اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خرید 20 فروند هواپیما از «ای‌ تی‌ آر»


شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران روز گذشته برای خرید 20 فروند هواپیمای سبک 70 نفره «ای‌تی‌آر» با این شرکت هواپیماسازی ایتالیایی-فرانسوی قرارداد منعقد کرد.

روزنامه دنیای اقتصاد: شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران روز گذشته برای خرید 20 فروند هواپیمای سبک 70 نفره «ای‌تی‌آر» با این شرکت هواپیماسازی ایتالیایی-فرانسوی قرارداد منعقد کرد.

این قرارداد در حالی به امضای مدیران عامل شرکت هواپیمایی ایران(هما) و «ای‌تی‌آر» رسید که پیش‌تر نیز ایران با شرکت ایرباس فرانسه برای خرید 118 فروند هواپیما به توافق رسیده بود. براساس این توافق‌نامه اعلام شد ۸۵ درصد مبلغ خرید این هواپیماها ازسوی فروشنده تامین می‌شود و ۱۵ درصد باقی‌مانده از پول هواپیما نیز به‌تدریج از سوی ایران پرداخت می‌شود.

روز گذشته مدیر عامل ایران ایر در رابطه با جزئیات خرید این 118 فروند هواپیمای ایرباس از تحویل گرفتن پنج تا هشت فروند از این تعداد تا پایان سال 2016 خبر داد. وی در ارتباط با تامین مالی 15 درصدی پول خرید هواپیماها نیز گفته این پول از سوی صندوق توسعه ملی تامین می‌شود. با توجه به توافقات صورت گرفته در حوزه هوایی کشور پس از رفع تحریم‌ها، متولیان حوزه حمل‌ونقل هوایی تبدیل تهران به مرکز ثقل صنعت هوایی را در دستور کار قرار داده‌اند؛ در این راستا وزیر راه و شهرسازی نیز امضای قراردادهای خرید هواپیما و توسعه فرودگاه‌ها را نشان از پذیرش ثبات و پایداری ایران در عرصه‌های مهم جهانی می‌داند.

روز گذشته قرارداد شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با «ای‌تی‌آر» در حالی به امضا رسید که به گفته متولیان، ایران‌ایر این هواپیماهای 70 نفره را برای پروازهای کوتاه‌برد از این شرکت ایتالیایی-فرانسوی خریداری می‌کند و قرار است دو تا چهار فروند از این هواپیماها در سال جاری میلادی تحویل ایران ایر شود.

 هواپیمای ‌ای تی آر600-72 دارای دو موتور توربوپراپ است و ازسوی شرکت هواپیماسازی فرانسوی-ایتالیایی ای‌تی‌آر تولید می‌شود. توربوپراپ نوعی موتور توربینی گازی است که در آن از گردش محور توربین برای گرداندن ملخ و ایجاد پیش‌رانش استفاده می‌شود. این نوع موتور‌ها برای هواپیما‌هایی با برد کم و سرعت زیر ۷۰۰ کیلومتر در ساعت مناسب و به دلیل مصرف سوخت و تعمیرات ارزان‌ترشان نسبت به موتور‌های توربو فن دارای صرفه اقتصادی هستند.

این هواپیما‌ها معمولا برای مسافت‌های زیر ۷۰۰ کیلومتر مناسب هستند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، شرکت هواپیماسازی‌ای تی آر نیز از امضای قرارداد یک میلیارد یورویی این شرکت با ایران برای خرید هواپیما تایید و اعلام کرد: براساس این قرارداد ایران سفارش خرید ۲۰ فروند هواپیمای‌ای تی ار 600-72 را ارائه داده است و راه ارائه سفارش برای 20 فروند دیگر را باز گذاشته شده است. براساس این گزارش، ظرفیت مسافر هواپیماهای 600-72 برابر با 68 تا 78 صندلی است و حداکثر قدرت در زمان بلند شدن این مدل هواپیما نیز برابر با 2750 اسب بخار در هر موتور است و حداکثر وزن این هواپیما نیز در زمان بلند شدن 23 هزار کیلو است. از سوی دیگر حداکثر بار هواپیماهای 600-72 برابر با 7500 کیلو و حداکثر مسافت پروازی با تمام ظرفیت مسافری نیز برابر 1665 کیلومتر است.

روز گذشته در مراسم گرامیداشت بازگشت تاریخی حضرت امام(ره) در 12 بهمن 57 به میهن اسلامی، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ایران گفت: با اجرای برجام، ایران به جایگاه تعادل در منطقه خاورمیانه بازگشت و این اتفاق بزرگی است که نماد تمدن ایران شهری را بار دیگر در این منطقه جغرافیایی نشان داد.

وی گفت: ایران در عرصه‌های جهانی در حال بازآفرینی جاده ابریشم در روزگار نوین است و در این راستا درصددیم حمل‌ونقل هوایی، دریایی، زمینی، ریلی و جاده‌ای خود را بازسازی کنیم تا بتواند بار دیگر انقلاب اسلامی و تمدن ایرانی را در جهان بازآفرینی کند. همچنین در حاشیه این مراسم، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از تحویل پنج تا هشت فروند از 118 هواپیمای خریداری‌شده از شرکت ایرباس تا پایان سال جاری میلادی خبر داد.

فرهاد پرورش افزود: بعید است تا پایان امسال ایرباس بتواند تعدادی از هواپیماهای خریداری شده را به ایران ایر تحویل دهد. وی اظهار کرد: با توافق برجام مذاکرات ایران ایر از سال گذشته با ایرباس آغاز شد و این شرکت نیز برای تحویل هواپیماهای مورد نیاز شرکت هما در سال 2007 اعلام آمادگی کرده بود اما با اصرار ما قرار شد ایرباس تحویل این هواپیماها را از سال 2016 طبق فهرست سفارش ایران ایر آغاز کند. پرورش یادآور شد: با ورود هواپیماهای جدید، ایران ایر بار دیگر به جایگاه واقعی خود در منطقه دست پیدا می‌کند زیرا زمانی این شرکت پنجمین شرکت بزرگ جهان بود و امیدواریم با ورود هواپیماهای نو بتوانیم پروازهای خود را در مسیرهای بین‌المللی دوربرد آغاز کنیم.

مدیرعامل ایران ایر افزود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران هم اکنون به 29 نقطه جهان پرواز می‌کند اما با ورود هواپیماهای جدید درصددیم تعداد مسیرهای بین‌المللی خود را افزایش دهیم. وی اظهار کرد: هم اکنون در هفته سه بار به لندن پرواز می‌کنیم اما با ورود ناوگان نو، ایران ایر می‌تواند تعداد پروازهای خود را به لندن در هفته به 6 تا 9 پرواز افزایش دهد. پرورش یادآور شد: طبق تفاهمی که با ایرباس انجام شده 118 فروند هواپیما در یک دوره 8 تا 10 ساله به ایران ایر تحویل داده می‌شود و ما امیدواریم با نهایی شدن قرارداد زمان دقیق تحویل این هواپیماها تعیین شود. وی گفت: طبق تفاهم انجام شده با ایرباس، ایران ایر 45 فروند هواپیمای 320 و 321، همچنین 45 فروند ایرباس 330، 16 فروند ایرباس 350 و 12 فروند هواپیمای 380 را تحویل ایران ایر می‌دهد و در قرارداد نیز برای تغییر نوع هواپیماها مواردی پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به استفاده از هواپیماهای بزرگ 380 ایرباس در فرودگاه‌های ایران افزود: برای نشست و برخاست هواپیماهای پهن‌پیکر در فرودگاه‌ها باید زیرساخت‌های آن آماده شود؛ ما با ورود این ناوگان می‌توانیم بار دیگر پروازهای خود به نقاط دور جهان از جمله کانادا، سئول و توکیو را آغاز کنیم. پرورش گفت: ایرانی‌ها سالانه پنج میلیارد دلار برای سفر به ایران به شرکت‌های خارجی پرداخت می‌کنند و این نشان می‌دهد تعداد هواپیماهای شرکت‌های ایرانی و مسیرهای بین‌المللی ما کافی به نظر نمی‌رسد. وی درخصوص تامین 15 درصد از منابع مالی خرید 118 فروند ایرباس ازسوی ایران ایر اظهار کرد: سال گذشته مصوبه‌ای در صندوق توسعه ملی به تصویب رسید تا ایران ایر بتواند برای خرید هواپیماهای نو از منابع مالی این صندوق استفاده کند و ما درصددیم بخشی از این 15 درصد را از محل آن تامین کنیم.

پرورش افزود: بخشی دیگر از این منابع را می‌توانیم از فاینانس خارجی و بانک‌های داخلی تامین کنیم و اگر این قضیه عملی نباشد ایرباس وعده داده است از طریق فاینانس بخشی از این 15 درصد را تامین کند. وی گفت: همه این هواپیماها به‌صورت اجاره به شرط تملیک خریداری شده و با پرداخت اقساط آن مالکیت این هواپیماها به ایران ایر منتقل می‌شود.

وی رقابت با ایرلاین‌های خارجی، توسعه بخش فنی و مهندسی و افزایش درآمد را از مزیت‌های ورود ناوگان هوایی نو به ایران ایر دانست و افزود: افزایش مسیرهای داخلی و خارجی نیز می‌تواند بنیه مالی ایران ایر را تقویت کند. مدیرعامل ایران ایر اظهار کرد: به دلیل نبود هواپیمای مناسب، ایران ایر پرواز به توکیو یا سئول را از مدت‌ها پیش متوقف کرد اما با این خریدها، ایران ایر می‌تواند علاوه بر برقراری پروازها به این دو نقطه، پرواز در مسیر سنگاپور را نیز آغاز کند.


ویدیو مرتبط :
آموزش تی آر ایکس-ورزش تی آر ایکس-تی آر ایکس در خانه-تمرینات بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخوندی:لحظه توافق فرا رسیده است/زمان خرید 400 فروند هواپیما



اخبار,اخبار اقتصادی, تحریم های ایران

وزیر راه و شهرسازی درباره نتیجه مذاکرات هسته ای می گوید:ممکن است در آخرین لحظات شگفتی هایی رخ دهد،اما ما معتقدیم لحظه توافق فرا رسیده است.

وزیر راه و شهرسازی از سفارش خرید 400 فروند هواپیما در سالهای آینده خبرداد.

 عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با هفته نامه فرانسوی لوپوئن با تاكید بر اینكه حتی در زیر تحریم ها نیز سیستم حمل و نقل ما به طور كامل فعال بود، با وجود محدودیت‌ها، ما كنترل كامل حریم هوایی و سیستم حمل و نقل هوایی خود را داشتیم، بیان داشت: در سال گذشته تعداد پروازهای بین المللی از حریم هوایی ایران به 2 برابر افزایش یافت و پروازهای بین المللی در تهران 18 درصد بیش از سال گذشته بوده است.

وی در پاسخ به این سؤال كه دیپلماسی فرانسه در مذاكرات هسته ای با ایران بسیار بیشتر از مذاكره كنندگان امریكا سختگیری از خود نشان می دهد، آیا شركت های فرانسوی بهای این سخت گیری را با بیرون ماندن از بازار ایران خواهند پرداخت؟گفت: به هیچ وجه، این طبیعی است كه در مذاكرات هر كس نظر خود را بیان كند. اما ما در آستانه یك تغییر عمده سیاسی و اقتصادی برای ایران و جهان هستیم.
وی ادامه داد: بر خلاف آنچه كه من در این طرف و آن طرف می خوانم، روابط ما با فرانسه خوب و حتی عالی است. ما در پاریس به خوبی مورد استقبال دولت قرار گرفتیم. همه مایل به باز كردن یك صفحه جدید در روابط دوجانبه هستند.


آخوندی در خصوص رقابت شركت های فرانسوی با همتایان آمریكایی خود برای سرمایه گذاری های بسیار بالا در بازار ایران اظهار داشت: شركت های فرانسوی برای بازگشت به ایران كاملا آماده هستند، به خصوص برخی از آن ها در حال حاضر با این بازار بسیار آشنا هستند. حتی در سال های اخیر، تماس های تجاری، قانونی و شفافی صورت گرفته است. برخی دیگر از شركت ها به زمان بیشتری برای ایجاد روابط دراز مدت نیاز دارند و این قابل درك است. در كل روابط تجاری فرانسه و ایران خوب است. این تاخیرفرانسه برای ورود به بازار ایران فقط یك بلوف و بخشی از بازی است.


این عضو كابینه تدبیر و امید در خصوص نیازهای ایران امروز با اشاره به اینكه ما كشوری توسعه نیافته نیستیم، ابراز داشت: حتی در زیر تحریم ها نیز سیستم حمل و نقل ما به طور كامل فعال بود، با وجود محدودیت ها، ما كنترل كامل حریم هوایی و سیستم حمل و نقل هوایی خود را داشتیم.


وی افزود: در سال گذشته به دلیل اوضاع عراق، تعداد پروازهای بین المللی از حریم هوایی ایران به 2 برابر افزایش یافت و ما خود را با این وضعیت كاملا وفق دادیم. به عنوان مثال، پروازهای بین المللی در فرودگاه تهران 18درصد بیش از سال گذشته است و این فقط یك آغاز است. نیازعمده ای به نوسازی ناوگان داریم. ناوگان هوایی ما در حال حاضر دارای 247 هواپیما است. متوسط سن آن ها 20سال است، بنابراین باید ناوگان جدید جایگزین شود. در سال های آینده نزدیك به 400 فروند هواپیما سفارش خواهیم داد.


آخوندی در پاسخ به این سؤال كه اگر مذاكرات به توافق منتهی نشود، توضیح داد: ممكن است در آخرین لحظات شگفتی هایی رخ دهد، اما معتقد هستیم كه لحظه توافق فرا رسیده است. آخرین دقایق مذاكرات همیشه حساس ترین لحظات است در هر حال جامعه بین المللی پس از توافق بسیار متفاوت تر از آنچه ما امروز می شناسیم خواهد بود.


وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه "چنانچه تاثیر سیاست باز شدن روابط به سرعت نمایان نشود، مردم ایران چه واكنشی نشان خواهند داد؟" مردم ایران برنامه راهبردی ما را درك می كنند. آنها می دانند كه ما صادقانه تمایل به پیشرفت و حركت به جلو داریم. مسلما فراز و نشیب هایی وجود خواهد داشت و نمی توان انتظار داشت كه همه چیز در یك لحظه حل شود. دولت ایران دارای چشم انداز بلند مدت است و این مسئله كمك می كند كه بتوانیم جزئیات ناراحت كننده را رد كنیم و خوشبینانه جلو برویم .


وزیر راه و شهرسازی در سفر سه روزه پاریس ضمن سخنرانی در آكادمی دیپلماتیك بین المللی با موضوع اقتصاد ایران در چشم‌انداز لغو تحریم‌های بین‌المللی با رئیس اجرایی گروه ایرباس و وزیر مسكن فرانسه و دبیر دولت فرانسه در امور حمل ونقل دیدار و مذاكره كرد.


هدف ایران از شركت در این نمایشگاه مذاكره و گفت وگو با عرضه‌كنندگان درجه یك ناوگان هوایی در جهان به منظور تشویق فروش هواپیما به ایران و همچنین دعوت به سرمایه‌گذاری در توسعه فرودگاه‌ها به ویژه در بخش تجهیزات ناوبری است.


پنجاه و یكمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع هوانوردی بورژه (حومه پاریس) از ۱۵ تا ۲۱ ژوئن ۲۰۱۵ برگزار می‌شود.


۲۲۵۰ شركت كننده با به نمایش گذاشتن موقعیت، محصولات جدید، هواپیماها و رویدادهایشان در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.


وزیر راه و شهرسازی در سفر سه روزه به فرانسه علاوه بر مذاكره با وزیر مسكن و دبیر دولت دولت فرانسه در امور حمل ونقل با رئیس شركت ایر فرانس.ك ال ام، رئیس فرودگاه پاریس ومدیران ارشد شركت‌های حاضر در نمایشگاه دیدار و مذاكره داشت.

 

اخبار اقتصادی - خبرآنلاین