اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خیز غول گازی روسیه به سوی ایران


رئیس هیات مدیره شرکت گازپروم روسیه از بررسی همکاری‌های نزدیک‌تر با ایران پس از لغو تحریم‌های تهران خبرداد.

خبرگزاری ایسنا: رئیس هیات مدیره شرکت گازپروم روسیه از بررسی همکاری‌های نزدیک‌تر با ایران پس از لغو تحریم‌های تهران خبرداد.

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از ویکتور زوبکوف در جمع خبرنگاران گزارش کرد: این شرکت در حال بررسی امکان همکاری نزدیک‌تر با ایران از زمان لغو تحریمهاست.

وی افزود: ما نیاز داریم تا در پروژه‌های مشترک و برنامه‌های سرمایه‌گذاری با یکدیگر همکاری کنیم. تحریمها لغو شده است پس ما نیازمند همکاری با این کشور هستیم.

گازپروم دسامبر گذشته با شرکت ملی نفت ایران گفتگوهایی برای توسعه مخازن زیرزمینی گاز ایران و شبکه انتقال گاز به همراه ارسال تجهیزات از روسیه داشته است.

زوبکوف در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که بازگشت ایران به بازار انرژی تاثیر جدی بر تجارت گاز خواهد گذاشت، گفت: در ابتدا این موضوع در بازارهای نفتی احساس خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
دانلود ویدیو مستندی کوتاه -اگه روی غول گازی مشتری بپریم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایران رئیس اوپک گازی شد/ تهران میزبان غول‌های گازی جهان



ایران رئیس اوپک گازی شد/ تهران میزبان غول‌های گازی جهان

برای نخستین بار ریاست نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سال 2013 میلادی به ایران واگذار شد ضمن آنکه با توافق کشورهای عضو GECF، تهران آبان ماه سال آینده میزبان 12 غول گازی جهان خواهد بود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش خبرنگار مهر، با وجود غیبت رستم قاسمی وزیر نفت و نماینده ایران در هیات عامل در چهاردهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز اما مطابق با ترتیب حروف الفبا، ایران به عنوان رئیس دوره‌ای نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سال 2013 میلادی انتخاب شد.

همچنین پس از واگذاری میزبانی سران کشورهای صادرکننده گاز به روسیه در سال 2013 میلادی، میزبانی نشست وزارتی این مجمع گازی به ایران واگذار شده است تا دست صنعت گاز کشور هم از عضویت در مجمع کشورهیا صادرکننده گاز خالی نماند.

 در همین حال محمد بن صالح الساده وزیر انرژی و صنعت قطر هم به عنوان نائب رئیس نشست وزارتی سال 2013 میلادی مجمع کشورهای صادرکننده گاز انتخاب شده است. بررسی آخرین تغییر و تحولات قیمت و بازار جهانی گاز طبیعی، تصویب مجوز برگزاری جشن سالگرد مجمع کشورهای صادرکننده گاز و تاسیس یک موسسه مالی از مهمترین محورهای برگزاری چهاردهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در قاره سیاه بود. 

به گزارش مهر، طرح تاسیس مجمع کشورهای صادرکننده گاز 10 بهمن سال 1385 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با ایگور ایوانف دبیر شورای امنیت وقت روسیه مطرح شد.

 بر این اساس با اعلام آمادگی ایران، روسیه و قطر به عنوان تروئیکای گازی جهان نشست سه جانبه‌ای مهر ماه سال 1387 به منظور تسریع در ایجاد یک مجمع جهانی به میزبانی تهران برگزار شد. پس از توافق وزیران نفت و انرژی تروئیکای گازی درباره چارچوب ایجاد یک مجمع مستقل بین‌المللی گاز، با تصویب اساسنامه روسی این مجموعه در نشست مسکو، به طور رسمی فعالیت‌های این مجمع بین‌المللی با حضور 11 کشور دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان آغاز شد. 

در نهایت با تاسیس این مجمع جهانی گاز ابتدا مقر دائمی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز به قطر و سپس "لئونید بوخانوفسکی" نامزد روسیه هم به مدت دو سال به عنوان دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز انتخاب شد.

مسئولان وقت وزارت نفت در پاسخ به انتخاب دبیرکل روسی برای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سه عامل میزان تولید، حجم ذخایر، صادرات گاز و قدمت حضور در بازارهای جهانی گاز را از مهمترین عوامل دبیرکلی روسیه در این مجمع دانسته و اعلام کردند: با حضور روسیه به عنوان دبیر کل وضعیت دبیرخانه و سامان دهی بازارهای جهانی از بلاتکلیفی خارج می‌شود. 

کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) را در اختیار دارند. 

کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان ماه گذشته به جی یی سی اف پیوست، از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند. 

در حال حاضر 11 کشور به عنوان عضو و سه کشور ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور دارند که کشورهای عضو 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) را در اختیار دارند. نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز 24 آبان 1390 با حضور دوازده کشور به عنوان عضو دائم و 3کشور عضو ناظر در دوحه برگزار شد./مهر