اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دو سناریوی پایان مسکن مهر



اخبار,اخبار اقتصادی,مسکن‌مهر

 

اخبار اقتصادی - دو سناریوی پایان مسکن مهر

 قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی با تشریح دو سناریوی بدبینانه و خوش‌بینانه درباره «زمان‌اتمام» كل پرونده مسكن‌مهر، اعلام كرد: چنانچه سه پارامتر سایه‌افكنده بر ساختمان‌های نیمه‌كاره مسكن‌مهر، با برنامه‌های ما هماهنگ شود، حدود 800 هزار واحد باقیمانده در این طرح حداكثر تا پایان سال 94 تحویل پیش‌خریداران خواهد شد، در غیر این‌صورت احتمال دارد كار مسكن‌مهر به دولت دوازدهم هم بكشد. به گفته مهرآبادی پرداخت به موقع آورده نقدی پیش‌خریداران و افزایش سقف وام، نقش‌ تعیین‌كننده‌ای در زمان تكمیل این طرح دارد.

قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد


«زمان و شرط» اتمام مسکن‌مهر
 پیش‌بینی دو سناریو بدبینانه و خوش‌بینانه
 ورود معاون اول رئیس‌جمهور به ماجرای آب‌وبرق مسکن‌مهر؛ مطالبه 1000 میلیاردی برای خدمات‌رسانی
 قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی و مجری ویژه دولت در طرح «مسکن‌مهر»، با بی‌اساس خواندن شایعه «خارج‌شدن موضوع آب‌رسانی به پروژه‌های مسکن‌مهر از دستورکار مسوولان مربوطه» اعلام کرد: تامین خدمات سه‌گانه ساختمان‌های در حال‌‌ساخت مسکن‌مهر جزو اولویت‌های معاون اول رئیس‌جمهور قرار گرفته و در جلسه‌ای که اخیرا در دفتر مهندس جهانگیری با حضور نمایندگان تام‌الاختیار وزرای نیرو و راه‌وشهرسازی برگزار شد، بابت تامین آب و برق و سیستم‌فاضلاب پروژه‌های در نوبت افتتاح و تحویل مسکن‌مهر، ضرب‌الاجل مشخصی خطاب به عوامل مسوول اعلام شد.


احمد اصغری مهرآبادی که صبح دیروز بعد از هماهنگی با وزیر راه‌وشهرسازی، عازم شهر جدید پرند شد تا از پروژه‌های مسکونی ناتمام پیش‌فروش‌ شده به متقاضیان تهرانی، بازدید کند، به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: حجم کارهای باقیمانده در طرح مسکن‌مهر، در دو بخش شامل «ساخت‌وساز آپارتمان‌ها» و «تامین و انتقال خدمات زیربنایی سه‌گانه به آپارتمان‌ها» خلاصه می‌شود که علی‌القاعده اگر خدمات‌سکونتی همزمان با تکمیل این ساختمان‌‌ها، نرسد امکان بهره‌برداری از پیش‌خریداران سلب می‌شود.


مجری ویژه مسکن‌مهر در دولت با تاکید براینکه، خدمات‌رسانی به ساختمان‌های مسکن‌مهر از حیطه وظایف وزارت راه‌وشهرسازی خارج است، گفت: معاون اول رئیس‌جمهور پیگیری در این ارتباط را آغاز کرده‌اند و به واسطه میزان آمادگی اعلام‌شده از سوی وزارت نیرو در بحث آب‌وبرق، می‌توان زمان معینی را به صورت مشروط برای خاتمه و تکمیل کل پرونده‌ مسکن‌مهر در نظر گرفت.


پارامتر‌های موثر در زمان اتمام
قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی که قرار است بعد از بازدید از کارگاه‌های مسکن‌مهر شهرهای جدید اطراف تهران، گزارش نارسایی‌ها، نواقص و اقدامات انجام‌گرفته در این مناطق را برای عباس آخوندی روایت کند، درباره زمان و شرط اتمام مسکن‌مهر گفت: با ملاحظه سه پارامتر، وزارت راه‌وشهرسازی مصمم است پرونده مسکن‌مهر را حداکثر تا پایان سال 94 ببندد.  برای تحقق این هدف، در گام اول لازم است بانک‌مرکزی در اجرای مصوبه دولت قبل بابت افزایش سقف تسهیلات مسکن‌مهر به 30 میلیون تومان، همکاری کند و همزمان پیش‌خریداران واحدهای نیمه‌تمام نیز بیش‌از این، در پرداخت سهم آورده‌نقدی خود تاخیر نکنند تا امکان تکمیل از این محل تامین‌مالی، فراهم شود.


مهرآبادی سومین پیش‌نیاز برای مختومه‌‌کردن پرونده نیمه‌کاره‌های مسکن‌مهر را همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان در اتصال انشعابات آب و برق و گاز واحدها عنوان کرد.


قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی همچنین افزود: در خوش‌بینانه‌ترین حالت، امکان تحویل 80درصد کل مسکن‌مهر در پایان سال93 وجود دارد و بدبینانه‌ترین حالت، ممکن است این طرح در دولت یازدهم هم تمام نشود و به دولت بعد کشیده شود.


میزان وام مورد نیاز
مجری ویژه مسکن‌مهر در ادامه گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»، درباره نوع تعامل بانک‌مرکزی با مسکن‌مهر تصریح کرد: کل پرداختی بانک‌مسکن به ساخت‌وسازهای مسکن‌مهر از محل خط‌‌اعتباری بانک‌مرکزی از ابتدای طرح تا پایان دولت دهم رقمی حدود 39 هزار میلیارد تومان بود و در چندماهی که از شروع به کار دولت یازدهم می‌گذرد نیز چیزی حدود 1500 میلیارد تومان به پروژه‌ها تزریق شد و کل پرداختی به مسکن‌مهر را تاکنون به 41 هزار و 500 میلیارد تومان رسانده است.


مهرآبادی با بیان اینکه، خط‌اعتباری مسکن‌مهر 48 هزار میلیارد تومان است و 2 هزار میلیارد تومان علاوه بر این خط، قرار است از محل بازپرداخت اقساط وام‌ها به طرح اختصاص پیدا کند تا مجموع تعهد دولت و سیستم بانکی را به 50 هزار میلیارد تومان برساند، افزود: بررسی‌های ما نشان می‌دهد برای آنکه بتوان ساخت‌وسازهای مسکن‌مهر را تا آخرین واحد، تکمیل کرد، باید علاوه بر 50 هزار میلیارد، حداقل 3 هزار میلیارد تومان دیگر-در قالب 5 میلیون تومان پرداخت مابه‌التفاوت به وام‌‌های فعلی 25 میلیونی- از طرف سیستم‌بانکی تسهیلات داده شود.


قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی در این باره تصریح کرد: با توجه به افزایش اخیر قیمت تمام‌شده مسکن‌مهر، اگر سقف وام‌ها 5 میلیون افزایش یابد، پیش‌خریداران رغبت بیشتری به پرداخت آورده‌نقدی اضافه‌شده خود می‌کنند و در این صورت، منابع مالی تکمیل مسکن‌مهر خیلی زود تامین خواهد شد.


به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در نیمه‌اول اسفند سال گذشته جلسه‌ مشترکی مابین مقامات بانک‌مرکزی، وزارت راه‌وشهرسازی، وزارت تعاون و معاونت برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور در ارتباط با تسهیلات مسکن‌مهر برگزار و در این جلسه، تفاهم شد سقف تسهیلات 25میلیونی مسکن‌مهر برای آن دسته از واحدهایی که 70درصد پیشرفت‌فیزیکی دارند، ولی هنوز تکمیل ‌نشده‌اند، به 30 میلیون افزایش پیدا کند. اما این توافق هنوز تایید ‌نهایی نشده است.


قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی به دنبال جلب نظر نهایی بانک‌مرکزی و اجرایی‌کردن این توافق است.


دوراهی صعب‌العبور پیش‌خریداران
براساس این گزارش، چالشی که در عمده مناطق مسکن‌مهر دامن ساختمان‌های نیمه‌کاره را گرفته و باعث شده روز به روز دور کنتور تاخیر تحویل واحد به پیش‌خریداران مسکن‌مهر، افزایش پیدا کند، ناتوانی‌ای است که در پیش‌خریداران برای پرداخت آورده‌نقدی‌شان وجود دارد. قیمت‌های جدید مسکن‌مهر، هم‌اکنون تعهد پرداخت‌نشده پیش‌خریداران را در برخی شهرها به نزدیک 10 میلیون تومان –فارغ از 15 تا 20 میلیون‌تومانی که در این سال‌ها پرداخت کرده‌اند- رسانده است.


صاحبان واحدهای نیمه‌تمام مسکن‌مهر، برای پرداخت این رقم، فقط متکی به مبالغی هستند که در قالب پول‌پیش (رهن) نزد موجر قرار داده‌اند و در صورتی می‌توانند باقی‌مانده آورده‌‌نقدی خود را پرداخت کنند که مسکن‌مهرها آماده تحویل باشد؛ در غیر این صورت، باید از بین تخلیه محل فعلی ‌اجاره و زندگی تا زمان نامعلوم در منزل اقوام یا انصراف از ادامه حضور در صف دریافت مسکن‌مهر، یکی را انتخاب کنند.


وزارت راه‌وشهرسازی برای اینکه این چالش را حل کند، پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن‌مهر را نه از محل شارژ مجدد خط‌اعتباری که از محل بازپرداخت اقساط وام مسکن‌مهر، به بانک‌مرکزی ارائه کرده است.


اواخر سال گذشته بانک‌مرکزی مصوب کرد از محل بازپرداخت اقساط مسکن‌مهر که از پایان سال92 به صورت ماهانه وصول می‌شود، مابقی تعهد 50 هزار میلیارد تومانی –فاصله 48 هزار خط‌اعتباری تا 50هزار میلیارد در تعهد- را تامین و پرداخت کند.


اما از آنجا که در فاصله سال‌های 89 تا اواسط سال92، رقمی معادل 2500 میلیارد تومان بازپرداخت اقساط مسکن‌مهر صورت گرفته و از طریق بانک‌مسکن بابت تسویه خط‌اعتباری به بانک‌مرکزی مسترد شده است، هم‌اکنون وزارت راه‌وشهرسازی به دنبال استفاده از این 2500 میلیارد تومان برای افزایش دادن سقف وام‌ها است. این رقم، متفاوت از 2 هزار میلیارد تومانی است که بانک‌مسکن موظف شده در طول سال93 از طریق بازپرداخت‌های جدید، تامین و به پروژه‌ها تزریق کند.


 به عبارت دیگر، اگر بانک‌مرکزی قبول کند 2500 میلیاردی را که طی دو سال گذشته از محل بازپرداخت‌های قدیمی، دریافت کرده مجددا به مسکن‌مهر اختصاص دهد در این صورت، منابع تازه‌تری در اختیار طرح قرار می‌گیرد.

در جلسه با جهانگیری چه گذشت؟
  مهرآبادی درباره جزئیات نشستی که چند روز پیش در قالب نشست مسوولان مسکن‌مهر با معاون اول رئیس‌جمهور، برای هماهنگی دستگاه‌های خدمات‌رسان برگزار شد، به پرسش‌های «دنیای‌اقتصاد» این‌گونه پاسخ داد:


*اخیرا اخبار نگران‌کننده‌ای از وضعیت حاد ذخایر آبی کشور و احتمال جیره‌بندی آب در شهرها منتشر شده، آیا احتمال دارد آب‌رسانی به مسکن‌مهر تا اطلاع‌ثانوی به‌دلیل شدت کم‌آبی، متوقف شود؟
خیر، هرگز این اتفاق نخواهد افتاد. موضوع خدمات‌رسانی به پروژه‌های مسکن‌مهر جزو تاکید معاون اول محترم رئیس‌جمهور است. مسوولان وزارت نیرو تاکنون مطالبی از بابت اینکه آبی برای انتقال به نقاط مسکن‌مهر وجود ندارد، مطرح نکرده‌اند. آنها فقط می‌گویند پول بدهید ما آمادگی داریم سریع‌تر پروژه انتقال آب را تمام کنیم. یک عددی را هم در جلسه‌ای که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور اخیرا برگزار شد، برای اعتبار مورد نیاز اعلام کردند که ما نپذیرفتیم.
*وزارت نیرو چقدر اعتبار لازم دارد؟


یک عددی را اعلام کردند.
*بالای 1000 میلیارد تومان؟
تقریبا. اما کارشناسان ما اظهار تردید نسبت به این رقم کردند و گفتند هزینه‌ای که باید برای آب و برق مسکن‌مهر صرف شود کمتر از این است و احتمالا در برآورد مسوولان وزارت نیرو، هزینه‌هایی غیر از آنچه مسکن‌مهر نیاز دارد نیز محاسبه شده است. مثلا ممکن است برای یک شهر تصفیه خانه جدیدی مورد نیاز باشد که فقط تعدادی از ساختمان‌های آن شهر جزو مسکن‌مهر محسوب شوند و می‌گویند مسکن‌مهر کل هزینه آن را بدهد، در صورتی که ممکن است قدرالسهم مسکن‌مهر پنج درصد باشد.

 

لذا قرار شد مدیران کل استانی ما در وزارت راه‌وشهرسازی به همراه مدیران کل استانی وزارت نیرو ظرف حداکثر 10 روز، برآورد دقیق از میزان اعتبار مورد نیاز برای تامین خدمات زیربنایی مسکن‌مهر را انجام دهند و ارقام مشترک را به ما ارائه کنند تا در کمیته‌ای که با حضور نماینده آقای نوبخت معاون محترم رئیس‌جمهور و نمایندگان دو وزارتخانه برگزار می‌شود، جمع‌بندی درباره کل اعتبار مورد نیاز صورت بگیرد و نتیجه نهایی با امضای آقای آخوندی و آقای چیت‌چیان به آقای جهانگیری برای طرح در هیات‌دولت و تصویب منابع لازم ارائه شود. کل این پروسه باید تا پایان اردیبهشت تکمیل شود.


*فکر می‌کنید با فرض تامین اعتبار بتوانید واحدهای مسکونی‌مهر را تا یکی، دو سال آینده تحویل دهید؟
واحدها حداکثر تا پایان 94 باید تحویل شود و وزارت نیرو نیز این آمادگی را دارد و می‌گوید اگر اعتبار بدهید، خدمات را می‌رسانم. البته دولت قبل یک اعتبار 400 میلیارد تومانی به وزارت نیرو برای آب و برق مسکن‌مهر پرداخت کرده بود که حالا در برآورد جدید باید مابه‌التفاوت این رقم و همچنین مابه‌التفاوت هزینه‌های 900هزار تومانی که هر یک از پیش‌خریداران بابت انشعابات پرداخت کرده‌اند، محاسبه شود. 

اخبار اقتصادی - دنیا ی اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایان برزخ مسکن مهر



مسکن مهر,عباس آخوندی,نامه عباس آخوندی به مدیر عامل مسکن

پایان برزخ مسکن مهر

عباس آخوندی اولین نامه وزارتی خود را به موضوع مسكن‌مهر اختصاص داد و با ارسال نامه‌ای به مدیرعامل بانك مسكن، به او یادآور شد: «سیاست‌ دولت در این طرح هیچ تغییری نكرده و چون تعهدات سیستم بانكی كماكان به قوت خود باقی است، تسهیلات باید سرموعد پرداخت شود.»

وزیر راه‌وشهرسازی همچنین در واكنش به توقف احتمالی برخی پروژه‌ها كه ظاهرا با هدف افزایش قیمت اتفاق افتاده، اعلام كرد: هیچ امتیازی به هیچ‌كس داده نمی‌شود و همه باید به قراردادهایشان پایبند باشند. طبق اعلام بانك‌مسكن، از 50 هزار میلیاردتومان خط‌ اعتباری مسكن‌مهر تاكنون 40 هزار میلیاردتومان مصرف شده است.


دولت یازدهم به ابهامات درباره سرنوشت فراگیرترین طرح دولت دهم پاسخ داد
پایان 30روز برزخ در مسكن‌مهر
 وزیر راه‌وشهرسازی: 10 میلیون نفر مخاطب این طرح هستند، تمام سیاست‌ها و تكالیف پیمانكاران مسكن‌مهر با قوت ادامه پیدا می‌كند
 مدیرعامل بانك‌مسكن: كل مسكن‌مهر با 50 هزار میلیارد تومان جمع می‌شود كه همه این رقم تامین‌اعتبار شده و درحال پرداخت به افراد است


وزیر راه‌وشهرسازی و مدیرعامل بانك مسكن به عنوان عالی‌ترین مسوولان دولتی در حوزه ساخت و تامین‌مالی مسكن‌مهر، با اطلاع از جوی كه طی چند روز گذشته در این پروژه به واسطه تعطیلی كارگاه‌ها و مانع‌تراشی در مسیر پرداخت تسهیلات‌بانكی حاكم شده، مجبور شدند پیش‌از آنكه هیات‌‌دولت تصمیمات تازه‌ای برای این طرح ملی اتخاذ كند، اقداماتی را برای روان‌سازی مسیر انجام دهند.


در یك ماه اخیر فراغت مجموعه دولت –شامل وزیر و معاونان ستادی و مدیران استانی- از پایش‌ پروژه‌های مسكن‌مهر فرصتی را فراهم كرد تا برخی پیمانكارانی كه از ابتدای امسال به واسطه نزدیكی به تغییر و تحولات كابینه، سرعت اجرای تعهداتشان را عمدا كند كرده بودند، آن را به طور كامل متوقف سازند و موجی از نگرانی را در جامعه پیش‌خریداران به وجود بیاورند.


پیش‌خریداران مسكن‌مهر در هفته‌های اخیر با در دست داشتن قراردادهای سررسید‌شده‌‌ای كه تاریخ تحویل واحد در آنها به ماه‌ها پیش برمی‌گردد، مصمم شدند بدون مراجعه به كارگزاری‌های مسكن‌مهر و دریافت پاسخ‌های غیرمسوولانه از آنها، مستقیم در كارگاه ساختمانی پروژه‌ها حاضر شوند تا در واقعیت، زمان دقیق تكمیل واحدها برایشان روشن شود، اما تعطیلی كارگاه‌ها و غفلت برخی مدیران باعث شد ابعاد موضوع روز سه‌شنبه به اطلاع وزیر راه‌وشهرسازی برسد.


همچنین اختلال كوتاه‌مدتی كه ظرف دو سه روز اخیر در مسیر پرداخت وام‌های 25 میلیونی به پیمانكاران مسكن‌مهر به وجود آمده بود و برخی از همین پیمانكاران آن را بهانه قرار داده بودند نیز از طریق وزارت راه‌وشهرسازی به بانك‌ عامل مسكن‌مهر – بانك‌مسكن- اطلاع داده شد. این دو چالش هم‌اكنون منجر به صدور دو بخشنامه شده است.


به گزارش «دنیای‌اقتصاد» عباس آخوندی وزیر راه‌‌وشهرسازی در نامه‌ای به مدیرعامل بانك‌مسكن با تاكید براینكه همه سیاست‌‌های قبلی در طرح مسكن‌مهر به قوت خود باقی است، خواستار تداوم پرداخت وام‌ با همان شرایط پیشین به ساخت‌وسازهای مسكن‌مهر شده است.


آخوندی همچنین در واكنش به اقدام احتمالی برخی پیمانكاران مسكن‌مهر بابت تعطیل كردن كارگاه‌ها به بهانه مذاكره و رایزنی با مسوولان جدید و كسب امتیازاتی از جمله اخذ مجوز افزایش دوباره قیمت تمام‌شده واحدها نیز به صراحت اعلام كرد: 10 میلیون نفر مخاطب طرح مسکن مهر هستند. تعهدات پیمانكاران به دولت و همچنین تعهدات دولت به مردم طبق قراردادهای سه‌طرفه‌ای كه بین سازنده و دولت و مردم منعقد شده كماكان اعتبار دارد و در این میان هیچ امتیازی به هیچكس داده نمی‌شود و همه باید به قراردادهایشان پایبند باشند، چه دولت و چه بخش خصوصی.


آستانه تخلیه‌كامل خط‌اعتباری
از سوی دیگر، دیروز مدیرعامل بانك‌مسكن در پاسخ به نامه وزیر به «دنیای‌اقتصاد» اعلام كرد: سیاست بانك‌مسكن هیچ‌ تغییری پیدا نكرده و همه شعب بانك بدون وقفه و متناسب با پیشرفت‌فیزیكی ساخت‌وسازهای مسكن‌مهر، به محض دریافت صورت‌وضعیت از پیمانكار، اقدام به پرداخت تسهیلات می‌كنند.


قدرت‌ا... شریفی با تاكید براینكه ماموریت بانك‌مسكن در پرداخت وام‌های 20 و 25 میلیون تومانی با نرخ سود 4، 7 و 9 درصد براساس مصوبه هیات‌دولت و تصویب شورای پول‌واعتبار تعریف شده است و قطعا با تغییر كابینه، مفاد این مصوبه بی‌اعتبار نشده است، افزود: طبق مصوبه هیات‌دولت بانك‌مسكن مجاز است تا سقف 50 هزار میلیارد تومان به پروژه‌های مسكن‌مهر وام پرداخت كند.

 

بانك تاكنون از این رقم، 39 هزار و500 میلیارد تومان پرداخت كرده و به اندازه 7 هزار و 500 میلیارد تومان دیگر نیز با پیمانكاران قرارداد از پیش ‌منعقدشده دارد كه در مجموع تا این لحظه معادل 47 هزار میلیاردتومان به مسكن‌مهر تعهد پرداخت داشته است، ضمن اینكه بررسی‌های اولیه مدیران شعب نیز نشان می‌دهد به اندازه یك هزار میلیارد تومان دیگر نیز پرونده در بانك‌مسكن تشكیل  شده است.


مدیرعامل بانك‌مسكن تصریح كرد: به این ترتیب طبق آخرین حسابرسی‌هایی كه در پرونده مالی مسكن‌مهر انجام داده‌ایم مشخص شده است از 50 هزار میلیارد تومان خط‌اعتباری اختصا‌ص‌ داده‌شده از بانك‌مركزی، تاكنون حدود 48 هزار میلیارد تومان به پروژه‌های در حال ساخت پرداخت‌شده یا در حال پرداخت است و به اندازه 2 هزار میلیارد تومان ظرفیت خالی وجود دارد.


 شریفی درباره تكلیف ادامه پروژه مسكن‌مهر در صورت اتمام ظرفیت خط‌اعتباری 50 هزار میلیاردی نیز گفت: محاسبات وزارت راه‌وشهرسازی كه به ما اعلام شده نشان می‌دهد پرونده كل 2 میلیون و 400 هزار واحد مسكونی این پروژه سرجمع 50 هزار میلیارد تومان اعتبار بانكی نیاز دارد كه برای این رقم از طرف بانك‌مركزی خط شارژ شده است، بنابراین در صورتی كه ساخت‌وساز جدید تعریف نشود و سقف وام‌ها نیز افزایش نیابد، این خط جوابگو خواهد بود.


پذیرش فعلا نداریم، اما به تعهدات پایبندیم
مدیرعامل بانك‌مسكن درباره سوءبرداشت از تصمیم تازه بانك نیز تصریح كرد: با توجه به اینكه حجم پرونده‌های موجود در بانك‌مسكن برای پرداخت وام مسكن‌مهر معادل 48 هزار میلیارد تومان است و عملا به مرز سقف تعیین‌شده نزدیك شده است، فعلا پرونده جدید پذیرش نمی‌شود تا بعد از محاسبه دقیق كل تعهدات پذیرش‌شده بانك‌مسكن و مقایسه آن با ظرفیت 50 هزار میلیاردی، در صورتی كه ظرفیت خالی وجود داشت مجددا تشكیل پرونده‌های جدید آغاز شود. شریفی اما تاكید كرد: عدم تشكیل پرونده جدید به معنی توقف پرداخت تسهیلات مسكن‌مهر نیست بلكه بانك‌مسكن به همه تعهدات قبلی كماكان وام پرداخت می‌كند، اما فعلا پذیرش ندارد.


به گزارش «دنیای‌اقتصاد» از 39 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت‌شده به مسكن‌مهر، برای بازپرداخت 14 هزار و 800 میلیارد تومان تاكنون كارت‌قسط صادر شده است، به این صورت كه صاحبان 820 هزار واحدمسكونی‌مهر با دریافت كارت‌قسط، روند بازپرداخت وام‌ها را شروع كرده‌اند.


مدیرعامل بانك‌مسكن در این‌باره گفت: بازگشت وام‌های مسكن‌مهر با پرداخت به‌موقع اقساط، از كمترین نرخ معوقه در مقایسه با سایر معوقات بانكی برخوردار است، زیرا ارزش‌ افزوده ایجاد‌شده در مسكن‌مهر برای متقاضیان مانع تعلل آنها در پرداخت اقساط شده است.


آمادگی تشكیل بازار رهن‌ثانویه
مدیرعامل بانك‌مسكن در پاسخ به پرسش «دنیای‌اقتصاد» در خصوص پیشنهاد بانك برای شیوه جدید تامین‌مالی طرح مسكن‌مهر یا هر نوع طرحی كه دولت یازدهم بخواهد به جای مسكن‌مهر استفاده كند، گفت: بانك‌مسكن پیشنهاد خود را برای تشكیل بازار رهن‌ثانویه به بانك‌مركزی ارائه كرده و آمادگی جذب نقدینگی‌ مردم در قالب صندوق پس‌انداز برای خلق منابع جدید را هم دارد.


دو روز پیش معاون اول رییس‌جمهور با انتقاد از رویه شارژ خط‌اعتباری در بانك‌مركزی برای تامین مالی مسكن‌مهر در دولت دهم، استفاده مجدد از این روش را با قاطعیت رد كرده و خواستار تعریف راهكار جدید از سوی كارشناسان شده بود./دنیای اقتصاد