اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

راه‌اندازی شبکه علمی از سرگرفته شد


یک مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات از توافق جدید این سازمان با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و یک شرکت خصوصی، برای عملیاتی کردن پروژه «شبکه علمی کشور» ظرف ۱۸ ماه آینده خبر داد.

خبرگزاری مهر: یک مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات از توافق جدید این سازمان با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و یک شرکت خصوصی، برای عملیاتی کردن پروژه «شبکه علمی کشور» ظرف ۱۸ ماه آینده خبر داد.

راه‌اندازی شبکه علمی از سرگرفته شد/ اتصال دانشگاهها به شبکه ملی

تعریف پروژه ای به نام شبکه علمی، سابقه ای بیش از ۲۱ سال دارد و طبق تاکیدات برنامه پنجم توسعه قرار بود بالغ بر ۲۵۰۰ نقطه دانشگاهی تا پایان سال ۹۳ به این شبکه متصل شوند اما وضعیت این پروژه، تاکنون بین دو وزارتخانه علوم و ارتباطات، نامعلوم مانده است.

بهنام ولی زاده، مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات در گفتگو با خبرنگار مهر از برنامه های جدید برای اجرای پروژه شبکه علمی کشور خبر داد و گفت: طبق توافقنامه ای که میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی که پروانه اپراتوری این پروژه را در اختیار دارد، منعقد شده است، شبکه علمی کشور وارد فاز اجرایی و عملیاتی شده است.

وی پروژه شبکه علمی را جزئی از پازل شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: به تازگی نیز، پیرو این توافقنامه، توافق همکاری ۳ جانبه ای میان سازمان فناوری اطلاعات ایران به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی به نمایندگی از وزارت علوم و تحقیقات و یک شرکت خصوصی به امضا رسید.

این مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات هدف از امضای این توافقنامه را مشارکت در توسعه شبکه علمی دانست و افزود: با توجه به اینکه اجرای پروژه شبکه علمی، نیازمند سرمایه گذاری بود، یک شرکت خصوصی پیش از این آمادگی خود را برای حضور در این پروژه به صورت سرمایه گذاری پیمانکاری ساخت، بهره‌برداری و انتقال (BOT) اعلام کرده بود که براساس توافقنامه منعقد شده، سرمایه گذاری و ارائه سرویس به این شرکت واگذار شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون این پیمانکار در حال آماده سازی طرح های اولیه برای این طرح است خاطرنشان کرد: این شرکت، مذاکرات خود را با اپراتورهای مخابراتی برای ایجاد زیرساختهای شبکه علمی انجام داده و قرار است به زودی، زمان بندی اجرای این پروژه را اعلام کند.

ولی زاده گفت: قرار است ظرف مدت ۱۸ ماه کل تمامی مراکز علمی و دانشگاهی و پژوهشی در مراکز استان و شهرهای بزرگ و مهم کشور، به شبکه علمی دانشگاهی متصل شوند.

وی با بیان اینکه علاوه بر شبکه سازی و ایجاد بسترهای زیرساختی، این پیمانکار نسبت به ارائه محتوا و سرویس شبکه علمی هم اقدام خواهد کرد، ادامه داد: علاوه بر این، چنانچه هر شرکتی بخواهد روی این شبکه سرویس و محتوا ارائه دهد، این امکان برای آن نیز وجود خواهد داشت.

مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات با اشاره به اینکه تا ۵ ماه آینده، فراخوان کمیته ۳ جانبه شبکه علمی کشور برای سرویس دهندگان محتوا اعلام می شود، تاکید کرد: شبکه علمی کشور قرار است تمامی مراکز علمی اعم از دانشگاهها، مراکز پژوهشی و حوزه های علمیه را بهم متصل کند تا این مراکز بتوانند از منابع علمی و کتابخانه های دیجیتال یکدیگر استفاده کنند. استفاده از ظرفیت پهنای باند داخلی با هزینه های کمتر از دیگر ویژگی این شبکه است.

ولی زاده با اشاره به پیاده سازی زیرساخت شبکه علمی با همکاری اپراتورهای ارتباطی گفت: پیمانکار شبکه علمی، علاوه بر آماده سازی تجهیزات لازم از جمله سوئیچ و روتر می تواند از امکاناتی که پیش از این در تهران برای شبکه علمی کشور، ایجاد شده بود استفاده کند.

وی با بیان اینکه در دولت قبل، شبکه علمی به عنوان نمونه در تهران و با اتصال ۱۶ مرکز علمی، راه اندازی شد افزود: برای توسعه این طرح، نیاز به سرمایه گذاری و تولید محتوا بود که هم اکنون با انتخاب پیمانکار برای اجرای این پروژه، راه اندازی شبکه علمی وارد فاز اجرایی می شود.


ویدیو مرتبط :
حملات امریکا در عراق از سرگرفته شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راه اندازی شبکه ورزش جهت گسترش ورزش



ضرورت تاسيس شبکه تلويزيوني ورزش از گذشته هاي دور احساس مي شد اما اصل تشکيل و راه اندازي آن را بايد به فال نيک گرفت .نکته بسيار مهم در راه اندازي اين شبکه تغييرات اساسي و تفاوت ماهوي آن ، با ساير برنامه هاي ورزشي موجود است . انتظار بجا و حداقلي در راه اندازي اين شبکه تفاوت بارز و آشکار آن با وضع موجود حاکم بر برنامه هاي گوناگون ورزشي صدا و سيماست .

 

بنظر مي رسد پيش از هر اقدامي مناسب است تا کليت و سياستهاي کلان اين شبکه و رويکردها و کارکردهاي آن اساسا مشخص و صد البته برنامه ها را منحصر به برخي از رشته ها نکنيم وبطور کلي اهم فعاليتهاي آن را نيز از پيش تعريف نماييم .

 

بهره مندي از ديدگاههاي حداکثري اساتيد خبره و آگاه در اين مقوله اجتماعي - استفاده از نظرات اساتيد فن و دانشگاهي بويژه مدرسين دانشگاههاي تربيت بدني کشور- بهره گيري از نظرات پيشکسوتان ورزشي - اساتيد علوم پزشکي و علوم انساني - استفاده از نظرات اساتيد خارجي - آموزشهاي علمي رشته هاي مختلف ورزشي ، بهره مندي از اساتيد تبليغات ورزشي - افزايش سطح عمومي آگاهيهاي ورزشي در پيشگيري از انواع بيماريها - افزايش و ارتقاء سطح عمومي سلامت جامعه در مبارزه با اعتياد و کجرويهاي اجتماعي - تدريس انواع دروس دانشگاهي - آموزشهاي از راه دور- همکاريهاي علمي و فني با دانشگاههاي کشور- توسعه ورزش در مدارس - معرفي آثار و تاليفات ورزشي ( که خود مي تواند منبع درآمدي براي اين شبکه باشد ) ارائه الگوهاي رفتاري - نحوه برخورد با حاشيه ها - مصاحبه با محققين علوم ورزشي -استفاده بهينه از صاحب نظران روانشناسي ورزشي - معرفي ورزشهاي بومي و سنتي و... مي تواند کمک شاياني به غنا و محتواي اين شبکه در جذب مخاطبين خود داشته باشد .

 

بررسيهاي آماري و تطبيقي و مطالعات ميداني و نگاهي به گذشته در اجراي برنامه هاي ورزشي موفق و يا علل عدم موفقيت آنها ، مي تواند پشتوانه مهمي در تدوين و برنامه ريزي اين شبکه با روانشناختي اجتماعي از گروههاي سني مخاطبين ا(با توجه به جوان بودن نسبت ميانگين سني جمعيت کشور) جملگي مي تواند بستر مناسبي را در راستاي تعاملي سازنده و برقراري ارتباط ارگانيکي في مابين اين شبکه با طيفهاي مختلف بوجود آورد.

 

يکي از نکات مثبت در موفقيت شبکه تلويزيوني ورزش را بايدمحتواي فني و علمي آن برشمرد، پرهيزاز هرگونه تنگ نظري در دعوت از کارشناسان ورزشي فارغ از خط کشيهاي موجود ،عدم تفکيک جنسيتي برنامه هاي آموزشي در تمام رشته هاي ورزشي - استفاده از چهره هاي جديد و جوان و مستعد و متعهد کشور مي تواند در تاثير گذاري و پيشبرد اهداف کلان اين شبکه نقش مثبتي را ايفا نمايد.

 

آنچه مسلم است اگر مبنا بر اساس اصول و استاندارد هاي لازم و متداول در تاسيس اين شبکه رعايت نشود تحقيقا عدم موفقيت آن قابل پيش بيني است .از نکاتي که بايد جدا در اين شبکه جديد التاسيس پرهيز نمود ، استفاده تمام عياراز چهره هاي ثابت و کليشه اي و مجريان فعلي و مردان هميشه فصول شاغل در شبکه هاي موجود با همان بضاعتها و قابليتهاي ارائه شده از سوي آنان طي ساليان متمادي است که بدون شک توفيقات اين شبکه را بشدت تنزل خواهد داد .

 

بعبارت بهتر اگر قرار بر اين باشد که مجموعه طيف افراد وضع موجود، بخواهند پر رنگتر از گذشته با توجه به 24 ساعته بودن اين شبکه حضوري مستمر در اين شبکه داشته باشند با همان فرهنگ و ريتم خاص خودشان اساسا چه نيازي به تاسيس اين شبکه وجود دارد؟

 

اين شبکه براي موفق بودن خود بايد تفاوتهاي آشکاري هم بلحاظ ساختار ماهوي و هم بصورت شکلي با برنامه هاي موجود ورزشي صدا و سيما داشته باشد و بنوعي بتواند نقش و رسالت بزرگي را درتوليد و اشاعه فرهنگ نويني را بر مبناي ديدگاه حاکميتي در دستور کار خود قرار دهد .

 

اتخاذ مواضع انتقادي و سازنده نسبت به چالشهاي موجود ورزش کشور بمعناي عام و خاص آن مي تواند مزيت نسبي و ارزش افزوده فراواني رابراي کليت ساختار ورزش براي کشوربه ارمغان آورد وفضاي جديدي را در توسعه فراگير و پايدار ورزش کشور ايجاد نمايد .