اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دهقانی آژانس را به بی‌طرفی دعوت کرد


سفیر و سرپرست نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در مجمع عمومی این سازمان درباره گزارش سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به تشریح دیدگاه‌های اصولی ایران درباره موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان پرداخت.

ایسنا: سفیر و سرپرست نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در مجمع عمومی این سازمان درباره گزارش سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به تشریح دیدگاه‌های اصولی ایران درباره موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان پرداخت.

حسین دهقانی در این جلسه که یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز حضور داشت گفت: در جهان امروز نیاز ملت‌ها به انرژی و به‌ویژه نیروی برق رو به فزونی گذاشته و لازم است برای تامین این نیاز بدون تهدید شرایط آب و هوایی و اقلیمی جهان، از منابع انرژی پاک حداکثر استفاده را به‌عمل آورد.

او اظهار کرد: در این ارتباط انرژی هسته‌ای نقش بسیار مهمی در پیشرفت کشورهای در حال توسعه ایفا کرده و همان‌طور که در تازه‌ترین گزارش سالانه آژانس آمده است از 72 راکتور هسته‌ای در حال ساخت در جهان، قرار است 48 راکتور در قاره آسیا که در میان مدت و بلند مدت رشد اقتصادی زیادی خواهد داشت، ساخته شود.

سفیر کشورمان در سازمان ملل مسوولیت اصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بر اساس مفاد بند 2 و 3 اساسنامه آژانس، کمک به کشورهای عضو در امر تحقیق، توسعه و کاربرد انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح آمیز دانست و اظهار کرد در ارتباط با اجرای پادمان‌ها نیز لازم است حقوق کشورهای عضو پیمان منع اشاعه بدون هیچ‌گونه محدودیت در توسعه فنی و اقتصادی آن‌ها محترم شمرده شود.

دهقانی استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و فن‌آوری‌های وابسته به آن را برای رشد اقتصادی، علمی و فنی جمهوری اسلامی ایران با اهمیت بالا توصیف کرد و افزود: ایران تاکنون ضمن پایبندی کامل به تعهدات حقوقی خود تحت پیمان مذکور و هم‌چنین تبعیت از توافق جامع پادمان، همواره مصمم به برخورداری از حقوق هسته‌ای کامل خود از جمله حق غنی‌سازی برای مقاصد صلح‌آمیز بوده است، سیاستی که بر مبنای برنامه‌ریزی بلند مدت برای تامین نیاز رو به افزایش ایران به انرژی تدوین شده است.

دهقانی هم‌چنین اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران سرمایه‌گذاری قابل توجهی را در زیر ساخت‌های هسته‌ای خود کرده و به پیشرفت‌های زیادی نیز در کاربرد انرژی و دانش هسته‌ای در زمینه‌های پزشکی، کشاورزی و صنایع دست پیدا کرده است.

وی در ادامه گفت: ایران به همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متعهد بوده و از سال گذشته فصل نوینی از همکاری با آژانس آغاز شده که پیشرفت‌های قابل توجهی در پی داشته و بر این اساس ایران اراده سیاسی لازم برای ادامه این مسیر تا حل کلیه مسائل و ابهامات را دارد.

سفیر کشورمان نزد سازمان ملل افزود: لازم است تاکید کنم که جمهوری اسلامی ایران ادعای به اصطلاح وجود "ابعاد نظامی احتمالی" در برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود را که بدون هیچ دلیل و مدرک قابل پذیرشی عنوان می شود، کاملا رد می کند. ایران بر اساس مواضع اصولی خود به همکاری با آژانس برای رفع برخی ابهامات موجود ادامه داده لیکن همان‌طور که مقامات عالیه کشورم همواره بیان داشته‌اند، حیطه‌های مرتبط با امنیت ملی، نظیر توانایی‌های دفاعی، هیچ‌گاه و در هیچ سطحی قابل مذاکره نخواهند بود. ماهیت فعالیت آژانس اساسا فنی است لیکن بدون شک اجرای این فعالیت‌ها در محیطی سیاسی صورت می‌گیرد. بنابراین رعایت بی‌طرفی کامل در انجام وظایف آژانس به‌گونه‌ای که از یک سو به اعتبار این نهاد ضربه نزند و از سوی دیگر اعتماد اعضا به نحوه کار آژانس را حفظ کند از نکاتی است که اجرای آن ضروری است.

نماینده کشورمان در پایان سخنانش در جمع سفیران حاضر در جلسه افزود: در سالیان اخیر برخی کشورها تلاش کرده‌اند نسبت به تعهد جمهوری اسلامی ایران در قبال موضوع منع اشاعه هسته‌ای شک و تردید ایجاد کنند. ایران به‌منظور اثبات این که این کشورها اشتباه می کنند، در 15 ماه گذشته با کشورهای گروه 1+5 با حسن نیت وارد مذاکراتی جدی با هدف اعتمادسازی نسبت به برنامه هسته‌ای خود شده و بر این باور است که اختلافات موجود فقط از طریق مذاکره حل خواهند شد. در همین ارتباط جمهوری اسلامی ایران مصمم به ادامه این مذاکرات بر پایه احترام متقابل به‌منظور از میان برداشتن نگرانی‌های دو طرف است و معتقد است که چنان چه واقعیات مربوط به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مورد توجه شایسته قرار بگیرد و زیاده‌خواهی‌ها کنار گذاشته شود، راه‌حلی مرضی الطرفین قابل حصول است و دستیابی به چنین توافق جامعی به نفع همه طرف‌ها خواهد بود.


ویدیو مرتبط :
پاسخ بازرس اسبق آژانس به اتهامات آژانس علیه ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دعوت ایران از آژانس برای بازدید از تاسیسات آب سنگین اراک/ تاریخ بازدید مشخص شد



اخبار ,اخبار سیاست خارجی,دیدار یوکیا آمانو از تاسیسات آب سنگین اراک

اخبار سیاست خارجی - دعوت ایران از آژانس برای بازدید از تاسیسات آب سنگین اراک

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دعوت ایران برای بازدید بازرسان آژانس از تاسیسات آب سنگین اراک خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران از بازرسان آژانس دعوت به عمل آورده تا از تاسیسات آب سنگین اراک در 8 دسامبر(17 آذر ) بازدید کند.
 
وی در ادامه افزود: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهکارهای اجرای توافقنامه امضا شده میان تهران و 1+ 5 در ژنو را بررسی می‌کند.
 
آمانو همچنین تاکید کرد: آژانس همچنین اقداماتی را که می‌تواند برای اجرای این توافقنامه انجام شود در خصوص حمایت مالی و نیروی انسانی انجام می‌دهد.

 

---------------------------

 

نماینده دائم ایران در آژانس:
بازرسان برای بازدید از تاسیسات آب سنگین اراک، 17 آذر به تهران می‌آیند

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: ایران از بازرسان آژانس خواسته است تا 17 آذر (8 دسامبر) از تاسیسات تولید آب سنگین اراک بازرسی کنند.

رضا نجفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این مطلب افزود: جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به مدیرکل آژانس از بازرسان خواسته است تا در قالب تفاهم ایران و آژانس با عنوان «چارچوبی برای همکاری» بازرسان 17 آذر از تاسیسات تولید آب سنگین اراک بازدید کنند.

وی گفت: این بازرسی بر اساس تفاهم مذکور «مدیریت شده» خواهد بود.

نماینده دائم ایران در آژانس درباره دیدار روز چهارشنبه وی با یوکیا آمانو، گفت: عصر روز چهارشنبه به همراه یک عضو تیم مذاکره‌کننده با آقای آمانو دیداری داشتیم که در رابطه با تفاهم ایران و 1+5 بود. همچنین پس از آن هیات ایران با هیات آژانس به سرپرستی معاون مدیرکل در امور پادمان‌ها نشستی سه ساعته در رابطه با تفاهم ایران و 1+5 برگزار شد.

نجفی گفت: در این نشست سه ساعته موارد و جزئیات تفاهم مذکور به هیات آژانس توضیح داده شد.

وی درباره زمان اجرای تفاهم ایران و 1+5، خاطرنشان کرد: همان‌طور که آقای صالحی گفتند اجرای این تفاهمنامه از اواخر دسامبر (اوایل دی ماه) آغاز می‌شود.

نماینده دائم ایران در آژانس تاکید کرد: بازرسی بازرسان در 17 آذر ارتباطی با تفاهمنامه ایران و 1+5 ندارد و مربوط به تفاهم میان ایران و آژانس است.

نجفی همچنین با اشاره به برگزاری نشست شورای حکام که از روز دوشنبه هفته جاری در وین آغاز شده است، گفت: به احتمال زیاد موضوع ایران عصر روز پنج‌شنبه در دستور کار قرار می‌گیرد که بیانیه جنبش غیرمتعهدها در آژانس و نیز بیانیه ایران قرائت خواهد شد.

به گزارش ایسنا، بازدید و بازرسی آژانس از تاسیسات تولید آب سنگین اراک در چارچوب کد اصلاحیه 3/1 قرار دارد که ایران اجرای آن را متوقف کرده است. ایران اجرای کد اصلاح شده 3/1 قدیم را در دستور کار خود قرار داده است اما آژانس معتقد است که کد اصلاح شده 3/1 جدید را ایران باید مدنظر قرار دهد. در عین حال تا پیش از تفاهمنامه همکاری میان ایران و آژانس، بازرسان اجازه بازدید از کارخانه تولید آب سنگین اراک را به طور معمول نداشتند. هر چند که ایران پیش از این یک بار اجازه بازرسی از این تاسیسات را داده است.

اخبار سیاست خارجی - ایسنا