اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

در حاشیه حضور ظریف در مجلس؛ دلواپسانی که هیچ‌وقت قانع‌ نخواهند شد



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


تندروها از احتمال لغو تحریم‌ها آشفته‌ شده‌اند
در حاشیه حضور ظریف در مجلس؛ دلواپسانی که هیچ‌وقت قانع‌ نخواهند شد

نماینده استان خوزستان با اشاره به سخنرانی ظریف در نشست غیرعلنی مجلس گفت: وزیر امور خارجه با توجه به اهمیت مسائل هسته‌ای، درباره مذاکرات و روند آن توضیحاتی را به مجلس ارائه کرد. ظریف طی این جلسه بار دیگر اعلام کرد که پیش از این نیز با رعایت شفافیت، توضیحات مهم را هم به مردم و هم به مجلس ارائه خواهد کرد.

صبح امروز وزیر امور خارجه و معاون حقوقی و بین‌الملل با حضور در مجلس و در جلسه‌ای غیرعلنی روند مذاکرات هسته‌ای را برای نمایندگان تشریح کرد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره این نشست به خبرنگار آفتاب گفت: ظریف با ارائه توضیحاتش به مجلس، می‌خواهد اگر سوالات و ابهاماتی وجود دارد، آنها را نیز مورد بحث و بررسی قرار دهد و البته اگر پیشنهاداتی نیز وجود دارد، به آنها توجه شود. ظریف اشاره کرد که رهنمودهای مقام معظم رهبری و موضع‌گیری ایشان توانسته چرخه مذاکرات را تا حد مطلوبی به نفع ایران بچرخاند.

در حالی که نشست غیرعلنی مجلس با محمد جواد ظریف و سید عباس عراقچی پس از دو ساعت به پایان رسید،  نخستین صحنه‌ای که خبرنگاران در بدو ورود به صحن مشاهده کردند، مشاجره تند و فریاد‌های مهدی کوچک‌زاده نماینده تهران بر سر وزیر امور خارجه بود.

ابراهیمی با اشاره به مخالفان سخنان ظریف در این نشست گفت: نمایندگانی از فراکسیون‌های مختلف با دکتر ظریف و دکتر عراقچی صحبت کردند و آنها نیز توضیحاتی ارائه کردند. اگر چه به نوعی دلواپسان تلاش می‌کردند تا القا کنند که مذاکرات زیر سایه رهبری صورت نمی‌گیرد؛ اما توضیحات ایشان با استناد توضیح دادند که تمامی مراحل مذاکرات با اطلاع و راهنمائی مقام معظم رهبری و شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته است.

این نماینده افزود: روند مذاکرات عاری از کوچکترین عقب‌نشینی بوده؛ اگر ما گاهی کوتاه آمدیم، نرمش قهرمانانه بوده است. به این معنی که اگر ما جائی کوتاه آمدیم، طرف مقابل نیز در جای دیگر از مواضع خود کوتاه آمده است.

ابراهیمی با اشاره به ادامه سخنان ظریف گفت: دکتر ظریف خاطرنشان کردند که ما هیچ چیز را فراتر از پروتکل الحاقی نخواهیم پذیرفت و پذیرفتن پروتکل الحاقی نیز مسلما نیاز به مصوبه مجلس دارد.

وی تصریح کرد: اما برخی در این میان با توجه به سخنان قانع‌کننده ظریف، همچنان به نواختن ساز مخالف خود ادامه دادند. آنها نمی‌خواهند با حقایق مطرح شده روبرو شوند و تنها صدای خود را می‌شنوند.

در حالی که نوشتن متن جامع توافق هسته‌ای ایران با 6 قدرت جهانی، رو به پیشرفت است، دلواپسان از هیچ تلاشی برای سنگ‌اندازی و متوقف‌کردن این روند دریغ نمی‌کنند. در حاشیه تجمع دیروز بسیج دانشجویی نیز، که با حضور حدود500نفر برگزار شد، محمدعلی رامین که از ابتدا در این مراسم حاضر بود، در پاسخ به سوالی درباره دلیل اعتراض به روند مذاکرات هسته‌ای گفت: دولت یازدهم درواقع درحال مذاکره با اسرائیل است؛ زیرا کشورهای اروپایی به نیابت از آمریکا و خود آمریکایی‌ها به نیابت از اسرائیل در حال مذاکره با ما هستند.

ابراهیمی در این باره گفت: از روز اول مذاکرات، تابلوی مخالفت را بالا گرفتند و تصمیم گرفتند که دلواپس باشند. آنها بنا را بر این گذاشته‌اند که مخالفت کنند و قانع نشوند. اما انصافا اکثریت مجلس از سخنان دکتر ظریف و مشاور ارشدش راضی شدند و رئیس مجلس نیز بار دیگر حمایت خود را از این تیم اعلام  کرد.

سه دسته دلواپسان هسته‌ای
در همین باره دکتر محمدعلی الستی جامعه‌شناس ارتباطات و استاد دانشگاه به خبرنگار «آفتاب» گفت: باید عده‌ای  که ادعای دلواپسی می‌کنند را بررسی کرد و به چند دسته تقسیم کرد؛ دسته اول گروهی هستند که از دوران تحریم و ریاضت مردم نفع می‌برند و طبیعتا رفع تحریم‌ها موجب آشفته‌شدنشان می شود.

وی افزود: عده‌ای دیگر، نگران صداقت نداشتن طرف مقابل هستند و دلسوز نظام هستند. اگر به مرور زمان صداقت طرف مقابل به اثبات برسد، خیالشان راحت می‌شود و از جمع دلواپسان خارج می‌شوند.

الستی درباره گروه سوم دلواپسان تصریح کرد: عده‌ای دیگر نیز که از دلسوزان نظام هستند، نگران این هستند که ما بر اساس ارزش‌هایمان مذاکره می‌کنیم و بر سر آنها معامله می‌کنیم و معتقدند که توافق نظام ارزشی ما را مختل می‌کند. این افراد نیز اگر توجیه شوند که با کسب توافق نظام ارزشی کشور ما هیچ گزندی نمی‌بیند و تغییری نمی‌کند؛ بلکه آنچه تغییر می‌کند استراتژی‌های نظام است؛ از گروه دلواپسان خارج می‌شوند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان خاطرنشان کرد: اگر دولت یازدهم بتواند شفاف‌سازی و تلاش خود را برای آگاهسازی افکار عمومی گسترش بدهد، به‌طور قطع می‌تواند باعث ریزش دلواپسان شود و در نتیجه با جمعیت اندکی که باقی می‌ماند، می‌توان امیدوار بود که این گروه هیچ تاثیری بر روی مذاکرات نخواهد گذاشت.

اخبار سیاسی - آفتاب

 


ویدیو مرتبط :
حاشیه های حضور ظریف در مجلس!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حاشیه حضور ظریف در مجلس +تصاویر




اخبار سیاسی - حاشیه حضور ظریف در مجلس +تصاویر

 ظریف در حالی که بعد از گذشت 3 روز از انجام توافق هسته‌یی ایران و 1+5 به مجلس آمد تا گزارشی از روند مذاکرات به نمایندگان ارائه کند، مجلس فضای آرامتری را نسبت به تمامی پیش بینی‌ها و گمانه زنی‌های قبل از آن تجربه کرد.

  به گزارش ایسنا، بامداد یکشنبه 3 آذر که تفاهم‌نامه‌ی بین ایران و 1+5 امضاء شد، تعدادی از نمایندگان در صحن علنی مجلس انتقادات تندی را نسبت به رویکرد تیم مذاکره کننده در امضای این تفاهم نامه مطرح کردند؛ به طوری که محمدرضا باهنر رئیس جلسه در همان روز گفت که وزیر امور خارجه به مجلس می‌آید تا در جلسه‌ای غیر علنی توضیحاتی را به نمایندگان ارائه دهد.
 
فردای همان روز زمزمه‌هایی مطرح شد مبنی بر این که ظریف در جلسه علنی و رسمی گزارشی از روند مذاکرات ارائه می‌دهد. وقتی این زمزمه‌ها به واقعیت پیوست که دوشنبه شب ظریف دیدار خصوصی را با علی لا ریجانی رئیس مجلس انجام داد که خروجی آن برگزاری جلسه‌ی علنی امروز ( چهارشنبه) آن هم به صورت علنی جهت ارائه گزارش به مردم و نمایندگان بود.
 
جلسه علنی امروز در حال آغاز شد که وزیر امور خارجه از ابتدای آن در صحن علنی به همراه عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده، حضور داشت.
 
استقبال گرمی در بدو ورود او از سوی نمایندگان انجام شد و بسیاری از نمایندگان با روبوسی از ظریف استقبال کردند.
 
بعد از تلاوت آ‌یات قرآن مجید، رئیس مجلس از ظریف خواست تا برای ارائه گزارش پشت تریبون حاضر شود که در آن موقع همچنان ظریف در حلقه‌ی استقبال نمایندگان بود، به همین دلیل لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت که سر جایشان بنشینند و ملاحظه کمردرد آقای ظریف را بکنند.
 
در حالی که بعد از انجام دور اول مذاکرات ظریف کمردرد شدیدی گرفته بود و این کمردرد تا به امروز به طول انجامیده است وقتی که خواست پشت تریبون مجلس قرار گیرد برایش صندلی آوردند تا روی آن بنشیند اما ظریف گفت که تا جایی که می‌تواند به صورت ایستاده صحبت می‌کند. او البته در تمام طول سخنرانی‌اش، در مقابل نمایندگان مجلس ایستاده سخن گفت.
 
ظریف ابتدای صحبت‌هایش را با قدردانی از نمایندگان و مردم برای استقبال از او در زمان بازگشت از ژنو شروع کرد و گفت که او و تیم مذاکره کننده ادعایی ندارند که امکانی وجود نداشت مبنی بر این که مذاکرات بهتر از این انجام شود.
 
ظریف بعد از صحبت‌های مقدماتی در حالی راجع به بندهای تفاهم نامه صحبت کرد که متن انگلیسی و فارسی آن بر روی مانیتورهای مقابل نمایندگان قرار داشت و در دسترس آنها بود. ظریف نیز بند بند و سطر به سطر را برای نمایندگان توضیح داد.
 
بعد از صحبت‌های وزیر امور خارجه نوبت به سخنرانی 8 نماینده مجلس شد که ترکیب سخنرانی آ‌نها این گونه بود که تعدادی از آنها به قید قرعه انتخاب شدند و تعدادی دیگر به نمایندگی از دو فراکسیون اصولگرای مجلس و نمایندگان اصلاح طلب و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بودند.
 
بر این اساس زاکانی ، هروی، فتح‌الله حسینی، تابش، حسینیان، جهانگیرزاده، حداد عادل و بروجردی هر کدام به مدت 4 دقیقه صحبت کردند. البته بعضی از آنها مدت‌ صحبت‌هایشان بیش از این زمان به طول انجامید.
 
فتح‌الله حسینی نماینده‌ی قصر شیرین در ابتدا با صدای آرامی صحبت می‌کرد که نمایندگان از او خواستند بلندتر حرف بزند. لاریجانی نیز در واکنش به این درخواست نمایندگان گفت که نیازی به تذکر نیست آقای حسینی به اندازه‌ی کافی صدای بلند و کلفت دارد. این صحبت لاریجانی واکنش حسینی را این گونه به دنبال داشت که رئیس به من لطف دارد.
 
یکی از نمایندگانی که بیش از 4 دقیقه صحبت کرد، حسینیان نماینده تهران بود. او در خلال سخنرانی‌اش درخواست کرد که 2 دقیقه وقت اضافه به او بدهند اما لاریجانی گفت که خود آقای ظریف نیز وقت اضافه ندارد. با این وجود حسینیان بیشتر از 4 دقیقه صحبت کرد که در پایان نطقش رئیس به او گفت که شما 2 دقیقه از وقت ظریف و 1 دقیقه از وقت عراقچی را صحبت کردید.
 
حسینیان سخنرانی‌اش را از روی متنی مکتوب انجام داد و در بخشی از صحبت‌هایش به طور اشتباه به جای تلفظ نام اوباما رئیس جمهور آمریکا گفت: او، باما.
 
این صحبت حسینیان باعث خنده‌ی برخی از نمایندگان شد.
 
حداد عادل نیز از دیگر نمایندگانی بود که بیش از 4 دقیقه صحبت کرد که لاریجانی در واکنش به او گفت: شما نیز 2 دقیقه از وقت خانم اشتون استفاده کردید صحبتی که باعث خنده‌ی نمایندگان شد.
 
بعد از پایان صحبت هر یک از نمایندگان، وقتی که آنها از پشت تریبون پایین آمده و به سمت صندلی خود می‌رفتند ظریف جلوی پای آنها بلند می‌شد.
 
بعد از اتمام سخنرانی 8 نماینده مجلس، ظریف مجددا پشت تریبون رفت و ضمن توضیحات کوتاهی گفت که از دو دقیقه وقتی که به آقای حسینیان داده بودم استفاده نمی‌کنم تا بگویم که به قولم پایبند هستم که با خنده نمایندگان مواجه شد.
 
وزیر امور خارجه صحبت‌هایش را در مجلس با گرامیداشت یاد شهدای هسته‌یی و بسیج تمام کرد.
 
بعد از اتمام صحبتهای وزیر امور خارجه، رئیس مجلس شورای اسلامی از ظریف و عراقچی و تیم مذاکره کننده تشکر کرد و توضیحات وزیر را مبسوط خواند و در عین حال گفت: دغدغه‌های نمایندگان نشان دهنده‌ی این است که آنها می‌خواهند هیات مذاکره کننده تلاش کند ساختار فن‌آوری هسته‌یی جمهوری اسلامی حفظ شود.همچنین مجلس از جهات مختلف حرکات شما را پشتیبانی می‌کند.
 
در خلال صحبت‌های لاریجانی تعداد بسیاری از نمایندگان دور ظریف جمع شده و با او روبروسی می‌کردند که لاریجانی از آنها خواست سر جایشان بنشینند و گفت که آقای ظریف دیدنی هستند!
 
بعد از اتمام صحبت‌ها، ظریف در حالی قصد ترک صحن علنی را داشت که تعدادی از نمایندگان دور او جمع شده و ضمن صحبت با او مصافحه نیز می‌کردند اما در نهایت ظریف با بدرقه ابوترابی‌فرد صحن علنی را ترک کرد.
 
بعد از این که ظریف از صحن علنی خارج شد مجلس وارد دستور شد.


  گفتگوی ظریف و رسایی در مجلس

  حمید رسایی از منتقدان مذاکرات اخیر ژنو امروز در حاشیه حضور وزیرخارجه در مجلس با یک گفتگو کرد.

حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از منتقدان مذاکرات ژنو به شمار می رود که پس از انجام توافق در صحن علنی گفته بود بر اساس اصل 125 قانون اساسی، امضای عهدنامه‌ها، موافقت‌نامه‌ها و قراردادهای دولت جمهوری اسلامی ایران با سایر دولتها و امضای مربوط به اتحادیه‌های بین‌المللی پس از تصویب مجلس باید با هماهنگی رئیس‌جمهور و نماینده قانونی او باشد.

وی روز گذشته نیز در اعتراض به مطالب دیروز و امروز روزنامه های اصلاح طلب درباره مذاکرات ژنو گفت یک جام زهری به مردم داده شده ولی با ابزار رسانه‌ای می‌خواهند آن را تبدیل به شربت شیرین کنند.

در همین حال امروز و پس از آنکه وزیر خارجه برای تشریح سفر خود به صحن علنی آمد وی دقایقی با نماینده منتقد توافق ژنو گفتگو کرد.

اخبار سیاسی,اخبار,ظریف در جلسه علنی مجلس

 

 

اخبار سیاسی,اخبار,ظریف در جلسه علنی مجلس

 

 

اخبار سیاسی,اخبار,ظریف در جلسه علنی مجلس

 

 

اخبار سیاسی,اخبار,ظریف در جلسه علنی مجلس

اخبار سیاسی - ایسنا/فرارو