اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دیدار دو رئیس‌جمهور پس از 8 سال/ اولاند: سخنان‌ شما را نوشتم، منتظر عمل هستم!/حضور ایران در ژنو۲ مشروط است



دیدار روحانی و اولاند

دیدار دو رئیس‌جمهور پس از 8 سال/ اولاند: سخنان‌ شما را نوشتم، منتظر عمل هستم!

اولاند و روحانی روسای جمهوری فرانسه و ایران پس از 8 سال با هم ملاقات کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ فیگارو، آخرین ملاقات میان رئیس جمهور ایران و فرانسه به سال 2005 باز می گردد. در آن سال محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران با ژاک شیراک، رئیس جمهور پیشین فرانسه دیدار و گفتگو کرد.


8 سال پس از آن دیدار، روز گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور ایران با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور سوسیالیست فرانسه دیدار و گفتگو کرد. اولاند در یکی از دفاتر ساختمان شیشه‌ای سازمان ملل، دیدار خود با حسن روحانی را تاریخی خواند. رئیس جمهور فرانسه، به حسن روحانی که ملبس به عمامه و لباس روحانیت بود، دست داد.


ملاقات میان دو طرف که نزدیک به 40 دقیقه طول کشید در فضایی مودبانه و با احترام بود و دیالوگی صریح و مستقیم رد و بدل شد.


برای رئیس جمهور فرانسه مسئله مهم آزمودن نیات چهرۀ جدید مبهم ایران بود. اولاند خطاب به همتای ایرانی خود گفت که سخنان متعهدانۀ وی را یادداشت کرده اما زین پس منتظر آنست که این سخنان در عمل نمود پیدا کند.


اولاند در تریبون مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود: آنچه که فرانسه از ایران انتظار دارد، ژست‌های واضح و روشنی است که نشان دهد ایران از برنامۀ نظامی هسته ای خود صرفنظر کرده است. فضای ملاقات میان دو طرف بیش از همه تحت مدیریت مشاوران بود. مشاوران اولاند در این باره گفتند: پیرامون سایر موضوعات از جمله پرونده هسته ای، سوریه، لبنان و افغانستان باید منتظر بود و دید که ایرانی ها تا کجا آمادۀ همکاری هستند.


اولاند پیرامون پرونده هسته ای ایران، ادامۀ غنی سازی اورانیوم و دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی به سایت ها با یادآوری تجربۀ همتای خود در قامت مذاکره کننده در پرونده هسته ای در سالهای 2003-2005 گفت که منتظر نتایج سریع است.


با یادآوری شکست مذاکرات در دو دور قبلی مذاکرات(آلماآتی، پایتخت قزاقستان) بین ایران و گروه 1+5 گفته شد: سوالاتی که از ایران پرسیدیم همچنان بدون پاسخ مانده است.


قرار است ملاقات دیگری در همین چهارچوب در روز پنجشنبه میان ایران و گروه 1+5 صورت گیرد؛ اقدامی از سوی ایران به منظور اثبات حسن نیت خود به منظور پیشبرد مذاکرات هسته ای.


در این میان فرانسوی‌ها به این مسئله واقف هستند که ایران و آمریکا نیز گام هایی را برای مذاکره برداشته اند.


اولاند دربارۀ سوریه و موضع ایران در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: ایران باید متوجه باشد که در سوریه باید انتقال سیاسی صورت گیرد، اگر ایران خواهان شرکت در کنفرانس ژنو 2 است، باید با هدف انتقال سیاسی باشد.


حسن روحانی پیشتر بر عزم کشورش به منظور پایان دادن به بحران سیاسی تأکید کرده بود.


اولاند: حضور ایران در ژنو۲ مشروط است

رئیس جمهور فرانسه در گفتگو با شبکه خبری آمریکایی حضور ایران در کنفرانس ژنو ۲ برای حل بحران سوریه را مشروط به عدم تلاش برای حفظ وضع موجود و حفظ نظام فعلی دمشق دانست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در گفتگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 درباره حل بحران سوریه را رد نکرد اما تاکید کرد تهران نباید به دنبال حفظ وضع موجود باشد.

وی اعلام کرد که  برای حمله نظامی و تنبیه دولت سوریه اعلام آمادگی کرد، اما اوباما موضوع را به کنگره ارجاع داد و سپس پیشنهاد روسیه درباره سلاح های شیمیایی سوریه مطرح شد.

وی افزود گفتگوهای فعلی نباید موجب  فرصتی برای بشار اسد برای در قدرت ماندن شود. اولاند ادامه داد اگر سوریه به تعهداتش عمل نکند، باید به شورای امنیت برگردیم و تحریم های جدیدی اعمال کنیم. وی افزود شاید در قطع نامه فعلی نیاز به اشاره به فصل هفتم منشور نباشد.

رئیس جمهور فرانسه حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 درباره حل بحران سوریه را رد نکرد اما تاکید کرد حضور ایران مشروط به این است که تهران به دنبال حفظ وضع موجود و حفظ رژیم فعلی دمشق نباشد. وی افزود کنفرانس ژنو 2 به دنبال ایجاد دولتی انتقالی در سوریه خواهد بود.

اولاند همچنین نسبت به گسترش جریان های تروریسم در منطقه خاورمیانه ابراز نگرانی کرد.

خبرآنلاین/تسنیم

 

 

 


ویدیو مرتبط :
شوت ترین رئیس جمهور دنیا(فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس جمهور: به ملت ایران عرض می کنم؛ تحریم ها دی ماه لغو می شوند / دولت به وعده ی خود در سال 92 عمل کرد



اخبار,اخبار سیاسی,حسن روحانی

روحانی گفت: در دی‌ماه تحریم‌ها علیه ایران برداشته می‌شود و دولت یازدهم به یکی از وعدهای خود در انتخابات ۹۲ عمل می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی عصر امروز در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در شبکه خبر درباره قطعنامه شورای حکام و مختومه شدن PMD ضمن تبریک به ملت ایران به مناسبت کسب این موفقیت تصریح کرد: به ملت ایران تبریک می گویم به دلیل موفقیت‌های پی در پی در صحنه‌های مهم داخلی و بین المللی و دیروز روزی بود که یکی از این مراحل موفقیت در صحنه‌های بین المللی و سیاسی متبلور شد.

روحانی با اشاره به اینکه از تابستان سال 81 تاکنون برای مدت 14 سال است که اتهامات فراوان علیه ملت ایران مطرح می‌شود تصریح کرد: اتهاماتی از سوی گروهک‌های تروریستی،‌سازمان های اطلاعاتی غرب و قدرت‌های بزرگ غرب علیه جمهوری اسلامی مطرح می‌شد مبنی بر اینکه ایران در نقطه‌ای به صورت مخفیانه غنی سازی می کند و اقدام به ساخت بمب به صورت مخفیانه می نماید و اطلاعات شفاف و لازم را به سازمان بین المللی مسئول ارائه نمی‌کند که همین مطلب مبنای قطعنامه‌های فراوان علیه جمهوری اسلامی ایران در نشست‌های شورای حکام آژانس و شورای امنیت سازمان ملل می‌شد.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه موفقیت دیروز ملت ایران تنها یک موفقیت حقوقی و فنی نبود خاطرنشان کرد: بعد از قریب به 14 سال روشن شد که نظام ما نظامی مبتنی برصداقت با همه مردم خود و همه جهانیان است و دروغ نگفته ، نمی گوید و به عهد خود وفادار است.

روحانی خاطرنشان کرد: در پیروزی به دست آمده مشخص شد که اگر ایران عهدنامه‌ای را امضا می کند به آن پایبند خواهد بود، بنابراین این موفقیت یک پیروزی اخلاقی سیاسی نیز برای ملت ایران به حساب می آید.

وی با بیان اینکه آژانس و شورای حکام آژانس به این مساله اعتراف کردند که جمهوری اسلامی ایران در طول سال‌های گذشته هیچ گاه از مسیر صلح آمیز انحرافی پیدا نکرده است افزود: مشخص شد که ایران هیچ گاه به دنبال ساخت بمب هسته‌ای نبوده است همان طور که بارها اعلام کرده و رهبری به عنوان یک فتوای مهم آن را اعلام کرده بودند و ایران وفادار به تعهد دینی و مذهبی و اخلاقی خود بوده است و هیچ گاه در پی ساخت سلاح کشتار جمعی نبوده است.

روحانی با اشاره به اینکه در نشست شورای حکام در روز گذشته نه تنها موضوع ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای معروف به PMD خاتمه یافت توضیح داد: بعد از سال 2011 احتمال نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران همواره در آژانس مورد رسیدگی قرار می گرفت و آن را موضوعی غیر قابل حل مطرح می‌کردند که نه تنها در جلسه دیروز این مساله حل شد بلکه 12 قطعنامه‌ای که از سال 2003 تا 2012 در شورای حکام علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب شده بود لغو شد.

رییس جمهور تاکید کرد: عملیاتی شدن لغو قطعنامه شورای حکام و لغو 6 قطعنامه شورای امنیت منوط به اجرای تعهداتی است که ایران باید انجام دهد.

روحانی در ادامه نطق تلویزیونی خود درباره بسته شدن پرونده PMD اظهار کرد: این توفیق آغازی خواهد بود برای حرکت های بعدی و به ملت بزرگ ایران این موفقیت تبریک می‌گویم موفقیتی که به خاطر ایستادگی ، صبر، تحمل و حمایت مردم و هدایت های مقام معظم رهبری و همه مسئولینی که در این راستا تلاش کردند به دست آمد.

وی ادامه داد: مسئولین محترم وزارت امور خارجه سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بار سنگینی را برای حل و فصل مسأله PMD روی دوش داشتند. حل وفصل این مسأله از لحاظ حقوقی و فنی بسیار پیچیده بود و در سایه فضای تعامل با دنیا به وجود آمد.

رئیس جمهور یادآور شد: اگر مذاکرات هسته‌ای و تفاهمات با 1+5 نبود و صرفا پرونده می خواست از طریق آژانس و بدون کمک 1+5 حل شود شاید مدت‌ها ادامه پیدا می کرد. با حل و فصل مسائل مربوط به PMD و آنچه که شورای حکام دیروز تصمیم گرفت یکی از موانع مهم برای اجرایی شدن برجام کنار رفت و زمینه برای اجرایی شدن برجام فراهم شد.

وی ادامه داد:بعد از توافق هسته‌ای در 23 تیر امسال بین ایران و 1+5 اقدامات متعددی صورت گرفت که مهمترین آن‌ها مصوبه 2231 شورای امنیت، بیانیه اتحادیه اروپا ، بیانیه اجرایی دولت امریکا و اقدامات بعدی از جمله حل و فصل PMD بود.

وی با بیان اینکه این اقدامات راه را برای اجرایی شدن برجام آماده کرده است گفت:‌ طرف مقابل گام‌های بزرگی برداشته و دربرابرش ایران هم گام‌هایی برداشته است. گام هایی نهایی ظرف یکی دو هفته آینده برای نهایی شدن برداشته می‌شود و امیدواریم قدم هایی ظرف هفته آینده توسط طرف مقابل برداشته شود و ما هم آن قدم‌ها را برداریم.

روحانی همچنین عنوان کرد: در دی ماه تحریم‌ها برداشته خواهد شد و دولت یازدهم یکی از وعده هایی که در انتخابات به مردم داده بود ان شاء الله عملیاتی خواهد شد و زنجیره تحریم از پای اقتصاد ایران برداشته و راه برای تعامل بیشتر با جهان بازتر خواهد شد. افتخار ما به ملت بزرگ ایران و رهبر معظم انقلاب و حمایت مداوم مردم است . برای این مردم بزرگ خدمت کردن یک افتخار به حساب می آید.

وی در ادامه اظهار کرد: ما باید از این به بعد خود را برای تحرک اقتصادی آماده کنیم و دولت برای برداشتن موانع در حال توفیق یافتن است . بخش خصوصی، کارآفرینان و فعالان اقتصادی باید وارد فعالیت شوند. از همه فعالان اقتصادی ایرانیان خارج از کشور و شرکت های داخلی وخارجی که توانایی همکاری دارند دعوت می‌کنیم از فرصت پیش رو استفاده کنیم.

رئیس دولت یازدهم افزود:‌ ایران امروز امن ترین منطقه و دارای بزرگترین منابع و نیروی انسانی فوق العاده و مردم تحول خواه و به دنبال تعامل سازنده با جهان است. ما باید امروز بیش از هر زمانی به وحدت ، انسجام و یکپارچگی فکر کنیم. دوران نقد و انتقاد که در جای خودش ارزشمند بود دیگر در برجام جایی ندارد وهمه ما باید از فضای به وجود آورده به خوبی برای رشد کشور استفاده کنیم.

روحانی در پایان بیان کرد: امیدواریم این ماه ربیع الاول ماه فعالیت بیشتر برای همه مسئولین و فعال شدن همه بخش های مردمی جهت رفاه عمومی برای مردم جمهوری اسلامی ایران باشد.

 

اخبار سیاسی - انتخاب