اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دیپلمات آمریکایی: ایرانی‌ها سرسخت هستند


یک دیپلمات ارشد ناشناس آمریکایی به شبکه سی‌ان‌ان‌ گفت که «ایرانی‌ها در موضوعات مهم (در مذاکرات هسته‌ای) بسیار سرسخت هستند».

خبرگزاری فارس: یک دیپلمان ناشناس آمریکایی به شبکه سی‌ان‌ان گفت که هیات مذاکره ایران در گفت‌و‌گوهای هسته‌ای در «موضوعات مهم» بسیار سرسخت هستند.

مذاکرات هسته‌ای لوزان روز شنبه(دیروز) با حضور وزرای خارجه فرانسه و آلمان شکل جدی تری به خود گرفته و وزیر خارجه چین هم خود را به لوزان رسانده است و از سوی دیگر وزیر خارجه روسیه هم امروز خود را به سوئیس می‌رساند.

پیشتر خبرگزاری رویترز از قول مقام های حاضر در مذاکرات گزارش داد دو طرف به نهایی کردن سند مختصری که اساس چارچوب این توافق خواهد بود، نزدیک شده‌اند. مقامات ایران این گزارش را رد کرده‌اند و فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس از احتمال تمدید مذاکرات تا دو هفته آینده خبر داده است.

یک دیپلمات ارشد ناشناس آمریکایی که نامی از وی برده نشده، درباره مذاکرات به سی‌ان‌ان گفت: «ایرانی‌ها در مشکل‌ترین موضوعات(در مذاکرات) بسیار سرسخت هستند». این دیپلمات به این موضوعات اشاره نکرده اما قبلا رسانه‌ها دو موضوع و مانع مهم را مساله تحریم‌ها و برنامه تحقیق و توسعه اعلام کرده بودند.

این دیپلمات بدون توجه به اقدامات و همکاری‌های فراتر از تعهدات ایران در گفت‌وگوهای هسته‌ای گفت: «ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که ایرانی‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا آنها خواهان توافق هستند یا نه».

از سوی دیگر یک دیپلمات ارشد وزارت خارجه آمریکا که از وی نیز نامی برده نشده درباره مذاکرات هسته‌ای گفت: «کار جدی اما سخت ادامه دارد. ما انتظار داریم سرعت(گفت‌وگوها) تشدید و فشرده شود و در همان زمان این موضوع را که آیا یک فهم(تفاهم مشترک) امکانپذیر است یا نه، ارزیابی می‌کنیم».

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز شنبه گفت رسیدن به توافق نهایی «به این بستگی دارد که آنها (1+5) بین فشار و به کار گرفتن اراده سیاسی، کدام را انتخاب کنند.»

سه شنبه این هفته، (11 فروردین، 31 مارس) به عنوان آخرین مهلت طرف‌های مذاکره برای رسیدن به تفاهم سیاسی که زیربنای توافق جامع خواهد بود، تعیین شده است.

دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای چهارشنبه شب (پنجم فروردین) در شهر «لوزان» سوئیس و در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شد.


ویدیو مرتبط :
ماشین دیپلمات آمریکایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درخواست دو دیپلمات ایرانی و آمریکایی از اوباما



مذاکرات ایران و کشورهای 1+5,مذاکرات آلماتی 2

در کریستین ساینس مانیتور مطرح شد

درخواست دو دیپلمات ایرانی و آمریکایی از اوباما

در حالی که مذاکرات ایران و کشورهای 1+5، در قزاقستان در حال برگزاری است، آنچه از تحولات رابطه ایران و آمریکا بر می آید اینکه دو کشور لازم است به دیپلماسی جدیدی روی آورند؛ چرا که در طول این سی و چهار سال نه مردم ایران احساساتی ضد مردم آمریکا داشته اند و نه مردم آمریکا چنین حسی داشته اند.

روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور به قلم یک دیپلمات اسبق ایرانی و یک دیپلمات سابق آمریکایی نوشته است :در حالی که مذاکرات ایران و کشورهای 1+5، در قزاقستان در حال برگزاری است، آنچه از تحولات رابطه ایران و آمریکا بر می آید اینکه دو کشور لازم است به دیپلماسی شهروندی روی آورند؛ چرا که هر دو کشور می توانند بازرگانان، دانشمندان،هنرمندان، ورزشکاران و روحانیون یکدیگر را دعوت کنند تا با همتایان خود در دو کشور کار کنند. 

به گزارش تابناک سید حسین موسویان ، سفیر سابق ایران در آلمان و ویلیام گرین میلر سفیر سابق آمریکا در اوکراین، در این مقاله نوشته اند که پس از سی و چهار سال از دشمنی بین دو کشور، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا آمادگی خود را برای گفتگو های دو جانبه اعلام کرده است و آیت الله خامنه ای رهبر ایران هم اعلام کرده که اگر آمریکا صداقت خود را ثابت کند، درهای برای گفتگو ها باز است. 

این دو ادامه داده اند:  که  این دو کشور می توانند برای رسیدن به صلح با هم همکاری کنند، اما ما معتقدیم راه های دیگر غیر از دیپلماسی متعارف وجود دارد که می تواند دو ملت را به هم نزدیک کند و بین دو کشور در نهایت اعتماد سازی به وجود آید. به نظر ما باید شهروندان و گروه های مختلف دو کشور با هم وارد گفتگو شده تا درک متقابل طرفین رشد یابد. 

اما موانعی برای دیدار و گفتگو بین ایرانیان و آمریکایی وجود دارد، اکنون صدور ویزا برای اتباع هر دو کشور به سختی صورت می گیرد که این باید برطرف شود. محدودیت های قانونی مالی و تجاری که دولت آمریکا علیه ایران اعمال کرده است مراوده تجاری بخش های غیر دولتی دو کشور را محدود کرده است که این هم باید از بین برود. این در حالی است که دشمنی بین ملت ایران و آمریکا وجود ندارد و تا کنون به ندرت احساساتی علیه مردم ایران در آمریکا یا علیه مردم آمریکا در ایران دیده شده است. پیام نوروزی باراک اوباما و پیام رئیس جمهور سابق ایران سید محمد خاتمی پس از حادثه یازده سپتامبر این معنا را تایید می کند. 

دولت های ایران و آمریکا بارها اعلام کرده اند که مانعی برای برقراری روابط توام با احترام بین مردم دو کشور وجود ندارد و ما اکنون از دولت آمریکا می خواهیم این ایده را از حالت خرف به عمل در آورد و روابط محترمانه مردم، دانشگاهیان ، روحانیون، تجارو... با طرف های ایرانی را فراهم کند. 

این مقاله در پایان می افزاید زمانی که دولت ایران  آمریکا می توانند در مورد موضوعات جدی با هم واد گفتگو شوند،ما هم اکنون از دو دولت می خواهیم که درها را برای گفتگو و رابطه دو ملت فراهم کنند./تابناک