اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خشکسالی در ایران تا سال 2050 ، 11 برابر می شود



اخبار,اخباراجتماعی ,خشکسالی  در ایران

  معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پیش بینی ها نشان می دهد تا سال 2050 خشکسالی و کاهش نزولات جوی در ایران 11 برابر شرایط فعلی می شود.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در دیدار با کاوه زاهدی مدیر منطقه ای آسیا و اقیانوسیه برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد اظهار کرد: این شرایط موجب نگرانی عمیق در خصوص آینده ایران، منطقه و جهان شده است.

او با اشاره به اینکه اکنون ایران با چالش ها و مسایل زیست محیطی زیادی مواجه است گفت: با توجه به اثر پذیری بالای ایران از تغییرات روز افزون آب و هوایی ضرورت دارد برنامه محیط زیست ملل متحد (یونپ) در تدوین ساز و کاری برای جلوگیری از گسترش این مشکلات با ایران همکاری کند.

ابتکار ابراز امیدواری کرد: راه اندازی صندوق ملی محیط زیست، فرصت استفاده از امکانات بین المللی بیشتری را برای ایران فراهم کند.

ایجاد ردیف بودجه ای برای احیای دریاچه ارومیه
او با ابراز نگرانی از وضعیت تالاب های کشور به ویژه هامون، گفت: خوشبختانه ردیف بودجه ای برای احیای دریاچه ارومیه، تالاب های هامون، انزلی و پریشان پیش بینی شده است که امیدواریم با جذب مشارکت سازمان ملل و همکاری بیشتر افغانستان در کنار این جذب بودجه ای، موفق به حل بحران تالاب هامون شویم.

تقویت توان کارشناسان برای اجرای طرح های ارزیابی محیط زیستی
معاون رییس جمهوری با اشاره به پتانسیل علمی یونپ، تقویت توان کارشناسی کشور به منظور اجرای طرح های ارزیابی یکپارچه محیط زیستی را خواستار شد و گفت: یونپ با استفاده از امکانات موجود ایران و ساز و کارهای اجرایی همچون مراکز منطقه ای بازل و رامسر، مسیر جدیدی برای همکاری در منطقه ایجاد کند.

ابتکار با ابراز نگرانی از گسترش ناامنی و خشونت در منطقه، به وضعیت محیط زیست غزه و عراق که باعث آشفتگی در زیرساخت های محیط زیستی این کشورها شده است، اشاره کرد و از یونپ دعوت کرد تا در مشارکت با ایران به منظور برگزاری دومین سمینار بین المللی، دین، فرهنگ و محیط زیست همکاری داشته باشد.

او تاکید کرد: با استفاده از نتایج چنین کنفرانسی که آمیزه ای از ارزش های انسانی، آموزه های دینی و چالش های محیط زیستی است فرصتی برای صلح و حفظ محیط زیست در منطقه فراهم شود.

معاون رییس جمهوری گفت: تهیه و تدوین گزارش 10 ساله وضعیت محیط زیست ایران در دست اقدام است و خوشبختانه برنامه محیط زیست ملل متحد نیز با حمایت های فنی خود ما را در این مسیر یاری می کند.


اعلام آمادگی یونپ بر گسترش همکاری های دوجانبه
همچنین کاوه زاهدی مدیر منطقه ای آسیا و اقیانوسیه یونپ اعلام آمادگی یونپ به ویژه این دفتر، گسترش و تعمیق همکاری های دوجانبه در عرصه های ظرفیت سازی، انتقال و تبادل تجارب منطقه ای و پیگیری تمامی مفاد مندرج در تفاهم نامه امضا شده میان ایران و یونپ را از مهمترین اهداف این دیدار برشمرد.


او ادامه داد: در جلسه دو جانبه با مقامات ارشد محیط زیست ایران، اولویت های ایران را برای همکاری مشخص و در نهایت به اجرای آن کمک خواهد کرد.


کاوه زاهدی مدیر منطقه ای آسیا و اقیانوسیه برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP) در سفر به تهران و در چارچوب امضای تفاهم نامه همکاری محیط زیستی میان ایران و برنامه محیط زیست ملل متحد و به منظور بررسی ساز و کارهای اجرایی و کمک به پیشبرد اهداف توافق شده ذیل تفاهم نامه یاد شده با معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و گفت و گو کرد.


 اخباراجتماعی - خبر آنلاین 


ویدیو مرتبط :
(ایران ابر قدرت)ارزیابی استراتژیک از دنیا در سال 2050 میلادی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیش‌بینی ناسا: ۴۵ کشور جهان در معرض خشکسالی طی ۳۰ سال آینده /ایران چهارمین کشور در خطر



اخبار,اخباراجتماعی  ,گرمایش جهانی

  ناسا گزارشی پیرامون گرمایش جهانی و خشکسالی در 30 سال آینده منتشر کرده که نشان می دهد 45 کشور جهان در معرض خشکسالی شدید هستند. در این فهرست ایران رتبه چهارم را دارد.


بر اساس این گزارش در فهرست 45 کشور در معرض خطر، ایران در رتبه چهارم قرار گرفته است. گزارش ناسا تاکید می کند که بعید نیست بین 30 تا 40 سال آینده بخش های وسیعی از ایران به بیابان مطلق تبدیل شوند.


تاثیرات گرمایش زمین و عواقب آن همچون خشکسالی به حدی جدی است که هشدارها برای مهار گازهای گلخانه ای و جلوگیری از پیامدهای ناگوار مثل سیل جاری شده است.


دانشمندان ناسا با مطالعه چندین مدل اقلیمی در فوریه 2015 مقاله ای در مجله ساینس به چاپ رساندند و هشدار دادند که مناطق جنوب غربی و مرکزی ایالات متحده امریکا در آستانه خشکسالی شبیه دهه 1930 هستند.


خشکسالی1930 فاجعه ای بود که بحران های اقتصادی شدیدی برای آمریکا به همراه داشت ولی این بار گمان می رود که این خشکسالی 30 تا 35 سال طول بکشد.


بن کوک دانشمند آب و هوا در موسسه گودارد ناسا و نویسنده ارشد این مطالعه گفته است اگر افزایش گازهای گلخانه ای تا اواسط قرن 21 متوقف نشود، مناطق جنوب غربی و مرکزی آمریکا به احتمال 80 درصد در طول سه دهه، بین سال های 2050 تا 2099 میلادی خشکسالی بسیار شدیدی را تجربه خواهند کرد.


مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی پیش بینی می کند که خاورمیانه و شمال آفریقا گرمتر و خشک تر از آن چه تا به حال بوده اند، خواهند شد. این موسسه تخمین می زند که حدود 80 تا 100 میلیون نفر از ساکنان این مناطق تا سال 2050 میلادی در معرض تنش شدید آبی قرار خواهند گرفت.


همچنین ناسا و مرکز هوا و فضای آلمان با ارزیابی آب جاری مصرفی بین سال های 2003 تا 2009 میلادی نشان داده اند که رودخانه های دجله و فرات (که بخش های از ترکیه، سوریه، عراق و غرب ایران را مشروب می کنند) بعد از هند بیش از هر جای دیگر در حال از دست دادن آب هستند.


عده ای معتقدند که تغییرات آب و هوایی و اقلیمی و پیامدهای ناشی از آن مساله امنیت ملی نیز محسوب می شود و از آنجایی که شرایط آب و هوایی در حال تغییر است عدم توجه به این موضوع می تواند پیامدهای بسیار مخربی به همراه داشته باشد.


به عنوان مثال، بر اساس گزارش اقلیم شناسان آکادمی ملی علوم آمریکا بین سال 2006 تا 2011 میلادی بخش های وسیعی از سوریه دچار خشکسالی شد و این فاجعه زیست محیطی نهایتا منجر به مهاجرت های اجباری روستاییان به مناطق شهری و بی ثباتی اقتصادی و اجتماعی شد که در ایجاد ناآرامی های این کشور بی تاثیر نبود.


به گزارش مجله ساینس در سال 2013، دانشگاه برکلی پژوهشی در مورد رابطه خشونت با گرما در استرالیا، آمریکا، هند، تانزانیا، جنوب آسیا، اروپا و برزیل انجام داده و نتیجه گرفته است که تغییرات آب و هوایی و خشونت رابطه مستقیمی دارند. این پژوهش همچنین نشان داده است که افزایش متوسط دمای بالاتر از 2 درجه سانتی گراد، امکان بروز تنش های داخلی کشورها را 50 درصد افزایش خواهد داد.


هدف از اعلام نتایج این مطالعات، روشنگری در مورد گرمایش زمین و پیامدهای آن بوده است، موضوعی که با نادیده گرفتن اهمیت آن و عدم تلاش برای همکاری بین المللی، سکونت در این کره خاکی را مشکل می کند.


  اخبار اجتماعی  -  خبر انلاین