اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دست متقاضیان کوتاه و وام مسکن بر نخیل!



اخبار,اخبار اقتصادی,وام مسکن

اگرچه سود 14 درصدی تسهیلات مسکن متعارف‌تر از بهره‌ وام‌های مشابه است، اما به نظر می‌رسد مبالغ وام مسکن با توجه به فاصله‌شان با قیمت خانه در کلان‌شهرها، پایین بودن قدرت اقتصادی اقشار ضعیف و نبود توان کافی در پرداخت تسهیلات، راه چندان آسانی برای تامین سرپناه نباشند.

در این خصوص یک کارشناس مسکن معتقد است وام‌های 80، 60 و 40 میلیونی تنها باعث می‌شود تا معوقات بانکی بالا برود؛ چرا که بازپرداخت اقساط این وام‌ها از توان اقشار پایین جامعه خارج است.

کامبیز اثباتی به ایسنا گفت: کسی که 50 متر آپارتمان می‌خرد مگر ماهیانه چقدر حقوق می‌گیرد که بتواند از عهده‌ی چنین مبالغی بربیاید. مردم را تشویق به گرفتن وام می‌کنند ولی مشکلات بازپرداخت را نمی‌گویند.

از سوی دیگر سود وام مسکن باید با وام‌های تجاری و بازرگانی متفاوت و با توان مردم سازگار باشد.

 

در کشورهای پیشرفته بیش از 90 درصد قیمت خانه را با بهره 4 درصد و مدت زمان بازپرداخت طولانی وام می‌دهند که هم وام گیرنده راضی است، هم وام دهنده و هم ساختمان‌سازی رونق دارد اما ظاهرا در ایران طرفین (متقاضی و بانک) تمایلی به تسهیلات مسکن از خود نشان نمی‌دهند.

ارزش تسهیلات به قیمت مسکن نیز طی سال‌های اخیر با توجه به تورم آن‌قدر پایین آمد که به حدود 5 درصد رسید؛ مساله‌ای که مشاور وزیر راه و شهرسازی نیز به آن اذعان دارد.

حسین عبده تبریزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ارزش وام به قیمت مسکن طی سال‌های اخیر به حدود 5 درصد رسیده که در صورت پرداخت وام‌های 100 میلیون تومانی به انبوه‌سازان این مبلغ تقریبا 10 برابر می‌شود و به حدود 50 درصد می‌رسد.

وی با اشاره به هزینه ساخت یک واحد 70 متری در شهر تهران افزود: به طور مثال ساخت یک واحد 70 متری در تهران با احتساب قیمت زمین، مصالح و دستمزد حدود 200 میلیون تومان است که اگر وام‌های 100 میلیون تومانی محقق شود نسبت ارزش وام به ارزش مسکن که طی سال‌های اخیر بسیار کم شده و حدود 5 درصد است تقریبا 10 برابر می‌شود و گشایشی در این بخش ایجاد خواهد کرد.

این در حالی است که از زمان افتتاح وام‌های 40، 60 و 80 میلیون تومانی مسکن در 19 خرداد سال جاری برخی بانک‌ها با توجه به نداشتن نقدینگی و مدت زمان طولانی بازپرداخت آن تمایلی به پرداخت این وام‌ها از خود نشان نمی‌دهند.

 

در این خصوص حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی به چرایی عدم پرداخت وام 60 میلیونی مسکن توسط برخی بانک‌ها خبر اشاره کرده و گفته است: این‌که در حال حاضر بسیاری از بانک‌ها این وام را پرداخت نمی‌کنند به نقدینگی آن‌ها مربوط است.

 

بانک‌ها اغلب اعلام می‌کنند که تمایل به پرداخت این تسهیلات دارند اما نقدینگی لازم را ندارند و این مشکلی است که ما نیز تصور می‌کردیم بانک‌ها با آن دست به گریبان باشند.

 

به هر حال در گام نخست توانسته‌ایم این منع را برداریم و باید منتظر باشیم بانک‌ها به تدریج بعد از رفع مشکل نقدینگی وام ۶۰ میلیونی را نیز به متقاضیان بپردازند.

اما یک عضو اسبق هیات مدیره نظام مهندسی استان تهران معتقد است:اگر وامهای 60 میلیونی وارد بازار شوند قطعا قیمت مسکن بالا می رود.

 

در نتیجه به نفع خریداران نیست که صبر کنند وامها بیایند؛ چون وامها وارد بنگاهها می شوند و به فعالیتهای دلالی اختصاص می یابند و قیمت مسکن افزایش می یابد.

 

تجربه نشان داده وامهای مسکن جز رونق دلالی، کمک تعیین کننده ای در خانه دار شدن افراد نداشته اند.

به گفته احمدرضا سرحدی، وقتی صندوق بانک ها خالی است و وام هایی که قبلا داده بودند هنوز برنگشته، موجودی در بانکها وجود ندارد که به وام 60 میلیون تومانی مسکن اختصاص یابد.

 

ضمنا دولت قرار است مقداری روی وامها یارانه بدهد که در شرایط فعلی برایش مقدور نیست. الان بهره پول در بازار 35 درصد است و اگر بانکها بخواهند وام 60 میلیونی مسکن با بهره 14 درصد بدهند ضرر می کنند.

اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
شرایط متقاضیان دریافت وام 80 میلیون تومانی خرید مسکن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش سقف وام مسکن مهر/تغییر بازار مسکن در کوتاه مدت



اخبار ,اخبار اقتصادی ,افزایش سقف وام مسکن مهر

 

اخبار اقتصادی - رایزنی‌ها برای افزایش سقف وام مسکن مهر آغاز شد

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مناسب‌ترین راه برای سرعت دادن و اتمام مسکن مهر متقاعد کردن شورای پول و اعتبار برای افزایش سقف وام مسکن مهر است، گفت: گفت‌وگو و رایزنی‌ها برای افزایش سقف وام مسکن مهر آغاز شد.

سید محمد پژمان در گفت و گو با فارس در پاسخ به این سوال که آیا امسال نیز پیگیر افزایش سقف وام مسکن مهر هستید تا روند ساخت و ساز سرعت بیشتری بگیرد، افزود: عقب افتادگی مسکن مهر و چالشی که بین قیمت تمام شده مسکن و توانایی مردم هست، آنرا باید به گونه‌ای حل کرد و شاید هم مناسب‌ترین راه سرعت دادن به ساخت مسکن مهر این است که بتوانیم شورای پول و اعتبار را متقاعد کنیم سقف وام مسکن مهر را افزایش دهد.

*برنامه‌ای که برای آینده داریم به طور جدی نیازمند تامین منابع بانکی است

مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن افزود: به هرحال سال گذشته هم تلاش شد که سقف وام مسکن مهر افزایش یابد ولی اتفاقی نیفتاد. امسال می‌خواهیم بسته‌هایی را به پیشنهاد بدهیم و گفت‌وگوهای مناسبی با حوزه اقتصادی دولت در جریان است.

پژمان افزود: یک بخشی از گفت‌و‌گو ها معطوف به وضع موجود و یک بخشی هم منوط به برنامه‌های آینده است و اتفاقاً برنامه‌ای که برای آینده داریم به طور جدی نیازمند تامین منابع بانکی است.

پژمان گفت: تولید مسکن برای اقشار محروم و متوسط جامعه بدون داشتن تسهیلات بانکی در حال حاضر غیر قابل تصور است، بنابراین گفت‌وگوهای جدیدی که امسال آغاز شده حتماً اثربخش خواهد بود.

وی تاکید کرد: در این گفت و گوها ما یک تصویری از اوضاع و احوال به شورای پول و اعتبار ارائه می‌کنیم بنابراین طبیعتاً منطقی این است که آن بخش از واحدهایی که آغاز شده و نیمه کاره است و مردم هم منابع شان درگیر است و قادر نیستند تامین منابع کنند تا واحدهای خود را به بهره‌برداری برسانند، سقف وام مسکن‌شان افزایش یابد.

پژمان گفت:ما اگر دنبال رونق بخش مسکن هستیم حداقل موانع موجود را از این واحد مسکونی در جریان برداریم و متعاقب آن برای واحدهای جدید حتماً این بحث را دنبال می‌کنیم ولی فعلاً که هیچ نشانه‌ای از افزایش سقف وام نیست.

*بازنگری روی اعداد و ارقام قیمت تمام شده مسکن مهر داشته باشیم

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهاد جدید باز هم افزایش سقف 5 میلیون تومانی است، گفت: باید این بحث را مجدداً بازنگری کرد چون نمی‌دانیم بحث مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها چقدر بر روی هزینه‌ها و قیمت تمام شده مسکن تاثیر خواهد داشت.

وی ادامه داد: اما مطمئناً بعد از مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها باید یک بازنگری روی اعداد و ارقام قیمت تمام شده مسکن داشته باشیم ولی به هر صورت کلیت آن ، این است که ما برای رونق بخشیدن به بخش مهم اقتصاد حتماً یک نگاه با اولویت به وضع موجود و موانع واحدهای نیمه تمام  مسکن مهر در دست ساخت خواهیم داشت.


----------------------------------------------


اخبار اقتصادی - در کوتاه مدت بازار مسکن تغییر محسوسی نخواهد داشت

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه علیرغم اعلام اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها قیمت ها در بازار مسکن ثابت مانده است، گفت: در کوتاه مدت بازار مسکن تغییر محسوسی نخواهد داشت.

به گزارش مهر، حسام عقبایی با اشاره به اینکه مسکن در دوران تورم بیشترین ارزش افزوده را خواهد داشت، گفت: اقتصاد کشورمان در حال حاضر دوران رکود را سپری می‌کند و یکی از اثرات تداوم رکود در بلندمدت، افت بخش عرضه است. از سوی دیگر نیز قیمت مسکن در کشور تابع قیمت حامل‌های انرژی است.

وی افزود: هرچند که قیمت حامل های انرژی هم افزایش یافته است ولی با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در کوتاه مدت افزایش قیمتی را در بازار مسکن نخواهیم داشت و در حال حاضر بازار مسکن با ثبات قیمت پیش می‌رود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد: قرار است مسکن اجتماعی دولت هم رونمایی شود که اگر در فصل بهار رونمایی و اجرایی شود و قابلیت‌های خوبی برای کنترل بازار مسکن داشته باشد می‌توان به آینده امیدوار بود.

وی با اشاره به تحولات اقتصادی کشور، اظهار داشت: با توجه به ریزش‌ها در بازار بورس و ثبات قیمت در بازار سکه و ارز انتظار می‌رود در ماه آینده حجم معاملات افزایش یابد و بازار مسکن رونق نسبی پیدا کند اما باید تاکید کنم که فرایند خرید مسکن از تصمیم به خرید تا پیدا کردن ملک مورد نظر و ثبت معاملات نهایی در دفاتر اسناد رسمی گاهی تا سه ماه طول می‌کشد.
اخبار اقتصادی - فارس,مهر