اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

داعش در یک قدمی دروازه های آمریکا در عراق



اخبار,اخبار بین الملل , گروه تروریستی داعش

شورشیان دولت اسلامی عراق و شام این هفته به جنگجویان قبیله ای عراقی که در حال دفاع از شهر تحت محاصره البغدادی بودند، حمله کردند.

فارن پالسی نوشت: شورشیان دولت اسلامی عراق و شام این هفته به جنگجویان قبیله ای عراقی که در حال دفاع از شهر تحت محاصره البغدادی بودند، حمله کردند. شیخ نعیم الکعود از رهبران قبیله ای - که جنگجویانش نقشی بسیار مهم در خط مقدم مبارزه با داعش ایفا می کردند - با گزارش هایی درباره شمار قابل توجه تلفات مواجه شد.

به گزارش انتخاب؛ شیخ الکعود در روز 12 فوریه - روزی که این حمله انجام شد - سه دلیل برای سقوط این شهر ارائه کرد: فساد موجود در میان نیروهای امنیتی؛ عدم حمایت از ارتش عراق و جنگجویان قبیله ای و سوم این که دفاع از این منطقه نفعی برای گروه ها نداشته است.

او گفت:« برای دولت عراق مهم نبود این شهر سقوط می کند یا آزاد خواهد شد.»
اما از نظر آمریکا، سقوط شهر البغدادی سبب تقویت بیش از پیش شورشیان دولت اسلامی عراق و شام از زمان تهاجم نظامی سال گذشته شد. این شهر درست در سه مایلی پایگاه هوایی عین الاسد قرار دارد، جایی که 320 تفنگدار در حال آموزش سربازان عراقی به منظور مقابله با تهدید جهادگرایی هستند. شورشیان دولت اسلامی تقریبا به بی دفاع بودن این پایگاه مهم پی برده اند و همین موضوع سبب بروز سوالاتی درباره امنیت نظامیان آمریکایی حاضر در این پایگاه شده است.

شیخ الکعود اعلام کرد به دلیل مناقشات موجود در این منطقه آمریکا باید تسلیحات در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار دهد که در مقابل شورشیان دولت اسلامی عراق و شام مقاومت می کنند. قبیله زیر نظر الکعود در ماه اکتبر در شهر هیت نیز متحمل تلفات سنگینی شد. او در حال حاضر بیم آن دارد تاریخ بار دیگر تکرار شود. او می گوید گروه دولت اسلامی با صدور فتوایی مجوز کشتار اعضای قبیله ابو نمر را صادر کرده است.

او همچنین گفت:« نیروهای ما کشته شدند زیرا دولت اسلامی عراق و شام می گوید شما دوستان آمریکایی ها هستید. اما دوستان ما به کمک ما نیامدند.»

داعش طی ماه ها گذشته پایگاه هوایی عین الاسد را هدف حملات خمپاره ای قرار داد . در حال حاضر، به نظر می رسد درگیری ها با افزایش همراه بوده است. در روز 13 ماه فوریه جنگجویان دولت اسلامی عراق و شام که یونیفرم های ارتش عراق را بر تن داشتند به داخل پایگاه نفوذ کردند اما سپس نیروهای امنیتی عراق آنها را وادار به عقب نشینی کردند.

جان کربی معاون مطبوعاتی پنتاگون روز جمعه در کنفرانسی خبری اعلام کرد 20 تا 25 جنگجوی داعش در حمله به پایگاه عین الاسد مشارکت داشتند ، حمله ای که با حضور چندین جنگجو انجام شد که جلیقه های انتحاری بر تن داشتند. برخی از عاملان انتحاری اقدام به منفجر کردن جلیقه های خود کردند . سپس 15 تن از جنگجویان داعش که لباس های ارتش عراق را بر تن داشتند نیز چنین اقدامی انجام دادند. کربی همچنین بیشتر جنگجویان داعش - نه همه آنها - در تیراندازی نیروهای دولتی عراقی کشته شدند . او به این موضوع اشاره نکرد که آیا نیروهای امنیتی عراقی نیز متحمل تلفاتی شدند یا خیر. او افزود نظامیان آمریکایی در زمان حمله در چند مایلی محل حادثه مستقر بودند.

دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از خطرات اعزام نظامیان آمریکایی به پایگاه عین الاسد مطلع بوده است ، پایگاهی که پس از حمله سال 2003 آمریکا به عراق و تا زمان خارج شدن نظامیان آمریکایی از عراق در سال 2011 از پایگاه های مهم در عراق محسوب می شد. یک مقام آمریکایی روز جمعه اعلام کرد هیچ برنامه ای برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از این پایگاه هوایی وجود ندارد زیرا انجام چنین کاری نه تنها سبب متوقف شدن مأموریت آموزش سربازان عراقی به منظور حفاظت از کشورشان می شود بلکه همچنین سبب ارسال پیامی منفی به جنگجویان قبایل سنی درباره تعهد آمریکا برای شکست دادن شورشیان داعش می شود، قبایلی که واشنگتن امیدوار است بتواند از آنها در مبارزه با افراط گرایان کمک بگیرد.

« شورای بیداری الانبار » که در سال 2006 تشکیل شد و بر اساس آن، جنگجویان قبیله ای به نظامیان آمریکایی در مبارزه با گروه القاعده در عراق پیوستند ، نقطه عطفی در جنگ آمریکا در این کشور محسوب می شود. واشنگتن در حال حاضر امیدوار است این قبایل با داعش نیز مبارزه کنند ، گروهی که همانند القاعده در عراق عمل می کند.

ماه گذشته، لاکمن فیلی سفیر عراق در واشنگتن در گفتگو با نشریه فارن پالسی اعلام کرد بغداد از آمریکا خواسته است تسلیحات سبک در اختیار نیروهای امنیتی عراقی قرار دهد و آنها نیز تفنگ های AK-47 در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار خواهند داد.

واشنگتن بارها اعلام کرده است ارسال هر گونه تسلیحات باید از طریق دولت بغداد انجام شود و این تسلیحات را مستقیما در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار نخواهد داد.

یک مقام آمریکایی اعلام کرد تاکنون، تنها سربازان عراقی با افراط گرایانی مبارزه کرده اند که در پی حمله به پایگاه هوایی عین الاسد هستند و نظامیان آمریکایی در چند مایلی این درگیری مستقر بوده اند . این مقام همچنین گفت نظامیان آمریکایی اجازه محافظت از خود را در زمان وقوع حمله دارند اما تاکنون چنین ضرورتی پیش نیامده است.

عین الاسد در کانون بحث ها درباره فوریت مبارزه با شورشیان داعش قرار دارد. این مقام آمریکایی - در حالی که خواست نامش فاش نشود - اعلام کرد در حالی که شمار محدودی از افسران آموزش دهنده در این پایگاه حضور دارند و با توجه به قدرت تهاجمی عراق ، پنتاگون در تلاش برای ارزیابی این موضوع است که آیا نیروهای امنیتی باید نخست بر روی تلاش بر بازپس گیری شهر موصل در شمال عراق از دست داعش متمرکز شوند یا باید بر ریشه کنی افراط گرایان در استان الانبار تمرکز کنند که در مجاورت بغداد قرار دارد. حفاظت از پایتخت عراق - که محل استقرار دولت و همچنین سفارت خانه آمریکا و دیگر کشورهای خارجی است - از اولویت های مقامات عراقی و همچنین واشنگتن محسوب می شود.

از نظر برخی از مقامات سیاسی عراقی، سقوط شهر البغدادی و تهدید سقوط پایگاه ه وایی عین الاسد جای تعجب ندارد. جابر الجابری از قانون گذاران سنی - که در ابتدا از سوی حیدر العبادی نخست وزیر عراق برای احراز سمت وزارت دفاع معرفی شده بود - اعلام کرد دولت اقدامات کافی به منظور حفاظت از آنهایی که در حال مقابله با شورشیان داعش در استان الانبار هستند ، انجام نداده است.

او گفت:« زمانی که از دولت در این باره سوال می پرسید، می گوید سلاح در اختیار نداریم اما برای کمیته های بسیج مردمی سلاح وجود دارد.»

« کمیته های بسیج مردمی » شبه نظامیان اکثرا شیعه هستند که بیشتر آنها را داوطلبانی تشکیل می دهند که به درخواست آیت الله العظمی علی سیستانی به منظور مقابله با شورشیان داعش پس از سقوط موصل پاسخ مثبت داده اند.

از این حیث، جنگ علیه شورشیان داعش به یک فوتبال سیاسی در مناقشات فرقه ای عراق تبدیل شده است. به باور الجابری، دولت شیعه عراق از تجهیز جنگجویان قبایل سنی کوتاهی می کند و ترجیح می دهد گروه های شیعه را تجهیز و مسلح کند و منابع را بیشتر در اختیار آنها قرار دهد.

اما این شهروندان در استان الانبار هستند که در کانون مناقشه سیاسی قرار گرفته اند.
الجابری همچنین گفت:« بیش از یک سال است که ساکنان شهر حدیثه و عین الاسد در حال مقاومت در مقابل داعش هستند .»
اخبار بین الملل - انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
عراق:1392/10/19:ارتش عراق در دو قدمی سرکرده داعش-الانبار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

منافع مشترک ایران و آمریکا زمینه همکاری در عراق داعش، ایران و آمریکا را متحد می‌کند؟



اخبار ,اخبار سیاست خارجی ,منافع مشترک ایران و آمریکا

اخبار سیاست خارجی - منافع مشترک ایران و آمریکا زمینه همکاری در عراق

داعش، ایران و آمریکا را متحد می‌کند؟

ایران و آمریکا اعزام نیروی نظامی به عراق برای مقابله با گروه تروریستی داعش را رد کردند. هر دو کشور همکاری مشترک برای پایان دادن به بحران اخیر این کشور را هم رد کردند؛ البته آمریکا قاطعانه و ایران تلویحا. با این حال آنچه را که تهران و واشنگتن نمی توانند رد کنند منافع مشترکی است که در عراق دارند و ناچار خواهد شد برای حفظ آن کوشش کنند.

 به گزارش فرارو، بحران امنیتی در عراق وارد پنجمین روز خود شده است. گروه تروریستی داعش موسوم به دولت اسلامی عراق و شام همچنان بخش های از مناطق عراق را تحت تصرف و کنترل خود دارد.

 

این گروه تروریستی در ابتدا با تصرف استان نینوا و شهر موصل٬ بزرگترین پیروزی خود را در عراق رقم زده بود.

 

منابع نزدیک به گروه داعش مدعی هستند که حملات اخیر این گروه به استان نینوا و تصرف شهر موصل مرحله اول طرح داعش برای تاسیس امارت اسلامی مورد نظر این گروه در عراق است.

 

داعش پس از تصرف این مناطق همچنان در عراق در حال پیشروی است و طبق گزارش‌های روز جمعه دو شهر استان دیاله واقع در شرق عراق و در مجاورت مرزهای ایران نیز به دست این افراد افتاده است که همین امر بسیاری را غافلگیر کرده است.

 

همین امر سبب شده است تا نام دو کشوری که بیشترین منافع را در عراق دارند برای کمک به این کشور و مقابله با گروه تروریستی داعش به منظور توقف پیشروی های آنها بر سر زبان ها بیفتد؛ایران و آمریکا. همانند دی ماه سال گذشته.

 

دی ماه سال گذشته نیز که داعش، بخش های از استان الانبار عراق را به تصرف خود درآورده بود چنین موضوعی مطرح شده بود که ایران و آمریکا برای مقابله با پیشروی های داعش با یکدیگر همکاری احتمالی داشته باشند.

 

آن زمان به دنبال درگیری های اخیر ارتش عراق با نیروهای القاعده در استان الانبار، دولت آمریکا از سرعت بخشیدن در فروش تسلیحات به دولت بغداد خبر داد.

 

تهران هم به سرعت اعلام آمادگی کرد برای کمک به دولت عراق در جنگ با القاعده، حاضر است به بغداد، مشاوره و تجهیزات ارائه کند.

 

پس از آن روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان «داعش، ایران و آمریکا را متحد می کند» نوشت: مقامات آمریکا و ایران در حالی که مذاکرات مربوط به برنامه هسته ای تهران را پیگیری می کنند خود را در برابر موضع مشترک در مقابل برخی از مسائل منطقه ای و درگیری های موجود در خاورمیانه می بینند.

 

از این رو برخی تحلیل گران با یادآوری همکاری ایران و آمریکا در سال 2001 برای مقابله با طالبان در افغانستان اعلام کردند که این همکاری می تواند بار دیگر تکرار شود و سرآغاز همکاری های منطقه ای گسترده تری شود.

 

ایران و آمریکا آن زمان واکنش رسمی درباره همکاری احتمالی به منظور مقابله با داعش در استان الانبار نشان ندادند. درگیری های در استان الانبار در ظاهر بدون نیاز به کمک دو کشور خاتمه یافت.

 

با این حال گسترش درگیری های اخیر در عراق که همراه با سلسله خیانت های فرمانده هان نظامی و انتظامی شهرهای همچون موصل رخ داده است این احتمال را افزایش داده است که این بار عراق ناچار خواهد شد که دست کمک به سوی ایران و آمریکا دراز کند این دو کشور هم به دلیل منافع مشترک ناچار به همکاری مشترک در این زمینه خواهند شد.

 

ایران به این دلیل خواستار پایان دادن به بحران اخیر در عراق است که دولت این کشور، تنها دولت شیعی مذهب در منطقه است که بر همین اساس دو کشور بیشترین نزدیکی و قرابت را با یکدیگر دارند.

 

دولت باراک اوباما هم که با دستور خود نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در عراق را خارج کرد هم به این دلیل از صلح و ثبات در این کشور حمایت می کند که آمریکا در آستانه انتخابات پارلمانی قرار دارد و بی ثباتی در عراق می تواند به ضرر دموکرات ها که عراق را خالی از نیروهای آمریکایی کردند شود و موضع جمهوری خواهانی که همواره خواستار حضور نظامی آمریکا در عراق بودند را تقویت کند.

 

در چارچوب همین منافع مشترک خبرگزاری رویترز به نقل از منبع خود گمانه زنی هایی را درباره احتمال همکاری ایران و آمریکا در عراق مطرح کرد.

 

پس از انتشار این گزارش سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته طی سخنانی منکر هر گونه تماس تهران-واشنگتن در امور عراق شد و گفت: تماس ها بین دو کشور فقط در امور هسته ای است.

 

به گزارش فارس به نقل از رویترز، «ماری هارف»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته اظهار داشت که آمریکا درباره موضوع داعش هیچ گفت وگویی با ایران نداشته است و گفت وگوها بین دو کشور تنها متمرکز در امور هسته ای است.

 

خبرگزاری رویترز به نقل از جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که «دولت اوباما هنوز درباره دخالت احتمالی خود در عراق با ایران که همسایه شرقی عراق است، تصمیمی نگرفته است.»

 

سخنگوی کاخ سفید گفت: ما هیچ گفت وگویی با ایرانی ها درباره عراق نداشته ایم.

 

با وجود طرح موضوع احتمال همکاری ایران و آمریکا در عراق، رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که کشورش نیروهای نظامی خود را بار دیگر به عراق نمی‌فرستد. او در عین حال اعلام کرد که راه‌هایی را برای حمایت از نیروهای امنیتی عراق مد نظر دارد.

 

باراک اوباما تاکید کرد که از تیم امنیت ملی‌اش خواسته‌ است تا گزینه‌هایی را برای حمایت از نیروهای امنیتی عراق آماده کند و تاکید کرد که تصمیم بر سر حمایت نظامی ایالات متحده از عراق «چندین روز به طول می‌انجامد».

 

بر این اساس اوباما به طور کامل دخالت نظامی را رد نکرد.

 

نشریه انگلیسی گاردین به نقل از مقامات ارشد آمریکایی اعلام کرده است که بررسی انجام حملات هوایی علیه داعش نه تنها در عراق بلکه در سوریه به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.

 

مقام های سابق نیروی هوایی آمریکا نیز تاکید کردند: در صورت صدور دستور و فرمان از سوی اوباما امکان حمله هوایی سریع به عراق وجود دارد. ژنرال دیوید دپوتلا معاون سابق اطلاعات نیروی هوایی آمریکا تاکید کرد: اگر اطلاعات مناسبی را در اختیار ما بگذارید می توانیم ظرف 24 ساعت حملات هوایی در عراق را آغاز کنیم.

 

امروز حسن روحانی رییس ‌جمهوری ایران در نشست خبری خود در پاسخ به این پرسش که اگر از ایران خواسته شود با آمریکا علیه داعش همکاری کند، آیا این کار را انجام می‌دهد، گفت: همه کشورها باید کمک کنند تا با داعش مقابله شود. در حال حاضر جز دولت و ملت عراق کسی علیه داعش وارد عمل نشده است.

 

وی درعین حال تاکید کرد که «آمریکا هم در این زمینه هنوز اقدامی نکرده است. هرگاه آمریکا علیه داعش اقدامی کرد، می‌شود درباره همکاری با این کشور فکر کرد.»

 

بر این اساس به نظر می رسد که این بار بر خلاف تحولات در استان الانبار در صورت تداوم درگیری ها و ناآرامی ها در عراق و ادامه پیشروی های داعش در شهرهای این کشور این احتمال وجود دارد که ایران و آمریکا برای حفظ منافع خود در عراق دست به دست هم دهند تا بار دیگر صلح و ثبات را به این کشور بازگردانند.

اخبار سیاست خارجی - فرارو