اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

درصد تأثیر معدل دانش‌آموزان در کنکور چقدر است؟



اخبار,اخبار دانشگاه , سازمان سنجش

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش بر تأثیر ۲۵ درصدی معدل سوم دبیرستانی‌ها در کنکور امسال تأکید کرد.

عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با فارس و در پاسخ به این پرسش که «درصد تأثیر معدل دانش‌آموزان در کنکور چقدر است؟»، اظهار داشت: امسال هم تأثیر معدل دانش‌آموزان در کنکور سراسری همان 25 درصد است.

وی افزود: درصد معدل فقط برای پایه سوم دبیرستان که دارای دروس نهایی است محاسبه خواهد شد.

عمادی در پاسخ به این پرسش که «از چه زمانی معدل پایه دوم دبیرستان هم در کنکور سراسری تأثیر خواهد داشت؟»، خاطرنشان کرد: قرار است در سالهای آینده معدل پایه دوم دبیرستان نیز در کنکور تأثیر داشته باشد و مشخص نیست از چه زمانی این کار انجام شود.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: شورای سنجش و پذیرش دانشجو، وزیر علوم و دیگر تصمیم‌گیران باید این موارد را بررسی کنند که هنوز مشخص نیست.

 

اخبار دانشگاه - فارس

 


ویدیو مرتبط :
تهیه نمودار معدل دانش آموزان در برنامه راهنمایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خطر سیگاری شدن دانش‌آموزان چقدر جدی است؟



خطر سیگاری شدن دانش‌آموزان

خطر سیگاری شدن دانش‌آموزان چقدر جدی است؟

محققان دانشگاهی طی پژوهش‌های جدید دریافتند: توجه بیشتر به بازار غیرمجاز داروها و آموزش بر مبنای مدرسه می‌تواند در کنترل مصرف دخانیات موثر باشد.

به گزارش ایسنا ،سن آغاز مصرف سیگار هم در کشورهای توسعه یافته و هم در حال توسعه رو به کاهش است. لذا مطالعه‌ای با هدف برآورد شیوع مراحل مصرف سیگار در نمونه‌ای از دانش‌آموزان دبیرستانی شهر زنجان و بررسی عوامل مرتبط با آن توسط دکتر فاطمه جعفری از گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان و همکارانش انجام شد.

از بین دانش آموزان دبیرستانی شهر زنجان طی یکسال، نمونه‌ای با حجم 1064 نفر به روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای تصادفی انتخاب شد. برای جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه استاندارد خود ایفا به کار رفت که شامل اطلاعات جمعیت شناختی، مصرف سیگار، عوامل روانی، اجتماعی و آشنایی با برخی داروها بود. برای بررسی عوامل مختلف با مصرف سیگار، مدل رگرسیون لوجستیک دوحالته به کار رفت.

یافته‌ها حاکی از آن بود که از 352 دانش آموزی که مصرف سیگار را گزارش کرده بودند، 242 (23.4 درصد) نفر سیگار آزموده و 112 (10.8 درصد) نفر به عنوان سیگاری فعال طبقه‌بندی شدند. تحلیل چند متغیره به‌وسیله‌ی مدل رگرسیون لوجستیک نشان داد که افزایش سن (نسبت شانس 1.20)، رفتار خطرپذیر (نسبت شانس 1.83)، آشنایی با داروی ترامادول (نسبت شانس 2.19)، اعتماد به نفس پایین (نسبت شانس 1.07)، نگرش مثبت به سیگار (نسبت شانس 1.15 )، تفکر مثبت به سیگار (نسبت شانس 1.07) و داشتن دوست سیگاری (نسبت شانس 1.94) با مصرف سیگار در ارتباط است.

نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع مراحل مختلف مصرف سیگار در دانش‌آموزان دبیرستانی شهر زنجان نسبت به مطالعات مشابه با پرسشنامه کاملا یکسان در استان‌های دیگر، بیشتر است و عواملی چون آشنایی با داروی ترامادول و داشتن دوست سیگاری، بیش از سایر متغیرها با مصرف سیگار در ارتباط است. توجه بیشتری به بازار غیرمجاز داروها و آموزش برمبنای مدرسه ممکن است در کنترل مصرف دخانیات موثر باشد.

شایان ذکر است این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی زنجان منتشر شده است./ایسنا