اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دروغ نــگو من اینجــام!



اخبار,اخبار سیاسی -طنز

 

اخبار سیاسی - طنز

 برپا برجا، کی غایبه؟ مرجان!
دروغ نــگو من اینجــام!

در آخرین جلسه مجمع هیچ یک از سران سه قوه شرکت نکردند ودکتر روحانی نیز سومین غیبت خود را ثبت کرد. گوشه‌ای از آنچه درآن جلسه گذشت را مرور می‌کنیم:

آقای‌هاشمی‌هنوز نیامده و اتاق حسابی شلوغ پلوغ است. محسن رضایی که برخلاف ظاهر آرام‌اش شیطنت‌های خاص خودش را دارد. دم در خم شده، یک دستش را به چارچوب در گرفته و یک پایش را هم برای حفظ تعادل بالا برده و سرش را نصفه‌نیمه بیرون داده است.

 

همین‌طور که داردیواشکی راهرو را دید می‌زند، با دست دیگرش همانند سرپرست یک ارکستر بقیه را هدایت می‌کند تا با حفظ ریتم در حالی که دو دستی روی میز می‌کوبند بگویند: «هووهوو هی‌هی هوو هوو هی‌هی!»


ناگهان آقای‌هاشمی‌از پله‌ها بالا می‌آید. آقامحسن با سرعتی جمبوجت‌آسا به صندلی‌اش برمی‌گردد، دست‌به‌سینه می‌نشیند و به سایرین می‌گوید که: «هیس! صاحابش اومد.» آقای‌هاشمی‌وارد کلاس شده و وقتی با تعداد قابل توجه صندلی‌های خالی روبه‌رو می‌شود، اخم‌هایش توی‌ هم می‌رود.


هاشمی: «بقیه‌تون کجان پس؟»


محسن‌رضایی: «آقا ما بگیم؟ غایبن آقا!»


هاشمی: «میدونم غایبن، میگم کجان؟»


حاضرین شروع به پچ‌پچ می‌کنند: «پچپچپچپچچچپچپچ»


 آقای‌هاشمی‌ محکم روی میز کوبیده و می‌گوید: «ساکت! اسماتونو میخونم هرکی حاضره بگه حاضر»


محسن رضایی: «آقا هرکی غایب بود چی بگه؟‌هاهاهاهاها»


سایرین می‌زنند زیر خنده و مجمع به هم می‌ریزد.


هاشمی: «هه‌هه‌هه‌ بانمک! باز مزه تیرکمون کردی؟باید حتما بیارمت دم ویدئو پروژکتور یه‌لنگه‌پا وایسی؟ اون صندلیای آخر! با شمام! بسه دیگه میخوام اسماتونو بخونم. جناب‌آقای دکتر حسن روحانی؟»


محسن‌رضایی: «آقا غایبه.»


هاشمی: «غیبتاشون سه‌تا شده، بهش بگید یا گواهی بیاره یا بره حذف کنه.»


محسن‌رضایی: «آقا اگه حذفشون کنید میشه ما جاشون رئیس‌جمهور بشیم؟»


هاشمی: «نخیر :-/ نمیشه!آقای لاریجانی؟»


محسن رضایی: «کدمشون آقا؟»


هاشمی: «صادق!»


محسن رضایی: «غایبه آقا»


هاشمی: «علی؟»


محسن رضایی: «ایشونم غایبن آقا»


هاشمی: «خب پس برا چی می‌پرسی کدومشون؟ ای بابا! دکتر محمود احمدی‌نژاد؟... آقای احمدی‌نژاد؟... حاضره؟... خب ایشونم که نیست انگار، اسم کی رو نخوندم؟»


سعید جلیلی: «اسم بنده رو فراموش کردید.»


هاشمی: « اِ! شمام مگه عضو مجمع هستید آقای جلیلی، چرا اسمتون توی لیست نیست؟»


ناگهان صدایی از ته مجمع بلند می‌شود: «ماااا هم بودیم. یعنی هستیم! ماااا همیشه بودددیم و هستیم. و البته خوااااهیم بووود!»


هاشمی: «اِ؟ آقای احمدی‌نژاد خب چرا هر چی میگم حاضری یا نه جواب نمی‌دی؟»


دکتر احمدی‌نژاد: «ماااا جواب بدهیم؟ ما فقط به مردم شریف ایران باید جواب پس بدهیم که آن را هم نمی‌دهیم.اصلا شما رئیس تشخیص چی باشید که از ما سوال کنید. اصلا بنده از شما حضور غیاب می‌کنم؛ جناب آقای‌هاشمی‌رفسنجانی؟ حاضر؟ حاضر؟»


آقای‌هاشمی‌با چهره‌ای ":-|"وار او را نگاه می‌کند و با صدایی رسا می‌گوید:« حاضر آقا حاضر، اتفاقا قبراق‌تر از همیشه... تا كور شود هر آنكه نتواند دید.»


و به این ترتیب جلسه تمام می‌شود!

اخبار سیاسی - قانون

 


ویدیو مرتبط :
کمپانی دروغ ، دروغ را مرود بحث گذاشت !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا کودکان دروغ می‌گویند؟




پرسش:


علت دروغ‌گويي كودكان چيست و شيوه‌ي حل اين مشكل از سوي مادر و پدر كدام است؟

 

پاسخ:

 

دروغ گفتن كودكان، دلیل‌های بسيار متفاوتي دارد. در ميان كودكان كم‌سن‌و‌سال‌تر، دروغ‌گويي معنايي مشابه آن‌چه بزرگترها مي‌شناسند، ندارد بلكه بيشتر جنبه‌ي خيال‌بافي دارد. بنابراين، قصد آنان هرگز فريب دادن ديگران نيست.

 

دروغگویی

 

اما عمده‌ترين دليل دروغ گفتن از سوي كودكان در سنين بالاتر، فشار بزرگترها به آنان براي گفتن جزئيات دقيق يك ماجراست. اين تحت فشار قراردادن، كودكان را وادار به گفتن دروغ مي‌كند و از اين‌جا كودكان، دروغ‌گويي را ياد مي‌گيرند‌ چراكه دروغ گفتن، آنان را از تنبيه‌شدن باز‌مي‌دارد و آنان، اين نكته را به تجربه و بر اثر رفتار اشتباه بزرگترها آموخته‌اند. پس کودک براي گريز از تنبيه شدن و مجازات، دروغ تحويل مي‌دهد.

 

 

درحقيقت، ريشه‌ي بيشتر دروغ‌ها به‌دليل احساس ناامني و وحشت از مجازات و تنبيه است، بنابراين، چنان‌چه كودك به‌خاطر راست‌گويي، درباره‌ي اتفاقي ناخوشايند يا ناشايست، از سوي مادر و پدر و يا بزرگترها تنبيه نشود، به دروغ‌گفتن پناه نمي‌آورد.

 

 

هرچه كودك، بزرگ‌تر مي‌شود، از مسؤوليت اخلاقي بيشتري برخوردار شده و چون دروغ‌گويي، وجدانش را مي‌آزارد، بنابراين‌ از دروغ‌گفتن، بيشتر پرهيز مي‌كند.

 

 

پرسش:

 

آيا دروغ گفتن، يك شكل كلي است يا از نظر روان‌شناسي مي‌توان انواعي براي آن درنظر گرفت؟

 

 

 

پاسخ:

 

خير، يك شكل كلي براي آن نمي‌توان در‌نظر گرفت بلكه بايد گفت آن‌چه كه ما به آن‌، دروغ‌گويي كودكان اطلاق مي‌كنيم، بسته به سن، موقعيت و شرايطي كه او در آن قراردارد، متغير است. بنابراين، نمي‌توان هرنوع گفته‌ی خلاف واقع از سوي كودك را به‌عنوان دروغ‌گويي به معنايي كه بزرگترها از آن استنباط مي‌كنند، قلمداد كرد.

 

 

دروغگویی کودکان

 


انواع مهم دروغ‌گويي در كودكان را به صورت زير مي‌توان دسته‌بندي كرد:

 

 

 

1-دروغ براي جلب توجه

 

زماني كه كودك، توجه مثبت دیگر افراد مانند هم‌سن‌وسالان و به‌خصوص مادر و پدر خود را دريافت نمي‌كند، با دروغ‌گويي و بزرگ جلوه‌دادن خود، سعي در جلب اين توجه خواهد كرد. فراموش نكنيد كه براي کودکان، گرفتن و جلب توجه مادر و پدر و بزرگ‌ترها‌ حتي از نوع منفي آن، بهتر از فقدان هرگونه توجهي است.

 

 

 

دروغ‌هاي خيال‌بافانه

 

اين نوع دروغ‌گويي، مخصوص كودكان كم‌سن‌و‌سال‌تر و خيال‌پرداز است. اين نوع خيال‌بافي‌ها و غيرواقعي بودن آن‌ها را هرگز نبايد به روي آنان آورد و به‌عبارتي، به‌جاي هرگونه توجه و تمركز، بايد از كنار آنان گذشت.

 

 

 

دروغ‌بازي

 

اين نوع دروغ، شبيه نوع قبلي يعني دروغ‌هاي خيال‌بافانه است كه با آن، كودكان سعي دارند ديگران حوادث تخيلي يا بازي‌هاي آنان را باور كنند.

 

 

 

دروغ مبهم

 

كودك وقتي ناتوان از ابراز احساس‌ها و فکرهای خويش است، با سرهم‌بندي و به‌هم چسباندن جمله‌هايي، سعي در بيان آن احساس‌ها دارد‌ اما بزرگ‌ترها تصور مي‌كنند كه او در حال دروغ‌گويي است.

 

 

دروغ گفتن کودکان

 

 

دروغ انتقام‌جويانه

 

اين نوع دروغ، از نفرت و خشم كودك ناشي مي‌شود.

 

 

 

دروغ محدود و ساختگي

 

اين نوع دروغ، بيشتر وقت‌ها از ترس تنبيه، تهديد و توهين مادر و پدر و يا مربيان و بزرگترها صورت‌مي‌‌‌گيرد.

 

 

 

دروغ خودخواهانه

 

اين دروغ، حساب شده است و جهت فريب دادن ديگران صورت‌مي‌‌گيرد و به‌طور معمول براي به‌دست آوردن يك‌چيز يا وضعيت مطلوب از سوي كودك، ابراز مي‌شود.

 

 

 

دروغ مصلحتي

 

كودكان، اين نوع دروغ‌گويي را به حساب خودشان براي مراقبت از دوستي كه در يك وضعيت مشكل قراردارد و تحت فشار است، بيان مي‌كنند.

 

 

 

دروغِ عادتي يا عادت‌شده

 

اين نوع دروغ‌ها به دليل نتيجه گرفتن‌هاي قبلي از دروغ‌هايي است كه پيش از اين، ابراز شده و به‌عنوان يك الگوي رفتاري در دسترس اوست و برايش كاركرد داشته است.

 

 

 

پرسش:

 

بهترين روش‌ براي پرهيزدادن كودكان از دروغ‌گفتن، ‌به غير از شناسايي دليل‌ها و ريشه‌هاي اين رفتار و تصحيح آن‌ها، چه نوع عملكردي است؟

 

 

 

پاسخ:

 

مادر و پدر بايد از همان سنين اوليه با ظرافت و هوشياري، متوجه اين رفتار از سوي كودك خود باشند. اگر از همان دوران اوليه، كودك را به‌خاطر دروغ‌گويي‌اش مورد طعن، مخالفت و يا استهزا و تنبيه قرار‌ندهيد بلكه با آرامش، مهرباني و صبوري با او در اين‌باره صحبت كنيد، او نيز به‌تدريج از اين نوع رفتار دست بر‌مي‌دارد، ضمن آن‌كه بايد برخورد مادر و پدر به‌گونه‌اي باشد كه به كودك، احساس شرم و يا گناه تلقين نكنند بلكه زمينه‌هاي بروز رفتار را از ميان بردارند.

 

 

مادر و پدر باهوش، بايد كودك خود را نه با دعوا و مشاجره و تنبيه بلكه با بيان مثال‌هاي خنده‌دار و شاد، از عواقب نامطبوع دروغ‌گويي آگاه كنند. کودک با هدايت و رهبري صحيح از سوي پدر و مادر، خود را از دروغ‌گويي بي‌نياز ديده، بنابراين، اين عمل را به‌عنوان يك الگوي رفتاري، به‌كلي از دست خواهد داد‌ چراكه راه‌هاي بهتري براي جلب توجه خويش و يا بيان و ابراز احساس‌ها و عواطف‌ خود پيدا مي‌كند. به بيان ديگر، او كم‌كم مي‌آموزد و در خود، آن را تثبيت مي‌كند كه نه از ترس تنبيه و قانون و يا مجازات ‌بلكه به‌دليل كنترل از درون و وجدان فردي‌اش، از دروغ‌گفتن پرهيز كند.