اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رضایی: درباره برجام سه نکته مهم وجود دارد


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برجام کار آمریکایی‌ها در حمله به ایران را سخت‌تر کرده است زیرا در این شرایط اگر بخواهند به ایران حمله کنند، هیچ گونه توجیهی ندارند و از نظر بین‌المللی محکوم می‌شوند.

خبرگزاری تسنیم: محسن رضایی که پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، در پاسخ به سوال خبرنگار درباره اظهارات اخیر مقامات آمریکایی درباره تسهیل حمله به آمریکا پس از تصویب برجام، اظهار داشت: سخن گفتن آمریکایی‌ها از حمله به ایران مصرف داخلی دارد زیرا اوباما زیر فشار تبلیغاتی قرار دارد که در برابر ایران کوتاه آمده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اینها با این شعارها می‌خواهند بگویند که ما کوتاه نیامده‌ایم و قوی هستیم و دل و جرأت لازم را داریم و می‌توانیم ایران را بزنیم که همه این‌ها مصرف داخلی دارد.

فرمانده اسبق سپاه پاسداران تصریح کرد: برجام کار آمریکایی‌ها در حمله به ایران را سخت‌تر کرده است زیرا در این شرایط اگر بخواهند به ایران حمله کنند، هیچ گونه توجیهی ندارند و از نظر بین‌المللی محکوم می‌شوند. قبل از برجام آمریکایی ها می توانستند اقداماتی انجام دهند که در آنجا نیز به خاطر آمادگی نیروهای مسلح، هواپیماهای آمریکایی از روی باند برگشتند.

رضایی تصریح کرد: در زمان رئیس جمهوری بوش، هواپیماهای آمریکایی تا روی باند آمد اما فرماندهان نظامی به وی گفتند که شما اگر حمله کنید، ایران نیز ما را هدف قرار می‌دهد و همین سبب شد هواپیماهایی که روی باند آمده بودند، برگردند و حمله به ایران صورت نگیرد که این نکته در خاطرات آقای بوش نیز آمده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بوش در خاطرات خود آورده است که من دستور حمله به ایران را به پنتاگون دادم اما فرماندهان نظامی من را قانع کردند که اگر حمله کنیم، ما را می‌زنند و پس این حرف‌های امروز آمریکایی‌ها بیشتر مصرف داخلی دارد.

رضایی در ارزیابی برجام اظهارداشت: در موضوع برجام سه نکته باید مورد توجه باشد، نخست اینکه دولت و تیم مذاکره کننده زحمات زیادی کشیدند و با بکارگیری تمام مهارت‌های خود در این مذاکرات خیلی خوب ظاهر شدند؛ 6 کشور تجربه طولانی در دیپلماسی داشتند و تیم مذاکره کننده همه توان خود را در مذاکرات به کار گرفت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برای نخستین بار بعد از 12 تیم مذاکره کننده این تیم توانست تمام توان خود را بکار گیرد از همین رو باید از تلاش‌های تیم مذاکره کننده تقدیر شود، عنوان کرد: نکته دوم در مسئله برجام این است که برجام به چه طریقی پیش برود اینکه فقط در شورای امنیت بررسی شود درست نیست بلکه مجلس حق دارد آن را بررسی کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر برجام در مجلس بررسی نشود فردا ممکن است عده‌ای بگویند توافقنامه تحمیلی بدون اطلاع، به کشور تحمیل شد و به خورد ملت دادند همین موضوع سبب می‌شود از طریق تاریخی مشکلات به وجود آید از همین رو باید برجام در مجلس و شورای امنیت بحث و بررسی شود.

رضایی با تاکید براینکه به جهت وجود رهبر معظم انقلاب هیچ بن بستی در کشور به وجود نمی‌آید ایشان همه مسائل را رصد می‌کنند و در ‌‌نهایت تصمیم گیری ملی در این رابطه صورت می‌گیرد، تصریح کرد: نکته مهم دیگری که باید مورد توجه باشد این است که اگر ایران برجام را بلافاصله تصویب می‌کرد و آمریکا چند ماه بعد آن را تصویب می‌کرد این باور در ذهن آمریکایی‌ها شکل می‌گرفت که ایران شدیدا محتاج این توافق بوده و دست و پای خود را گم کرده است و این برای ما بد می‌شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تاخیر ایران در بررسی و تصویب برجام متناسب با تاخیری است که خود امریکایی‌ها دارند صورت می‌دهند، عنوان کرد: نیازی نیست عجله‌ای باشد اما طرفین درباره برجام بحث و بررسی کنند و در جمع بندی رسیدگی شود.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین نکته در تصویب برجام را مسئله سرمایه گذاری و اقتصاد دانست آیا با تصویب آن مشکلات جوانان کشور و بیکاری حل می‌شود یا نه، خاطرنشان کرد: اینکه برجام فرصت‌هایی در اختیار ما می‌گذارد و تحریم‌ها را کاهش می‌دهد می‌توان خوش بین بود کمک می‌کند اما کمک اقتصادی زمانی حل می‌شود که محیط کسب و کار در کشور حل شود.

رضایی گفت: در حال حاضر سرمایه گذاران ناراضی از محیط کسب و کار و سیستم بانکی هستند و همین شرایط سبب می‌شود هیچ سرمایه گذاری وارد ایران نشود.


ویدیو مرتبط :
آموزش تلفظ زبان انگلیسی با امیر رضایی ، 3 نکته مهم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

همه شواهد، از «توافق» خبر می دهد/ حل و فصل سه مانع مهم توافق/ ادعای CNN: توافقنامه آزمایشی وجود دارد



اخبار,اخبارسیاست  خار جی ,مذاکرات  وین
همه شواهد، از «توافق» خبر می دهد/ حل و فصل سه مانع مهم توافق/ ادعای CNN: توافقنامه آزمایشی وجود دارد که اگر امضا شود، بیانیه ای صادر می شود که تحریم ها برداشته شدند/ تلاش مذاکره کنندگان تا سه نیمه شب

امیدها این است که مشکلات، یک به یک حل شوند، گرچه اظهار نظرهای عمومی به گونه است که ممکن است من و شما تصور کنیم هیچ راهی برای فیصله دادن به اختلافات وجود ندارد. مذاکرات دقیقاً بر سر همین مسائل است، هنوز چند روز دیگر زمان باقی مانده است و مذاکره کنندگان فرصت دارند تا معدود مسائلِ باقی مانده، از جمله دادن اجازه دسترسی بازرسان آژانس به (مراکز) داخل ایران را حل و فصل کنند.

سی ان ان اعلام کرد: به نظر می رسد که در مورد موضوعات خاص پیشرفت وجود داشته باشد. برای مثال چیزی که ما می دانیم این است که مذاکره کنندگان تا اواخر شب حتی تا سه بامداد کار می کنند و روی موضوع تحریم ها به طور خاص کار می کنند.

به گزارش انتخاب ؛ یکی از مقاماتی که مستقیما در گفتگوها حضور دارد به سی ان ان گفته است که ظاهرا توافقنامه ی آزمایشی وجود دارد مبنی بر اینکه اگر توافقنامه امضا شد، با صدور بیانیه ای اعلام شود که تحریم ها برداشته شدند ولی در ادامه جدول زمانی وجود داشته باشد که براساس آن برای هرگونه اقدامی که در برنامه ی هسته ای ایران صورت گیرد تحریم های جدید برداشته شوند.

در ظاهر پیشرفت در مورد موضوع تحریم ها بدست آمده است اما البته همچنان موضوعات حل نشده ی دیگر باقی است که برای مثال در مورد نوع دسترسی هایی که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهند داشت، اختلاف وجود دارد.

هنوز راههایی برای طی کردن باقی مانده است اما به نظر می رسد کم کم داریم به جایی می رسیم.


فرانس پرس: حسن نیتی واقعی
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد حسن نیتی واقعی برای رسیدن به توافق برسر برنامه هسته ای ایران نزد طرفین مذاکره‌کننده وجود دارد.

به گزارش  انتخاب ؛ این شبکه گزارش داد مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران در وین ادامه دارد.

گروه پنج به علاوه یک و تهران پس از بیست ماه مذاکره همچنان برای رسیدن به توافقی نهایی در حال تلاشند. هنوز اختلافاتی وجود دارد اما دو طرف برای رسیدن به توافق حسن نیتی واقعی نشان داده اند.

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره گفت پیشرفت هایی برای حرکت رو به جلو صورت گرفته اما کارهای بیشتری لازم است. با همکاری ایران فکر می کنم خواهیم توانست به منظور شفاف سازی مسائل مربوط به برنامه هسته ای ایران گزارشی تا پایان سال منتشر کنیم.

بی بی سی: گشایش جدید
بی بی سی ادعا کرد در زمینه ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران، گشایش حاصل شده است.

امیدها این است که مشکلات، یک به یک حل شوند، گرچه اظهار نظرهای عمومی به گونه است که ممکن است من و شما تصور کنیم هیچ راهی برای فیصله دادن به اختلافات وجود ندارد. مذاکرات دقیقاً بر سر همین مسائل است، هنوز چند روز دیگر زمان باقی مانده است و مذاکره کنندگان فرصت دارند تا معدود مسائلِ باقی مانده، از جمله دادن اجازه دسترسی بازرسان آژانس به (مراکز) داخل ایران را حل و فصل کنند.

بی بی سی به نقل از خبرنگارش افزود: آنچه من از زبان یک مقام بلند پایه ایرانی در اینجا شنیدم، این است که ایران، پروتکل الحاقی پیمان منع تکثیر (ان پی تی) را اجرا خواهد کرد و این پروتکل نیز امکان دسترسی مدیریت شده بازرسان را از این تأسیسات فراهم می کند.

سه مانع مهم توافق هسته ای ایران حل و فصل شد
جروزالم پست در گزارشی به قلم مایکل ویلنر نوشت، سه مسئله مهم که مانع از توافق تاریخی هسته ای ایران و قدرت های جهانی شده به نظر می رسد توسط کارشناسان این کشورها ظرف چهل و هشت ساعت گذشته برطرف شده است.

این روزنامه گزارش داد: گفته می شود قدرت های جهانی درباره ساز وکاری که اجازه خواهد داد تحریم ها در صورت نقض توافق نهایی هسته ای توسط ایران بلافاصله بازگردند توافق کرده اند. بر این اساس تحریم ها به جای آنکه به طور خودکار دوباره از سرگرفته شود کمیته ای متشکل از نمایندگان هر کشور رای خواهد داد در صورت نقض قابل توجه تعهدات از سوی ایران درباره بازگرداندن تحریم ها تصمیم گیری می شود.

جان کری وزیر خارجه آمریکا و هیئت آمریکایی در این باره سکوت کرده اند. کری و ارنست مونیز در دو روز اخیر با همتایان ایرانی خود دیدار کرده اند.

مسئله دوم که قدرت های جهانی را به شدت به چالش کشیده است خودداری ایران از همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی در تحقیقات درباره ابعاد احتمالی نظامی فعالیت های هسته ای این کشور است.

یوکیا آمانو مدیر کل آژانس این هفته به تهران سفر کرد و اظهارات اولیه وی نشان داد هنوز شکاف های قابل توجهی میان درک وی از اقداماتی که آژانس باید صورت دهد و درک حسن روحانی رییس جمهور ایران از این مسئله وجود دارد.

با این حال آمانو روز شنبه گفت گزارش کامل آژانس درباره ابعاد احتمالی نظامی فعالیت های هسته ای ایران در پایان سال منتشر می شود. آمانو گفت فکر می کنم با همکاری ایران، می توانیم تا پایان سال گزارش ارزیابی آژانس درباره مسایل مربوط به ابعاد نظامی احتمالی را منتشر کنیم.

آمریکا گفته است به دنبال حل و فصل مسئله ابعاد نظامی احتمالی ایران در طول دوره اجرا است و اعلام کرده است توافق نهایی می تواند تا اوایل دو هزارو شانزده میلادی اجرایی شود.

بخشهایی از مرحله بندی این توافق زمانی است که آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت تحریم های ایران را لغو می کنند. ایران خواستار لغو کامل و فوری تحریم ها پس از امضا است و این مسئله از نظر فنی زمانی روی می دهد که مرحله اجرا کامل و توافق اجرایی می شود. توافق درباره این مرحله بندی نیز گفته می شود طی دو روز اخیر تحقق یافته است.

گفته می شود این توافق به طور اصولی و توسط کارشناسان همه طرفها حاصل شده است. با این حال یک مسئول بلندپایه آمریکایی گفت مسایلی باقی مانده است که تنها می تواند توسط وزرا حل و فصل شود.

حتی اگر درباره همه این مسایل نیز توافق شود باید در یک سند مشترک گذاشته شود. با این حال هنوز مسایل دیگری باقی مانده است. آنچه هنوز نامشخص است این که آیا ایران اجازه دسترسی مدیریت شده یا هر دسترسی دیگر به سایت های نظامی این کشور را توسط آژانس خواهد داد یا خیر؟


 اخبار  سیاست  خارجی  -  انتخاب