اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خودنمایی لشگر موش ها در تهران!


زندگی مسالمت آمیز انسان با حیوانات اهلی اتفاقی تازه و جدید نیست اما سو استفاده برخی از حیوانات موذی از زندگی انسانها به سالیان دور بازمی گردد و همچنان موجبات آزار و اذیت بسیاری از افراد جامعه را در پی دارد.

خبرگزاری ایرنا: زندگی مسالمت آمیز انسان با حیوانات اهلی اتفاقی تازه و جدید نیست اما سو استفاده برخی از حیوانات موذی از زندگی انسانها به سالیان دور بازمی گردد و همچنان موجبات آزار و اذیت بسیاری از افراد جامعه را در پی دارد.

 موش از آن دسته حیوانات موذی است که سالیان متمادی در کنار جمعیت انسانی بیشترکشورها به زندگی خود ادامه می دهد و از داخل خانه گرفته تا بیرون منازل و برسرمزارع حضور یافته و از پسمانده های مواد غذایی و محصولات کشاورزی ارتزاق می کند.

موش ها این حیوانات باهوش که شرح قهرمانی های آنها در داستانها و فیلم های کودکان فراوان آمده است، در عین حال موجوداتی هستند که وجودشان بشر را به وحشت می اندازد، وحشت از بیماری و خسارت اقتصادی و آزار و اذیت موش ها در باقرشهر یکی از مناطق تحت پوشش شهرستان ری مدتها است امان مردم را بریده و در این رهگذر متاسفانه صدای درخواست کمک شهروندان نیز از مسوولان حوزه شهری برای اقدامی عاجل به گوش کسی کارساز نیست.

باقرشهر درحوزه ارتباطی جاده تهران به قم و بالعکس و در نزدیکی آرامستان اصلی پایتخت (بهشت زهرا) واقع شده است.

شهروندان باقرشهری را اغلب قشر کارمند، کارگر و کشاورز تشکیل داده و ازطرفی خانه و کاشانه که تنها محل آسایش و آرامش بوده با وجود این تعداد موش ضمن سلب آرامش همچنان تهدیدی جدی برای سلامت ساکنین این مناطق است.

* مرگ موش در سبد کالایی شهروندان


یکی از ساکنین این منطقه درگفت و گو با ایرنا اظهارداشت: به قدری موش در این منطقه زیاد شده که سم مرگ موش را نیز در سبد کالایی خود قرار داده ایم.

فاطمه محمدی افزود: خرید این سم مرگ آور به خودی خود نیز از نظر روانی تهدیدی برای سلامتی کودکان محسوب می شود ولی مجبور به خرید و ریختن آن درکنارهای دیوار خانه هستیم.

وی تاکید کرد: حضور این تعداد موش در کنارگورستان اصلی شهرنیز شایعه خطر هجوم به اجساد دفن شده را بین شهروندان این منطقه از جنوبی ترین نقطه تهران قوت می بخشد.

یک کارمند ساکن باقرشهر گفت: دراین منطقه مشکلاتی از جمله نداشتن گاز شهری، انواع آلودگی از جمله سوخت خودروهای عبوری، گاز کارخانجات و پالایشگاه وجود موش های خانگی و فاضلاب دردسری دیگر برای اهالی این منطقه به بار آورده است.

رضا فرجی افزود: حضور دسته ای موش ها درکنار زباله ها شهری، خانگی و زیر پل های عابر پیاده خود موجب نگرانی خانواده ها از نظر بهداشت شده است.

زهرا اسدی به عنوان دبیر مدرسه دخترانه گفت: هر روز سرکار که حاضر می شوم در مدرسه جای که دانش آموزان مشغول تحصیل هستند موشها هم وجود دارند و به نوعی دیگر حضور موشها در زندگی خود را عادی تلقی کرده و از طرفی مقابله خانواده ها با این حیوان موذی با استفاده ازسموم و تله موش دیگر کارساز نیست و مسوولان باید برای این امر پرخطر و غیر بهداشتی چاره ای اساسی باندیشند.

یکی از رفتگران زحمتکش شهرداری نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به آلایندگی بسیار زیاد پالایشگاه و برخی از صنایع آلاینده در این منطقه معضل حضور تعداد زیادی از موش ها در مناطق مسکونی نیز به سایر مشکلات شهروندان باقرشهری اضافه شده است.

' ح . ج ' افزود: هر روز با موشها سر کار داشته و حضور این تعداد خود جای نگرانی است که نیازمند برنامه ریزی و توجه مسوولان در خصوص مبارزه با این حیوان موذی است.

یک پزشک عمومی گفت: موش ها معمولا 35 نوع بیماری مختلف را به انسان منتقل می کنند.

علی تقی زاده مرقی، از تب گاز گرفتگی ، طاعون ، تیفوس، حصبه ، تب راجعه ، تولازمی و سالک به عنوان برخی از بیماری منتقل شده از موش به انسان نام برد، افزود:

با محافظت ساختمان ها از ورود موش، از بین بردن لانه موش ها و محروم کردن آنها از دسترسی به آب و مواد غذایی، بهداشتی نگه داشتن محیط زیست شامل: جمع آوری، حمل و دفع زباله بطور بهداشتی از راهکارهای مقابله با حضور این حیوان موذی در مجمتع های مسکونی است.

وی همچنین رعایت بهداشتی فردی و اجتماعی یکی از عمده ترین راهکارهای مبارزه با این حیوان موذی، عنوان کرد و گفت: همانطوریکه تجارب گذشته نشان داده است بکارگیری واجرای تنها یک روش یعنی استفاده از سموم وطعمه های شیمیایی در قالب مبارزه شیمایی چندان کارا واثرگذار نبوده و ضرورت استفاده از دیگر شیوه های اجرایی مبارزه فیزیکی و مکانیکی در قالب مبارزه تلفیقی توصیه می شود.

وی محدود سازی غذا، آب و زیستگاه در دسترس این موجود و محدود ساختن نیازهای زیستی این جانور را یکی دیگر از راهکارهای مبارزه با موش دانست و افزود: لایروبی انهار و مسیلها، مرمت انهار و مسیل ها، جمع آوری بهینه زباله از درب منزل و از جوی و انهار، انجام عملیات کنترل در اماکن مخروبه و زمین بایر از دیگر راهکارهای مبارزه با موش است.

* مساله موش خاص باقر شهر نیست

شهردار باقر گفت: مساله موش ها خاص باقر شهر و تهران نیست.

استاد فرج در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مدیریت شهری باقر شهر با موش، گربه و سگ نیز درگیر بوده و تلاش های زیادی در مورد مقابله و بین بردن این جانوران موذی انجام داده است.

وی افزود: ما درهر نقطه از باقر شهر که اطلاع پیدا کنیم که جانوران موذی زیاد شده و زمینه اذیت و آزار شهروندان را فراهم کرده است با طعمه گذاری و سم پاشی سعی در از بین بردن و یا کاهش جمعیتی آنان را در دستور کاری خود دادیم'.

به گفته وی، درحال حاضر برای شهروندان باقر شهر نیز کلاسهای آموزشی و چگونگی مقابله با این جانورموذی را بر پا کرده ایم.


ویدیو مرتبط :
تهران جولانگاه موش ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تهران، شهری امن برای موش‌ها؟!



موش‌,جانوران موزی,مبارزه با موش های تهران

 

2000موشی که می‌میرند و میلیون‌ها موشی که زنده می‌مانند

تهران، شهری امن برای موش‌ها؟!

مهمانی ناخوانده‌اند اما بیشتر از مهمانان دعوتی از آنها پذیرایی می‌کنیم، از همان غذای چرب و پر ویتامینی که با هزار سختی به دست می‌آوریم تا به شکم بچه‌هایمان برود، به آنها هم می‌دهیم. هر روز فضای بیشتر و راحت‌تری را برایشان فراهم می‌کنیم و اگر در گذری و کوچه و خیابانی هم با آنها برخوردی کنیم راهمان را کج می‌کنیم

 

تا با آنها تداخلی نداشته باشیم و آنها در سلامت کامل بگذرند و خلاصه ما مردم شهر تهران همه دست به دست هم داده‌ایم تا خانواده "کوچک و آسیب‌پذیر و گرسنه" موش‌ها تبدیل به خانواده‌ای "میلیونی و قوی" شوند و هیچ دستی قادر به کنترل و حذف آنها نباشد.

به گزارش ایسنا ، در همه جای دنیا استفاده از روش‌ها و ابزارهای مختلف مکانیکی ، شیمیایی ، فیزیکی خشن و حذف کننده و بیولوژیک و حتی جنگی برای حذف جانوران موزی از جمله موش‌ها معمول است اما در هیچ یک از کشورها نتوانسته‌اند به طور کامل و حتی موثر این جمعیت مزاحم را کنترل کنند و این عدم موفقیت در مورد کشور ما نیز صادق است.

گویا موش‌ها موجودات مهمی هستند چرا که صحبت در مورد موش‌ها ، کنترلشان ، امحای آنها در هر شکل صورت گرفته ، تعدادشان ، محلشان و حتی لاشه‌هایشان جزو موضوعاتی است که به همین راحتی‌ها آماری از آن در اختیار رسانه‌ها قرار نمی‌گیرد.

محمد هادی حیدرزاده که سال گذشته رییس ستاد محیط‌ زیست شهرداری تهران بود در مورد آمار موش‌های تهران گفته بود: برخی آمارهای تایید نشده از وجود شش تا 10 موش به ازای هر شهروند ساکن تهران خبر می‌دهد. اگر این آمار درست باشد باید تهران را یکی از پرموش‌ترین کلانشهرهای دنیا دانست، چرا که بر این اساس یعنی در این شهر دست‌کم 50 تا 60 میلیون موش وجود دارد، اگرچه موش‌های تهرانی زیاد هستند اما به نظر نمی‌رسد تعدادشان در این حد باشد.

نتیجه تلاش برای امحای میلیون‌ها موش ، تنها دو هزار لاشه در ماه است

امیر حسن جعفری ورامینی - قائم مقام ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با  ایسنا، با اعلام اینکه ماهانه در 22 منطقه شهرداری تهران به طور میانگین 500 کیلوگرم انواع سم شیمیایی برای دفع حیوانات موذی از جمله موش به کار برده می‌شود، گفت: در مهرماه سال جاری 1968 لاشه موش توسط پیمانکاران مناطق مختلف جمع‌آوری شده است.

وی با تاکید بر اینکه آمار لاشه موش مربوط به ارقامی است که پیمانکاران از سوی مناطق به دست آورده و مربوط به لاشه‌های پیدا شده‌است، گفت: تعدادی که در لانه‌ها و یا سایر منفذهای معابر و یا خانه‌ها کشته می‌شوند قابل دسترسی نبوده و در آمار محاسبه نمی‌شود.

وی گفت: در چهار ماه اول امسال 6638 قطعه لاشه موش در مناطق 22 گانه شهرداری تهران جمع آوری شده است.

جعفری در حالی بر مقابله با موش‌های تهران به سه روش مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی اشاره دارد که باید پذیرفت طرح تله گذاری و سموم راه حل‌های کافی نیست و باید طرح‌های جدید و به روزتری را برای کنترل این حیوان پرزاد و ولد دنبال کرد.

به گزارش ایسنا، بنا بر آخرین اظهارات عبداللهی - معاون خدمات شهری بیشترین جمعیت موش‌ها در برخی مناطق مانند منطقه ۲۰ به دلیل وجود زمین‌های کشاورزی و منطقه ۶ به دلیل وجود رستوران‌ها و فست فودهای مختلف است، هرچند که این جمعیت در سایر مناطق نیز حضور فعال و پرشور دارند.

آنچه که بیش از همه تلاش‌های کم و زیاد مجموعه عریض و طویل شهرداری تهران موش‌های تهران را در تنگنا قرار می‌دهد، نه سموم و آفت‌کش‌های تقویت شده و سلاح‌های جدید و تله موش های هوشمند و ... بلکه کمک ما به بهداشت و نظافت شهر و نبود زباله یا همان غذای لذیذ موش ها در جوی‌هاست ،

 

تا وقتی برای موش‌های در جوی‌ها زباله می‌ریزیم آنها در آسایش کنار ما زندگی کرده و بزرگ می‌شوند و بیشتر و بیشتر می‌شوند. فراموش نکنیم که این حیوانات موذی، ناقل انواع و اقسام بیماری‌ها هستند و بخشی از بیماری‌های شایع شده از جامعه موش‌ها نشأت می‌گیرد.
/ایسنا