اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دانشجویان ستاره​دار، رفع حصر موسوی و کروبی و ... در سخنان محمدرضا خاتمی در دانشگاه تهران



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

اخبار سیاسی - دانشجویان ستاره​دار، رفع حصر موسوی و کروبی و ... در سخنان محمدرضا خاتمی در دانشگاه تهران

محمدرضا خاتمی دبیرکل حزب منحله مشارکت و نائب رئیس مجلس ششم عصر امروز شنبه در همایش انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران که در دانشکده ادبیات به مناسبت روز دانشجو برگزار شد، گفت: امروز خورشیدهای ما دانشجویان و اساتیدی هستند که در زندان به سر می‌برند و ستاره‌های ما نیز دانشجویان ستاره‌داری هستند که به جرم عدالت‌طلبی از حقوق اولیه خود یعنی تحصیل محروم شده‌اند.

وی که 10 سال گذشته را سال‌های خرابی‌های گسترده در عرصه‌های مختلف توصیف کرد، یادآور شد: مردم می‌خواهند با اراده خود راهی را طی کنند که حاصل آن بهبودی باشد.

خاتمی با اشاره به اینکه مسئله دردناک این است که برخی با پوستین انقلاب و به اسم اسلام دست به این تخریب گسترده زدند، تصریح کرد: آنها بر اثر جهل و سوء استفاده و قدرت‌طلبی خود کاری کردند تا در روزگاری که ما بیشترین درآمد ارزی را داشتیم از بیشترین رقم تورم و بیکاری نیز رنج ببریم.

نایب رئیس مجلس ششم فضای 8 سال گذشته دانشگاه‌های کشور را گورستانی توصیف کرد و خاطرنشان کرد: آنها علیرغم همه حسابگری‌های خود یک جا اشتباه کردند و آن هم این بود که دانشگاه را نمی‌شناختند، از این رو صبر و پایداری مردم و دانشگاهیان سبب شد که این سناریوی مخرب ادامه پیدا نکند.

وی با بیان اینکه مردم در 24 خرداد به مسالمت‌آمیزترین روش سرنوشت‌شان را رقم زدند، ریشه این روز را در دوم خرداد و 22 خرداد سال 88 دانست مدعی شد: مردم به رغم خواست دشمنان ملت توانستند در 24 خرداد رأی خود را پس بگیرند.

خاتمی با تأکید بر اینکه  24 خرداد نشان داد که جامع متکثر ایرانی فریب و تحقیر را نمی‌پذیرد، افزود: مردم می‌خواهند روزهای اوج و شکوفایی خود را بی‌آفرینند از این رو 24 خرداد بازگشت به حاکمیت مردم بود.

دبیرکل حزب منحله مشارکت ضمن تشکر از افرادی که این زمینه را برای مردم فراهم کردند، تأکید کرد: ما از رهبر انقلاب که با دوراندیشی خود  اجازه ندادند کشور تخریب شود و همچنین نیروهای اصولگرا که عاقلانه فهمیدند کشور به تغییر نیازمند است، تشکر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اصولگرایان نیز در این حماسه بزرگ شریک بودند، 24 خرداد را یک فضای جدیدی عنوان کرد و گفت: اولویت ما نجات ایران و دور کردن آن از ورطه سقوط است.

خاتمی ادامه داد: 24 خرداد نشان داد که راه کشور، اصلاحات و منش اعتدال است و کشور به این گفتمان نیاز دارد. از این رو ما در راه نجات کشور نباید از هیچ ایده‌ای خود را محروم کنیم؛ بنابراین نیازمند هم‌افزایی نیروها هستیم.

این فعال اصلاح‌طلب با تأکید بر اینکه همه باید در شرایط فعلی احساس نشاط کنند و هیچکس نباید نگران حصر باشد، یادآور شد: در سال‌های گذشته اتهام سکه رایج بود و از این فضا همه ضرر کردند لذا نباید اجازه داد که آن سال‌ها بازسازی شود و ما باید مناسبات اجتماعی خود را بر روش جدید استوار کنیم که این روش می‌تواند مورد قبول عقلا و دلسوزان کشور نیز باشد.

وی لازمه از بین بردن قانون‌شکنی و فساد را شفافیت، پاسخگویی و مشارکت عامه مردم دانست و یادآور شد: اگر این امر تحقق نیابد هر فردی که به سر کار بیاید می‌تواند دچار فساد شود.

خاتمی با بیان اینکه ما باید برای سربلندی ایران بسیاری از خواسته‌های خود را فدا کنیم تا اجرای قانون اساسی امکان‌پذیر باشد و زندانیان نیز آزاد شوند، گفت: در طول 8 سال گذشته نه تنها نخبگان هزینه بسیاری دادند بلکه عزت، غرور و ایمان عامه مردم از بین رفت و در واقع هزینه اصلی آن سال‌ها بر دوش ملت بود که کمرشان زیر بار فقر شکسته شد.

دبیر کل حزب منحله مشارکت با بیان اینکه نباید گذشته را فراموش کرد اما باید آن را بخشید، تصریح کرد: ما در 8 سال گذشته می‌خواستیم ثابت کنیم که روند کشور به سکون می‌انجامد و متأسفانه آنچه پیش‌بینی کردیم محقق شد.

خاتمی  در عین حال به وضعیت جریان اصولگرایی پرداخت و گفت: خوشبختانه اصولگرایان نیز به این نتیجه رسیده بودند لذا تأکید بر اینکه روند گذشته مخرب بوده دستاورد بزرگی است که جز با صبر مردم و نخبگان امکان‌پذیر نبود.

وی خطاب به دانشجویان گفت: شما فریب سر و صدای عده‌ای کوچک را که از تریبون، زور و پول برخوردارند، نخورید. چرا که این تندروها بخش کوچکی از جریان سیاسی هستند و نباید آنها را با اصولگرایان یکی دانست حتی اصولگرایان نیز می‌خواهند از این تندروها تبری جویند.

خاتمی خاطر نشان کرد: نباید به دست این اقلیت کوچک بهانه داد و اصولگرایان را به سمت آنها روانه کرد.

دبیر کل حزب منحله مشارکت ضمن ابراز تمایل برای رفع حصر موسوی و کروبی تأکید کرد: ما برای رسیدن به این حق کوتاهی نمی‌کنیم و امیدواریم مسئولان نیز پیام 24 خرداد را درک کنند.

وی افزود: ما خواهان جامعه‌ای هستیم که در آن حتی فردی مثل آقای احمدی‌نژاد که به هیچ کس پاسخگو نبود و اقتصاد و سیاست کشور را تخریب کرد فرصت دفاع منصفانه داشته باشد و در فضایی آرام و به دور از انگ‌زنی از عملکرد خود دفاع کند از این رو دانشگاهیان باید این امکان را برای احمدی‌نژاد فراهم کند.

خاتمی در پایان تأکید کرد: ما حامیان چشم و گوش بسته دولت یازدهم نیستیم و می‌خواهیم دولت به مطالبات اصلی مردم و دانشگاهیان که در واقع ناظر به منافع ملی است توجه داشته باشد.

در این مراسم پیام تصویری سیدمحمد خاتمی به مناسبت 16 آذر در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران پخش شد.

 

 

اخبار ,اخبارسیاسی ,سخنان محمدرضا خاتمی در دانشگاه تهران

 

اخبار سیاسی - پیام خاتمی به مناسبت روز دانشجو

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی رییس جمهور سابق کشورمان همزمان با 16 آذر در پیامی ویدیویی خطاب به دانشجویان تصریح کرد که جنبش اسلامی دانشجویی ما باید خود را در درون نظام تعریف کند.

 در این پیام آمده است: روز دانشجو را به همه دانشجویان و دانشگاهی‌ها و به همه کسانی که دلشان برای این کشور و سربلندی این ملت، آزادی و پیشرفت ایران می‌سوزد، تبریک عرض می‌کنم. امیدوارم بتوانیم نقشه راه خودمان را به سوی سعادت و آزادی با تامل با آنچه بر ما گذشته، بیابیم و بپیماییم.

تاریخ عبارت است از مجموعه حوادث مهم و اثرگذار از جمله در تاریخ صد ساله گذشته ما. این حوادث کم نیستند. حوادثی که برآمده از شرایط خاص تاریخی هستند و خود نیز به نوبه خود در تاریخ موثرند. 16 آذر یکی از این حوادث است.

 

هنگامه‌ای که جنگ میان آزادی و استبداد، استقلال و وابستگی به اوج خودش رسید و حکومت کودتا با کمک آمریکا دولت ملی مصدق را که مورد امید مردم ما بود، سرنگون کرد، شب سیاهی بر سرنوشت مملکت ما حاکم شد.شب سرد و سیاه و تاریک، اختناق، سرکوب و حاکمیت بلامنازع استبدادی که در اختیار استعمار و به خصوص آمریکا بود.

درست در این شب سیاه و تاریک، آذرخشی در آسمان سرنوشت ایران ظهور کرد و درخشید، امیدها را زنده کرد و نیز اعلام کرد که استبداد و وابستگی گرچه ممکن است هرچندگاهی بر سرنوشت انسان حاکمیت یابد، ولی دوام نمی‌یابد، از بین رفتنی است، آنچه که آن را از بین می‌برد، اراده انسانی است که متکی بر ایمان آن انسان و آگاهی همه جانبه انسان به خصوص آگاهی تاریخی او باشد.

این پیام 16 آذر بود در یکی از سیاه‌ترین شب‌های تاریک مملکت و نکته‌ای که 16 آذر نشان داد این بود که دانشگاه پیشتاز است، درست همان وقتی که امیدها از بین می‌رود، یاس‌ها غلبه پیدا می‌کند، دل‌ها نگران می‌شود دانشگاه است که با فریاد خودش با حضور و حتی با خون خود این دیوار بلند یاس و ناامیدی را می‌شکند و شایسته دانشگاه این است که در همه حوادث پیشتاز باشد.

خیلی مناسبت خوبی است که 16 آذر را روز دانشجو نامیدند، البته حوادث کوچک و بزرگ دیگری هم در این تاریخ بوده‌اند که از جمله انقلاب اسلامی ایران و بعد از آن حوادثی که پیش آمده است. ولی روز 16 آذر برای دانشگاه یک حالت نمادین دارد.آنچه که برای ما، دانشگاهیان، دانشجویان و همه مردم ما مهم است این است که ما از این روز و از این حادثه و از این واقعه درس بگیریم. به خصوص درس بگیریم برای شناخت، تحلیل و تقویت آن چیزی که به نام جنبش دانشگاهی و دانشجویی مطرح شده است.

 

یعنی هرکس با هر مرام و مسلکی که در دانشگاه است دانشجوست، استاد است باید با توجه به آنچه که در این روز گذشته است و در تاریخ ما گذشته است رویکرد خود را مشخص بکند. درسی که برای جنبش دانشجویی 16 آذر و 16 آذرها می‌دهد، یک استقلال‌خواهی و آزادی‌طلبی است .

در تاریخ معاصر ما گاهی صحبت از این شده است که مبارزه با استبداد اولویت دارد یا مبارزه با استعمار. 16 آذر می‌گوید که اینها دو روی یک سکه است. شما نمی‌توانید از سلطه بیگانه رهایی یابید مگر اینکه با عامل بیگانه یعنی استبداد تحمیلی درگیر شوید و نمی‌توانید از قید استبداد رهایی یابید مگر اینکه ریشه و پشتوانه او که بیگانگان هستند را بشناسید.

اولین درسی که ما از این حوادث می‌گیریم این است که استقلال‌طلبی و آزادیخواهی با هم توام است دو روی یک سکه است. نمی‌شود استقلال‌خواه بود ولی با استبداد ساخت و نمی‌شود با استبداد مبارزه کرد، ولی نسبت به استعمار و سلطه بیگانه بی‌تفاوت بود.

 

اینها دو روی یک سکه‌اند. آنچه که در این دهه‌ها رخ داده است و گاه جامعه ما را دچار انحراف کرده است، این بوده است که کدام یک از اینها تقدم دارد در مبارزه ملت، مبارزه با استبداد و یا مبارزه با استعمار.

 

اولین درس جنبش دانشجویی ما 16 آذر ماه و همه حوادث مهمی که در تاریخ یکصدساله ما رخ داده است این است که مبارزه موفق، مبارزه توامان با استعمار و استبداد است. این مساله، مساله مهمی است. دوم، درسی که به ما می‌دهد و به خصوص جنبش دانشجویی باید به آن توجه بکند، اعتقاد و باور حق حاکمیت مردم بر سرنوشت و تلاش برای تامین این بخش است.

نکته دوم اینکه جنبش دانشجویی و جنبش موفق در کشورهایی مثل ما جنبشی باشد پایبند به حاکمیت ما بر سرنوشت خودش ، یعنی در مقابل سلطه استعمار و سلطه استبداد آنچه را که مورد تقاضای اوست، این باشد که مردم بر سرنوشت خودشان حاکم باشند. انسان‌ها به عنوان شهروندانی که دارای تساوی حقوق هستند در عرصه سرنوشت حضور داشته باشند.

نکته سوم توجه به توسعه همه جانبه به خصوص سیاسی و فرهنگی است، یعنی اولا این مساله قابل بحث است که می‌شود ابعاد و شئون توسعه را از هم جدا کرد، می‌شود ما توسعه اقتصادی داشته باشیم بی‌آنکه توسعه اقتصادی و فرهنگی داشته باشیم یا بالعکس. واقعیت این است که اینها هم‌دوش و هم‌آغوش همدیگر باید باشند. اما توجه ویژه به توسعه سیاسی و فرهنگی در جامعه ما بسیار مهم است بدون اینکه توسعه اقتصادی را از نظر دور بدانیم. این خواستی بوده که در جامعه ما بوده و جنبش دانشجویی ما نیز خواسته است.

نکته چهارم اهتمام به نقد است اصلا هویت دانشگاه و جنبش دانشجویی تحلیل و نقد امور است و به خصوص نقد حکومت و حاکمیت. نقد حکومت و حاکمیت معنای آن هیچ براندازی نیست، بلکه حتی می‌تواند تقویت‌کننده حاکمیت باشد.

 

جلوی اشتباهات او را بگیرد و اگر دانشگاه نقد نکند و جنبش دانشجویی نقد را از خودش دور بکند، از هویت خودش دور می‌افتد و حتی باید دانشجو و دانشگاه شجاعت نقد خود را داشته باشد. دفاع از آزادی اندیشه و آزادی بیان و آزادی اجتماعات لازمه داشتن یک نظام مردم‌سالار است و به خصوص با توجه به روحیه‌ای که در تاریخ ما وجود داشته برای آزادی و نیز با توجه به زیان‌هایی که در بند کردن آزادی اندیشه و آزادی بیان و آزادی اجتماعات برای جامعه ما پدید آورده است.

 

اینها مساله‌ای است که جنبش دانشجویی ما، دانشجوی ما باید به آن اهتمام داشته باشد و درس‌هایی است که باید 16 آذر و 16 آذرها بیاموزد.

در اینجا وظیفه دانشجوی مسلمان سنگین‌تر است. در عین حالی که باید همه این امور را مورد توجه قرار دهد، دانشجوی مسلمان ما باید درصدد شناخت و بیان اسلامی باشد که با این جهات سازگار است. اگر بخواهد اسلام حاکم بشود در جامعه ما که مورد خواست ما و مورد توجه دانشجوی مسلمان ماست، اسلامی است که باید با آزادی، پیشرفت و با حاکمیت مردم بر سرنوشت سازگار باشد.

 

اسلامی را باید بشناسد که در مقابل اسلام‌های بدلی که آزادی انسان و حضور انسان جای خدا را تنگ نمی‌کند اسلامی که برای حاکمیت مردم بر سرنوشت خود حق قائل است. اسلامی که به کرامت انسان معتقد است. اسلامی که پیشرفت را برای همه می‌خواهد. اسلامی که وابستگی را نمی‌خواهد. اسلامی که آزادی را می‌خواهد. این مساله کار را برای دانشجوی مسلمان ما سنگین‌تر می‌کند.

مساله دیگری که من باید در اینجا عرض بکنم این است که جنبش دانشجویی ما و به خصوص جنبش اسلامی دانشجویی ما باید خود را در درون نظام تعریف بکند، اما در درون نظام بودن به معنی ساختن و سازش کردن با هر روا و ناروایی که به نام اسلام انجام می‌شود نیست. ما در درون نظامیم، اما نقد می‌کنیم. رفتارها، سیاست‌ها و رویکردها و تقاضا را طلب می‌کنیم و اصلاح در امور اینها را.

الحمدالله در مرحله اخیر یک روزنه بسیار امیدوارکننده‌ای به سوی ملت ما باز شده است. انتخاب مردم ما حضور آگاهانه مردم ما سبب شده است که شاهد تغییر رویکردها در جامعه‌مان باشیم.

 

دولتی با شعارهای مشخص، با رویکرد مشخص، با اهداف مشخص مورد قبول مردم قرار گرفته و به خصوص با توجه به سختی‌هایی که در این سال‌های گذشته بر مردم ما رفت، این امید را در دل جامعه ما زیاد کرده است. دانشجوی ما در عین حالی که باید اظهارخوشحالی بکند از این تحول، همواره باید به دولت محترم تذکر بدهد که به شعارها و رویکردهای خودش پایبند باشد.آنهایی که مردم به او رای داده‌اند.

 

تلاش بشود و به دولت کمک بشود برای گذر از فضای امنیتی یعنی در واقع فضایی که برای بخش‌های قابل توجهی از جامعه ما ناامن بود. در عرصه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، و تلاش برای گذر از این فضا به فضای سالم رقابتی سیاسی و آزاد برای همه و البته برای گذر از این و به عنوان دروازه این گذر برای همه آزادی زندانیان و رفع حصر و حبس از کسانی که در زندان هستند، مهم است، البته من این را تذکر می‌دهم که همه کار در دست دولت نیست.

 

دولت هم می‌خواهد ولی باید کمک شود با هماهنگی با دستگاه‌های دیگر ما این گام بزرگ را برداریم که این گام به نفع همه ماست و واقعا برای گذر از فضای امنیتی ناسالم به سیاسی سالم که همه نیروها در عرصه حضور داشته باشند، رفع حصرها و حبس‌ها نکته بسیار مهمی است و باز نیز باید متوجه باشیم، کمک به دولت به نیروهایی که کارشکنی می‌کنند بر دولت و عدم موفقیت او را بخواهند چه در عرصه سیاست خارجی و چه در عرصه سیاست داخلی، به خصوص با بالا بردن توقعات مردم تا به خیال خودشان این را القا بکنند که دولت ناکار آمد است.

 

این نیروها باید سرجای خودشان بنشینند و همه باید تلاش بکنیم که این کارشکنی‌ها برای مردم مشخص باشد و به دولت کمک بشود که در مقابل اینطور جریانات بتواند حرکت خودش را ادامه دهد و نیز کمک به دولت برای اینکه برنامه‌های مرتب و خوبی را داشته باشدبرای بهبود زندگی مردم در همه عرصه‌ها.

در عرصه معیشت مردم ما با سختی‌های زیادی روبه‌رو هستند، همه ما می‌دانیم که این مشکلات ریشه‌های طولانی دارد،‌امکانات فراوانی از کشور ما از دست رفته است و زمینه‌های زیادی به هم خورده است، خراب شده و یک شبه نمی‌شود اینها را درست کرد اما در عین حال انتظار همه این است که با برنامه‌های مرتب، منظم و سنجیده و علمی ما شاهد تحول در عرصه زندگی مردم و به خصوص معیشت مردم و قشرهای مختلف مردم باشیم.

طبعا همزمان با آن شاهد بازتر شدن فضای جامعه ما و نیز تبدیل کینه‌ها و دشمنی‌ها، به همراهی‌ها، لااقل تحمل یکدیگر خواهیم بود. همه ما در یک کشتی سواریم و این کشتی اگر موفق بشود، همه ما موفقیم و در درجه اول نظام موفق خواهد بود و اگر خدای نکرده آسیب ببیند همه آسیب خواهیم دید.

 

جنبش دانشجویی ما به خصوص در این عصر و بالاخص با توجه به جریانی مثل 16 آذر می‌تواند چنین درس‌های بزرگتری را بگیرد و به خصوص دانشجویان مسلمان ما که باید دفاع کنند از اسلامی که خواستار سربلندی و عزت و پیشرفت و آزادی جامعه ما در مقابل دیدگاه‌های انحرافی و دیدگاه‌های تنگی است که نمی‌تواند به نفع اسلام باشد و نه به نفع جامعه ما. برای همه‌تان موفقیت و سربلندی و پیروزی آرزو می‌کنم.

اخبار سیاسی - ایسنا ,فارس

 


ویدیو مرتبط :
شعار رفع حصر در سخنان حسین شریعتمداری در دانشگاه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کواکبیان:بعید است که خاتمی به انتخابات وارد شود/آرزویم رفع حصر کروبی و موسوی در ایام عید است



مصطفی کواکبیان,حزب مردم سالاری,انتخابات ریاست جمهوری

کوکبیان: رای نیاورم، اعتراض نمی کنم/ آرزویم رفع حصر کروبی و موسوی در ایام عید است

مهمترین محورهای گفتگوی «نسیم» با مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم سالاری و کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری یازدهم بدین شرح است: 

* مجاهدین و مشارکت اعتقادی به شرکت در انتخابات ندارند

- اصلاح‌طلبان سه دسته هستند؛ یک،عده‌ای نمی‌خواهند در انتخابات شرکت کنند و شاید از لحاظ قانونی حتی نتوانند در عرصه رقابت انتخاباتی شرکت کنند، مانند مجاهدین انقلاب اسلامی و یا مشارکتی‌ها.

-همین‌ گروه‌ها از جمله مجاهدین و مشارکت هستند که فضا را به سمت اینکه اجماع صورت نگیرد تفسیر می‌کنند و معتقدند که شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات فایده‌ای ندارد و نباید شرکت کرد؛ حتی در برنامه "طرح مناسک" از آنها دعوت کردیم و نیامدند و حضور در این جلسه را مساوی با شرکت در انتخابات می‌دانستند.

-دسته دوم در جریان اصلاحات عده‌ای هستند که معتقدند ما باید در انتخابات شرکت کنیم اما لزومی ندارد که کاندیدا داشته باشیم؛ خاتمی از این دسته است.

-دسته سوم از اصلاح‌طلبان ما هستیم که معتقدیم در انتخابات هم باید کاندیدا داشته باشیم و هم باید در انتخابات شرکت کنیم.

- در پاسخ به دسته اول باید بگویم که قهر کردن با صندوق رای اصلا با رو‌ش اصلاح‌طلبان هم‌خوانی نداشته و جریان اصلاحات با کلیت نظام مشکلی ندارد. زمانی است که شما نظام را نمی‌‌پذیرید و قبول ندارید آنجا بحث دیگری است اما ما کلیت نظام را قبول داریم و با حضور در صحنه تاثیر خود را می‌گذاریم.

- تکلیف ما با دسته اول مشخص است اما بحث ما بیشتر با دسته دوم است و اینکه کاندیدای ما باید چه کسی باشد. "عارف" باشد, "جهانگیری" باشد، "کمالی" بیاید و .. . ما با این دسته می‌توانیم ائتلاف کنیم.

- من معتقدم که اگر دسته دوم به این نتیجه برسند که کاندیدایی داشته باشند ما می‌توانیم با آنها به اجماع برسیم. با این وجود اگر آنها اعلام آمادگی نکنند ما به کار خود ادامه خواهیم داد و می‌توانیم از این چند نفری که مطرح هستند از طریق نظر سنجی و یا حکمیت بزرگان به کاندیدایی واحد برسیم.

-واقعیت این است که اوضاع بسیار سخت است و "اصولگرایان به همین راحتی دولت را به ما تحویل نخواهند داد". 

*اعضای مشارکت و مجاهدین انقلاب برانداز نیستند، انتقاد دارند

- من قبول ندارم که احزابی مانند مشارکتی‌ها و مجاهدین برانداز باشند و اگر انتقاد و اعتراضی به شورای نگهبان می‌کنند با این نگاه نیست که شورای نگهبان را قبول ندارند بلکه تنها بحث انتقاد به عملکرد است.

-توقیف این احزاب دارای وجاهت قانونی نیست. معتقدم با وجود اینکه باید از قانون تبعیت کرد اما می‌خواهم بگویم که می‌شود نسبت به توقیف این احزاب تجدید نظر کرد.

 *مجمع روحانیون مبارز حاضر به همکاری در طرح مناسک نشدند

- در مورد خاتمی ناامید هستم و بسیار بعید است که به انتخابات وارد شود.

-امکان اینکه با کاندیدای واحد وارد انتخابات شویم دور از ذهن نیست.

- ما در طرح مناسک 500 نفر از نخبگان اصلاح‌طلب را به تهران آوردیم و در آنجا تصمیم بر آن شد که مجمع روحانیون به عنوان مجری این طرح وارد عمل شود که منتهی آقایان همکاری نکردند. محمد خاتمی، رئیس شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز و موسوی خوئینی‌ها، دبیرکل حاضر به همکاری نشدند و در نتیجه ما از طرح مناسک دست کشیدیم.

*خاتمی مایوس از این است که بتواند برای جریان اصلاحات کاری انجام دهد

- ما از ابتدا اعتقاد داشته و داریم که خاتمی پرچم‌دار اصلاحات است، اما وقتی وی نمی‌خواهد این پرچم را بگیرد دیگر به خودشان مربوط است.

- چند عامل وجود دارد که خاتمی حاضر به ورود به انتخابات نمی‌شود. در چند جلسه‌ای که با وی داشتم استنباطم این است که وی مایوس از این است که بتواند کار خاصی انجام دهد در مقابل من معتقدم با یک تعامل مثبت می‌توان بسیاری از از اشکالات ر ا برطرف کرد.  

*زیباکلام هیچ‌گاه در جرگه اصلاح‌طلبان جای نمی‌گیرد

- آرزوی من این است که در ایام عید ماجرای حصر کروبی و موسوی تمام شود. بنده همان هفته اول پس از انتخابات گفتم که این بحث‌ها را تمام کنید اما نشد. ادامه حصر اینها کمکی به اوضاع نمی‌کند و باید این پرونده را ببندیم. تجربه نشان داده که امنیت و عزت ایران اسلامی این است که در داخل بگو مگوها را تمام کنیم و به سمت وحدت و انسجام برویم و با هم رفیق باشیم.

- زیباکلام هیچ وقت در جرگه اصلاح طلبان جای نمی‌گیرد. آیا او حزب اصلاح طلبی دارد؟ و یا سابقه فعالیت اصلاح طلبی دارد؟

-برخی در خصوص انتخابات مجلس نهم دلخوری داشتند از اینکه ما به عنوان حزب مردم سالاری لیست ارائه دادیم. ما آن را قبول نداشتیم و هنوز هم معتقدم که کارمان درست بود و باید در انتخابات شرکت کرد. 

*حزب مردم‌سالاری منابع مالی من برای انتخابات را تامین می‌کند

- حزب مردم سالاری و اعضای شورای مرکزی منابع مالی تبلیغاتی من را تامین خواهند کرد. روزنامه ارگان حزب نیز کمک زیادی برای انتخابات خواهد کرد. شعار ما "دولت اخلاق" است و هیچ وقت به دنبال رانت هم نبوده و نیستیم.

- رای نیاوردنم در سمنان پاشنه آشیل من شده است. در صورتی که تنها با چهار هزار رای اختلاف رای نیاوردم. 

*جبهه پایداری اگر از دولت دست بردارد در کابینه من جای خواهد داشت

- کابینه من ائتلافی و فراجناحی خواهد بود و درباره اعضای جبهه پایداری باید بگویم که اگر از احمدی نژاد دست بردارد در کابینه من جای خواهد داشت.

- در انتخابات ریاست‌جمهوری اگر رای نیاورم اعتراضی نخواهم کرد و انتقادات خود را تنها از مجاری قانونی پیگیری خواهم کرد و قائل به اعتراضات کف خیابانی نیستم.

- بازهم تاکید می‌کنم که با تعامل مثبت می‌شود خیلی از امور را اصلاح کرد. به عنوان مثال در مجلس هشتم با خیلی از ارگان‌ها هماهنگی و همکاری می‌کردم از جمله وزارت نفت، حوزه علمیه قم و وزارت آموزش و پرورش.

- اعتقادی به کم بودن اختیارات رئیس‌جمهور ندارم. اینکه اجرای قانون اساسی در دست رئیس جمهور است و می‌تواند قوانین را تفسیر کند، نظر احمدی‌نژاد است.

-اصول قانون اساسی را باید شورای نگهبان تفسیر کند و مفسر قوانین عادی نیز مجلس است. ما در مقام اجرای قانون نباید تفسیری از آن داشته باشیم چراکه برخلاف مرجع مفسر آن باشد. 

*حمایت اصلاح‌طلبان از یک کاندیدای معتدل اصولگرا توهین به اصلاح‌طلبان است

- حزب "مردم سالاری" در شهرهای بالای 100هزار نفر کاندیدای شورای شهر خواهد داشت.

- ما این را که اصلاح‌طلبان بیایند و از یک کاندیدای معتدل اصولگرا حمایت کنند را توهین به اصلاح‌طلبان می‌بینیم. 

*در دیپلماسی بهتر می‌توانیم عمل کنیم

- بیداری اسلامی دارای سه ویژگی استبداد ستیزی، ضدیت با سلطه‌طلبی رژیم صهیونیستی و آمریکا و در نهایت اسلامگرایی آنها. اما نکته اینجاست که نوع رویکرد آنها به این سه مورد تفاوت‌هایی با انقلاب اسلامی دارد و ما در نحوه حرکت‌های دیپلماتیک خود‌ درست عمل نمی‌کنیم.- در مسأله حقوق بشری که عربستان علیه ما علم کرد تمام کشورهایی که به ظاهر در جبهه ما هستند بر علیه ما رای دادند و این نشان از این دارد که اینها جمهوری اسلامی را خوب نشناختند.

- یکی دیگر از گاف‌های دیپلماتیک ما این است که علیرغم نحوه سفر مرسی به تهران که حتی از دفتر حافظ منافع خودشان هم بازدید نکرد، ما سفر چهار روزه به این کشور می‌کنیم و حتی از اهرام ثلاثه هم بازدید می‌کنیم با "شیخ الازهر" مصر که در حد یک کارمند معمولی است دیدار می‌کنیم و سخنگوی آن نیز به ما بد و بی‌راه می‌گوید.

- همچنین در خصوص سوریه ما نسبت به موضع‌مان معتقد هستیم و آن را قبول داریم و از سوی دیگر با کشور ترکیه روابط تجاری خوبی داریم اما می‌بینیم که در همین کشور ترکیه بر علیه سوریه اجلاس می‌گذارند.

-در دیپلماسی بهتر از این می‌توانیم عمل کنیم. ما می‌توانیم با کشورهای تازه انقلاب کرده روابط بهتری در جهت بهبود منافع کشور داشته باشیم.

- بیداری اسلامی را متاثر از جمهوری اسلامی می‌دانم اما نه اینکه آنها دقیقا به مانند ما عمل کنند. 

*در بحث هسته‌ای معتقد به مذاکرات برد - برد هستم؛ البته این به معنای این نیست که فوردو را تعطیل کنیم

- در بحث هسته‌ای معتقد به مذاکرات برد برد هستم. اخیرا پس از چند دور مذاکره "کاترین اشتون" اعلام کرد که می‌خواهد در این دوره مذاکرات جدی برگزار کند؛ این یعنی اینکه ما وقت را تلف کرده‌ایم.

- مذاکره برد برد معنایش این نیست که ما باید "فوردو" را تعطیل کنیم این که اصلا منطقی نیست. اما به نظر من اگر ما سوخت رآکتور تهران را به اندازه کافی داشته و نیازی به آن نداشته باشیم، می‌توانیم در قبال لغو ادامه غنی سازی 20 درصد، امتیازاتی را بگیریم.

 *هیچ نیازی به حمایت ضد انقلاب ندارم

- بنده هیچ نیازی به تعریف و تمجید غربی‌ها و براندازها ندارم و یا به تخطئه و تکذیب آنها اهمیتی نمی‌دهم. من معتقد به مرزبندی جدی بر علیه جریان برانداز هستم. ما باید تابع تکلیف خودمان باشیم و اهمیتی به آنها ندهیم.

- شعار من در انتخابات "دولت اخلاق"است. بر این اساس" الف" اخلاق اقتصاد پیشرفته است ، " خ "خدمت بی‌شائبه " لام " آن لغو همه تحریم‍‌ها و " قاف " آن قانون مداری است./عصرایران