اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خداحافظی با جوش‌شیرین در تولید نان


هرچند جایگزینی خمیرمایه به جای جوش شیرین در نان در ابتدا با مقاومت نانوایان مواجه شد ولی آمار تولید بیش از 31 تن خمیرمایه در کشور طی سال گذشته نشان‌دهنده روند جایگزینی آن با جوش‌شیرین در پخت نان است.

خبرگزاری ایسنا: هرچند جایگزینی خمیرمایه به جای جوش شیرین در نان در ابتدا با مقاومت نانوایان مواجه شد ولی آمار تولید بیش از 31 تن خمیرمایه در کشور طی سال گذشته نشان‌دهنده روند جایگزینی آن با جوش‌شیرین در پخت نان است.

 سال گذشته در شانردهمین کارگروه کیفیت نان مقرر شده بود که در مراحل پخت نان به جای جوش شیرین از خمیرمایه استفاده شود و به گفته مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار شده بود که بازرسان بر روند این جایگزینی نظارت کنند.

البته بنا بر اظهارات نانوایان استفاده از خمیرمایه قیمت تمام شده تولید نان را افزایش می‌داد لذا استفاده از آن برای آنان مقرون به صرفه نبود و البته نظارت‌های انجام شده بر نانوایی‌ها نیز کمتر درباره استفاده از خمیر‌مایه به جای جوش شیرین بود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز در مقابل مقاومت نانوایان در زمینه روند حذف جوش شیرین از نان‌های سنتی ضمن غیر مجاز اعلام کردن آن تاکید داشت که با توجه به اثرات سوء مصرف جوش شیرین در فرآوری خمیر نان‌های سنتی مصرف آن در ایران ممنوع شده است.

اما مشکلات دیگری نیز در جایگزینی خمیر مایه نان‌های سنتی وجود داشت و آن صادرات ملاس به عنوان ماده اصلی تولید خمیرمایه بود به طوری که همزمان با افزایش قیمت دلار تلاش برای صادرات ملاس بیشتر شد.

به همین دلیل دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه خواستار ممنوع شدن صادرات ملاس به منظور تامین به اندازه مواد اولیه کارخانه‌های تولید خمیرمایه و اتانول شد.

یه گفته مجید پارسایی، در صورت خروج بی‌رویه ملاس از کشور کارخانه‌های خمیرمایه و تولید اتانول با کمبود مواد اولیه مواجه می‌شوند.

میزان مصرف ملاس کارخانه‌های خمیرمایه 125 هزار تن است که در صورت ممنوع شدن صادرات ملاس امکان تامین کل این نیاز در داخل کشور وجود خواهد داشت. هم‌اکنون هشت کارخانه خمیرمایه در کشور وجود دارد و تولید ملاس به میزان کشت چغندر و وضعیت کشاورزی بستگی دارد که پیش‌بینی می‌شود امسال تولید آن کمتر شده و به حدود 400 هزار تن برسد. اما روند واردات ملاس و تولید خمیرمایه در کشور نشان‌دهنده روند رو به رشد جایگزینی خمیر مایه در نان‌های سنتی و حذف جوش شیرین از آنهاست زیرا از سال گذشته تا کنون بیش از 31 تن خمیرمایه در کشور تولید شده‌ است.

در این زمینه پارسایی اظهار کرد: به تازگی قرارداد خرید و واردات 10 هزار تن ملاس از روسیه امضا شد و این محموله ظرف یک ماه آینده به منظور تامین نیاز کارخانه‌های خمیرمایه از طریق بندر امیرآباد وارد کشور می‌شود.

وی با اشاره به تولید بیش از 31 تن خمیرمایه در کشور در سال گذشته گفت: تولید ملاس از مهرماه آغاز می‌شود و با توجه به کمبودی که در حال حاضر در بازار داخلی وجود دارد تصمیم گرفتیم از روسیه ملاس وارد کنیم.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه افزود: آمارها نشان می‌دهد که مصرف خمیرمایه در کشور به منظور تولید نان در حال افزایش است. ضمن اینکه سال قبل تولید خمیرمایه در کارخانه‌های داخلی حدود 20 درصد افزایش یافت.


ویدیو مرتبط :
خطرات جوش شیرین در نان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مصرف جوش‌شیرین در پخت نیمی از نان‌ها



اخبار,اخباراجتماعی , سازمان غذا و دارو

دبیر سندیکای تولید‌کنندگان خمیرمایه از مصرف جوش‌شیرین در نیمی از نان‌های تولیدی خبر داد و گفت: نظارتی در این حوزه صورت نمی‌گیرد لذا بخشی از خمیرمایه تولیدی را صادر می‌کنیم، چرا که در کشور از جوش شیرین استفاده می‌شود.

مجید پارسایی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که سازمان غذا و دارو و شورای عالی سلامت استفاده از جوش شیرین را در پخت نان ممنوع اعلام کردند، اظهار کرد: با این وجود روند مصرف این ماده ممنوعه ادامه دارد، چرا که نظارت‌های کامل و دقیقی صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به این‌که مصرف جوش شیرین در پخت نان باعث ریزش مو، ایجاد بیماری‌های گوارشی، کوتاهی قد و پوکی استخوان می‌شود، گفت: در حالی که نان به روش سالم و با خمیرمایه تولید شود، می‌تواند تامین‌کننده ویتامین‌های مورد نیاز بدن باشد و ارزش غذایی دارد. نان سالم می‌تواند نیاز بدنی طبقه‌ای که بیشتر نان مصرف می‌کنند را تامین کند.

دبیر سندیکای تولید‌کنندگان خمیرمایه با اشاره به بررسی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی اظهار کرد: بخش مهمی از نان‌های تولیدی به ویژه در تهران با استفاده از جوش شیرین پخته می‌شوند که نیاز است وزارت بهداشت، سازمانی را برای نظارت در این حوزه ایجاد کند، چراکه در پی جلوگیری از مصرف جوش شیرین نیاز به واردات دارو نیز کمتر می‌شود.

پارسایی در مورد استفاده از جوهر قند در پخت نان نیز گفت: جوهر قند تقریبا همان جوش شیرین است و از این مواد در پخت نان استفاده می‌شود، لذا با وجود بازار مصرف 40 هزار تنی در داخل، 20 هزار تن از خمیرمایه تولیدی در کشور مصرف و مابقی تولید نیز صادر می‌شود.

وی با اشاره به صادرات خمیرمایه به کشور‌هایی چون افغانستان و تاجیکستان اظهار کرد: با وجود این‌که گمان می‌کنیم کشوری چون افغانستان توسعه کمتری پیدا کرده، شاهدیم که در پخت نان از خمیرمایه استفاده می‌کنند.

دبیر سندیکای تولید‌کنندگان خمیرمایه ایران با اشاره به ظرفیت اسمی 42 هزار تنی کارخانه‌های تولید خمیرمایه تاکید کرد: در حال حاضر به خاطر عدم مصرف خمیرمایه در پخت تمامی نان‌ها، مازاد تولید را صادر می‌کنیم. این در حالی است که در هیچ جای دنیا از جوش شیرین برای تولید نان استفاده نمی‌شود.

پارسایی در پایان یادآور شد: ظرفیت اسمی کارخانه‌های تولید خمیرمایه 42 هزار تن، تولید خمیرمایه تر و خشک 30 هزار تن و صادرات آن حدود 10 هزار تن در سال است.


 اخبار  اجتماعی  -  ایسنا