اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

داعش زنان چادری را هم شلاق می‌زند


گروه تروریستی داعش، زنان سوری را که چادر تنگ به سر کنند 20 ضربه شلاق و زنانی که از لوازم آرایش استفاده کنند 5 ضربه شلاق می‌زند.

پایگاه خبری شبکه العالم: گروه تروریستی داعش، زنان سوری را که چادر تنگ به سر کنند 20 ضربه شلاق و زنانی که از لوازم آرایش استفاده کنند 5 ضربه شلاق می‌زند.

"آزاده موافینی" زنی از جنوب ترکیه، در گزارشی که در روزنامه "نیویورک تایمز" منتشر شد به برخی از جنبه های مجازات زنان در شهر رقۀ سوریه اشاره کرد که به عنوان پایتخت گروه تروریستی داعش خوانده می شود.

وی که از عناصر جدا شده از "گردان الخنساء" داعش است، درباره ماموریت این گروه توضیح داد که الخنساء، نیروی پلیس زنان داعش به شمار می رود و وظیفه دارد، قوانین دیکتۀ شدۀ داعش را در مناطقِ تحتِ اشغالِ این گروه تروریستی، اجرا کند.

بر پایه این گزارش، در روزهایِ نخستِ اشغال رقه به دست عناصر داعش، به منظورِ عادت دادن زنان به قوانین جدید، از مجازات خفیفی نظیر جریمه های نقدی کم، استفاده می شد؛ اما پس از مدتی، مجازات بدنی جایگزین شد.

در این گزارش به ماجرای یک مادر و دختر سوری اشاره شده است که چادری تنگ به سر داشتند و توسط پلیس داعش بازداشت شدند. این دو زن، مُنکر ارتکاب تخلف بودند و با توجه به محجبه بودن، دلیلی برای بازداشت خود نمی یافتند.

عناصر داعش برای شلاق زدنِ آنان به دلیل سر کردن چادر تنگ آن ها را به اتاق شکنجه بردند که متوجه شدند دو زن، زیر نقاب، آرایش به صورت دارند به همین سبب، علاوه بر 20 ضربه شلاقِ چادر تنگ، 5 ضربه شلاق نیز برای داشتن آرایش به آنان زدند و پس از آن، 5 ضربه شلاق هم به سبب عدم پذیرش جرم در مراحل ابتداییِ بازداشت، تحمل کردند.


ویدیو مرتبط :
تجاوز داعش به زنان اهل سنت درموصل+صحبت های زنان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

6 ماه زندان و 74 ضربه شلاق، كیفر مزاحمت برای زنان و کودکان



 

 


 كیفر مزاحمت به بانوان و اطفال در معابر و اماكن عمومی حبس از 2 تا 6 ماه و تا 74 ضربه شلاق خواهد بود البته هر گاه این جرم در نتیجه توطئه‌قبلی و دسته‌جمعی واقع شود هر یك از مرتكبین به حداكثر مجازات مقرر محكوم خواهند شد.

تعریف مزاحمت برای بانوان یا اطفال

به موجب قانون مجازات اسلامی، هر كس در اماكن عمومی یا معابر متعرض مزاحم اطفال یا زنان شود یا با الفاظ و حركات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین كند به حبس از دو تا شش ماه و تا 74 ضربه شلاق محكوم خواهد شد.

اصولاً جرم اهانت و مزاحمت برای اطفال و بانوان تابع حكم كلی هتك حرمت اشخاص است لیكن دقت در عبارت فوق به خوبی می‌رساند كه برای تحقق این جرم وجود شرایطی لازم است.

محل ارتكاب جرم

محل وقوع جرم اهانت یا مزاحمت برای بانوان یا كودكان باید اماكن عمومی یا معابر باشد. معابر عبارت از محل‌هایی است كه رفت و آمد در آنها در تمام اوقات شبانه‌روز برای عموم مردم آزاد است مانند كوچه‌ها، خیابان‌ها، میدان‌ها، اتوبان‌های داخل یا خارج شهرها، حضور یا عدم حضور شهود برای تحقق جرم در این معابر شرط نیست.

اما اماكن عمومی عبارت از محل‌هایی هستند كه در ساعاتی از شبانه‌روز برای رفت و آمد اشخاص دایر و آماده باشند همچون ادارات دولتی، بازار،‌ نمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها، مسافرخانه‌ها، ‌قهوه‌خانه‌ها، كافه‌قنادی‌ها، ‌اتوبوس‌ها، بنابراین توهین و مزاحمت در اماكن خصوصی مانند منزل و مسكن اشخاص هر چند علنی و با حضور شهود صورت گیرد مشمول حكم این ماده نخواهد بود.

قربانی جرم

قربانی جرم اهانت و تعرض به بانوان و كودكان، فقط افراد جنس مونث و كودكان هستند. در نتیجه ایجاد مزاحمت و توهین به مردان در معابر و اماكن عمومی مشمول حكم این ماده نخواهد شد. به نظر می‌رسد كه علت این امر ناتوانی كودكان در دفاع از خود و رعایت موازین اخلاقی و طبیعت حساس و ظریف زنان باشد كه از نظر شرعی و عرفی وجوب این امر را توجیه می‌كند.

رفتارها و اعمال مرتكب جرم

این جرم لزوماً به دو صورت قابل تحقق خواهد بود: اول، ایجاد مزاحمت‌ و تعرض نسبت به اطفال و بانوان در معابر یا اماكن عمومی و دوم ارتكاب عمل توهین‌آمیز در یكی از این دو محل نسبت به اشخاص مذكور.

مقصود از تعرض و مزاحمت برای اطفال و بانوان این است كه مرتكب جرم با حركات و اعمال توهین‌آمیز خود موجبات هتك حرمت زن یا كودك مورد نظر را فراهم كند، ‌مثل اینكه مصرانه آنها را در این معابر و اماكن تعقیب كند و با وجود اعتراض و ابراز تنفر بانو یا كودك از عمل تعقیب‌كننده، توجهی نكرده و همچنان به اعمال خود ادامه دهد.

معیار و ضابطه‌ تشخیص عملیات توهین‌آمیز و مزاحمت مخالف شئون و حیثیت طرف جرم، عرف و عادت رایج در محل وقوع جرم است و دادگاه بر اساس آن عملیات، حركات و الفاظ مخالف شئون و مزاحمت برای بانوان و اطفال را احراز خواهد كرد.

قصد ارتكاب جرم

ایجاد مزاحمت یا توهین به بانوان و كودكان در معابر و اماكن عمومی از جرائم عمدی است برای تحقق این جرم، با وقوع عمل توهین‌آمیز یا ایجاد مزاحمت از طرف مرتكب، وجود قصد مجرمانه مفروض خواهد بود و نیازی به اثبات ندارد البته اثبات خلاف این امر از سوی متهم، موجب عدم مسئولیت كیفری او خواهد شد...../تحلیل:عصرایران