اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دیده‌بان حقوق بشر: داعش خشونت‌های جنسی علیه زنان و دختران را متوقف کند



اخبار,اخباربین الملل,گروه تروریستی داعش

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد: نیروهای داعش علیه زنان و دختران ایزدی در شمال عراق مرتکب تجاوزهای سیستماتیک و دیگر خشونت‌های جنسی شده‌اند.

 دیده‌بان حقوق بشر در این گزارش پس از بررسی حوادث چند شهر در شمال عراق در ماه های ژانویه و فوریه 2015، گفت‌و‌گو با زنان و دخترانی که از دست داعشی‌ها فرار کرده بودند و بیانیه‌های داعش در این زمینه اعلام کرد:‌ داعش در شمال عراق مرتکب تجاوزهای گسترده و سیستماتیک و دیگر خشونت‌های جنسی شده است که می‌تواند جزو جنایات علیه بشر محسوب شود.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود موارد متعددی از تجاوزهای سازمان یافته و آزار و اذیت جنسی، بردگی جنسی و ازدواج اجباری زنان و دختران توسط نیروهای داعش را به ثبت رسانده است. این اعمال جرایم جنگی و شاید جنایات علیه بشریت هستند. بسیاری از زنان و دختران قربانی هنوز ناپدید هستند و اغلب نجات یافتگان در منطقه کردستان عراق نیازمند درمان‌های جسمی و روانی هستند.

سرپرست بخش زنان در دیده‌بان حقوق بشر در این باره گفت: نیروهای داعش علیه زنان و دختران ایزدی مرتکب تجاوزهای سازمان‌یافته، آزار و اذیت جنسی و دیگر جرائم وحشتناک شده‌اند، در حالی‌که هیچگاه کسی پاسخگوی آن نبوده است.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده‌بان حقوق بشر، نیروهای داعش در اوت 2014 چند هزار غیرنظامی از اقلیت ایزدی‌ها را در شمال عراق ربودند و بطور نظام‌مند زنان و دخترانشان را از خانواده هایشان جدا و به نقاط دیگری منتقل کرده‌اند.

این سازمان برای تهیه گزارش خود با 11 زن و 9 دختر که توانسته‌اند در ماه های بین سپتامبر 2014 تا ژانویه 2015 از دست داعشی‌ها فرار کنند گفت‌و‌گو کرده است. در میان آن‌ها دو دختربچه 12 ساله وجود دارد که می‌گویند بارها مورد تجاوز قرار گرفته و به دیگران فروخته شده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین با مددکاران، فعالان مدنی و سازمان‌های بین المللی و محلی ارائه کننده خدمات اجتماعی گفت‌و‌گو کرده است.

یک پزشک محلی به این سازمان گفت که تاکنون 105 زن و دختر را معاینه کرده که حدود 70 تن از آن‌ها هدف تجاوزهای داعش قرار گرفته اند.

به گفته وی تمام این زنان پس از این حوادث از ناراحتی های روحی و استرس رنج می برند و تاکنون بسیاری از آن‌ها برای فرار از این خشونت ها دست به خودکشی زده‌اند.

داعش اکتبر 2014 اعلام کرد که زنان و دختران ایزدی ربوده شده را در اختیار سربازانش قرار می دهد که خود نشان‌دهنده تمایل این گروه برای انجام تجاوزهای سیستماتیک و گسترده است.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود تاکید کرد: فرماندهان داعش باید هرچه فوری تمام غیرنظامیان بازداشت شده به ویژه زنان و دختران را آزاد کنند، کودکان را به خانواده هایشان بازگردانند و به این خشونت های خود پایان دهند. آن‌ها باید تمام اقدامات لازم و فوری برای توقف تجاوز و دیگر خشونت های جنسی علیه زنان و دختران را به کار گیرند.

این سازمان در ادامه گزارش خود به طور جزئی به جرائمی که داعش طی حملاتش در عراق مرتکب شده پرداخته و اعلام کرده است که آن‌ها حقوق بین الملل را نقض کرده اند. این جرائم عبارتند از آدم ربایی و بازداشت غیرقانونی، خشونت جنسی و دیگر آزار و اذیت ها، ازدواج اجباری زنان و دختران ربوده شده، اجبار افراد ربوده شده برای گرویدن به دیگر ادیان.

بر اساس این گزارش از زمان آغاز حملات داعش به عراق از سه اوت 2014 بیش از 736 هزار نفر از مردم این کشور که اغلب از اقلیت‌های مذهبی به ویژه ایزدی‌ها هستند از خانه های خود گریخته‌اند.

نیروهای داعش صدها تن از مردان عراقی را کشته و خانواده های آن‌ها را ربوده و به اسارت گرفتند و علیرغم اینکه بسیاری از آن‌ها توانسته اند از چنگ داعش فرار کنند هنوز تعداد زیادی از غیرنظامیان ایزدی در دستان داعش قرار دارند. نیروهای داعش به ویژه علیه زنان و دختران جوان مرتکب خشونت و آزار و اذیت‌های جنسی شده‌اند.

لیلا 25 ساله یک زن ایزدی است که پس از دستگیری توسط نیروهای داعش بارها مورد ضرب و شتم، تجاوز و دیگر انواع خشونت قرار گرفته است. وی با اینکه توانسته از دست آن‌ها فرار کند هنوز از مشکلات روحی و روانی زیادی رنج می برد.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین آورده است: اگر تجاوز و دیگر انواع خشونت های جنسی، بردگی جنسی،‌ رفتارهای خشونت آمیز و دیگر آزار و اذیت ها در جریان جنگ مسلحانه انجام شود نقض قوانین جنگ محسوب می‌شود؛ بنابراین دادگاه‌های کیفری بین المللی اعلام کردند که تجاوز و دیگر خشونت های جنسی ممکن است جزو شکنجه محسوب شوند.

طبق حقوق بین الملل کسانی که مرتکب نقض جدی قوانین جنگ به صورت عمدی می‌شوند باید برای جرایم جنگی مسئول دانسته شوند. فرماندهان و رهبران غیرنظامی باید به دلیل اینکه مسئولیت صدور فرمان را بر عهده دارند برای وقوع جرائم جنگی محاکمه شوند و حتی اگر از وقوع آن نیز مطلع نبوده باشند باز هم مسئول هستند چون وظیفه آن‌ها ایجاب می‌کند که مانع از وقوع چنین جرائمی شود.

علاوه بر این تجاوزهای گسترده و دیگر آزار و اذیت هایی که نیروهای داعش علیه غیرنظامیان ایزدی در عراق مرتکب شده‌اند می‌تواند جزو جنایات علیه بشریت محسوب شود.

جنایات علیه بشریت شامل جرائم جدی همچون تجاوز، بردگی جنسی، بهره‌کشی، حبس غیرقانونی، محاکمه یک گروه مذهبی خاص و دیگر اعمال خشونت آمیز است که رنج زیادی را بر جای می گذارد و به طور عمد و به صورت سیستماتیک و گسترده علیه یک جمعیت غیرنظامی انجام می‌شود.

دیده بان حقوق بشر در ادامه منظور از کلمه گسترده را اینگونه توصیف می‌کند: زمانی که جرم یا خشونتی علیه تعداد زیادی از قربانیان انجام می‌شود آن را گسترده و زمانی که این اعمال به عنوان یک الگو یا طرح منظم انجام می‌شود آن سیستماتیک می خوانیم.

بیانیه‌هایی که داعش خود منتشر کرده نشان می دهد نیروهای آن به صورت گسترده، سیستماتیک و سازمان یافته زنان و دختران ایزدی را ربوده، فروخته، به بردگی گرفته و آن‌ها را مورد تجاوز قرار داده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا هر چه فوری برای جلوگیری از خشونت های جنسی در جریان جنگ های مسلحانه اقدام و به جرائم انجام شده رسیدگی کنند.

این سازمان در گزارشی جداگانه به وقوع گسترده اینگونه جرائم در نیجریه و توسط گروه بوکوحرام پرداخته است. این گروه در سال 2014 تعدادی زیادی زن و دختر را ربود و آن‌ها را مورد تجاوز قرار داد یا آن‌ها را مجبور به ازدواج کرد.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در 13 آوریل 2015 گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌داد در سال 2014 در 19 کشور که در آن درگیری های نظامی وجود دارد خشونت های جنسی علیه زنان و دختران اتفاق افتاده است که تاکنون به درستی به آن‌ها رسیدگی نشده، هیچ فردی مسئول دانسته نشده و خدمات مناسب به قربانیان ارائه نشده است.


 اخبار  بین الملل -  ایسنا


ویدیو مرتبط :
18+جنایات داعش؛تجاوز جنسی(جهاد النکاح) به دختران و زنان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتشار جزئیات جدیدی از جنایات داعش علیه زنان و دختران عراقی



اخبار,اخبار بین الملل , گروه تروریستی داعش

 

اخبار بین الملل - انتشار جزئیات جدیدی از جنایات داعش علیه زنان و دختران عراقی

از زمان آغاز شکل گیری و سپس پیشروی گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق، مشخص بود که این گروه با اقدامات خود نه تنها تهدیدی امنیتی را علیه دولت های منطقه به وجود آورده، بلکه جنایاتش به زودی شکل یک فاجعه انسانی را به خود خواهد گرفت. اکنون گزارش جدیدی که از سوی سازمان ملل منتشر شده، از ابعاد جدیدی از جنایات این گروه علیه زنان و کودکان ایزدی و مسیحی پرده برمی دارد.

به گزارش «تابناک»، سایت نشریه فارن پالیسی اقدام به انتشار گزارشی کرده که به تازگی از سوی سازمان ملل تهیه شده و در آن، اقدامات اخیر گروه تروریستی داعش علیه قومیت های مختلف در عراق و سوریه مورد بررسی قرار گرفته است. در مطلبی که این نشریه منتشر کرده، آمده است:

در اوایل ماه اوت، تروریست های گروه داعش به یک روستای کوچک ایزدی نشین در منطقه «سنجار» عراق حمله کرده و پس از تصرف این روستان، زنان آن را به زندان بادوش در موصل منتقل کردند. صدها زن و دختر دیگر نیز به یک مقر نظامی این گروه در تل عفر در استان نینوا انتقال داده شدند. در این منطقه، گروهی متشکل از 150 زن و همچنین دختر مجرد که اغلب ایزدی یا مسیحی بودند، انتخاب شده و به سوریه فرستاده شدند تا یا به عنوان «هدیه» در اختیار تروریست ها قرار گرفته و یا به عنوان برده جنسی فروخته شوند. این مطالب، بخشی از گزارشی است که روز گذشته دفتر حقوق بشر سازمان ملل در عراق منتشر کرده است.

این گزارش 26 صفحه ای که بازه زمانی 6 ژوئیه تا 10 سپتامبر را دربر می گیرد، مفصل ترین گزارشی است که تاکنون درباره جنایات داعش منتشر شده و از به بردگی گرفتن گسترده زنان و دختران توسط این گروه حکایت دارد. این گزارش توسط کارشناسان سازمان ملل و از طریق مصاحبه با شاهدانی عینی تهیه شده که توانسته اند از مناطق تحت سلطه داعش بگریزند.

بر اساس این گزارش، تا پایان ماه اوت، 2500 نفر از مردم مناطق شمالی عراق در سنجار، تل عفر، نینوا و شیرخان توسط داعش ربوده شده اند که بیشتر آن ها را زنان و دختران تشکیل می دهند. شاهدان عینی می گویند تروریست های داعش پس از به اسارت گرفتن این افراد، دختران و پسران کم سن و سال را مورد تجاوز جنسی قرار داده اند. از سوی دیگر، کسانی که از همراهی با داعش سر باز بزنند، خطر اعدام را به جان می خرند.

بر اساس این گزارش، زنان و کودکانی که از پیوستن به داعش سر باز می زنند، یا در اختیار اعضای گروه قرار داده شده و یا به دیگر مناطق قاچاق می شوند و در موصل عراق یا رقه سوریه به فروش می رسند. به زنان مزدوجی هم که پیوستن به گروه را می پذیرند، گفته می شود که ازدواج های سابق آن ها دیگر رسمیت ندارد و آن ها، به همراه دختران ازدواج نکرده، باید به عقد اعضای داعش دربیایند.

در منطقه «القدس» در موصل، بازاری برای فروش زنان توسط داعش ایجاد شده است. در این بازار، روی زنان و دختران برچست قیمت زده شده و خریداران اقدام به چانه زدن درباره قیمت ها و خرید آن ها می کنند. اغلب خریداران را جوانان همان نواحی تشکیل می دهند و به نظر می رسد داعش از این ابزار برای جذب جوانان این مناطق و عضوگیری از آن ها استفاده می کند.

زید رعد الحسین، کمیسیونر ارشد حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه ای که به گزارش مذکور پیوست شده، اعلام کرده که شدت جنایات و آزارهای داعش، به حدی است که می توان آن را جنایت جنگی یا جنایت علیه بشریت نام نهاد. وی از دولت عراق خواسته زمینه لازم برای فعالیت دادستان دادگاه کیفری بین المللی جهت تعقیب جنایتکاران در این کشور را فراهم نماید.

اما قاچاق زنان به عنوان برده جنسی، تنها یک بعد از جنایاتی است که داعش در عراق و سوریه مرتکب می شود. قتل عام اقلیت های قومی و مذهبی همچون ایزدی ها، شیعیان و حتی گروه های اهل سنتی که از پذیرفتن قوانین داعش سرباز می زنند، بخش دیگری از اقدامات جنایتکارانه این گروه است. به عنوان مثال، روز چهارشنبه گذشته تروریست های داعش 10 نفر، از جمله سه زن کرد را در سوریه سر بریدند.

سازمان ملل در گزارش خود اشاره می کند که داعش اقدامات جنایاتکارانه متعددی را علیه اقلیت های قومی و مذهبی در عراق انجام می دهد که شامل قتل، آزار جسمی و جنسی، غارت، تخریب اموال، تخریب بناهای دارای اهمیت مذهبی یا فرهنگی، تغییر دین اجباری و قطع دسترسی به خدمات اولیه انسانی می شود.

اقدامات داعش در عراق، رنگ و بوی پاکسازی قومی و مذهبی را نیز به خود گرفته است. در تاریخ 17 ژوئیه، تروریست های عضو این گروه، خانه های مسیحیان موصل را با حرف «ن» علامتگذاری کردند که نمایانگر واژه «ناصری» یا مسیحی است و این خانه را جزء اموال داعش اعلام کردند. خانه های شیعیان نیز به همین منوال با حرف «ر» علامتگذاری شد که نمایانگر واژه «رافضی» است. یک روز پیش از آن، داعش با انتشار اعلامیه ای گفته بود مسیحیان یا باید «جزیه» بپردازند، یا شهر را ترک کنند و یا اعدام خواهند شد.

به هر حال، گزارش جدید سازمان ملل نشانگر ابعاد جدیدی از جنایت هایی است که این روزها در مناطق تحت کنترل گروه تروریستی داعش به وقوع می پیوندد. اقداماتی که البته با قتل عام نیروهای نظامی دولتی و مردمی که علیه این گروه می جنگند نیز همراه شده و تنها به مردم عادی محدود نمی شود.
اخبار بین الملل - تابناک