اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رجانیوز: رئیس‌جمهور راه را برای زیر سوال بردن آمارهای رسمی باز نكند!



 

 

تعبیر "عده‌ای می‌ترسند، اعلام كنند رشد اقتصادی ایران بالای 10 درصد بوده "، نهادهای آمارگیر زیرمجموعه دولت را به حبس آمار متهم می‌كند كه مطمئنا عواقب ناخوشایندی به دنبال دارد و راه را برای مخالفان دولت در زیر سوال بردن آمارهای مثبت دولت باز خواهد كرد.

پایگاه ‌اطلاع‌رسانی رجا نیوز در واكنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهوری درباره نرخ رشد اقتصادی نوشت: رئیس‌جمهور روز گذشته در جلسه هیئت دولت مطالبی را بیان كرد كه راه را برای مخالفان دولت در زمینه زیر سؤال بردن آمارهای اقتصادی مراكز رسمی باز می‌كند، در حالی كه رهبر معظم انقلاب دو هفته پیش از زیر سوال بردن آمارهای رسمی كشور انتقاد كرده بودند.

دكتر احمدی‌نژاد در جلسه هیئت دولت گفت: «وقتی آمار افزایش تولیدات در همه بخش‌ها بیش از 10 درصد است، بر چه مبنایی رشد اقتصادی كشور را 4 درصد اعلام می‌كنند، این موضوع نشان می‌دهد كه عده‌ای می‌ترسند، اعلام كنند رشد اقتصادی ایران بالای 10 درصد بوده در حالی كه این اتفاق در واقعیت رخ داده است و می‌تواند چند سال متوالی ادامه یابد.»

اگرچه رئیس‌جمهور مصداق مورد نظر خود در مورد عده‌ای كه می‌ترسند رشد اقتصادی را اعلام كنند، با صراحت بیان نكرد اما با توجه به وظایف "بانك مركزی " و "وزارت امور اقتصادی و دارایی "، به نظر می‌رسد منظور احمدی‌نژاد مسئولین این دو نهاد اصلی پولی و مالی كشور باشد.

این در حالی است كه به‌دنبال خودداری دولت از اعلام آمار نرخ رشد اقتصادی سال‌های 87 و 88 تا یك ماه قبل، معاون بانك مركزی نهایتاً رشد اقتصادی سال 87 را اندك و رشد اقتصادی سال 88 را با نفت 3.5 درصد و بدون نفت 4.3 درصد اعلام كرد.

هفته گذشته هم وزیر اقتصاد گفت: رشد اقتصادی سال 89 كشور بیش از رشد اقتصادی سال 88 (3.5) درصد خواهد بود.

بنابراین مشخص است كه رئیس‌جمهور به طور غیرمستقیم آمارهای بانك مركزی و وزیر اقتصاد را زیر سوال برده و در مورد آن‌ها گفته است كه "می‌ترسند، اعلام كنند رشد اقتصادی ایران بالای 10 درصد بوده است. "

اما دكتر احمدی‌نژاد در حالی آمارهای رشد همه بخش‌های اقتصادی كشور را بالای 10 درصد عنوان كرده كه این آمار كاملاً متفاوت با آن چیزی است كه بانك مركزی اعلام كرده است.

طبق اعلام بانك مركزی، "در سال 87 سرمازدگی و خشك‌سالی باعث رشد منفی بخش كشاورزی به میزان 11.3 شد. بخش نفت هم به دلیل تولید صیانتی كه عاملی بود برای رهیافت‌های احتیاطی در تولید نفت و سهمیه‌بندی اوپك رشد منفی دو درصدی داشت. در بخش صنایع و معادن رشد 4.6 درصدی و در بخش خدمات در سال 87 شاهد رشد دو درصدی بودیم برآیند این‌ها موجب شد در سال 87 رشد اقتصادی اندك رقم بخورد. در ارتباط با رشد بخش‌های مختلف اقتصاد در سال 88 بخش كشاورزی نسبت به سال قبل به رشد 16.4 درصد رسید بخش صنایع رشد 1.9 درصدی داشت و بخش خدمات رشد 2.3 درصد. "

آمار بانك مركزی نشان می‌ دهد كه به غیر از بخش كشاورزی، هیچ یك از بخش‌های اقتصاد كشور رشد بالای 10 درصد در سال‌های 87 و 88 نداشته‌اند.

در حالی كه تا پیش از این، هجمه‌ها به آمارهای رسمی دولت از سوی مخالفان و منتقدان و با هدف كم‌نمایی خدمات دولت وارد می‌شد، این بار رئیس دولت در یك خطابه، مهم‌ترین آمارهای اعلامی بانك مركزی و وزیر اقتصاد را غیرواقعی خوانده است.

تعبیر "عده‌ای می‌ترسند، اعلام كنند رشد اقتصادی ایران بالای 10 درصد بوده "، نهادهای آمارگیر زیرمجموعه دولت را به حبس آمار متهم می‌كند كه مطمئنا عواقب ناخوشایندی به دنبال دارد و راه را برای مخالفان دولت در زیر سوال بردن آمارهای مثبت دولت باز خواهد كرد.

هرچند این وضعیت، دوران سختی را برای بانك مركزی، مركز آمار و وزارت اقتصاد ایجاد خواهد كرد و آنان میان دو راهی اصرار بر آمارهای رسمی پیشین یا تغییر تمامی این ارقام و درج رشد بالای 10 درصد قرار گرفته‌اند، اما رئیس‌جمهور بهتر بود حتی اگر ایرادی به آمارها می‌دید، از رسانه‌ای شدن انتقاداتش جلوگیری می‌كرد چرا كه این اقدام، عواقب سوء بلندمدتی در اعتبار نهادهای آمارگیری كشور به جای خواهد گذاشت.

مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان قوه قضائیه نسبت به زیر سوال بردن آمارهای رسمی كشور هشدار دادند و فرمودند:

«یك چیزى كه ضد حالت اعتماد مردم است، این است كه افرادى علیه قوه - چه این قوه، چه قوه‌ى مجریه یا قوه‌ى مقننه - بنا كنند تشكیك كردن. عادت بدى پیدا شده است - البته این جدید هم نیست، اینها همیشه بوده است؛ اما خب، حالاها چون وسائل ارتباط جمعى متكثر است، همه‌گیر است، فراگیر است، بیشتر خود را نشان میدهد - این عادت بد، تشكیك كردن در گزارش‌هاست.

قوه‌ى قضائیه گزارش می‌دهد، یك نفر مى‌آید می‌گوید كه از كجا معلوم اینها راست است. یك شبهه‌اى به وجود مى‌آورد. قوه‌ى مجریه گزارش می‌دهد، یكى پیدا می‌شود و می‌گوید آقا از كجا معلوم این آمارها درست باشد. تشكیك ایجاد می‌كند. عین همین قضیه در مورد قوه‌ى مقننه هم هست.

نمی‌شود زحمات یك مجموعه‌ى انسانىِ فعال را با یك ان قلت بیجا و القا شبهه‌ى بى‌مورد، همه را انسان زیر پا له كند؛ این غلط است. البته جلوى حرف كسانى كه اختیار حرف زدن خود را ندارند، نمی‌شود گرفت؛ اما مسئولان متوجه باشند. رسانه‌هایى كه احساس مسئولیت می‌كنند، متوجه باشند؛ بى‌دلیل گزارش‌هاى رسمى مسئولان برجسته‌ى نظام را زیر سؤال نبرند.

هم در قوه‌ى قضائیه این حرف هست، هم در قوه‌ى مجریه این حرف هست، هم در قوه‌ى مقننه این حرف هست. زیر سؤال بردن فعالیت‌ها، زحمات را ضایع می‌كند. انسان مى‌بیند این ایام در مورد آمارهاى قوه‌ى مجریه خدشه می‌كنند، در مورد اظهارات و آمارهاى قوه‌ى قضائیه خدشه می‌كنند، در مورد اقدام‌هاى مثبت و فعالیت‌هاى خوب قوه‌ى مقننه و مجلس القاء شبهه می‌كنند؛ این، اعتماد مردم را از بین می‌برد.

ما به عنوان كسى كه مستمع و شنونده و مخاطب این گزارش‌هاست، باید هوشیارانه نگاه كنیم، اما گزارش‌ها را تلقى به قبول كنیم. باید تلقى به قبول كنیم. البته در مواردى ممكن است یك آمار دروغ، آمار غلط، آمار اشتباهى هم داده شود؛ این را نباید تعمیم داد و شبهه كرد؛ این، اعتماد مردم را از دستگاه‌هاى نظام، از بدنه‌هاى نظام سلب می‌كند، ضایع می‌كند. مسئولین به این نكته توجه داشته باشند. بنابراین، این اعتماد هم خیلى مهم است.»..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
توقف سوال از رئیس جمهور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تقی رهبر: به خاطر حجاب تا مرز سوال از رئیس​جمهور هم پیش​می​رویم...



تقی رهبر: به خاطر حجاب تا مرز سوال از رئیس​جمهور هم پیش​می​رویم/زن ها بلوز کوتاه می پوشند و موهایشان را افشان می کنند!

 

سوال از رئیس​جمهور را اینبار رئیس فراکسیون روحانیون مجلس مطرح کرد.

خبرآنلاین - سوال از رئیس​جمهور که پیش از این بارها به دلیل اعلام دوستی با مردم اسرائیل از سوی رئیس​سازمان میراث فرهنگی، اعلام «مکتب ایرانی» از سوی رئیس​دفتر رئیس​جمهور و موارد دیگری مطرح شده بود؛ اینبار با هدف پیگیری برای اجرای قانون عفاف و حجاب در جامعه پیگیری خواهد شد.

موضوعی که از دغدغه​های همیشگی روحانیون مجلس بوده و از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس با ریاست غلامعلی حدادعادل نیز پیگیری شده است. اما نگرانی​های علما و مراجع از وضعیت بدحجابی در جامعه که در دیدار اخیرشان با نمایندگان روحانی مجلس، تکرار شد، نشان از ان داشت که پیگیری​های نمایندگان در مجلس مثمر ثمر نبوده است.

محمدتقی رهبر رئیس فراکسیون روحانیون مجلس، اگرچه پرهیز دارد که از مشایی نامی  برد اما ریشه این بی​توجهی را در رفتارهای او جستجو می کند. آنجا که با ناراحتی از رابطه او با «هنرپیشه​های هزار چهره پررنگ و لعاب» سخن می گوید و با تاسف از بودجه​های کلان تخصیص یافته به آنها از جیب بیت​المال سخن می​راند.

همه این نارضایتی​ها و تاسف​هاست که این روحانی اصولگرای اصفهانی را برآن می دارد تا اعلام کند برای اجرای قانون عفاف و حجاب نه تنها وزرای مربوطه را استیضاح خواهند کرد بلکه تا مرز سوال از رئیس​جمهور نیز پیش خواهند رفت.

مشروح گفت​وگو با وی را در ادامه می​خوانید:

موضوع بی​توجهی به اجرای طرح عفاف و حجاب، در دو دیدار روحانیون مجلس با علما و مراجع عظام تقلید در قم که در سال جاری برگزار شد، مطرح گردید و هربار هم اعلام نگرانی​هایی شد. برای پیگیری نگرانی علما و مراجع، با دولت چه رایزنی هایی داشتید و چقدر از ابزارهای نظارتی مجلس استفاده کردید؟

ما پیگیری​های زیادی کردیم. کما اینکه بیانیه​ای با امضای 236 نماینده در مجلس خطاب به رئیس​جمهور تنظیم شد و خواستار توجه به اجرای این قانون شدیم. همچنین اگرچه تذکر به رئیس​جمهور در مجلس کم سابقه است، اما به ایشان هم دادیم و بیش از 70 نماینده آن را امضا کردند. علاوه بر این وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم و تحقیقات و وزیر کشور و همچنین مسئولان نیروی انتظامی را به جلسات کمیسیون فرهنگی فراخوانده و از آنها توضیح خواستیم.

و نتیجه این پیگیری​ها به کجا رسید؟ یعنی خروجی این تلاش​ها در مجلس چه بود؟

متاسفانه علی​رغم پیگیری مجدانه نمایندگان در مجلس، مصاحبه​ها و گفت​وگوها و فشارهایی که وارد اوردیم تا قانون عفاف و حجاب اجرایی شود، کمتر از سوی دولت اثر دیدیم. متاسفانه نگاه دولت به مساله بدحجابی قابل قبول نیست و هربار به ما می​گویند که مشغول کار فرهنگی هستند. نه ما نمایندگان و نه هیچ آدم عاقل دیگری منکر کار فرهنگی برای حل مشکل بدحجابی نیست. اما در حکومت اسلامی باید به رعایت حدود اسلامی، نگاه نظارتی داشت. اما متاسفانه دولت نگاه نظارتی حکومتی بر حجاب زنان را قبول ندارد.

این بی​توجهی متوجه شخص رئیس​جمهور است یا کسان دیگری در دولت را مسئول این بی​توجهی می​دانید؟

وقتی رئیس دفتر با هنرپیشه​های هزار قلم رنگ و لعاب زده می​نشیند و می​گوید و می​خندد، ما باید چه توقعی از توجه دولت به حجاب داشته باشیم؟ وقتی آقای مشایی مبالغ کلان به هنرپیشه​های هزار چهره و هزار نقش هدیه می دهند و در جشنواره فیلم آن ناهنجاری​ها رخ می​دهد، چی بکنیم؟ وقتی دولت نیروی انتظامی را از برخورد با بی​حجابی و بدحجابی و برهنگی و نیمه برهنگی زنان نهی می کند ما چه بگوییم؟

طرح​ها و فکرهایی که از سوی مسئول دفتر رئیس​جمهور مطرح می​شود که همه دینداران را رنج می​دهد. ولی آقای احمدی​نژاد علی​رغم تذکرات پیاپی به رفتارهای این شخص از سوی مراجع، مخالفتی با اقدامات مسئول دفترش نمی​کند و همین باعث گلایه مندی  دیدنداران از دولت اصولگرا شدهکه رفتارهایش جامعه مذهبی کشور را رنج می​دهد.

همین الان من در خیابان هستم و می​بینم که زن​ها با بلوزهای کوتاه و شلوارهای تنگ چسبان در حال قدم زدند هستند و موهایشان را هم افشان کرده​اند! اصلا کسی به کسی نیست انگار! در حالیکه این دولت و این حکومت در پیشگاه خدا و مردم مسئول است. اینکه مدام توجیه کنند که مشغول کار فرهنگی هستند که قابل قبول نیست. متاسفانه کار فرهنگی هم نکرده​اند و این​ها همش شعار است. خود شما بروید در دانشگاه​ها و ادارات دولتی ببینید وضعیت چگونه است؟ در همین تره​بارها که در تمامی مناطق شهری هست، ببینید وضع حجاب چیست؟ آیا احدی تذکر لسانی می​دهد؟ نه یک خانم محجبه به یک خانم بد حجاب تذکر می​دهد نه یک پلیس به این زن​های نیمه برهنه می گوید که این چه وضعی است. در حالی که امر به معروف و نهی از منکر وظیفه دینی و مذهبی ماست و در یک نظام اسلامی وظیفه ملی نیز محسوب می​شود.

حال که شما می گویید دولت به شعارهایش برای کار فرهنگی عمل نکرده و پیگیری​های نمایندگان تا این مقطع نیز راه به جایی نبرده است، پس نمایندگان چطور می​خواهند به توصیه​های مراجع و علما جامه عمل بپوشانند؟

ما دیگر به وعده​های کار فرهنگی دلخوش نیستیم. چون دولت اعتقادی به خالی شدن جامعه از بدحجابی بی​حجابی و برهنگی و نیمه برهنگی ندارند. ما آنقدر اعتراضاتمان را خواهیم گفت تا بالاخره دولت به ان توجه کند.

صرف تکرار اعتراضات کافی​است؟ مگر نمایندگان برای اجرای قوانین مصوب از سوی دولت نمی​توانند از ابزارهای نظارتی مجلس استفاده کنند؟ این که دیگر بودجه مترو نیست که حساب صندوق ذخیره ارزی خالی باشد و دولت از اجرایش سر باز بزند.

اتفاقا اگر به اعتراضاتمان توجه نشود، سراغ استفاده از ابزارهای نظارتی مجلس هم خواهیم رفت. آنقدر به دولت برای اجرای قانون عفاف و حجاب فشار می​آوریم تا وضعیت حجاب در جامعه در شان یک حکومت اسلامی شود. حتی تا استیضاح وزرای مربوطه نیز پیش می​رویم وحتی در قالب سوال از رئیس جمهور نیز این موضوع را پیگیری می​کنیم.

اما مدت​هاست که موضوع سوال از رئیس جمهور در مجلس به فراموشی سپرده شده و هر تلاشی در این زمینه بنا بر مصلحت​سنجی​هایی مسکوت می​ماند.

چندی پیش نماینده​ای در پی سوال از رئیس​جمهور بود به دلیل ضرورت اجرای قانون هدفمند کردن یارانه​ها در فضایی ارام و بدور از تنش گفتیم که فعلا دست نگه دارند. اما الان که می بینیم دولت اعتقادی به اجرای قانون عفاف و حجاب ندارند، دیگر باید وارد عمل شویم. خانواده​های خود این آقایان را در دولت ببینید، همه محجبه و چادری هستند و فقط نصف صورتشان پیداست آنوقت در جامعه، زنان «مکشفه» هستند به جای «محجبه»! و همین آقایان در مقابل این زنهای مکشفه، سکوت می کنند!

متاسفانه وضعیت حجاب در جامعه از دوره اصلاحات  هم بدتر شده است. می​گفتیم آن دولت، لیبرال است و بی​توجه است. به این دولت اسلامی اصولگرا چه بگوییم؟

نگفتید که تلاش برای سوال از رئیس جمهور را چگونه پیگیری خواهید کرد. آن هم با وجود مصلحت سنجی​های «یارانه​ای» و در پیش رو بودن بررسی قانون بودجه 90 در مجلس؟

طرح سوال از رئیس​جمهور بیش از 70 امضا داشت که یکی از محورهای آن هم بی​توجهی به اجرای قانون عفاف و حجاب بود. هیات داوران فراکسیون اصولگرایان مجلس که بنده هم یکی از اعضای ان هستم، یکی دو ماه قبل از نماینده​ای که این طرح را دنبال می کرد، دعوت کرد و از او خواست که فعلا کمی دست نگه دارد تا قانون هدفمند کردن یارانه​ها فارغ از این نوع مسائل و حاشیه​ها و جنجال​ها اجرا شود.

اما متاسفانه عیل رغم فرصتی که ما به دولت دادیم، آنها برای اجرای صحیح قانون عفاف و حجاب هیچ کاری نکردند. به عوض  دهها میلیون و صدها میلیون تومان از بودجه بیت المال را صرف هنرپیشه​ها و به اصطلاح هنرمندان و مکتب ایرانی و تزهای ضد اسلامی کردند! دولت علی​رغم وعده​هایی که داده بود زیر بحث توافقاتش با مجلس بر سر اصلاح فضای موسیقی زد.

ما در اینباره اعلام خطر جدی می کنیم. علما و مراجع هم از ما نمایندگان روحانی مجلس خواسته​اند که با شجاعت این مساله را پیگیری و با بدحجابی و مسائل خلاف عفت، برخورد کنیم. خود ما خواستیم فعلا در مورد سوال از رئیس​جمهور دست نگه دارند و الان خود ما فکر می کنیم که برای پیگیری وضعیت حجاب در جامعه باید این کار را بکنند.

الان که زمستان است و هوا سرد است، این نیمه برهنگی​ها را در میان زنان شاهدیم. حالا سال نو و تابستانشان را هم خواهیم دید. مطمئنا هرچه پیشتر برویم، وضعیت بدتر خواهد شد. این وضعیت قابل قبول نیست و ضرورت طرح سوال از رئیس​جمهور احساس می​شود.../خبرآنلاین