اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خطر حذف‌ لبنیات از سبد خانوار با افزایش قیمت‌ها



اخبار ,اخبار اقتصادی ,حذف‌ لبنیات از سبد خانوار

اخبار اقتصادی - خطر حذف‌ لبنیات از سبد خانوار با افزایش قیمت‌ها

پس از اعلام افزایش قیمت شیرخام به کیلویی 1440 تومان، هفته گذشته کارخانه‌های لبنی قیمت شیر در بسته‌بندی‌های مختلف را افزایش دادند و این هفته با شیب ملایم‌تر به سراغ افزایش قیمت ماست رفتند

سعید سلطانی سروستانی با بیان اینکه خطر حذف‌ لبنیات از سبد خانوار وجود دارد، گفت: قرار بود سال گذشته ۳۰۰میلیارد تومان یارانه به دامداران پرداخت شود که یارانه ۴ ماه پایانی سال ۹۲ که برابر با ۱۰۰میلیارد تومان است تاکنون پرداخت نشده است.

به گزارش مشرق، پس از اعلام افزایش قیمت شیرخام به کیلویی 1440 تومان، هفته گذشته کارخانه‌های لبنی قیمت شیر در بسته‌بندی‌های مختلف را افزایش دادند و این هفته با شیب ملایم‌تر به سراغ افزایش قیمت ماست رفتند.‌

افزایش قیمت لبنیات پس از اعلام انجمن صنفی صنایع لبنی، مبنی بر اجازه کارخانه‌ها برای بالا بردن قیمت محصولات تا 15 درصد اتفاق افتاد و قیمت شیر کم چرب و پر چرب نایلونی از 1250 به 1500 تومان، شیر کم چرب بطری از 1600 به 2000 تومان و شیر پرچرب بطری از 2100 به 2500 تومان رسید.

همچنین قیمت شیر کاکائو 250 سی سی نیز از هزار تومان به 1200 تومان و قیمت خامه 100 گرمی از 1100 تومان به 1200 تومان افزایش یافت.

گویا این هفته نوبت افزایش قیمت ماست است به طوری که ماست 1.5 کیلویی یکی از برندها از 4500 تومان به 5200 تومان و ماست نیم کیلویی یک برند دیگر از 1350 تومان به 1700 تومان رسیده است.

البته افزایش قیمت محصولات لبنی در ازای خرید شیر خام با قیمت جدید 1440 تومان منطقی به نظر می رسد، اما گویا این بار کارخانه ها پیش از خرید شیر با این قیمت اقدام به افزایش قیمت محصولات کرده اند.

مدیر عامل اتحادیه دامداران ایران با رد هرگونه افزایش قیمت در خرید شیر خام به خبرنگارمشرق گفت: هنوز هیچ گونه افزایش قیمتی در خرید شیر خام از سوی کارخانه ها اعمال نشده و شیر همچنان با قیمت 1110 تومان از دامدار خریداری می شود.

ماست در نوبت بعدی گرانی
سعید سلطانی سروستانی اظهار داشت:‌اینکه گفته می شود هم اکنون شیر با قیمت 1440 تومان از ما خریداری می شود را اصلا تایید نمی کنم.

وی تاکید کرد:‌ دامداران هم از نظر تولید و پروار بندی دام و هم از نظر تولید شیر با مشکلات فراوانی مواجه هستند و هزینه های جاری برای آنها بسیار سنگین است.

در قانون پیش بینی شده که دولت از دامداران حمایت کند و بر اساس ماده 4 قانون هدفمندی دولت باید ظرف مدت 5 سال قیمت شیر را آزاد کند و همچنین از محل ماده 8 این قانون نیز به تولید کننده ها کمک کند، این قوانین در ذات خوب هستند اما در عمل به نفع تولید کننده اجرا نمی شوند.

قرار بود سال گذشته 300میلیارد تومان یارانه به دامداران پرداخت شود که یارانه 4 ماه پایانی سال 92 که برابر با 100میلیارد تومان است تاکنون به دامداران پرداخت نشده است.

سلطانی گفت:‌برای امسال نیز تفاهم نامه هایی میان ما و دولت منعقد شده، اما اظهارات ضد و نقیض، دامداران را دچار مشکل کرده است.

وی ادامه داد:‌ در شرایط فعلی و با افزایش قیمت محصولات لبنی ممکن است خانواده اقدام به حذف این مواد مهم از سبد خانوار کنند و در مقابل دامداران نیز در صورت استمرار روند فعلی و ضررهای ناشی از آن ممکن است میزان تولید خود را کاهش دهند.
اخبار اقتصادی - شرق

 


ویدیو مرتبط :
افزایش قیمت لبنیات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سبد خانوار‌ در‌دست‌انداز‌ افزایش قیمت‌ها



اخبار,اخبار اقتصادی ,سبد کالا

مقوله‌ ارزان شدن، تصمیم خود بازار است؛ یا تولیدكننده‌ها عرضه را بالا می‌برند یا مردم كمتر خرید می‌كنند؛

داستانی كه برای مرغ اتفاق افتاده و قرار است برای گوشت قرمز هم ادامه پیدا كند.مرغی كه تا عید نوروز باید آن را كیلویی 7 تا 10 هزار تومان می‌خریدیم، امروز به كمتر از 6 هزار تومان رسیده است. می‌گویند یك ماه دیگر هم صبر كنید، قیمت گوشت قرمز گوساله و گوسفندی با عرضه بیشتر توسط تولیدكننده‌ها پایین می‌آید. ظاهراً گوشت قرمز خیال ارزانی ندارد، اگر هم داشته باشد قاچاق دام تحقق آن را سخت می‌کند. 

 

اجناسی که گران می‌شوند ارزان شدن‌شان تقریباً به سختی محقق می‌شود. بحث میوه و تره‌بار جدا، اما سایر اقلام تقریباً چنین تجربه‌ای را نداشته‌اند. حرف از میوه به میان آمد، خیال‌تان راحت باشد میوه‌های نوبرانه‌ای كه تا همین دو هفته پیش قیمت‌شان بسیار بود، مجبور شده‌اند از بهای خود بکاهند تا خریداری برایشان پیدا شود. گوجه سبز 70-60 هزار تومانی به قیمت‌های 10 تا 20 هزار تومانی سقوط كرده و هندوانه 2 هزار تومانی یك ماه پیش را می‌شود با كیلویی 600 تا 800 تومان تهیه كرد.

 

اما باید منتظر ورود میوه‌های لوكس‌تر هم باشیم. فصل گیلاس و زردآلوها و سردرختی‌های دیگر نزدیك شده است‌ اما آن چیزی كه برخی از خانواده‌ها را نگران كرده، یارانه نانی است كه تا تیرماه قرار است حذف شود و همه نانوایی‌ها آزادپز شوند؛ البته تعداد كسانی كه این خبر را می‌دهند با تكذیب‌كنندگانش برابر است. این روزها خبرها حاکی از گرانی است، گرانی لبنیات بعد از ماه رمضان، گرانی برخی از اقلام حاضر در سبد غذایی خانوار، گرانی كرایه تاكسی و بنزین، آب، برق، گاز و غیره. مایحتاج زندگی گران شده است یا ظاهراً در آستانه گران شدن است.


 مرغ به كف قیمت خود رسید؛ 5900 تومان
حتما یادتان هست كه در اواخر بهمن‌ماه سال گذشته تا عید نوروزی كه گذشت، قیمت مرغ به چه نرخ‌هایی رسید. قیمت حدود 8 هزار تومان هم برای گوشت این پرنده ثبت شد تا هر روز رسانه‌های مختلف با مسئولان دولتی و صنفی تولیدكننده و توزیع‌كننده این گوشت تماس بگیرند و از آنها دلیل افزایش قیمت گوشت این حیوان را جویا شوند.

 

خیلی از مسئولان گرانی آن روزها را با افزایش هزینه‌های تولید و پرورش مرغ گره می‌زدند و معتقد بودند افزایش تقاضای مردم برای خرید گوشت در روزهای پایانی سال به این گرانی دامن می‌زند. سیدمحمود نوابی، رئیس سازمان حمایت مصرف‌كنندگان و تولیدكنندگان ابتدای اسفندماه سال گذشته در مصاحبه‌ای گفته بود كه «بازار شب عید جای نگرانی ندارد». در همان زمان مسئولان وزارت جهاد كشاورزی و شخص وزیر نیز به مردم توصیه كردند كه از گوشت مرغ كمتر استفاده كنند بلكه كاهش تقاضا بتواند دست دلالان را برای افزایش قیمت‌ها ببندد. قابل پیش‌بینی بود كه بعد از پیك مصرف گوشت در ایام نوروز، كم‌كم ارزانی به سراغ بازار گوشت بیاید. حالا با كاهش قیمت مرغ به 5 هزار و 900 تومان شاهد كاهش حدود 2 هزار تومانی هستیم.

 

تازه این درحالی است كه در هفته گذشته رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از افزایش حدود ۲۰۰تومانی قیمت مرغ نسبت به ابتدای هفته خبر داد. مهدی یوسف‌خانی به مهر گفته بود كه روز پنجشنبه قبل از تعطیلات آخر هفته، قیمت مرغ در مراكز خرده‌فروشی 5 هزار و 900تومان، در مراكز عمده‌فروشی 5 هزار و 350 تومان و در میدان بهمن تهران 5 هزار و 250 تومان بود. گوشت مرغ اما كمی هم كم‌طرفدار شده است از وقتی كه تایید و تكذیب آلوده‌بودن به سرب منتشر و بعد از چندین ماه اعلام شد كه 17 كارخانه تولید غذای طیور به‌دلیل آلوده بوده به مواد شیمیایی و... پلمب شده است.


 نوبرانه‌های گران می‌آیند
چند روز به عید مانده بود كه سر و كله هندوانه‌ها در میوه‌فروشی‌ها پیدا شد. هوای گرم اسفندماه را كه از یاد نبرده‌اید. آن روزها اگر می‌خواستید هندوانه رو نوبر كنید باید حدود 2 تا 3هزار تومان برای هر كیلوگرم هزینه می‌كردید. اما عید كه به سلامتی تمام شد، بارهای هندوانه یكی‌یكی از گوشه كنار كشور وارد میوه‌فروشی‌ها شد تا قیمت‌ها بشكند و به نزدیكی هزار تومان برسد. حسین مهاجران، رئیس اتحادیه میوه و سبزی روز دوشنبه هفته پیش از قیمت بین کیلویی هزار تا هزار و 200 تومان هندوانه در بازار تهران خبر داد.

 

او به کیلویی درباره مبدا ورود این میوه‌ها به تهران می‌گوید كه این هندوانه‌ها از جیرفت و كهنوج و چابهار به تهران می‌آید. معاون اتحادیه بارفروشان روز پنجشنبه از كاهش قیمت هندوانه در میدان مركزی میوه و تره‌بار خبر داد. علی امامی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینكه قیمت هندوانه نسبت به ابتدای هفته جاری ۲۰۰ تومان كاهش یافته است، بیان كرد كه در حال حاضر قیمت این میوه در میدان مركزی میوه و تره‌بار بین کیلویی ۶۰۰ تا ۸۰۰ تومان است. فقط هندوانه نیست كه در سراشیبی نزولی محور سینوسی قیمت خود به سر می‌برد.

 

هنوز شاید یكی دو هفته به رسیدن فصل اصلی گیلاس و زردآلو به بازار مانده باشد. هنوز گوجه سبز، سالار بازار است. در طول عید نوروز كه گوجه سبزهای نوبر وارد بازار شده بودند، قیمت‌های عجیب و غریب 70 تا 80 هزار تومان را رویش گذاشته بودند اما حالا در میانه‌های اردیبهشت‌ماه به قول رئیس اتحادیه میوه و سبزی قیمت این نوبرانه‌ها هم‌اكنون بین ۱۲ تا ۲۵ هزار تومان است، ضمن اینكه طی ۱۰ روز آینده قیمت این محصولات كاهش بیشتری خواهد داشت؛ البته منتظر سردرختی‌ها هم باشید كه نوبرانه آنها چه بسا گران باشد.


 گوشت قرمز در مسیر ارزان شدن
گوشت قرمز فراز و نشیب‌های زیادی در همین یك ماه و نیم ابتدایی سال 94 داشته است. اوج تقاضای گوشت قرمز در همان ابتدای سال و عید نوروز بود و خیلی طبیعی بود كه از قبل از آغاز جدید قیمت‌ها روند صعودی به خود بگیرد. تولیدكنندگان معتقدند از اواخر خردادماه عرضه گوشت قرمز افزایش می‌یابد و می‌شود انتظار كاهش قیمت‌ها را داشت. در همین‌باره علی خندان‌روی‌جوان، رئیس اتحادیه گوشت گاوی با اشاره به اینكه قیمت گوشت گوساله در روزهای آتی افزایش نخواهد یافت، پیش‌بینی می‌كند كه احتمال كاهش قیمت این نوع گوشت در خردادماه وجود دارد چرا كه دام فراوان و هوا گرم است و خرید مردم كم می‌شود.

 

او اضافه می‌كند كه در بازار، گوشت به مقدار كافی برای مصرف‌كنندگان موجود است و مشكلی در رابطه با تامین این محصول پروتئینی در بازار وجود ندارد. در فروردین ماه بازار گوشت گوسفندی به میزان 4 هزار تومان افزایش قیمت را تجربه كرد. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی دلیل این افزایش قیمت را نزدیك شدن به فصل گرما می‌داند. علی‌اصغر ملكی بیان می‌كند كه قیمت آلایش، چربی و پوست گوسفندی در مقایسه با ماه‌های قبل كاهش پیدا كرده كه این امر در بالا رفتن قیمت تمام‌شده گوشت گوسفندی تاثیرگذار است  به طوری كه قیمت هر عدد پوست گوسفند از 30 هزار تومان به 12 هزار تومان رسیده است.

 

روز سه‌شنبه هفته گذشته ملكی با اشاره به اینكه در حال حاضر قیمت هر كیلوگرم شقه بدون دنبه تحویل به مغازه‌دار بین ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۸‌هزار تومان است، گفت كه قیمت این نوع گوشت تحویل به مصرف‌كننده بین ۳۱ تا ۳۲هزار تومان است.


 نانی كه سر آزادشدنش دعواست
نایب‌رئیس اتحادیه نانوایان سنگكی درحالی از آزادسازی قیمت آرد در سال جاری خبر داد كه چندی پیش رئیس اتاق اصناف ایران اعلام كرد كه احتمالا یارانه نان تا سه ماه آینده حذف خواهد شد. برای اینكه بدانید در صورت حذف یارانه نان چه اتفاقی خواهد افتاد باید بگوییم كه از فردای حذف یارانه، نانوایان آرد مورد نیاز خود را به صورت آزاد از كارخانه‌ها تهیه خواهند كرد؛ آن هم بر اساس قیمت هر كیسه آرد حدود 53هزار تومان. دبیر كارگروه ملی تنظیم نان و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز چندی پیش در یك نشست خبری اعلام كرد كه حدود 70 هزار واحد نانوایی در سطح كشور فعالیت دارند كه براساس مصوبه دولت در سال گذشته، سهمیه 20 درصدی برای آزادپزها تعیین شد اما آنچه عمل شده تا پایان فروردین‌ماه 94 به طور متوسط 12 درصد نانوایی‌ها فعالیت آزادپزی دارند.

 

مجتبی خسروتاج اضافه كرد كه اصلاح قیمت‌های نان در سقف 30درصدی در آذرماه 1393 اجرا شد كه از این رقم 18 تا 20درصد مربوط به هزینه‌های نانوایی و بقیه هزینه آرد بود درحالی كه دولت بابت نان 10 هزار میلیارد تومان یارانه اختصاص داده بود. آن چیزی كه به مصرف‌كننده مربوط می‌شود این است كه رئیس اتاق اصناف ایران از احتمال حذف یارانه نان تا سه ماه آینده خبر داده و سخنگوی دولت هم آزادپزی 20 درصد نانوایی‌های هر شهر را تایید می‌كند. الان قیمت رسمی آزادپز در بین نانواها برای سنگك با كنجد یك‌رو‌هزار و 500 تومان، كنجد دو رو ۲ هزار تومان و نان ساده سنگك، كیلویی ۳ هزار تومان اعلام شده است.

 

اخبار اقتصادی - آرمان