اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رد پای نزدیکان مشایی در اختلاس بزرگ تاریخ ایران



جهرمی افشاگری کرد

رد پای نزدیکان مشایی در اختلاس بزرگ تاریخ ایران

پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی هر روز پای افراد جدیدی را به ماجرا باز می کند.هنوز از یادها نرفته است که پس از اعلام نقش خاوری، رییس بانک ملی و بازداشت‌پور محمدی، قائم‌مقام بانک مرکزی در ارتباط با پرونده اختلاس سه‌هزار‌میلیارد تومانی، تصاویری در سایت‌های خبری منتشر شد که نشان می‌داد فعالیت‌های شرکت گروه امیر منصور آریا در استفاده از رانت با تایید ...

 

شفاف: پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی هر روز پای افراد جدیدی را به ماجرا باز می کند.هنوز از یادها نرفته است که پس از اعلام نقش خاوری، رییس بانک ملی و بازداشت‌پور محمدی، قائم‌مقام بانک مرکزی در ارتباط با پرونده اختلاس سه‌هزار‌میلیارد تومانی، تصاویری در سایت‌های خبری منتشر شد که نشان می‌داد فعالیت‌های شرکت گروه امیر منصور آریا در استفاده از رانت با تایید رییس دفتر رییس‌جمهوری بوده است؛ اما این اخبار از سوی اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهور تکذیب شد.

با این حال هم خاوری و هم پورمحمدی از مدیران دولت دهم بوده‌اند که این امر پیکان اتهام را بیش از پیش به سوی دولتی‌ها نشانه می‌رفت و شایعات مربوط به حضور جریان انحرافی در ماجرای بزرگترین اختلاس تاریخ ایرن را پررنگ تر می کرد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

با آغاز دادگاه متهمین اختلاس اما، بازار گمانه زنی ها داغ تر از قبل شد. در این میان اما حرف وحدیث ها درباره ملاقات های افرادی که خواسته یا ناخواسته در ماجرای اختلاس شرکت داشته اند خبر روز رسانه هاست و گفته های انها نقش جریان انحرافی را بیش از بیش مشخص می کند.

محمد جهرمی مدیر عامل سابق یانک صادرات یکی از این افراد است.وی که پیش از این از سوی روزنامه ایران متهم به ارتباط با مه آفرید خسروی شده بود ، پیش از این با تکذیب خبر ملاقاتش با مه آفرید خسروی گفته بود : جوانفکر به جای دادن آدرس غلط بهتر است مشایی را مجاب کند تا درباره جلساتش با مه آفرید توضیح دهد.

محمد جهرمی به گفت: به دلیل اینکه روزنامه ایران تکذیبه اینجانب را در روزنامه به چاپ نرسانده است برای تنویر افکار عمومی باید توضیحاتی را ارائه دهم. این روزنامه با القاء دروغ سعی بر متهم کردن بنده داشته است. و به این ترتیب بود که جهرمی تهدید به افشاگری علیه جریان انحرافی کرد.

وی در آن روزها تاکید کرد: در عین حال مطالبی در خصوص پرونده و این گروه دارم که به زودی در اختیار مردم فهیم قرار می دهم.

حالا اما، به نظر می رسد جهرمی به قول خود کمی عمل کرده است. وی در اظهارات تازه ای از نقش خواهر زاده اسفندیار رحیم مشایی در ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی سخن گفته است.

جهرمی در آخرین موضع گیری خود درباره ماجرای اختلاس  در پاسخ به این که "احمدی نژاد، بانک صادرات و شخص جهرمی را مقصر ماجرای فساد معرفی کرده" گفته است: آقای رئیس جمهور که با عصبانیت مطالبی را بیان می کند، بیشتر ناشی از این است که نگران رو شدن دست بعضی از اطرافیانش در این فساد است. بنده به به عنوان وظیفه خود در مبارزه با این فساد، این موضوعات را در اختیار مراجع ذیصلاح قضایی و اطلاعاتی گذاشته ام.

جهرمی در همچنین با تاکید  مجدد بر اینکه تا کنون "مه آفرید" را ندیده و هنوز هم چهره او ا نمی شناسد، سخنان برادر مه آفرید خسروی مبنی بر تشکیل جلسه بین جهرمی و مه آفرید را تکذیب کرد و گفت : من با ایشان دیدار نداشتم. با این وجود روزنامه دولت مدعی شد که من با وی ملاقات داشتم و حتی وقتی جوابیه دادم، آن را چاپ نکردند. من هم مجبور شدم موضوع را رسانه ای کنم.

رئیس سابق بانک صادرات در توضیح اینکه آیا موضوع رسانه ای شده توسط او، همان موضوع ملاقات مشایی با مه آفرید بوده یا نه؟ گفته است:  دولت نمی خواهد متهم باشد و طبیعی است که اتهام بزند، اما ملاقات های خصوصی بسیاری با متهم اصلی پرونده تشکیل شده بود. در آن مصاحبه گفتم که بیایند در این باره توضیح دهند. البته من نمی خواهم این موضوع را باز کنم.

وی درباره مسئولانی که در این پرونده دخالت داشته اند نیز گفته: اعترافات خوبی به دست آمده و مشخص شده که آقای خاوری چقدر پول گرفته یا اینکه خواهر زاده آقای مشایی چه مقدار دریافت کرده است و  در کیفر خواست نامش آورده شده است...دو مدیرعامل بانک دولتی در این داستان رشوه گرفته اند و در کیفر خواست آمده است.

جهرمی همچنین تاکید کرده: "بر اساس مستندات قوه قضائیه در استان خوزستان باید آقای خاوری دستگیر می شد ، اما نگذاشتند این اتفاق بیفتد و خاوری فرار کرد."

به این ترتیب  و با توجه به این سخنان به نظر می رسد نقش جریان انحرافی در این اختلاس چندان هم کمرنگ نباشد هر چند جهرمی گفته است که نمی خواهد ماجرا را باز کند، اما در هر حال به نظر می رسد حرف هایی برای گفتن دارد.حرفهایی که مسلما برای جریان نزدیک به دولت خوشایند نخواهد بود./شفاف


ویدیو مرتبط :
فرا زمینی ها ( رد پای بیگانگان بر تاریخ کره ی زمین )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آزمون بزرگ قوه قضاییه آغاز شد: بررسی بزرگ ترین پرونده مالی تاریخ ایران



 

 

آزمون بزرگ قوه قضاییه آغاز شد: بررسی بزرگ ترین پرونده مالی تاریخ ایران

 

اقدام امروز مجلس شورای اسلامی در ارجاع پرونده تخلفات وزارت نفت به قوه قضاییه را می توان از نقاط مثبت مجلس هشتم دانست و آن را به کارنامه اقدامات خوبی مانند استیضاح وزیر راه و ترابری در این دوره از پارلمان اضافه کرد.

امروز ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره عملکرد 9 ماهه وزارت نفت و مشخص شدن برخی تخلفات در عملکرد این وزارتخانه، گزارش تخلفات را به قوه قضائیه ارجاع دادند.

نمایندگان با 167 رای موافق، 2 رای مخالف و 23 رای ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در صحن نظر موافق خود را درباره تخلفات وزارت نفت براساس گزارش کمیسیون انرژی اعلام کردند.

بدین ترتیب ، پرونده وزارت نفت راهی قوه قضائیه شد تا طبق قانون خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار گیرد.

در این باره نکات زیر قابل ذکر است:

1 - پیش از این ، انتقاداتی بر تساهل مجلس در قبال تخلفات وزارت نفت مطرح بوده که به نظر می رسد با تصمیم امروز مجلس ، تا حد زیادی از این انتقادات کاسته شود.

با این حال ، ارجاع پرونده به قوه قضاییه ، نافی وظایف و صلاحیت های ذاتی مجلس در رسیدگی به نارسایی های موجود در وزارت نفت ، نیست . از جمله ، آن طور که روز گذشته یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرده ، وزارت نفت ، هیچ کدام از قراردادهای نفتی را به اطلاع و تصویب مجلس نرسانده است که تخطی آشکار از قانون اساسی است.

لذا انتظار می رود  ، همان گونه که نمایندگام محترم ، با قاطعیت ، رای به ارسال پرونده وزارت نفت به دستگاه قضایی دادند ، همچنان نظارت خود را بر این وزارت استراتژیک استمرار دهند و از اهرم هایی مانند سوال و استیضاح برای احقاق حقوق ملت ایران کوتاهی ننمایند.

2 - یکی از موارد مطروحه در گزارش تخلفات مجلس ، عدم واریز 11 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی به حساب ذخیره ارزی است. بار دیگر بخوانید: " طبق نظر مجلس ، 11 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی کشور به حسابی که باید می رفت ، نرفته است."

این که موضوع به قوه قضاییه رفته و قرار است بررسی شود ، امری جدا و البته بسیار خوب است؛ ولی مهم تر از این که حکم قضایی چه خواهد بود ، باید نگران این موضوع باشیم که چرا شرایطی به وجود آمده که اساساً جرأت و جسارت و زمینه چنین تخلفی پدید آمده است؟!

و سوال دیگر این که اگر این 11 میلیارد دلار به حساب ذخیره ارزی نرفته ، پی کجا رفته و تحت کنترل و مدیریت کیست؟

3 - رأی گیری از نمایندگان مجلس برای ارجاع یا عدم ارجاع پرونده تخلفات وزارت نفت به قوه قضاییه ، بار دیگر وجود برخی "نمایندگان کاملاً بی خیال" در مجلس را ثابت کرد، آنهایی که درباره موضوعات کشور ، نه موافق اند ، نه مخالف اند و نه حتی رأی ممتنع دارند!

دقت کنید: از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه ، تعداد 192 نفر آرای موافق و مخالف و ممتنع داده اند و 33 نفر دیگر ، انگار نه انگار که در مجلس بوده اند و هیچ رأیی نداده اند!

این در حالی است که در سال های اخیر ، رای دادن در مجلس ، الکترونیک شده و آقایان و خانم ها ، برای رأی دادن ، فقط باید یک دکمه را فشار دهند ؛ کار سختی که نیست!

با این حال ، بعضی از نماینده ها که حقوق های میلیونی می گیرند -و نوش جانشان هم باشد!-  نه تنها به خود زحمت شرکت در بحث های مهم کشور را نمی دهند ، بلکه از فشار دادن دکمه رای نیز خودداری می کنند تا این سوال برای موکلانشان پیش بیاید که" شما آنجا چه می کنید؟ "

آیا مساله ای مهم تر از 11 میلیارد دلار پول نفت این ملت باید در مجلس مطرح شود تا این چند نماینده بی خیال ، حساس شوند و احساس مسوولیت پیدا کنند و نهایتاً یک دکمه را بفشارند؟!

4 - اینک پرونده تخلفات وزارت نفت در قوه قضاییه است و یک پرونده مهم دیگر که شاید بتوان آن را بزرگ ترین پرونده تخلفات مالی در تاریخ ایران دانست در دستگاه قضایی کشور گشوده شده است.

پرونده ای که هم از نظر مطرح کنندگانش که نمایندگان مجلس اند ، کم نظیر است و هم از نظر حجم مالی اش که سر به 11 میلیارد دلار می زند ، نظیر ندارد.

قطعاً قوه قضاییه در جریان رسیدگی به این پرونده مهم و ملی تحت فشارهایی خواهد بود که  اگر قاطعیت قوه و حمایت ملی و رسانه ای چاشنی کار شود ، این پرونده به سرانجام مطلوب می رسد و حقوق حقه ملت ایران در بزرگ ترین پرونده مالی تاریخ دستگاه قضایی ، احقاق می شود...../تحلیل:عصرایران