اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دستگیری ۱۲ تبهكار به اتهام قتل مامور پلیس



 

 دستگیری ۱۲ تبهكار به اتهام قتل مامور پلیس

 

 

۱۲ عضو باند تبهكاری كه پس از قتل یك مامور پلیس تحت تعقیب پلیس آگاهی قرار داشتند، روز گذشته در چند عملیات همزمان در مخفیگاه های خود بازداشت شدند.

سرهنگ عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران در جمع خبرنگاران در ارتباط با جزئیات این پرونده گفت: در ساعات پایانی روز ۸ آذر امسال ماموران گشت یگان امداد در خیابان زرند در غرب تهران به سرنشینان یك دستگاه خودروی بلیزر ظنین شده و آن را متوقف كردند.

با متوقف شدن خودرو، ۴ سرنشین آن بسرعت متواری شدند كه یكی از آنها از سوی ماموران دستگیر و در استعلام از مركز پلیس مشخص شد، خودروی متهمان سرقتی است.

در حالی كه ماموران برای انتقال متهم دستگیر شده به مركز پلیس، نیروی كمكی درخواست كرده بودند، ۳ متهم فراری در تماس با تلفن همراه فرد دستگیر شده، با پیشنهاد رشوه به ماموران خواستار آزادی همدست خود شدند و هنگامی كه پی بردند ماموران قصد دارند با كشاندن آنها به محل قرار، دستگیرشان كنند، از حضور در محل خودداری كردند.

رئیس پلیس آگاهی تهران افزود: دقایقی پس از آخرین تماس، متهمان فراری با ۲ دستگاه خودروی بلیزر و وانت به محل حادثه بازگشتند و یكی از خودروها پس از برخورد عمدی با خودروی پلیس، ۲ مامور پلیس را زیر گرفته و با سرقت اسلحه آنها، متهم دستگیر شده را نیز با خود بردند.

پس از حضور ماموران یگان امداد در محل حادثه، ۲ مامور مجروح به بیمارستان منتقل شدند كه یكی از آنها به نام ابوالفضل رستم زاده بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد و دیگر مامور مجروح در بخش مراقبت های ویژه بستری شد.

 

در جستجوی متهمان

محمدیان تصریح كرد: پس از گزارش حادثه به بازپرس ویژه قتل تهران، بازپرس شهریاری دستور دستگیری متهمان را صادر كرد و جستجو برای شناسایی متهمان آغاز شد.

رئیس پلیس آگاهی تهران اضافه كرد: دقایقی پس از وقوع حادثه، تبهكاران فراری كه ۵ نفر بودند، در تصادفی ساختگی و با تهدید سلاح، یك خودروی پژو ۲۰۶ را دزدیده و به سمت كرج متواری شده اند كه در میانه راه به دلیل تركیدگی لاستیك خودرو، متهمان با سرقت مقادیری از لوازم این خودرو، آن را رها كرده و گریخته اند.

محمدیان ادامه داد: با سرنخ های به دست آمده از صحنه حادثه و همچنین اثر انگشت به جا مانده در خودروها، یك روز بعد هویت یك سارق سابقه دار به نام یوسف شناسایی و با استعلام از بانك اطلاعات مجرمان سابقه دار، تصویر متهم كه ضارب مامور پلیس بود، به دست آمد.

 

دستگیری پس از ۲۵ روز

محمدیان افزود: پس از جمع بندی اطلاعات، جستجو برای دستگیری متهمان آغاز و مشخص شد اعضای باند با اطلاع از قتل مامور پلیس، محل سكونت خود را تغییر داده و در یكی از مناطق اطراف كرج در خرمدشت مخفی شده اند.

رئیس پلیس آگاهی تهران اظهار كرد: با شناسایی مخفیگاه اعضای این باند، با دستور قضایی بازپرس شهریاری ۳ نفر از متهمان در خرمدشت كرج و دیگر متهم مقابل یك بیمارستان كه برای عمل جراحی به این محل آمده بود، دستگیر شدند.

با دستگیری متهمان، یك تیم دیگر به صورت همزمان كارگاهی را در اطراف كرج شناسایی و با حضور در این محل ۸ عضو دیگر باند را دستگیر كردند. در بازرسی از محل مقادیر قابل توجهی اموال مسروقه شامل فرش و قطعات اوراقی انواع خودرو و چند دستگاه خودروی مدل بالا كشف و ضبط شد.

سرهنگ محمدیان افزود: اعضای باند اعتراف كردند عامل زیر گرفتن ۲ مامور پلیس فردی به نام یوسف است كه با همدستی پدر و برادر سابقه دار خود، نقش اصلی را در سرقت ها به عهده داشته است.

 

احكام سنگین

رئیس پلیس آگاهی تهران در پاسخ به پرسش «جام جم» در خصوص احكام صادره در ارتباط با جرایم خشن گفت: با توجه به اظهارات اخیر رئیس قوه قضاییه احكام سنگینی برای جرایم خشن صادر خواهد شد كه در چند روز گذشته چندین كیفرخواست محاربه برای تبهكاران سابقه دار صادر شده است و امیدواریم این روند موجب شود تا مجرمان به خود اجازه تعدی به حقوق مردم را ندهند و به این ترتیب جرایم خشن كاهش یابد.

وی درباره وضعیت مامور انتظامی كه در بخش مراقبت های ویژه بستری است، گفت: این مامور در شرایط وخیمی به سر می برد.... /گزارش : جام جم آنلاین 


ویدیو مرتبط :
دستگیری خواننده رپ به اتهام قتل و گلایه او از شکنجه روحی در کودکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محاکمه مامور پلیس به اتهام آمریت در قتل



اخبار حوادث - محاکمه مامور پلیس به اتهام آمریت در قتل

مامور پلیس که به اتهام دستور شلیک به یک راننده به زندان محکوم شده بود با اعتراض به حکم صادره، درخواست اعاده دادرسی کرد و دیروز برای سومین بار پای میز محاکمه ایستاد.

به گزارش فرهیختگان، این مرد پیشتر به حبس ابد محکوم شده بود ولی توانست رضایت شاکیان خصوصی را جلب کند.

عصر بیست و پنجم بهمن سال ۸۶ افسران گشت یک کلانتری در شرق تهران به راننده یک خودروی پراید مشکوک شدند و دستور ایست دادند. راننده جوان اما با دیدن خودروی پلیس بر سرعتش افزود.

با آغاز تعقیب برای متوقف کردن پراید، سرباز وظیفه به نام «جواد» که در خودروی پلیس بود در ترافیک خیابان به طرف «عباس» ۲۸ ساله شلیک کرد. دقایقی بعد این راننده به نزدیک‌ترین بیمارستان منتقل شد، اما با وجود تلاش پزشکان، جان سپرد و خانواده‌اش از ماموران موردنظر شکایت کردند.

با آغاز رسیدگی تخصصی به پرونده، دو متهم دستگیر شدند و مشخص شد شلیک، شتابزده و بدون رعایت قانون به‌‌کارگیری سلاح گرم بوده است. به این ترتیب بازپرس وقت شعبه اول دادسرای امور جنایی، جواد و استوار دوم غلامرضا را در مرگ راننده جوان، مقصر دانست و کیفرخواست صادر شد.

در نخستین جلسه رسیدگی به این پرونده که چهارم خرداد91 در شعبه ۷۱ دادگاه کیفری پایتخت به ریاست قاضی «نورالله عزیزمحمدی» و با حضور چهار مستشار تشکیل شد، نماینده وقت دادستان، کیفرخواست را خواند.

او اظهار کرد: با توجه به نظریه کمیسیون اسلحه‌‌شناسی و محرز شدن این موضوع که تیراندازی، شتابزده بوده است برای جواد ۲۵ ساله به اتهام قتل عمد و برای غلامرضا ۳۰ ساله به اتهام آمریت در قتل، تقاضای تعیین کیفر دارم. بررسی‌ها نشان می‌داد مقتول هیچ‌گونه سابقه کیفری نداشته است اما در زمان وقوع حادثه به کار خرید و فروش سکه و عتیقه مشغول بوده است.

نماینده حقوقی کلانتری نیز که در دادگاه حاضر بود، مدعی شد جواد خودسر و خارج از حوزه استحفاظی تیراندازی کرده است.

نوبت دفاع به متهم ردیف اول که رسید منکر قتل عمدی شد. وی گفت: ماجرای سقوط مرموز یک مرد در شهرک شاهد را به کلانتری اطلاع داده بودند. به همراه غلامرضا به آنجا رفتیم. در حال برگشت از ماموریت بودیم که به راننده پراید مشکوک شدیم. او اما بی‌توجه به دستور ایست، به سرعت ماشینش افزود در نتیجه ما چند تیر هوایی شلیک کردیم. پراید، پشت چراغ قرمز متوقف شده بود که لاستیک آن را به دستور فرمانده‌ام نشانه رفتم و شیشه سمت شاگرد را شکستم. راننده می‌خواست از ماشینش پیاده شود و فرار کند که یک تیر با کلاشینکف شلیک کردم اما قصد کشتن او را نداشتم.

همچنین غلامرضا که مافوق این سرباز بود اتهام آمریت در قتل را انکار کرد و گفت: من به جواد دستور شلیک ندادم.

هیات ‌قضایی پس از شنیدن دفاع متهمان با اعلام تنفس وارد شور شد و جواد را به قصاص نفس و دو سال زندان محکوم کرد.

 غلامرضا نیز از اتهام آمریت در جنایت، تبرئه و به‌ خاطر تخریب خودروی قربانی به سه سال زندان محکوم شد. رای اما به‌خاطر چند ابهام قضایی در دیوان‌عالی کشور شکست و پرونده به شعبه هم‌عرض- 113 دادگاه کیفری استان تهران- فرستاده شد تا از نو رسیدگی شود. در دومین جلسه رسیدگی به این ماجرا که به ریاست قاضی «محمدی کشکولی» تشکیل شد یک بار دیگر متهمان همان دفاع پیشین خود را مطرح کردند.

در پایان، هیات قضایی جواد را به خاطر قتل عمد و تخریب خودروی عباس به قصاص و دو سال زندان محکوم کرد. غلامرضا هم به خاطر آمریت در قتل عمد و مشارکت در تخریب خودرو، به حبس ابد و دو سال زندان به جرم تخریب عمدی خودرو محکوم شد.

در این بین متهمان توانستند با پرداخت دیه، رضایت شاکیان خصوصی را جلب کنند. به همین خاطر از جنبه عمومی جرم محاکمه و طبق ماده 612 قانون مجازات به زندان محکوم شدند و سرباز وظیفه به سه سال حبس محکوم شد. غلامرضا که از جنبه عمومی جرم به 10 سال زندان محکوم شده بود به رای صادره اعتراض و درخواست اعاده دادرسی کرد.

به این ترتیب پرونده اش برای رسیدگی مجدد به شعبه 113 دادگاه کیفری استان تهران برگردانده شد. در آن بین غلامرضا که با قرار وثیقه آزاد شده است، ادعا کرد شاهدانی دارد که ثابت می‌کند خودسر و خارج از حوزه استحفاظی دستور شلیک را به سرباز وظیفه نداده است.

در تازه‌ترین نشست رسیدگی به این پرونده که دیروز به ریاست قاضی«اصغرزاده» و با حضور چهار مستشار تشکیل شد غلامرضا در جایگاه ویژه ایستاد و گفت: برای انجام وظیفه‌ام دستور شلیک را صادر کردم و حالا مستحق زندان نیستم. سپس چهار شاهد در دادگاه حاضر شدند و گفتند غلامرضا به دنبال صدور یک حکم قضایی، مقتول را تعقیب و دستور شلیک به وی را نیز صادر کرده است. در پایان این جلسه هیات قضایی با اعلام تنفس وارد شور شد تا رای صادر کند.
 
آمر قتل کیست؟
در همین رابطه عبدالصمد خرمشاهی‌  وکیل پایه یک دادگستری به فرهیختگان گفت: مطابق بند «پ» از ماده 158 قانون مجازات اسلامی چنانچه عملی که اتفاق افتاده است حسب امر قانونی مقام مافوق باشد جزء علل موجهه جرم تلقی می‌شود و مرتکب مجازات نمی‌شود.

علل موجهه جرم در موضوع امر آمر قانونی دارای شرایطی زیر است: 1- از طرف آمر قانون صادر شده باشد؛ یعنی آمر صلاحیت صدور دستور را داشته باشد، 2- امر آمر باید قانونی بوده و مغایر قانون نباشد، 3- مامور بر حسب قانون مکلف به اجرای آن باشد، 4- آمر و مامور از مقامات و کارمندان رسمی دولت باشند. بنابراین آمر نمی‌تواند از مقامات غیررسمی باشد. یعنی کارفرما نمی‌تواند به کارگر امر کند که کار خلافی انجام دهد یا شوهر به همسرش، 5- مامور در اجرای امر آمر تخلفی نکرده باشد در غیر این صورت مسئول است.

 بنابراین در مواقعی که ماموران انتظامی برحسب وظیفه مجاز به تیراندازی هستند باید طبق قوانین مربوطه از جمله قانون نحوه به‌کارگیری سلاح عمل کنند.

پس اگر ماموری قوانین و مقررات به‌کارگیری سلاح را رعایت نکند و به محل حساس مظنون تیراندازی کند قابل تخفیف و مجازات نیست. ضمنا دستور آمر باید به دلیل شغل و وظیفه او صادر شود. نکته دیگری که لازم به توضیح است اینکه مرجع تشخیص قانون، مرتکب عمل است. بنابراین چنانچه ثابت شود ماموری در چارچوب وظایف محوله و به موجب امر آمر قانونی فردی را مورد تیراندازی قرار داده یا مضروب کرده یا در این رابطه فردی را به قتل رسانده با رعایت شرایط ذکر شده از مجازات تبرئه می‌شود.

خرمشاهی در ادامه به سایر موارد آمریت در قتل غیر از آمریت قانونی اشاره کرد و گفت: اگر در مواردی فردی به دیگری امر کند تا کسی را به قتل برساند در اینجا مامور، یعنی کسی که مورد امر قرار گرفته است، باید بتواند ثابت کند در اجرای دستور چاره‌ای نداشته و جان و مالش در خطر بوده است. در این صورت مسئولیتی متوجه او نخواهد بود و کسی که دستور داده و آمر بوده است مطابق قانون به حبس ابد محکوم خواهد شد.

اخبار حوادث - فرهیختگان