اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دومین فرود هواپیمای اسراییلی ها در ایران؟


نشریه تایمز اسراییل گزارشی از فرود اضطراری یک هواپیمای خطوط هوایی " ترکیش ایر" که حامل مسافران اسراییلی بود، در خاک ایران (زاهدان) منتشر کرد.

عصر ایران: نشریه تایمز اسراییل گزارشی از فرود اضطراری یک هواپیمای خطوط هوایی " ترکیش ایر" که حامل مسافران اسراییلی بود، در خاک ایران (زاهدان) منتشر کرد.

در این گزارش به سخنان یکی از خدمه اسراییلی هواپیما در مصاحبه با کانال 10 تلویزیون اشاره شده که می گوید دلیل فرود اضطراری بامداد دوشنبه هواپیمای "ترکیش ایر" حمله قلبی یکی از مسافران و نیاز به مراقبت های پزشکی برای او بود.

تایمز اسراییل به نقل از  این خدمه می نویسد: وقتی هواپیما فرود آمد احساس کردیم در یک مکان دور افتاده و پرت هستیم و امکانات اطراف، من را به یاد دهه 1960 انداخت، اما ما استرس زیادی نداشتیم.

وی می افزاید: داخل هواپیما مسافران اسراییلی زیادی بودند ، اما ماموران ایرانی که داخل هواپیما شدند پاسپورت های مسافران را چک نکردند. پس از فرود، چند مامور تعمیر و نگهداری از ایران به همراه چند پیرا پزشک برای مداوای بیمار وارد هواپیما شدند و پس از انجام چکاب و معاینات لازم هواپیما را ترک کردند.

تایمز اسراییل می نویسد: البته این نخستین بار نبود که یک هواپیمای حامل مسافران اسراییلی در خاک ایران می نشست . 6 سال پیش نیز یک هواپیمای حامل مسافران اسراییلی به دلیل نقض فنی مجبور به فرود در فرودگاه تهران شد.

آن هواپیما نیز از شهر استانبول عازم بمبئی بود . یکی از خدمه اسراییلی آن پرواز نیز پس از این حادثه در گفت و گو با روزنامه "یدیوت آحارونوت" گفت که ماموران ایرانی فرودگاه  او را در بخش " وی آی پی" درمان کردند و قبل از پرواز مجدد به مقصد هندوستان به او سوغات ایرانی هم دادند.

تایمز اسراییل می نویسد: به طور طبیعی هیچ پرواز اسراییلی در خاک ایران نمی نشیند اما بسیاری از اسراییلی هایی که می خواهند به کشورهای جنوب یا جنوب شرق آسیا بروند خطوط پروازی استانبول ، تاشکند و امان را به دلیل قیمت های پایین تر بلیت و نزدیکی مسافت پرواز انتخاب می کنند و این خطوط هوایی از کریدور هوایی ایران عبور می کنند.

به نوشته این نشریه اسراییلی: طبق قوانین بین المللی، ایران باید مسافران هواپیمای فرود آمده را مسافران کشور مبدا ( کشوری که هواپیما از آن به پرواز درآمده ) صاحب خط هوایی بداند.


ویدیو مرتبط :
ویدیو فرود Roc (عریض‌ترین هواپیمای دنیا) پس از دومین پرواز آزمایشی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در ایران چه بود؟



اخبار,اخبارسیاست خارجی,هواپیمای آمریکایی در ایران

 

 اخبار سیاست خارجی - ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در ایران چه بود؟

فرود اضطراری یک هواپیمایی حامل مسافران آمریکایی در ایران و بررسی دلایل این فرود، ادعای کافی نبودن همکاری ایران با آژانس در زمینه بازرسی های هسته ای، ضرورت عدم طرح درخواست های غیرمنطقی از سوی غرب در مذاکرات و پایان مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا در ژنو، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، اخبار مربوط به فرود اضطراری یک هواپیمای حامل اتباع آمریکایی در ایران، مهمترین موضوع امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی درباره ایران است. خبرگزاری «رویترز» می نویسد هواپیمای مسافربری حامل 100 تبعه آمریکایی که از پایگاه بگرام در افغانستان به پرواز درآمده و در ایران ناچار به فرود شده بود، ایران را به مقصد دبی ترک کرده است. مقامات آمریکایی در توضیح این واقعه گفته اند هواپیمای مذکور چند ساعت دیرتر از زمان برنامه ریزی شده افغانستان را ترک کرده، اما این موضوع در برنامه پروازی این هواپیما قید نشده است. همین امر سبب شده این هواپیما در ایران قابل شناسایی نبوده و دستور فرود موقت آن صادر شود.

«لس آنجلس تایمز» نیز گزارش مختصری را در این زمینه منتشر کرده و می نویسد بر خلاف گزارش های اولیه منتشره در برخی مطبوعات آمریکایی مبنی بر اینکه هواپیمای مذکور از سوی ایران به زور «وادار» به فرود شده، فرود اضطراری این هواپیما تنها به مسائل فنی و اداری مرتبط بوده و دلیل دیگری نداشته است. یک مقام وزارت خارجه آمریکا در توضیح این موضوع گفته دلیل اصلی، ابهام در این زمینه بوده که آیا پس از چند ساعت تأخیر، این هواپیما هنوز اجازه پرواز دارد یا خیر. بنابراین، این یک موضوع مربوط به مسائل فنی هوانوردی بوده و ربطی به مسائل نظامی و امنیتی نداشته است.

اما با انتشار گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت های هسته ای ایران، بخش مهمی از مطالب مطبوعات بین المللی نیز به این موضوع اختصاص یافته است. در این میان، تلاش رسانه های غربی این بوده که محتوای گزارش را به معنای عدم توفیق آژانس در همکاری با ایران جلوه دهند. سایت شبکه خبری «بلومبرگ» در این زمینه می نویسد بر اساس گزارش جدید آژانس، دسترسی های بازرسان در ایران کافی نبوده و این نهاد خواستار دسترسی های بیشتر و همکاری بیشتر از سوی ایران است. بلومبرگ در تأیید ادعای خود به بندی از گزارش استناد می کند که در آن آمده: «آژانس در موقعیتی نیست که تضمینی معتبر درباره فقدان مواد و فعالیت های هسته ای اعلام نشده ارائه کند».

این در حالی است که دیپلمات های ایرانی، همچنان نسبت به طرح درخواست های غیرمنطقی در مذاکرات هشدار می دهند. در این زمینه، روزنامه «پاکستان تودی» ترجمه مصاحبه ای از سید عباس عراقچی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران با یکی از روزنامه های ایرانی را منتشر کرده که در آن، عراقچی دستیابی به توافق نهایی هسته ای را تنها در صورت کنار گذاشتن درخواست های اضافی از سوی غرب ممکن دانسته است. عراقچی همچنین ضمن بیان مهمترین مسائل و اختلاف های موجود در مذاکرات، موضوع تحریم ها را یکی از مهمترین آن ها دانسته و گفته در صورت عدم دستیابی به توافقی بر سر این موضوع، توافق قابل حصول نخواهد بود.

در نهایت، در مطلبی دیگر در موضوع هسته ای، خبرگزاری «ترند» موضوع پایان مذاکرات دوجانبه هسته ای میان ایران و آمریکا در ژنو را مورد توجه قرار داده است. این خبرگزاری می نویسد مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا، پس از 20 ساعت گفت و گو در ژنو سوئیس به پایان رسید. در جریان این مذاکرات، نمایندگان دو طرف به مدت 12 ساعت گفت و گوهای سیاسی و 8 ساعت گفت و گوهای فنی و کارشناسی داشته اند. این خبرگزاری در ادامه به ترکیب تیم های مذاکره کننده دو طرف اشاره کرده و می نویسد به جز عراقچی- تخت روانچی و برنز- شرمن که سرپرستی تیم های سیاسی دو طرف را بر عهده داشته اند، سرپرستی تیم کارشناسی ایران با حمید بعیدی نژاد و تیم کارشناسی آمریکا با جیم تیمبی بوده است.


 اخبار سیاست خارجی - تابناک