اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دیدار روحانی و هاشمی با رئیس مجلس ترکیه/ هاشمی:تندروها نباید صدای اسلام باشند



 دیدار رییس مجلس ترکیه با روحانی , رییس‌جمهور ایران

رییس‌جمهور: با وجود تفاوت‌ها، ایران و ترکیه اهداف مشترکی درباره سوریه دارند

رییس‌جمهور امروز (یکشنبه) در دیدار جمیل چیچک رییس مجلس ترکیه با اشاره به روابط تاریخی و ریشه‌دار دو کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند و مصمم به گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو جانبه و تعاملات منطقه‌ای با ترکیه است.

 حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی با بیان اینکه "ایران و ترکیه دو کشور تأثیرگذار در منطقه هستند"، افزود: تهران و آنکارا باید با همکاری و تعامل نزدیک‌تر نقش مؤثرتری در منطقه و بویژه حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای ایفا کنند.

وی روابط نزدیک و صمیمانه مجالس دو کشور را پشتیبان مؤثری برای تحکیم روابط دو دولت عنوان کرد و در ادامه با اشاره به هدف‌گذاری افزایش حجم تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور به رقم 30 میلیارد دلار در سال 2015، تحقق این هدف را کاملاً در دسترس و امکان‌پذیر توصیف کرد و گفت: استفاده از پول ملی در مبادلات دوجانبه که در حال حاضر در تعاملات ایران با برخی دیگر از کشورهای همسایه در جریان است، می‌تواند به جهش در سطح و حجم روابط تجاری و اقتصادی تهران و آنکارا کمک کند.

روحانی همچنین همکاری‌های تاسیس شرکت‌های ایرانی - ترکی را در عرصه‌های مختلف از جمله در عرصه حمل و نقل جاده‌ای و هوایی در توسعه روابط دوجانبه مؤثر دانست.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به همسایگی و اهداف و منافع مشترک ایران و ترکیه در منطقه تصریح کرد: تشدید افراطی‌گری و اختلافات مذهبی و بویژه تروریسم، خطراتی هستند که رشد و گسترش آنها در منطقه هر دو کشور را تهدید می‌کند.

روحانی خاطرنشان کرد: اگرچه رویکرد ایران و ترکیه در مواجهه با تحولات سوریه تفاوت‌هایی دارد، اما دو کشور اهداف و منافع مشترکی درباره سوریه دارند و به عنوان مثال احتمال تجزیه سوریه، پیروزی تروریست‌ها در این کشور و یا حتی ادامه جنگ داخلی و بی‌ثباتی در این کشور به نفع هیچ‌کدام از دو طرف نیست و لذا تهران و آنکارا باید در این موارد با صراحت با یکدیگر مشورت و تبادل نظر کنند.

بر اساس این گزارش، جمیل چیچک رییس مجلس ترکیه نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از اینکه به عنوان اولین مقام ترکیه‌ای با رییس‌جمهور کشورمان دیدار می‌کند، گفت: امیدوارم روند رو به گسترش روابط دو کشور در دولت جنابعالی سرعت مضاعفی پیدا کند.

رییس مجلس ترکیه با بیان اینکه ایران و ترکیه دو کشور دوست، برادر و همسایه و برخوردار از تاریخی بزرگ و پیوندی ریشه دار و قدیمی با منافع و مسائلی مشترک هستند که این ارتباط و مشورت دائمی دو طرف را ایجاب می کند، اضافه کرد: به عنوان رییس مجلس ترکیه، تمام توان و ظرفیت قوه مقننه کشورم را برای پشتیبانی از گسترش و تقویت روابط قوای مجریه ایران و ترکیه و تحقق برنامه‌ها و اهداف دو دولت بکار خواهم گرفت.

وی با اشاره به حجم 22 میلیارد دلاری فعلی روابط اقتصادی ایران و ترکیه اظهار کرد: با توجه به برخورداری دو کشور از ظرفیت‌ها و امکانات فراوان و نیز نیروهای جوان و متخصص، تحقق حجم 30 میلیارد دلاری پیش بینی شده همکاری‌های دو کشور در سال 2015، کار دشواری نیست.

جمیل چیچک همچنین با اشاره به اینکه جنگ و درگیری در منطقه همه کشورهای منطقه را متضرر خواهد کرد، گفت: توقف هر چه سریع‌تر جنگ و خونریزی و حل و فصل مشکلات از طریق گفتگو اساس دیدگاه و رویکرد سیاست‌های خارجی ترکیه است.

رییس مجلس ترکیه تأکید کرد: ترکیه ضمن دفاع کامل و تمام‌قد از تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه طراحی وقوع درگیری و تجزیه کشورهای منطقه را صرفاً در راستای اهداف و منافع بیگانگان دانسته و معتقد است، باید در مقابل اجرای این طراحی‌ها ایستاده و به هیچ قیمت اجازه تحقق آن را ندهیم.

وی همچنین با بیان اینکه "نمی‌توان به تروریست‌هایی که برای تحقق اهدافشان دست به سلاح می‌برند، به چشم کسانی که می‌شود با آنها مذاکره کرد، نگریست"، تصریح کرد: تنها راه مواجهه با تروریست‌ها مقابله قطعی با آنهاست.

چیچک همچنین از دیدار اردوغان و رییس‌جمهور کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بعنوان گام بلند مقامات دو کشور در راستای تحکیم روابط دوجانبه یاد کرد و خواستار بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های موجود در این ارتباط شد.

 

 دیدار رییس مجلس ترکیه با روحانی , رییس‌جمهور ایران


آیت الله هاشمی: با حاكمیت حزب اسلامی اعتدال و توسعه، ایران و تركیه می‌توانستند بهترین روابط را داشته باشند/ تندروها نباید صدای اسلام باشند

آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار رئیس مجلس ترکیه  با اشاره به تحولات اخیر در كشورهای اسلامی منطقه، گفت: عقلای كشورها نباید بگذارند تندروها، مخصوصاً از نوع سلفی با بهانه‌های دینی برای زندگی عادی مردم مشكل درست كنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار آقای جمیل چیچك، رئیس مجلس تركیه با اشاره به اهمیت حسن همكاری سیاسی كشورهای همسایه در توسعه اقتصادی و مسائل فرهنگی و اجتماعی، گفت: در همه تحولات سیاسی، آینده كشورها از آن مردم است و دولت‌ها باید زمینه‌ها را برای همكاری ملت ها فراهم نمایند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأكید بر سوابق كهن روابط دو كشور و تأثیر همكاری‌های ایران و تركیه برای پایداری ثبات و آرامش در منطقه، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تاكنون، همكاری با تركیه همیشه از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی بوده است.

ایشان با یادآوری نمونه‌هایی از مذاكرات و همكاری‌های دو كشور در زمان مرحوم دمیرل و تورگوت اوزال فقید گفت: با حاكمیت حزب اسلامی اعتدال و توسعه، ایران و تركیه می‌توانستند در دنیا و جهان اسلام بهترین روابط را داشته باشند كه اگرچه از این ظرفیت به طور كامل استفاده نشد، اما حاكمیت تفكر و شرایط فعلی بهترین فرصت برای جبران گذشته و ترسیم همكاری بهتر در آینده است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأكید بر تأثیر اعتماد سیاسی ایران و تركیه به هم بر كشورهای منطقه و جهان اسلام گفت: با انفجار اطلاعاتی كه در دنیا برای رشد آگاهی مردم اتفاق افتاد، ملت‌ها براساس منافع خویش، عملكرد دولت‌ها را تجزیه و تحلیل می كنند و سوابق مشترك فرهنگی بین ایران و تركیه نشان می‌دهد كه مردم هر دو كشور خواستار تعمیق این روابط می‌باشند.

ایشان با یادآوری اتفاقاتی كه در افغانستان، پاكستان، عراق، مصر، تونس، سوریه، یمن، بحرین و دیگر مناطق اسلامی جهان می‌افتد، گفت: جای تأسف است كه این تندروی‌ها به عنوان صدای اسلام در دنیا منتشر می شود، در حالی كه اسلام دین برادری، برابری و احترام به عقاید و حقوق دیگران است.

آقای جمیل چیچك نیز در این دیدار با توصیف آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان «شخصیتی برجسته در دنیا جهان اسلام و تركیه» گفت: برای هر سیاستمداری یك ضرورت حكومتی است كه از تجربیات جناب‌عالی در جهت تعمیق روابط كشور متبوع خود با ایران استفاده نماید.

رئیس مجلس تركیه با تشكر از نقش رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بسط روابط دو كشور گفت: اگرچه این همكاری ها فراز و فرود داشته، اما علاقمندیم كه در شرایط جدید، روابط خود را با جمهوری اسلامی گسترش دهیم.

وی با ابراز نگرانی از عملكرد گروه‌های افراطی در مخدوش كردن روابط دولت‌ها و ملت‌ها و با اشاره به تحولات سیاسی كشورهای اسلامی منطقه گفت: زمستان سیاسی بسیاری از كشورها را فرا گرفته و گروه‌های افراطی نمی گذارند آفتاب اعتدال برای بهار عربی در آسمان اراده سیاسی دولت‌ها بتابد.

آقای چیچك بر اراده مسئولان كشور تركیه در گسترش روابط ایران تأكید كرد و گفت: امیدواریم دیدار و مذاكرات وزرای خارجه و رؤسای دو كشور در نیویورك، فصل تازه‌ای برای حسن همكاری دو كشور باشد. /انتخاب, ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
دیدار آیت الله هاشمی با رئیس مجلس دوما روسیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دیدار هاشمی با رئیس مجلس سودان



اخبار ,اخبار سیاست خارجی ,دیدار هاشمی با رئیس مجلس سودان

 

اخبار سیاست خارجی - دیدار هاشمی با رئیس مجلس سودان

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار رئیس مجلس سودان، با اشاره به سوابق همکاری دو کشور گفت: زمینه های همکاری و ظرفیت های ایران و سودان بسیار زیاد است و باید برنامه ریزی شود.

 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عقاید و افکار اسلامی مردم سودان را ستودنی دانست و گفت: در سفرم به سودان، الطاف و عواطف مردم را دوستانه و برخاسته از احساسات اسلامی دیدم.

وی حرکت جدید دولت سودان برای گفتگو با گروه های مخالف را فرصتی مغتنم برای مردم سودان دانست و گفت: حق مردم سودان است که در محیطی آرام زندگی کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سودان را کشور بزرگی در جهان اسلام خواند و گفت: وحدت همه گروه های سودانی می تواند نقشه های دشمنان مردم را خنثی کند و اگر عمیقاً به وحدت توجه می شد، شاهد تجزیه سودان نبودیم.

هاشمی رفسنجانی مجموعه کشور های آفریقا را برای هرگونه تحولات اقتصادی در جهت افزایش یرخورداری مردم از زندگی بهتر، مستعد دانست و گفت: در سفرم به چند کشور آفریقایی ظرفیت هایی دیدم که اگر درست مدیریت شود، باعث تغییرات جدی در وضع زندگی مردم خواهد شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشکر از پیام و سلام عمر البشیر و ملت سودان، گفت: سلام مرا به دولت و ملت سودان برسانید و بگویید جمهوری اسلامی ایران به ملت و کشور سودان علاقمند است.

فاتح عزالدین المنصور نیز در این دیدار با تبریک سی و پنجمین سال پیروزی انقلاب، ایران اسلامی را نقطه امید ملت های ستمدیده دنیا و باعث دلگرمی جهان اسلام خواند و گفت: از دولت جمهوری اسلامی به خاطر مواضع عاقلانه در مسائل جهانی، منطقه ای و سودان تقدیر و تشکر می کنیم.

رئیس مجلس سودان با یاد آوری خاطرات سفر آیت الله هاشمی رفسنجانی به قاره آفریقا و کشور سودان، گفت: با تمام وجود خواستار گسترش روابطی هستیم که جنابعالی پایه گذاری کرده بودید.

وی سودان را هم پیمان راهبردی جمهوری اسلامی دانست و گفت: به خاطر امکانات فراوان دو کشور، به دنبال تقویت روابط اقتصادی هستیم.

آقای فاتح عزالدین المنصور افزود: تدبیر و حکمت، حکم می کند که کشور های اسلامی به دنبال سازمان هایی برای حفظ و تقویت منافع مسلمانان باشند.

رئیس مجلس سودان با اشاره به سوابق انقلابی و مسئولیت های آیت الله هاشمی رفسنجانی در انقلاب اسلامی، گفت: تجربه های جناب عالی سرمایه ای برای جهان اسلام است و ملت و دولت سودان ارزش والایی برای این سرمایه قائل هستند.

وی با اشاره به اختلافات داخلی سودان گفت: به دنبال یک توافق ملی بر اساس مذاکره با همه جریان ها هستیم و حتی جنوب سودان هم می تواند در گفت‌وگو ها شاهد ثبات آرامش باشد، چون به تفاهمات دوطرفه پایبند هستیم. 

اخبار سیاست خارجی - ایسنا