اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دست سودجویان از انتخاب رشته کوتاه می‌شود



اخبار ,اخبار دانشگاه ,انتخاب رشته

اخبار دانشگاه - دست سودجویان از انتخاب رشته کوتاه می‌شود

کسی نمی‌گوید همه می‌توانند به دانشگاه‌های دولتی راه پیدا کنند بلکه گفته می‌شود که همه می‌توانند وارد دانشگاه شوند. در این جمله تمام دانشگاه‌ها اعم از تماما دولتی، آزاد، ‌غیرانتفاعی، پیام‌نور و غیره مدنظر است.

بالاخره روزهای پر اضطراب نزدیک به یک میلیون نفر از کسانی که منتظر بودند تا نتیجه کنکور سرنوشت تحصیلی‌شان را رقم بزند تمام شد. حالا عده‌ای خوشحال و عده‌ای دیگر احتمالا از اینکه بیشتر درس نخوانده‌اند پشیمان هستند اما حالا برای این حرف‌ها دیر است و باید به فکر راهی برای ورود به دانشگاه بود.

فرهیختگان به سراغ  حسین توکلی چهره آشنای کنکور رفتیه همان کسی که همیشه سعی کرده است با چهره‌ای آرام به شرکت‌کنندگان در کنکور آرامش بدهد و با لبخند راهنمایی‌شان کند.

فکر می‌کنید امسال چند صندلی دانشگاهی خالی بماند؟
این را می‌توان از روی اعداد و ارقام حدس زد.خوشبختانه ظرفیت دانشگاه‌ها مجموعا بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر است در حالی که کمی بیشتر از یک میلیون نفر در کنکور شرکت کرده‌اند. از این تعداد هم عده‌ای به دلیل قبول نشدن در رشته دلخواهشان و یا دلایل متعدد دیگر تصمیم می‌گیرند که سال آینده شرکت کنند و یا اصلا وارد دانشگاه نشوند بنابراین احتمال می‌دهیم که با ظرفیت مازاد در برخی رشته‌ها مواجه شویم. البته این در مورد تمام رشته‌ها و دانشگاه‌ها نیست. مثلا حدس می‌زنیم که در رشته‌های زیرمجموعه علوم تجربی با کمبود ظرفیت هم روبه‌رو شویم.
 
سال گذشته تعداد صندلی‌های خالی چقدر بود؟
اگر بخواهیم یک آمار کلی بدهیم باید به رقمی بین 30 تا 40 درصد اشاره کنیم اما بازهم تکرار می‌کنم که صندلی‌های خالی در دانشگاه‌ها و رشته‌های مختلف بسیار متفاوت است مثلا در دوره روزانه با رقمی نزدیک به صفر روبه‌رو هستیم در حالی که نزدیک به 50 درصد صندلی‌های دانشگاه پیام‌نور خالی می‌مانند به‌ویژه در واحد‌های شهرستان‌های دورافتاده.
  
با توجه به اینکه درصد زیادی از ظرفیت دانشگاه‌ها مربوط به آنهایی است که پولی هستند آیا این جمله که همه می‌توانند در دانشگاه دولتی قبول شوند صحیح است؟
اولا کسی نمی‌گوید همه می‌توانند به دانشگاه‌های دولتی راه پیدا کنند بلکه گفته می‌شود که همه می‌توانند وارد دانشگاه شوند. در این جمله تمام دانشگاه‌ها اعم از تماما دولتی، آزاد، ‌غیرانتفاعی، پیام‌نور و غیره مدنظر است. ثانیا به هر حال منظور خیلی‌ها از دانشگاه دولتی دانشگاه‌هایی است که زیر نظر وزارت علوم فعالیت می‌کنند.
 
قرار بود نتایج اولیه کنکور یکشنبه ظهر اعلام شود اما این اتفاق زودتر افتاد.
بله، با توجه به مشورت‌هایی که با کارشناس‌هایمان در سازمان داشتیم تصمیم گرفتیم نتایج را شنبه‌شب ساعت 22:30 روی درگاه سایت قرار دهیم. انتخاب رشته هم از چهارشنبه، 15 مرداد به مدت یک هفته امکان‌پذیر خواهد بود. توصیه ما این است که داوطلبان در روزهای ابتدایی اقدام به انتخاب رشته کنند و تا جایی که می‌توانند این کار را به تعویق نیندازند.
 
سامانه‌ای که برای کمک به انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش قرار دارد چقدر کمک‌کننده است؟
قبل از پرداختن به این موضوع باید چند توصیه به داوطلبان بکنم. اول اینکه با توجه به احتمال قبولی همه شرکت‌کننده‌ها، کسی ناامید نشود و همه نسبت به پر کردن فرم انتخاب رشته اقدام کنند. ضمنا همه داوطلبان به دقت دفترچه و راهنمای استفاده از آن را مطالعه کنند حتی کسانی که سال‌های گذشته در آزمون شرکت کرده‌اند هم دفترچه را با دقت و موشکافی بررسی کنند چون امکان دارد در مواردی تغییراتی وجود داشته باشد. در مورد سامانه کمک به انتخاب رشته هم باید بگویم که این نرم‌افزار یک پیشنهاد‌دهنده است.

 

به این صورت که با بررسی نمره و رتبه شرکت‌کننده 250 کدرشته که در آنها احتمال قبولی وجود دارد به او پیشنهاد می‌دهد و فرد باید از میان آنها 150 رشته را انتخاب کند. از آنجایی که خیلی از داوطلبان به مشاور خوب برای انتخاب رشته دسترسی ندارند و از طرفی سودجویان از بی‌اطلاعی داوطلبان و خانواده‌ها سوءاستفاده کرده و برای این کار مبالغ بالایی از آنها دریافت می‌کنند تصمیم گرفتیم که با در اختیار گذاشتن این نرم‌افزار هم شرکت‌کننده‌ها را از سردرگمی دربیاوریم و هم تا حد ممکن دست سودجوها را کوتاه کنیم اما تاکید می‌کنم که بهترین فرد برای انتخاب رشته خود داوطلب است که می‌تواند براساس توانایی‌ها و علایقی که دارد برای آینده‌اش تصمیم بگیرد.
اخبار دانشگاه - فرهیختگان

 


ویدیو مرتبط :
فیلم کوتاه انتخاب رشته.ساخته امید حسن زاده(خودم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتخاب رشته بر حسب علاقه و استعداد



 

کنکور

 

کنکور مسئله ایست که همه ساله باعث به وجود آمدن استرس و تنش و اضطراب در بیش از یک میلیون داوطلب و چند میلیون از افراد خانواده و آشنایان این داوطلبان می شود.خوشبختانه قرار است که از سال 1390 کنکوری به شکل امروز نداشته باشیم و گزینش ها بر حسب معدل داوطلبان طی سالهای دبیرستان صورت گیرد.استرس کنکور برای برخی افراد به قدری است که شب کنکور را با فشار زیادی تحمل می کنند و گاه اصلا به خواب نمیروند تا موعد کنکور فرا برسد.شب کنکور شبی است که داوطلب به خواب کافی احتیاج دارد تا به آرامش دست پیدا کند و مطالب خوانده شده را در ذهن خود تحکیم کند.

 

پس از جلسه کنکور، کسانی که با رتبه های قابل قبول مجاز به انتخاب رشته می شوند حس بسیار خوبی دارند، چرا که بار سنگین درس خواندنهای متوالی و فشار کنکور تا حدودی از روی دوششان برداشته شده است.اگر فردی را با رتبه خوب در کنکور ملاحظه کرده باشید حرف من را تصدیق می کنید و می بینید که چنان این گونه افراد خوشحالند که گویی دنیا را به آنها داده اند."ان مع العسر یسرا"

 

اما در این بین هستند افرادی که علی رغم تلاش زیاد و کوشش فراوان، رتبه های خوبی کسب نکرده اند.انگار درست آب سردی بر پیکر آنها ریخته شده و باید از نو برای کنکور سال بعد یا برای کاری دیگر برنامه ریزی کنند و مسلما فشاری که بر آنها وارد می شود چند برابر خواهد شد.

 

حرف مردم و فکر داوطلبان که به این حرفها می افتد، خود منشا فشارهای بیشتری است.بسیار خرسندیم که انشاالله از سال 1390 کنکور با همه ی فشارها و استرسهایش حذف خواهد شد.

 

اما بحث انتخاب رشته بحثی بسیار مهم و حیاتی برای داوطلبانی است که مجاز به انتخاب رشته شده اند و با رتبه های قابل قبول، قصد حضور در دانشگاه را دارند.مسلما دوستان و آشنایان و خانواده داوطلبان پس از دیدن رتبه فرد، پیشنهاداتی به او می دهند و قصد کمک به او را دارند.اما گاه متاسفانه خواسته یا ناخواسته افرادی که دور و بر فرد هستند باعث انتخاب های نادرست برای فرد و عواقب بد بعدی آن می شوند.

 

کنکور

 

فردی که مثلا در رشته ریاضی رتبه 50 آورده و مثلا به رشته های مهندسی علاقه ای ندارد به احتمال زیاد مورد سرزنش اطرافیان قرار می گیرد.اطرافیان او احتمالا چنین جمله ای را بیان می کنند:"این همه وقت درس خواندی و رتبه به این خوبی آوردی که بری رشته ... بخوانی"

 

برخی از داوطلبان به ناچار تن به خواسته اطرافیان می دهند و بدون میل و رغبت به خواندن رشته ای مبادرت می ورزند که به آن علاقه ای ندارند.در کمال تعجب خانواده ها میبینند که فرزندشان که تا پیش از رفتن به دانشگاه جزو نفرات برتر کلاسشان بوده، اکنون افت تحصیلی شدیدی پیدا کرده و حتی گاه به انحراف هم کشیده می شود.یا پس از چند ترم از رشته خود زده شده و فکر ترک تحصیل یا تغییر رشته به ذهنش می رسد.چرا؟

 

چون دیگران نگذاشته اند که او رشته مورد علاقه اش را انتخاب کند و راهی را که دوست دارد بپیماید.چون برای انتخاب او ارزشی قائل نشده اند و فقط منافع خود را مدنظر قرار داده اند.

 

چه بسیارند افرادی که با این انتخابهای غلط اکنون چاره ای جز تسلیم و رضا ندارند و راه بازگشتشان بسیار سخت است.توصیه ما به داوطلبان کنکور و خانواده های محترمشان این است که حتی الامکان انتخاب ها را برحسب علاقه و استعداد داوطلب انجام دهند.

 

ممکن است داوطلبی به رشته ای علاقه مند باشد اما توانایی لازم برای موفقیت در این رشته را نداشته باشد.مسئله استعداد و توانایی هم مسئله بسیار مهمی است.امروزه دیگر به راحتی نمی توان گفت که کدام رشته از رشته های دیگر برتر و بالاتر است.

 

کنکور

 

با افزایش پذیرش دانشجو در دانشگاه های سراسر کشور و با افزایش تعداد افرادی که دارای مدرک کارشناسی هستند، به راحتی نمی توان پیش بینی کرد که کسی که لیسانس فلان رشته را بگیر حتما سر کار است.

 

کسانی که برای تحصیل به دانشگاه ها میروند باید به فکر ادامه تحصیل باشند اگر می خواهند کار پیدا کنند.پس چه بهتر است که ما اجازه دهیم داوطلبان بر حسب علایقشان انتخاب کنند تا بر حسب تحمیل خواسته دیگران.

 

وقتی فرد به رشته ای علاقه دارد، برای ادامه تحصیل در آن رشته هم برنامه ریزی می کند و انگیزه دارد.اما وقتی رشته ای را به او تحمیل می کنند فرد دوره کارشناسی یا کاردانی خود را هم با بی میلی به پایان میرساند و ممکن است به احساس پوچی برسد.

 

کنکور

 

والدین محترم، برای انتخاب فرزندان خود ارزش قائل باشید و به نظر آنها احترام بگذارید تا خود مسیر زندگی خود را رقم بزنند.