اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دامنه اعتراض‌ها به دانشگاه هم رسید



اخبار,اخباراجتماعی  , اینترنت

آبان‌ماه امسال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بابت اختلالاتی که برای سرویس اینترنت کاربران ایرانی پیش آمده بود، از کاربران عذرخواهی کرد. اختلالی که به گفته محمود واعظی کاملا ناخواسته و خارج از حوزه نظارت کشور بوده است.

اما به نظر می‌رسد دامنه اختلالات ناخواسته روزبه‌روز گسترده‌تر می‌شود. پای اختلالات و کیفیت پایین اینترنت از سرویس مشترکان خانگی و اداری فراتر رفت و به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی باز شد. بهانه این اختلالات نیز از نظر وزیر ارتباطات مربوط به قطع لینک ارتباطی ایران از مسیر کشور ترکیه به دلیل مسائل داخلی این کشور است. اما به نظر می‌رسد این مسئله فراتر از قطع لینک ارتباطی با کشور ترکیه باشد. کاربران ایرانی نیز تنها راه دسترسی به وزیر ارتباطات را برای بیان گلایه‌های خود صفحه اجتماعی او و گذاشتن اظهارنظر دراین‌باره می‌دانند.

 

البته محمود واعظی نیز تا آنجا که توانسته به برخی اظهارنظر‌ها پاسخ داده است. «تسنیم» دراین‌باره می‌نویسد: حدود یک هفته گذشته کاربران در پیج اجتماعی وزیر ارتباطات گلایه کردند و پیش از آن نیز بالغ بر یکی، دو هفته می‌شد که برخی سرویس‌های اینترنتی نظیر شبکه اشتراک عکس و فیلم اینستاگرام با اختلالات متعددی نظیر کندی در بازشدن صفحات، از دسترس خارج‌شدن کلی سرویس و بازنکردن بخش عمده‌ای از عکس‌های بدون مورد اخلاقی مواجه شده بود، اما این رویه همچنان ادامه‌دار است.

 

ظاهرا برخی سرویس‌دهنده‌های اینترنتی کشور دچار اختلالات مقطعی اما فراگیر در شبکه‌شان شده‌اند که باز همان داستان تکراری مشکل از سمت زیرساخت است را پیش می‌کشند اما از طرفی، شرکت ارتباطات زیرساخت که انحصار واردات پهنای باند را در دست دارد و همین موضوع عاملی بر گرانی اینترنت در کشور شده است، اختلالات را بر عهده نمی‌گیرد. کارشناسان نیز معتقدند تا زمانی که واردات پهنای باند کشور از انحصار خارج نشود، همین رویه باز هم ادامه خواهد داشت زیرا شرکت وارد‌کننده پهنای باند اگر اختلالات را بپذیرد،

 

درواقع رسالت خود را زیر سؤال برده و از این رو باید همیشه توپ را به زمین شرکت‌های اینترنتی بیندازد؛ هرچند که این به معنای اختلالات همیشگی در شبکه زیرساخت نیست و گاهی هم شبکه سرویس‌دهندگان داخلی دچار خدشه شده یا شرکت‌های فروشنده پهنای باند دچار قطعی لینک می‌شوند.

 

کاربران با خطاب قراردادن وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته‌اند: «آقای وزیر قرار بود آخر این ماه (آذر) پهنای باند دو برابر بشه، این بود وعده شما؟» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در پاسخ گفته است: «دوست عزیز در روزهای اخیر هیچ‌گونه مشکل یا اختلال سراسری که زمینه پایین‌آمدن کیفیت اینترنت نسبت به گذشته شود، نداشتیم. درنتیجه این یک بهانه یا توجیه است. ضمنا شما در صورت داشتن شکایت یا دریافت پاسخ‌های این‌چنینی از طرف شرکت ارائه‌کننده خدمات اینترنتی که دلایل افت کیفیت مجموعه خود را به موضوع پهنای باند نسبت می‌دهند، با سامانه تلفنی ١٩٥ تماس گرفته و موضوع را در میان بگذارید. لطفا به کارشناسان آن سامانه اعلام کنید موضوع را در این شبکه اجتماعی و در این صفحه مطرح کرده و برای بررسی و دریافت دلایل واقعی به آن سامانه معرفی شوید و بنده را در جریان پیگیری قرار دهید».

 

محمود واعظی در پاسخ به دیگر اظهارنظرهای کاربران تأکید کرده که هیچ‌گاه نگفته مشکل نداریم و همه چیز استاندارد است، این گفته در واکنش به کاربرانی است که مدعی شده‌اند، گیت‌وی خروجی مشکل دارد. محمود واعظی در صفحه شخصی خود می‌افزاید: زمانی که اختلال از حوزه زیرساختی نباشد یا به عبارتی اختلال سراسری یا منطقه‌ای نداشته باشیم، پس مشکل احتمالی مربوط به بخش توزیع است. البته هیچ وقت شرکت یا اپراتوری به‌عمد اختلال ایجاد نخواهد کرد و در حوزه فناوری، ایجاد اختلال‌های موقتی امری کاملا طبیعی است که باید بررسی و رفع شود. بهتر است نگاهمان به مسائل اطراف منصفانه‌تر باشد و همواره جنبه‌های مثبت یک ماجرا را ببینیم.


اظهارات وزیر ارتباطات در حالی مطرح می‌شود که مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه تبریز در سومین نشست هم‌اندیشی وزارت ارتباطات با فعالان بخش خصوصی فاوا گفته است: دانشگاه تبریز لینک ٢٥٠ مگابیت بر ثانیه‌ای ‌دارد که اینترانت ارائه می‌دهد؛ دلیل را هم از مخابرات جویا شدیم که مشکل را از طرف شرکت ارتباطات زیرساخت دانستند. او ادامه داده است: در دانشگاه تبریز به اینترنت دسترسی نداریم، هرچند گفته می‌شود این مشکل در کل دانشگاه‌های کشور وجود دارد. در حالی به ما اینترنت نمی‌دهند که سرعت ADSL خانگی همان منطقه بسیار خوب است. دانشگاهی مثل ما برای تأمین پهنای باند اینترنت باید چه کاری انجام دهد؟ میکروفون را به محمود خسروی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، واگذار کرد.


محمود خسروی مدیرعامل شرکت زیرساخت نیز در پاسخ به ادعای مطرح‌شده گفت: ابتدای کار دولت ظرفیت IP داخل کشور ٣٥٠ گیگابیت بر ثانیه بود که الان به چهار ترابیت بر ثانیه رسیده است؛ این توسعه لازم بود زیرا اگر نمی‌شد کار قطعا همین جا قفل شده بود. در ابتدای کارمان دو تا سه‌ میلیون کاربر ADSL داشتیم اما اکنون به ١٠‌ میلیون رسیده است.


البته او گفته که خودش از این وضعیت ناراضی و وزیر نیز صد برابر بیشتر ناراضی است و به علت عدم رضایت آقای وزیر ما را تحت فشار کاری قرار داده‌اند به‌عنوان مثال شب یلدا که همه دور خانواده‌شان جمع بودند، ما مشغول کار بودیم.


او در پاسخ به ادعای مطرح‌شده می‌گوید: پهنای باندی که شرکت زیرساخت در اختیار اپراتورها می‌گذارد کاملا شفاف (transparent) است و هر میزان که گیت‌وی بین‌الملل دریافت می‌کنیم، همان را کاملا در اختیار اپراتورها قرار می‌دهیم پس نمی‌تواند هیچ اشکالی از طرف زیرساخت باشد. دانشگاه‌هایی همچون تبریز که با چنین معضلی روبه‌رو هستند و میزان تقاضای آنها بیش از یک STM١ است، می‌توانند لینک ارتباطی خود را مستقیما از شرکت زیرساخت دریافت کنند و دیگر سراغ شرکت‌های اینترنتی نروند. ادعاهای مسئولان وزارت ارتباطات و زیرساخت در حالی مطرح می‌شود که سازمان یا نهادی که ادعای اپراتورهای اینترنتی یا شرکت زیرساخت در زمان بروز اختلالات و بحران را بررسی کند، وجود ندارد.


 اخبار اجتماعی  - شرق 


ویدیو مرتبط :
عملکرد بازیکن ژاپنی در مقابل اعتراض آلمانی‌ها به شیرینی رسید!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتراض به سوریه هم رسید



 

 

اعتراض به سوریه هم رسید

 

براساس قوانین سوریه، برگزاری هر گونه تجمع اعتراضی یا مخالفت با دولت با برخورد بسیار شدیدی روبه رو می شود. یک ماه پیش از این نیز برخی از کاربران فیس بوک، روزی را برای برگزاری اعتراضات گسترده در شهر دمشق تعیین کرده بودند اما با استقبال مردم روبه رو نشد.

پس از گذشت مدت ها از آغاز انقلاب های مردمی در کشورهای عربی، سوریه نیز با برگزاری تجمعی از معترضین روبه رو شد.

به نقل از منابع خبری، دهها نفر از مردم سوریه دیروز سه شنبه در بازار معروف "حمیدیه" شهر دمشق تجمع کرده و خواستار تغییر و آزادی شدند.

شهر بزرگ حلب در شمال سوریه نیز شاهد تجمعی از معترضین بود که شعارهایی برای اصلاحات سر می دادند.

براساس قوانین سوریه، برگزاری هر گونه تجمع اعتراضی یا مخالفت با دولت با برخورد بسیار شدیدی روبه رو می شود.

یک ماه پیش از این نیز برخی از کاربران فیس بوک، روزی را برای برگزاری اعتراضات گسترده در شهر دمشق تعیین کرده بودند اما با استقبال مردم روبه رو نشد.

بازار حمیدیه یکی از شلوغ ترین بازارهای دمشق است و برخی از تحلیلگران گفته اند معترضین به همین دلیل محل تجمع را در این بازار انتخاب کرده بودند.

شاهدان عینی نیز به خبرنگار یونایتد پرس گفته اند که شمار افرادی که در این اعتراضات شرکت کرده بودند بیش از 70 نفر نبود.

معترضین همچنین شعارهایی را برای اجرای اصلاحات و تغییر و آزادی سر می دادند.

آنها مردم سوریه را به پیوستن به تجمع اعتراضی فرامی خواندند و شعار می دادند: "کجایی ای سوری ... کجایی ای سوری"

آنها همچنین علیه بشار اسد نیز شعار دادند. یکی از شعارهای آنها این بود:" الله و سوریا و بس" (فقط خدا و سوریه ). این شعار در برابر شعارهایی است که پیش از این هواداران معمر قذافی رهبر لیبی در حمایت از وی اینگونه سر می دادند: " الله و معمر و لیبیا وبس "(فقط خدا و معمر قذافی و لیبی).

این تظاهرات کوچک اما بسیار مهم با دخالت نیروهای امنیتی روبه رو شد که سعی داشتند معترضین را که در میان شمار زیادی از خریداران در بازار حضور داشتند متفرق کنند. پس از ورود نیروهای امنیتی، معترضین متفرق شدند.

پلیس برای متفرق کردن معترضین از خشونت استفاده نکرد اما شش نفر از معترضین را بازداشت کرد.

پس از این تجمع، برخی از کاربران در سایت فیس بوک خواستار برگزاری تظاهرات دیگری پس از اقامه نماز عصر در مقابل مسجد اموی در شهر دمشق شدند اما چنین تجمعی برگزار نشد با این حال شمار زیادی از نیروهای امنیتی با لباس شخصی در کنار مسجد مستقر شدند.

تصاویر فیلم های منتشر شده در یوتیوپ از حوادث دمشق نیز نشان می دهند معترضین شعار می دهند"سلمیه سلمیه" (مسالمت آمیز است ... مسالمت آمیز است)

این شعارها کپی برداری از شعارهای قبلی معترضین در مصر بود.

یکی از مغازه داران در بازار حمیدیه نیز با انتقاد از این اقدام برخی از جوانان حاضردر این تجمع، آنها را مزدور توصیف کرد.

یکی دیگر از مغازه داران هم گفت : ما از تغییر حمایت می کنیم به شرط اینکه این تغییر در راستای چارچوب های کشورمان باشد و الگوگیری از دیگران نباشد. بسیاری از مردم سوریه، معترضین و حامیان آنها را می شناسند و این موضوع را می دانند که هدف آنها اصلاحات  و رشد کشور نیست بلکه آنها نابودی سوریه را دنبال می کنند اما ملت سوریه در مقابل آنها و شبکه های جاسوسی اسرائیلی - آمریکایی می ایستد .

تجمع مقابل سفارت سوریه در قاهره

از سوی دیگر دهها نفر از اتباع سوریه در مقابل سفارت کشورشان در قاهره نیز تجمع کردند و خواستار کناره گیری بشار اسد از قدرت شدند.

حاضران در این تجمع دست نوشته هایی را حمل می کردند که بر روی آنها نوشته شده بود " فساد مالی نه"، " زندانبان ملت باید سقوط کند" و " ای بشار اسد قبل از فرار و شرم استعفا بده"

آنها همچنین شعار می دادند: "آزادی می رسد می رسد ... از (میدان) تحریر تا بازار حمیدیه" و "الشعب یرید اسقاط النظام" (ملت خواهان سرنگونی حکومت است).

تجمع کنندگان همچنین خواستار آزادی زندانیان سیاسی در سوریه و لغو حالت فوق العاده امنیتی در این کشور شدند که از 45 سال پیش تاکنون در سوریه اجرا می شود.

معترضین همچنین به صورت محدود با تعدادی از کارکنان سفارت سوریه نیز درگیر شدند. این کارمندان از داخل ساختمان سفارت شروع به شعار دادن در پاسخ به مخالفین ومعترضین می کردند.

معترضین نیز کارکنان سفارت را با استفاده بطری های آب معدنی و سنگ مورد هدف قرار می دادند تا اینکه پلیس وارد عمل شد و از معترضین خواست تا متفرق شوند.

در این تجمع تعدادی از فعالان سیاسی اجتماعی مصری نیز حضور داشتند.

پیش از این برخی از کاربران در سایت فیس بوک صفحه ای با عنوان" انقلاب سوریه علیه بشار اسد 2011 " را ایجاد کرده بودند که توانسته بود تا ظهر روز سه شنبه 40 هزار تایید کننده داشته باشد.

بشار اسد رئیس جمهور سوریه از سال 2000 تاکنون در راس قدرت این کشور است. قبل از او، پدرش حافظ اسد پس از کودتای نظامی در سال 1971 تا مرگ در سال 2000 قدرت را در اختیار داشت.

این کشور از لحاظ آزادی های سیاسی به شدت بسته و غیردموکراتیک و قدرت به صورت عمده در اختیار حزب بعث حاکم و شخص رئیس جمهور است.

وضعیت حقوق بشر سوریه نیز بارها از سوی سازمان های بین المللی مورد انتقاد قرار گرفته است...../تحلیل:عصرایران