اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رتبه ۳کنکور ارشد مطالعات زنان به دلیل مرد بودن امکان انتخاب رشته ندارد!



اخبار,اخبار سیاسی ,سازمان سنجش

ابوالفضل معمارزاده در حالی امکان انتخاب رشته را نداشته است که در دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش محدودیت جنسی برای این رشته ذکر نشده بود.

حاشیه های کنکور کارشناسی ارشد ۹۴پایان ندارد. بعد از کاهش ظرفیت در برخی رشته ها و در عوض آن افزایش در رشته های دیگر حالا پرونده ای جدید به روی وزارت علوم باز است. پرونده ای که باعث می شود نفر سوم کنکور کارشناسی ارشد مطالعات زنان اجازه انتخاب رشته نداشته باشد.  مساله ای که زمزمه آن از سال ها قبل به گوش می رسید؛ تک جنسیتی شدن برخی رشته ها.

معمار زاده رتبه ۳کنکور کارشناسی ارشد به خبرآنلاین می گوید: با وجود آنکه ظرفیت این رشته در تهران در دوره روزانه و شبانه 44 نفر اعلام شده است اما بنده با وجود مجاز بودن برای انتخاب رشته در شهر تهران امکان انتخاب رشته را نداشتم.

اما زمانی که دفترچه شماره یک روی پرتال سازمان سنجش قرار گرفته خبری از محدودیت جنسی در رشته مطالعات زنان نبوده است و به طور کلی، روال سال های قبل دانشگاه ها، ملاک عمل شرکت کنندگان برای انتخاب رشته و شهر مد نظر محل تحصیل خود قرار می گیرد. معمارزاده ظرفیت ها را مطالعه و به دلایل شخصی و شغلی رشته مطالعات زنان را انتخاب می کند.

او می گوید: در مواردی که رشته هایی منحصراً جنسیتی یا در انحصار دانشگاه خاصی هستند به صورت طبیعی و عقلانی، این امر را در دفترچه شماره 1 اعلام می کنند. مثلا رشته مهندسی طراحی محیط زیست، منحصراً پذیرش دانشجو را در دانشگاه تهران اعلام کرد، رشته مطالعات دفاعی استراتژیک،اطلاعات استراتژیک، مدیریت بحران و ... پذیرش دانشجو را تنها مختص برادران اعلام کردند.

سابقه رشته و ظرفیت های آن در سال های گذشته و مطالعه دقیق در مورد آن معمارزاده را به انتخاب مطالعات زنان ترغیب کرده است: با توجه به سابقه بیش از یک دهه ای این رشته در دانشگاه های شهر تهران از قبیل دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه خوارزمی و ... برای کسب بهترین رتبه و قبول شدن در یکی از دانشگاه های تهران تلاش کرداما بعد از ارایه دفترچه شماره 2 در تاریخ 23/02/1394 در کمال ناباوری فهمیدم برخلاف روال سال های گذشته دانشگاه های تهران به جز دانشگاه علامه طباطبایی برای این رشته هیچ گونه اعلام نیازی نشده.به جز دانشگاه الزهرا که جنسیتی است؛ دانشگاه خوارزمی نیز پذیرش دانشجو را برای این رشته اعلام نکرد و دانشگاه علامه طباطبایی نیز برخلاف سال گذشته این رشته را فقط منحصر به خواهران اعلام کرد.

معمارزاده شکایش را به سازمان سنجش می برد، اما سازمان سنجش وزارت علوم را مقصر اصلی اعلام می کند: «وقتی به وزارت علوم رفتم، من را به معاونت گسترش این وزارتخانه ارجاع دادند که در آنجا کارمندان این معاونت می خواستند من را از ادامه پیگیری منصرف کنند.آنها با اعلام پیش پا افتاده بودن این رشته و عدم کاربرد آن در جامعه و به اصلاح خودشان "رشته ای که فقط برای گذراندن وقت زنان خانه دار خوب است، من را به دفتر آقای دکتر آریا ارجاع دادندو از من خواستند تا شکایت خود را به صورت کتبی بنویسم تا برای داوطلبان سالهای بعد از این قبیل مشکلات درست نشودو من بانی خیری برای شرکت کنندگان سال بعد باشم.

رشته مطالعات زنان را در حالی به سمت تک جنسیتی سوق می دهند که در تعریف این رشته در سایت دانشگاه علامه طباطبایی آمده است: رشته مطالعات زنان یک دوره مطالعات میان رشته ای است که به نحوی با دروس علوم پایه ارتباط دارد.در این رشته سعی بر این است تا بینش صحیح و غیر جانبدارانه ای از جایگاه زن در هستی و جهان امروز به صورت علمی و آکادمیک و با توجه به مطالعات تطبیقی ارائه شود. این تعریف هم مردان و هم زنان را در بر می گیرد.

رتبه ۳کنکور کارشناسی ارشد مطالعات زنان شکایت خودرا برای کمک به آیندگاه در دبیرخانه ثبت می کند اما تا امروز هیچ جواب یا دستوری به این نامه داده نشده است: «حرف من این است که دفترچه شماره یک که ظرفیت ها را اعلام می کند و دانشجویان بر اساس آن برنامه ریزی می کنند انقدر پیچیده است که نمی توانند ۶ماهه آن را تکمیل کنند.»

 

اخبار دانشگاه - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
انتخاب رشته امتحانی و رشته شناور در کنکور ارشد 95

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون ارشد 92 / امکان انتخاب 20 رشته محل



مرحله تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال


فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون ارشد 92 / امکان انتخاب 20 رشته محل

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اتمام مهلت ثبت‌نام مرحله تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 92 تا فردا، گفت: ظرفیت پذیرش در این مرحله از تکمیل ظرفیت، 10 هزار نفر است.

دکتر سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌و‌گو با ایسنا ، اظهار کرد: با توجه به این که برخی از دانشگاه‌ها و موسسات پس از اعلام نتایج نهایی علاوه بر ظرفیت‌های مندرج در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد سال 92 برای پذیرش دانشجو اعلام ظرفیت کرده و برخی از موسسات آموزش عالی نیز تقاضای تکمیل ظرفیت در برخی از کدرشته محل‌های خود را داشته‌اند، کلیه داوطلبانی که در جلسه آزمون حاضر بودند

 

در صورتی که در ردیف پذیرفته‌شدگان رشته‌های دارای شرایط خاص یا بورسیه نبوده باشند، می‌توانند نسبت به شرکت در این مرحله از تکمیل ظرفیت اقدام کنند.

وی با اشاره به امکان انتخاب حداکثر 20 کدرشته محل توسط داوطلبان، اظهار کرد: ثبت‌نام در مرحله تکمیل ظرفیت تا ساعت 24 روز یکشنبه 28 مهر ماه فرصت دارند با مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org نسبت به تکمیل فرم تقاضانامه الکترونیکی اقدام کنند.

مشاور عالی سازمان سنجش با تاکید بر اینکه ب توجه به تصمیمات اتخاذ شده، مصاحبه در دوره‌های پردیس خودگردان و مجازی حذف شده است و پذیرش داوطلبان بر اساس نمرات اکتسابی انجام می‌شود، تصریح کرد: نیمسال پذیرش دانشجو در هر یک از کدرشته محل‌های مندرج در این اطلاعیه بسته به امکانات و نظر دانشگاه یا مؤسسه محل قبولی، در اولین نیمسال تحصیلی ممکن خواهد بود. /ایسنا