اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلیل دفاع‌ نکردن آیت‌الله هاشمی از احمدی‌نژاد


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دوم مهرماه 1387 در دیدار اعضای ستاد نماز جمعه کشور ضمن بیان دلایل خود برای دفاع نکردن از عملکرد احمدی‌نژاد از تریبون نماز جمعه تاکید کرد: کار مثبتی در این دولت نمی‌بینم. کارهایی را که این قدر روی آنها تکیه می‌کنند، قبول ندارم. شیرازه کشور را به هم ریختند. بعدا خواهید دید که چه اتفاقاتی می‌افتد.

خبرگزاری ایسنا: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دوم مهرماه 1387 در دیدار اعضای ستاد نماز جمعه کشور ضمن بیان دلایل خود برای دفاع نکردن از عملکرد احمدی‌نژاد از تریبون نماز جمعه تاکید کرد: کار مثبتی در این دولت نمی‌بینم. کارهایی را که این قدر روی آنها تکیه می‌کنند، قبول ندارم. شیرازه کشور را به هم ریختند. بعدا خواهید دید که چه اتفاقاتی می‌افتد.

پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی متن کامل سخنان منتشرنشده این دیدار را منتشر کرده که به صورت گفت‌وگو میان حجت‌الاسلام تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و آیت‌الله هاشمی است. بخشی از این گفت‌وگو در پی می‌آید:

تقوی: همان‌گونه که خود حضرت‌عالی فرمودید، خیلی‌ها درباره عدم اشاره به دولت در خطبه‌های شما منتقد هستند. اما از ارکان نظام انتظار این است که نکاتی را که مقام معظم رهبری به عنوان سیاست‌های کلان در مورد قوای سه‌گانه مطرح می‌کنند، ائمه جمعه به‌ویژه در تهران مثبتات را بگویند تا به کلی محو نشود. خود من هم در بسیاری از موارد انتقاد دارم که در هفته دولت در نماز جمعه بودم و مردم تهران هیچ مطلبی از زبان شما درباره هفته دولت نشنیدند.

هاشمی: اشکالات به کارهای دولت را خیلی جدی می‌بینم.

تقوی: مثبتات را بگویید.

هاشمی: مثبتاتی نمی‌بینم. کارهایی را که اینقدر روی آنها تکیه می‌کنند، قبول ندارم. شیرازه کشور را به هم ریختند. بعدا خواهید دید که چه اتفاقاتی می‌افتد. اینکه یک دفعه 30 شورای عالی قانونی مثل شورای عالی پول و اعتبار و غیره را منحل کنند، کار کوچکی نیست. سازمان برنامه را که محور همه چیز است، منحل کردند. الان می‌گویید بودجه ما را نمی‌دهند. اگر سازمان برنامه بود، اختصاص می‌داد. آنها جای این سازمان نشستند و هر کاری را که دلشان می‌خواهد، می‌کنند. بانک مرکزی را این‌گونه فلج کردند. بانک‌های کشور را به گونه‌ای کردند که الان همه آنها ورشکسته هستند.

واقعا اگر الان کسی دقیقا از بانک‌ها حسابرسی کند، متوجه می‌شود که همه ورشکسته هستند. همین سیاست خارجی را ببینید. من الان خیلی حرف نمی‌زنم ولی خیال می‌کنم داریم مسئله را با شعار حل می‌کنیم. تا الان چهار قطعنامه علیه ما صادر شد که حذف هر کدام آنها هزینه‌های زیادی برای کشور دارد.

چون آمریکا حق وتو دارد. این‌گونه نیست که می‌گویند. الان با حمایت رهبری و با پول‌های فراوان و بادآورده نفت کارهای معمولی می‌کنند. اما پایه کشور واقعا دارد مضمحل می‌شود. فکر می‌کنم اگر بعد از ایشان یک دولت حسابی بیاید و بخواهد کشور را اداره کند، مشکلات عجیب و غریبی را به ارث خواهد برد. رهبری مصلحت می‌دانند که حمایت کنند و من هم علت را می‌دانم. چون با ایشان صحبت می‌کنم. اگر ایشان تأیید نکند، باد این دولت را می‌برد. چون باید برای مدتی بماند. اما من که اجرایی هستم و مسائل را می‌دانم، نمی‌خواهم مردم را فریب بدهم. فریب دادن مردم گناه بزرگی است.

 به هر حال بحث‌های خاصی است که مطرح نمی‌کنم. چون نمی‌خواهم ضد حرف رهبری حرف بزنم. درست هم نمی‌دانم مطرح کنم. خودم هم فکر می‌کنم این دولت باید دوره خود را تمام کند. ولی برای خودم گناه می‌دانم که برخلاف عقایدم حرف بزنم. حرف‌هایی را که در این مدت با همه ضعف خود علیه روحانیت زدند، ببینید. حتما در جریان مخالفت مراجع برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها هستید. همین دولتی‌ها می‌گفتند بگذارید امام زمان بیاید تا گردن این علما را بزند. چگونه می‌توان به علما و مراجع این حرف‌ها را زد؟ یعنی علما و مراجع همان کسانی هستند که وقتی امام زمان بیاید، آسیاب با خون اینها می‌گردد.

 این حرف‌ها در روایات هست. همین گروهی که اخیرا تحت عنوان گروه پالیزدار و رفقایش در مجلس کشف شدند، خیلی حرف دارند. بروید با دستگاه قضایی صحبت کنید. حقیقتا دنبال این هستند که پایه روحانیت را بزنند. اینها از اطرافیان آقای داود احمدی‌نژاد هستند.

آبروی همه روحانیت را بردند. مثلا فرض کنید فلان شخصیت ما مؤسسه‌ای برای معلولین دارد که گفتند دارد اختلاس می‌کند. برای آقای یزدی هم مسائل مختلفی گفتند. بدنام کردن همه روحانیت یعنی چه؟ ادعاهایی درباره ارتباط با امام زمان می‌کنند که آدم متعجب می‌شود. فعلا باید به خاطر سکوت ما راضی باشند که چیزی نگوییم.

تقوی: همه این حرف‌هایی را که گفتند، یک‌هزارم حرف‌هایی نیست که جبهه مشارکت علیه شما، روحانیت و امام گفتند.

هاشمی: من در دوره آقای خاتمی در تمام خطبه‌ها علیه مشارکت و دوستانشان حرف می‌زدم. یکی از حرف‌های مهم من این بود که اینها آمده‌اند به ما درس مردم‌سالاری بدهند، در حالی که مردم‌سالاری از انقلاب شروع شد. می‌گفتم می‌خواهید اصلاحات کنید، در حالی که اصلاحات در ذات انقلاب است، همیشه می‌گفتم. این اشکال را در آنها هم می‌دیدم. هیچ وقت ندیدید از دولت آقای خاتمی حمایت کنم.

تقوی: برداشت بیرون این نیست. مردم می‌گویند شما در آن دوران از آنها حمایت می‌کردید.

هاشمی: شما دیدید که من از دولت خاتمی حمایت کنم؟

تقوی: من گزارشی را خدمت شما فرستادم که 16 نقطه ضعف را نوشتم.

هاشمی: یعنی من از دولت آقای خاتمی حمایت کردم؟

تقوی: بله.

هاشمی: مثلا؟

تقوی: حضور ذهن ندارم.

هاشمی: رهبری حمایت می‌کردند ولی من حمایت نمی‌کردم. همان موقع به رهبری گفتم که اینها مسیر درستی نمی‌روند.

تقوی: آن مسیر اشتباه‌تر بود. اینها ضعف دارند، ولی حداقل یک کار مثبت دارند که بتوان گفت.

هاشمی: اگر بخواهم خوبی‌ها را بگویم باید بدی‌ها را هم در کنارش بگویم.

تقوی: نقد منصفانه بفرمایید که رهبری هم فرمودند.

هاشمی: نقد از عملکرد اینها آنقدر زیاد است که نمی‌دانم از کجا بگویم. شما در یک سطح خاص با مسایل برخورد می‌کنید ولی ما می‌دانیم چه اتفاقاتی می‌افتد. سیاست‌هایی را که مجمع نوشته و رهبری تأیید کردند، به کلی مضمحل کردند. البته اسمش را می‌برند و شعار 20 ساله هم می‌دهند، ولی واقعا الان اصل 44 در کجا اجرا می‌شود؟

آیت‌الله خامنه‌ای خیلی جدی گفتند که می‌خواهیم از نفت فاصله بگیریم و آرزو می‌کنیم روزی را ببینیم که در آخرین چاه‌های نفت را ببندیم. در این سه سال به جای اینکه از پول نفت جدا شویم، غرق شدیم. الان جدا کردن کشور از پول نفت آسان نیست.

خدای ناکرده اگر نفت به 50 یا 60 دلار برگردد، هیچ‌کس نمی‌تواند کشور را اداره کند. چون آنچنان کشور را به پول نفت معتاد کردند که هیچ درمانی ندارد. این کار درست برخلاف سیاست رهبری است.

خودم متولی و ناظر این سیاست‌ها هستم و داریم می‌بینیم که جدا شدیم. بودجه کشور عجیب و غریب شد. مجلس 360 مخاطب بودجه قرار داد که قانون است. ایشان به 36 مخاطب برگرداند. این کار یعنی چه؟ مگر می‌توان به این آسانی برخلاف قانون عمل کرد؟ بگذارید در روحانیت یک نفر منتقد باشد تا بعدها نگویند این دولت، مطلوب روحانیت بود.

تقوی: اگر در خطبه‌ها انتقادی از دولت مطرح شود، اولین ذهنیت، مخالفت با فرمایش رهبری است.

هاشمی: بله، نباید بگویم.

تقوی: به هر حال رهبری به هر دلیلی می‌خواهند این دولت را حفظ کنند. شاید خود رهبری بیشتر از همه انتقاد کرده باشند. ما جمع‌بندی کردیم و داریم. همین ویژه‌نامه هفته دولت را که از نگاه رهبری نوشتیم، در کنار 5 خوبی دولت 26 بدی دولت را نوشتیم. بعضی از اشتباهات و بدی‌ها 3 تا 4 بار تکرار شده است.

هاشمی: درست است. خود رهبری به من گفتند که می‌خواستم نصیحت کنم و بدون مقدمه نمی‌توانستم وارد انتقاد شوم. این مطالب را رهبری در سخنرانی‌ها اظهار می‌کنند. مطالبی را که در جلسات خصوصی به ایشان تذکر می‌دهد، خیلی فراوان است. بالاخره نباید بگذاریم این دولت از بین برود و فقط رهبری می‌توانند حفظ کنند که حفظ می‌کنند.


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تشکر آیت الله هاشمی از حضور احمدی نژاد در جلسه مجمع: امیدوارم تداوم داشته باشد



تشکر آیت الله هاشمی از حضور احمدی نژاد در جلسه مجمع: امیدوارم تداوم داشته باشد

در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام كه با حضور سران سه قوه و اكثریت اعضا تشكیل شد، ادامه بررسی و تدوین سیاست‌های كلی اجتماعی نظام كه از جلسات قبل شروع شده بود، پیگیری و موارد دیگری از این سیاست‌ها به تصویب رسید.

 

   ,حضور احمدی نژاد در جلسه مجمع,هاشمی,سران سه قوه,اخبار,اخبار سیاسی

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام كه با حضور سران سه قوه و اكثریت اعضا تشكیل شد، ادامه بررسی و تدوین سیاست‌های كلی اجتماعی نظام كه از جلسات قبل شروع شده بود، پیگیری و موارد دیگری از این سیاست‌ها به تصویب رسید.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، در ابتدای این جلسه، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با خیرمقدم مجدد به اعضای جدید، از حضور آقای احمدی‌نژاد رئیس جمهور تشكر و ابراز امیدواری كرد كه حضور ایشان در جلسات مجمع تداوم داشته باشد.

 

سپس آقای دكتر جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی، گزارشی از روند مثبت مذاكرات هیأت ایرانی را با اعضای هیأت 1+5 در استانبول به اطلاع اعضا رساند.

 

در ادامه، براساس ماده 6 آیین‌نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اعلام داوطلبی عضویت اعضای جدید مجمع در كمیسیون های شش‌گانه تخصصی دائمی این مجمع، به تصویب اكثریت اعضا رسید.

 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز ابراز امیدواری كرد: براساس تأكیدات رهبری معظم انقلاب و حسب ضرورت، اعضای جدید و قدیم حضور جدّی و مؤثری در جلسات كمیسیون‌های مجمع داشته باشند.

 

در این جلسه كه علاوه بر اكثریت اعضا، مسئولان ذیربط از نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، رئیس سازمان بهزیستی كشور و سرپرست كمیته امداد امام(ره) حضور داشتند، پس از بحث و بررسی مبسوط اعضا و مسئولان مدعو، موارد ذیل به تصویب رسید.

 

- افزایش سرمایه اجتماعی با تقویت رضایت‌مندی عمومی، آزادی حقوق اجتماعی و مشاركت اجتماعی و تحكیم و پیوند و تعامل میان مردم و حكومت با موارد ذیل قابل تحقق است:

 

1- پاسداری از مشروعیت و افزایش مقبولیت نظام با ارتقاء كارآمدی و نهادینه كردن و قانونمند نمودن پاسخگویی اركان و مسئولان رده‌های مختلف حكومت.

2- نهادینه‌سازی مشاركت فعال و همه‌جانبه مردم با توسعه و نوآوری الگوهای دینی و بومی كارآمد و بهره‌گیری از تجربیات سایر كشورها متناسب با فرهنگ و هویت اسلامی، ایرانی.

3- ایجاد زمینه و سازوكارهای مناسب برای پیشرفت و تعالی فردی و اجتماعی.

4- ایجاد سازوكار لازم برای طرح قانونی مطالبات اجتماعی و پاسخگویی شایسته اجزای نظام و هدایت مطالبات اجتماعی به سوی مجاری و مراجع قانونی (مردمی و دولتی).

ادامه این بحث در جلسات آتی مجمع پیگیری خواهد شد./انتخاب