اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلیل مرگ یک‌سوم ایرانیان چیست؟



اخبار,اخبار اجتماعی,مرگ و میرها در ایران


 اخبار اجتماعی - تغذیه نامناسب دلیل مرگ یک‌سوم ایرانیان

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بیش از یک‌سوم مرگ و میرها در ایران، به دلیل بیماری‌های قلبی و سرطان است که عمدتاً به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته است و اکنون سیر صعودی دارد.

به گزارش فارس، رسول دیناروند در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:‌ یکی از دغدغه‌های جدی مردم بحث سلامت و امنیت است و معمولاً در اولویت‌های اول تا سوم قرار دارد. در کشور ما نیز با فراز و نشیب‌هایی که این اولویت‌ها داشته این دغدغه وجود دارد و متولیان متعددی در این عرصه فعالیت کردند اما در بخش سلامت تولیت امر بر عهده وزارت بهداشت است.

دیناروند گفت:‌ تاکنون سلامت و امنیت غذایی را فقط به صورت سنتی نظارت کرده‌ایم اما مسائل مهمتری اکنون وجود دارد که با پیشرفت‌های فناوری و افزایش آگاهی مردم جهت نظارت‌ها تغییر کرده است و به سمت عاری بودن از آلودگی رفته است.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت:‌ وزارت بهداشت موظف است به ابعاد سلامت و امنیت غذایی رسیدگی کند چرا که بیش از یک سوم مرگ و میرها به دلیل بیماری‌های قلبی و سرطان است که عمدتاً به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته است و اکنون سیر صعودی دارد.

وی ادامه داد: نزولی کردن مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های غیرواگیر کاری است که در دنیا انجام شده است و کشورها توانسته‌اند آن را متوقف کنند اما ما به آن حد نرسیده‌ایم در حالی که از وظایف وزارت بهداشت متوقف کردن آن است.

وی افزود: بیش از 40 درصد مردم اضافه وزن دارند. میانگین کالری دریافتی روزانه مردم 2800 است در حالی که میانگین آن باید 2400 باشد و این رقم کفایت می‌کند.

وی افزود: کمتر از 4 درصد مردم کالری کمتری دریافت می‌کنند که مشکلات ناشی از دریافت کم غذا در گذشته 15 درصد بوده است.

وی افزود: از 8 سال پیش سیاست‌های سلامت‌محور و اعطای نشان ایمنی آغاز شد تا از محصولات سلامت‌محور حمایت کند و بر غذاهایی که نگران سلامت آنها هستیم نظارت بیشتری شود.

دیناروند گفت: کاهش مصرف نمک، اسیدهای چرب و اشباع، کاهش قند و شکر به مواد غذایی از اولویت‌هایی است که پیگیری می‌شود و اگر آن را به حد مطلوب برسانیم سیر صعودی افزایش بیماری‌های وابسته به قلب را که سلامت را تهدید می‌کند می‌توانیم متوقف کنیم.
اخبار اجتماعی - فارس


ویدیو مرتبط :
استاد رائفی پور.دلیل نحس بودن 13 برای ایرانیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پرطرفدارترین مخدر ایران/ تعداد مرگ سالانه ایرانیان به دلیل اعتیاد



اخبار,اخبار اجتماعی ,مواد مخدر

  رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت گفت: سالانه 3000 نفر بر اثر اعتیاد در کشور جان خود را از دست می‌دهند.

دکتر علیرضا نوروزی در اولین سمینار علمی و آموزشی پیشگیری از مصرف مواد مخدر با تمرکز بر رسانه که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: براساس اطلاعات و آمار سازمان پزشکی قانونی، سالانه 3000 نفر در کشور بر اثر مصرف مواد مخدر فوت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه نقش و جایگاه رسانه‌ها در پیشگیری از موادمخدر بسیار موثر است، عنوان کرد: بخشی از سواد سلامت در حوزه مواد مخدر مرتبط با آشنایی درست در خصوص اصطلاحات این حوزه است.

رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت افزود: باید اطلاعات صحیحی در خصوص غربالگری، کاهش آسیب اعتیاد و ... به مردم داده شود، زیرا براساس اینکه ماهیت این پدیده را چگونه درک کنیم نحوه برخورد ما با موضوع مشخص می‌شود.

نوروزی با اشاره به اینکه رسانه باید به سمتی حرکت کند که موجب کاهش انگ متصل به اختلالات روانپزشکی شود، ادامه داد: رسانه‌ها باید در حوزه پیشگیری از مواد مخدر ورود کنند تا نگرش‌ها نسبت به این قضیه تغییر کند.

رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت اظهار کرد: بار بیماری مجموع سال‌هایی است که بر اثر بیماری، ‌ناتوانی یا مرگ از بین می‌رود و سیگار پنجمین عامل بار بیماری‌ها در کشور است.

وی با اشاره به اینکه در کشور یک میلیون و 325 هزار نفر به مصرف مواد مخدر اعتیاد دارند، ‌عنوان کرد: شایع‌ترین مواد مخدر مصرفی در کشور تریاک، هرویین و پس از آن شیشه است.

رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت تصریح کرد: نوع اعتیاد تزریقی نگران‌کننده است؛ زیرا موجب انتقال بیماری‌ها از طریق خون می‌شود.

وی اظهار کرد: در دو گروه جمعیتی مردان و زنان بین سن 15 تا 29 سال بار ناشی از اعتیاد بیشتر است؛ در واقع اعتیاد برای فرد مصرف‌کننده مواد، تبدیل به تنها منبع کسب لذت و رضایت در زندگی می‌شود و بعد از مدتی فرد کنترل خود را روی مصرف از دست می‌دهد و در نهایت مصرف مواد مخدر و تداوم آن برای فرد اهمیت غیرعادی پیدا می‌کند.

رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت با اشاره به لزوم ارائه منابع و اطلاعات در خصوص اثرات مواد مخدر بر روی مغز و در نتیجه بروز رفتارهای اجباری در فرد به مردم، خاطرنشان کرد: به طور مثال باید به مردم آموزش داده شود که مصرف سیگار عوارضی از جمله عفونت‌های تنفسی و آسم، فشارخون بالا، دیابت، بیماری کلیوی، پیری زودرس و ... را بر سلامتی افراد دارد.

وی با اشاره به اینکه مصرف مواد افیونی تضعیف کننده دستگاه اعصاب مرکزی هستند، گفت: باور غلطی است که تصور می‌شود مصرف تریاک موجب کاهش قندخون می‌شود؛ در صورتی که این موضوع درست نیست و حتی کسانی که تریاک استفاده می‌کنند کلسترول بدتری به نسبت افرادی که از این ماده استفاده نمی‌کنند، دارند.

نوروزی در خصوص عوارض استفاده از مواد محرک،‌ اظهار کرد: پرخاشگری، خشونت، حالت جنون، افسردگی، افزایش خطر اقدام به خودکشی و رفتارهای پرخطر و ... از جمله این موارد است.

رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف الکل در سطح جهان جزو پرعارضه‌ترین مواد مخدر است، افزود: مصرف الکل موجب افت کیفیت زندگی و مرگ زودرس می‌شود، همچنین با بروز بیماری‌های واگیر و غیرواگیر نیز ارتباط دارد.

وی با اشاره به اینکه در آموزش عوارض مصرف مواد مخدر باید از اغراق جلوگیری شود، گفت: مخاطب حرف‌های ما در رسانه‌ها همه مردم جامعه هستند و باید اطلاعات دقیقی به آنها داده شود.

نوروزی با بیان اینکه تجارب بین‌المللی نشان داده که اختلالات مصرف مواد مخدر قابل پیشگیری و درمان‌پذیر است، اضافه کرد: باید کودکان و نوجوانان آسیب‌پذیر در حوزه اعتیاد را شناسایی و درمان کنیم؛ باید به عموم مردم و والدین آموزش داده شود که در چنین موقعیت‌هایی چه رفتاری با کودک و نوجوان صورت گیرد.


 اخبار اجتماعی  -  ایسنا