایران نمی خواهد در روابط آینده با فرانسه صرفاً بر مقوله اقتصاد تمرکز داشته باشد، بلکه ما به دنبال توسعه روابط فرهنگی، علمی، تکنولوژیکی، دانشگاهی و گردشگری هستیم که می تواند نقش بسزایی در افزایش همکاری ها داشته باشد.

رییس دولت تدبیر و امید با تشکر از دعوت رییس جمهوری فرانسه برای سفر به پاریس خاطر نشان کرد: روابط اقتصادی میان ایران، فرانسه و اروپا به غیر از منافع مشترک تاثیر بسزایی در مستحکم کردن و همکاری ها در زمینه توافقات دارد، زیرا روابط دوستانه ما در بخش های اقتصادی، فرهنگی، فناوری و علمی بهترین تضمین برای همکاری ها را بوجود می آورد.

**آمادگی ایران برای مشارکت در برقراری صلح و ثبات منطقه
روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کل منطقه از توافق انجام شده میان ایران و ۱+۵ منتفع خواهند شد. زیرا این توافق علیه هیچ کشوری نیست و همکاری ها و رایزنی های ما برای حل معضلات منطقه ای نظیر مبارزه با تروریسم، کمک های انسان دوستانه و استقرار خواست ملت ها می تواند آن را اثبات کند.

رییس شورای عالی امنیت ملی افزود: در مسایل سوریه، لبنان و یمن همه باید به دنبال راه حل سیاسی باشیم و مذاکرات هسته ای نشان داد که اگر همه بر سر میز مذاکره حاضر شوند، می توانند اختلاف را به تفاهم تبدیل کنند. ایران در این زمینه آماده رایزنی و مشارکت با کشورهای دیگر در برقراری صلح و ثبات در منطقه است.

**سرآغاز فصل جدیدی از همکاری های تهران- پاریس
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز با ابراز رضایت از حضور خود در جمهوری اسلامی ایران، از سوی «فرانسوا اولاند» از رییس جمهوری کشورمان برای سفر رسمی به پاریس دعوت کرد و اظهار داشت: دولت فرانسه به دنبال برقراری مناسباتی براساس احترام متقابل و دوستی با ایران است.

وی با اشاره به این که گاهی در مناسبات کشورها فراز و نشیب هایی وجود دارد، گفت: امروز سرآغاز فصل جدیدی از همکاری ها میان تهران و پاریس است و چشم انداز این آغاز مجدد نیز به دلیل توافق هسته ای بسیار روشن است. باید به سرعت زمان های هدر رفته در گذشته را برای گسترش همکاری ها جبران کنیم.

فابیوس تاکید کرد: امروز زمان تثبیت و اجرای توافق وین فرا رسیده است و فرانسه تمام مساعی خود را در این جهت به کار خواهد بست. باید تلاش کنیم در خصوص لغو تحریم ها هیچ مانعی پیدا نشود تا ملت ایران بتوانند از نتایج لغو آن ها بهره مند شوند.

وی با تاکید بر موضع رییس جمهوری کشورمان مبنی بر این که امروز باید نگا همان به آینده باشد، گفت: هیچ مشکل اصولی و بنیادین در مناسبات تهران و پاریس وجود ندارد، مردم فرانسه به مردم، فرهنگ و استقلال ایران احترام می گذارند و مطمئن هستیم سفر جنابعالی به پاریس فرصت های فراوانی را برای انجام کارهای بزرگتر در حوزه دوجانبه، منطقه ای و بین المللی مهیا خواهد کرد.

وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: در روزهای آینده شاهد حضور پررنگ تر شرکت های بزرگ فرانسوی در سرمایه گذاری ها در ایران خواهیم بود. حرف ما با ارباب صنایع فرانسه در حوزه های خودروسازی، هواپیمایی و محیط زیست این است که باید این بار برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال بازگردید.

فابیوس با بیان این که در کشور ما در زمینه جهانگردی، کشورها دارای رده بندی خاصی هستند، گفت: جایگاه ایران در این جدول ارتقا خواهد یافت و خوشحال خواهیم شد که میزبان جهانگردان ایرانی باشیم. ما همچنین از همکاری در حوزه های علمی، آموزشی و به ویژه حضور دانشجویان دو کشور، استقبال می کنیم.

لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه صبح امروز(چهارشنبه) در صدر هیاتی وارد تهران شد و پس از دیدار و گفت و گو با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، به دیدار رییس جمهوری رفت.

قرار است فابیوس با محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست دیدار و گفت و گو کند.

 اخبار  سیاست  خارجی  -  ایرنا


ویدیو مرتبط :
اهداف ایران در منطقه پس از توافق هسته ای تغییر نمی کند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز همکاری نظامی ایران و آمریکا در عراق/روحانی و اوباما در آستانه ی عقد توافق هسته ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار سیاست خارجی - روزنامه روسی گازتا مدعی شد:
آغاز همکاری نظامی ایران و آمریکا در عراق/روحانی و اوباما در آستانه ی عقد توافق هسته ای

برنامه هسته ای ایران به طور بی سابقه ای به پایان کار خود نزدیک شده است.

به گزارش تیک، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، از دستیابی حتمی به توافق با کشورهای غربی، چین و روسیه در رابطه با برنامه هسته ای این کشور سخن گفت. احتمال دارد که این توافق تا اواخر ماه نوامبر حاصل شود.

این سخنان، پیش از دیدار وزیران امور خارجه ایران، امریکا و اتحادیه اروپا در روز چهارشنبه، ایراد شد.

شب دوشنبه، روحانی در پیام تلویزیونی خود خطاب به ملت ایران، به دستیابی به توافق اشاره کرد و گفت: «در مجموع، ما به توافق مورد نظر دست یافته ایم و فقط باید جزئیات اندکی حل و فصل شوند».

به گفته وی، توافق نهائی تا قبل از 24 ماه نوامبر حاصل خواهد شد. رئیس جمهور خاطر نشان کرد که «کمترین تردیدی در این ندارد که بازگشت ایران به موقعیت سال گذشته اش غیر ممکن است».

در حال حاضر، ایران با محدود ساختن برنامه هسته ای خود در ازای لغو بخشی از تحریم های اعمالی علیه خود موافقت کرده است. کاخ سفید با ارسال قطعات یدکی هواپیماهای امریکایی به این کشور، بخشی از تحریم های تجاری اعمالی علیه این کشور را لغو کرده و از این طریق، برای احیای هواپیمایی داخلی کشور شانسی فراهم کرد.

اکنون، طرفین باید به توافق نهائی دست یابند که می بایست برای ایران، امکان غنی سازی اورانیوم تا سطح امن 5 درصد را فراهم کند. در طول سال های متمادی تهران تصریح می کرد که برنامه هسته ای اش فقط ماهیت صلح آمیز دارد، اما امریکا و کشورهای اروپا سوء ظن داشتند که این کشور به دنبال ساخت سلاح هسته ای است.

در این میان، احتمال دارد که لغو تحریم های اعمالی علیه ایران که یکی از تولید کنندگان بزرگ نفت و گاز در جهان به شمار می آید، باعث تغییر توازن قدرت در خاورمیانه و کاهش وابستگی کشورهای اروپایی به منابع انرژی زای روسیه شود.

ناگفته نماند که روحانی در مصاحبه ای با یک شبکه روسی اطمینان داد که کشورش حاضر نیست جای روسیه را در بازار صادرات جهانی گاز بگیرد، زیرا فعلا میزان استخراج خود را تغییر نخواهد داد.

این در حالی است که امریکا، ایران را متحد بالقوه خود در مبارزه علیه «داعش» به شمار می آورد.

این نشریه روسی در ادامه ادعا کرد: نظامیان ایرانی در عراق علیه «داعش» مبارزه می کنند و اگرچه، امریکا و ایران در این زمینه رسما همکاری نمی کنند، اما اطلاعات کارشناسی نشان می دهد که همکاری «زمینی» برقرار شده است.

با این حال، رقیبان قدیمی ایران از جمله کشورهای عرب خلیج فارس در عرصه نفوذ بر جهان اسلام و همچنین اسرائیل که قاطعانه با هرگونه توافق با این کشور در رابطه با برنامه هسته ای مخالفت می کند، از تقویت تهران بیم دارند.
اخبار سیاست خارجی - تیک