اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلیل ممنوعیت واردات کالاهای آمریکایی/ مجوزی برای اپل صادر نشده است



اخبار,اخبار اقتصادی, خسروتاج

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اعلام اینکه تاکنون مجوزی برای نمایندگی اپل در ایران صادر نشده است، دلیل ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی آمریکایی را تشریح کرد.

مجتبی خسروتاج در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره بخش‌نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی آمریکایی، اظهارکرد: در درجه اول تذکری بود که مقام معظم رهبری ارائه کردند که امروز در فضای تبلیغاتی شاید عده‌ای بخواهند این شائبه را به وجود بیاورند که با توافق با 1+5 ،‌ ایران از سیاست‌های تاکید بر تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی منصرف شده و قصد دارد دروازه کشور را به روی خارجی‌ها باز کند.

وی افزود: کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز علاقه دارند به بازار ایران وارد شوند و این تذکری از سوی مقام معظم رهبری بود که حواس‌ها جمع شود.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نظر شخصی خود در این زمینه ادامه داد: برخی کالاها یا خدمات آمریکا برای این کشور سمبل شده است؛ مثلا در مورد "مک دونالد" انگار آمریکا زمانی که می‌خواهد بگوید در کشوری حضور دارد اول چند نماد خود را از این دست وارد آن کشور می‌کند.

خسروتاج تصریح کرد: طبیعی است که قرار نیست چنین رویکردی در قبال آمریکا داشته باشیم. البته از ابتدای انقلاب، شرکت‌ها در بخش خصوصی ما همواره کالاهای صنعتی و تکنولوژیکی دنیا را از همه جا به جز رژیم اشغالگر قدس وارد می‌کردند؛ همانطورکه همین الان هم کالاهایی مثل گوشی اپل که ساخت آمریکاست را بخش خصوصی وارد می‌کند.

وی درباره دلیل نداشتن نمایندگی رسمی اپل در کشور نیز گفت: دلیل اصلی عدم حضور نمایندگی‌های رسمی اپل در کشور، شرایط تحریم بوده است اما چون یک نیاز ضروری مردم بود، نخواستیم جلوی آن را بگیریم، چراکه ما امروز نمی‌توانیم نقش این‌گونه تجهیزات را در زندگی مردم نفی کنیم.

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: به این ترتیب این یک برخورد عقلایی بوده که برای برخی کالاها مراعات و ملاحظه صورت گیرد، اما در این بخشنامه تاکید بر آن کالاهایی است که جنبه نماد کالاهای مصرفی آمریکایی را دارند و در واقع این کالاها ورودشان ممنوع خواهد بود.

خسروتاج گفت: بر همین اساس هم به سازمان توسعه تجارت ابلاغ شده که از ثبت سفارش کالاهای آمریکایی که جنبه نمادین دارند، خودداری شود.

وی با تاکید بر اهمیت واردات کالاهای صنعتی آمریکایی نیز اظهارکرد: قطعا باید تعریف کنیم که برخی کالاها جنبه صنعتی و تکنولوژیکی دارند و دلیلی نمی‌بینیم خود را از آن محروم کنیم، چراکه به درد صنعت ما می‌خورد؛ بنابراین برداشت من از کالاهای مصرفی بیشتر نمود حضور فرهنگی یک کشور در کشور دیگر است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره صدور مجوز برای نمایندگی‌های اپل در کشور اظهار کرد: تاکنون هیچ مجوزی برای نمایندگی اپل در ایران صادر نشده است.


  اخبار اقتصادی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی آمریکایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاون وزیر جهاد كشاورزی:هیچ مجوزی برای واردات میوه صادر نكرده ایم



 

واردات‌ میوه , میوه

 

در حالی كه مسوولان سازمان توسعه تجارت ایران هفته گذشته از صدور مجوز واردات سیب و پرتقال از سوی وزارت جهاد كشاورزی خبر داده اند، معاون وزیر جهاد كشاورزی اعلام كرد: این وزارتخانه هیچ مجوزی برای واردات میوه صادر نكرده و واردات انوع میوه به جز موز همچنان ممنوع است.

محمدعلی نیكبخت در گفت وگو با خبرنگار كشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصریح كرد: با توجه به تولید بالای انواع میوه به ویژه محصولات باغی، هیچگونه كمبودی در بازار داخل وجود ندارد و این وزارتخانه به عنوان متولی تولید، هیچگونه مجوزی برای واردات میوه صادر نكرده است.

به گفته وی تعرفه واردات محصولات كشاورزی براساس نامه ی ارسال شده این وزارتخانه به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت در خردادماه لازم لااجرا است و هیچگونه تغییری در این ممنوعیت ورادات و تعرف های محصولات كشاورزی صورت نگرفته است.

معاون وزیر جهاد كشاورزی تاكید كرد: برداشت داخلی بیش از نیاز و تقاضای بازار است و نه تنها هیچگونه كمبودی ندارد بلكه انبارهای كشورمان مملو از میوه است.

این درحالی است كه حاتمی مدیر كل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت كشور هفته گذشته از برداشته شدن ممنوعیت واردات سیب و پرتقال خبر داده و اعلام كرده است: براساس اعلام وزارت جهاد كشاورزی از ابتدای بهمن ماه امسال تا پایان اردیبهشت واردات پرتقال و سیب با تعرفه چهار درصدی انجام می شود.

به گفته وی این واردات هیچگونه سقفی ندارد و براساس نیاز بازار انجام می شود.

گفتنی است؛ براساس ماده ١٦ قانون افزایش بهره وری در بخش كشاورزی و منابع طبیعی هرگونه صدور مجوز برای واردات محصولات كشاورزی باید از سوی وزارت جهاد كشاورزی صورت گیرد و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز موظف به اجرای ابلاغیه وزارت متولی تولید است.

پیش از این نیز وزیر جهاد کشاورزی در مورد تأمین میوه شب عید گفته بود: ٥/١٧میلیون تن محصولات باغی داریم که به طور کامل نیاز داخل را برطرف می کند و ذخیره سازی هم به خوبی انجام شده است كه فقط با توجه به اینکه تولید نارنگی داخل به شب عید نمی رسد، احتمال دارد برای ذخیره سازی و تأمین نیاز عید واردات نارنگی اجازه داده شود اما پرتقال و سایر محصولات به حد کافی وجود دارد و نیازی به واردات نیست..... /  خبرگزارى ایسنا