اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حکم بورسیه 3700 نفر غیر قانونی است


رئیس کمیته آموزش عالی مجلس گفت:از نظر بنده و بر اساس بررسی‌هایی که طی هفته‌های اخیر صورت گرفته است حکم بورسیه 3700 نفر چه بورس داخل و خارج باطل و غیرقانونی است چرا که این افراد از هیچ مجرای قانونی و علمی عبور نکرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان: رئیس کمیته آموزش عالی مجلس گفت:از نظر بنده و بر اساس بررسی‌هایی که طی هفته‌های اخیر صورت گرفته است حکم بورسیه 3700 نفر چه بورس داخل و خارج باطل و غیرقانونی است چرا که این افراد از هیچ مجرای قانونی و علمی عبور نکرده‌اند.

جواد هروی رئیس کمیته آموزش عالی و مجلس اظهار داشت: به نظر بنده و بر اساس بررسی‌هایی که طی هفته‌های اخیر بر روی پرونده بورسیه دکتری گرفته است تمام دانشجویانی که در سال‌های اخیر بورسیه داخل یا خارج گرفته‌اند غیرقانونی و تخلف بوده است.

وی گفت: براساس مستندات مشخص شده است که این افراد بدون آزمون وارد شده‌اند و از هیچ مجرای علمی و قانونی عبور نکرده‌اند و مصاحبه‌ای نداشته‌اند.

نماینده مردم قائنات در مجلس  با بیان اینکه این افراد می‌خواهند استخدام هم شوند و وارد حوزه‌های علمی و هیأت علمی شوند، خاطرنشان کرد: ورود این افراد که به صورت بی‌ضابطه و تنها بر اساس رابطه‌ها وارد بورسیه دکتری شده‌اند به شدت برای کشور خطرآفرین است و می‌تواند آینده علمی کشور را به شدت تحت‌الشعاع قرار دهد.

رئیس کمیته آموزش عالی و مجلس افزود: این افراد نازل‌ترین معدل‌ها را دارند و تبدیل شدن آنها به عضو هیأت علمی یعنی فاجعه و مجلس در این قضیه کوتاه نمی‌آید و اغماض و چشم‌پوشی نخواهد داشت.


ویدیو مرتبط :
نجات 150 نفر مهاجر غیر قانونی از آبهای مدیترانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلایل شرعی و قانونی برای حذق یارانه ۱۰ میلیون نفر



ایرانسل,ترکسل,ایران سل,ترک هدفمندسازی یارانه​ها ,قطع یارانه, توزیع نقدی یارانه,حذف یارانه ,غلامرضا مصباحی مقدم ,حذف یارانه ها

 

دلایل شرعی و قانونی برای حذق یارانه ۱۰ میلیون نفر/ تفاوت یارانه ها با آنچه از بیت المال توزیع می شده است

اقتصاد کلان - غلامرضا مصباحی مقدم، رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس در گفت و گو با ویژه نامه نوروزی روزنامه خراسان در رابطه با دلایل شرعی و قانونی برای حذف یارانه 10 میلیون نفر سخن گفت.

بخش هایی از گفت و گو با غلامرضا مصباحی مقدم، رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس پیرامون حذف یارانه 10 میلیون نفر به شرح زیر است:

 

*حذف 10 میلیون نفر خلاف قانون نیست چون قانون گفته است که دولت مجاز است که 50 درصد از منابع هدفمند کردن یارانه ها را بین همه خانوارهای ایرانی توزیع کند و البته در قانون این ظرافت در نظر گرفته شده است که این پرداخت متناسب با درآمد افراد باشد.

* اگر با توجه به درآمد، پرداخت ها صورت گیرد خانوار های ثروتمند رقم قابل توجهی به دست نمی آورند و اگر می گفتند که مثلا 10 یا 20 هزار تومان به این خانوار ها می دهیم هیچ کس نمی گرفت. چون این ظرافت ها رعایت نشده است برایشان شیرین بوده است و گرفته اند.

 

* آنهایی که بخواهند بروند به سمت اقتصاد زیر زمینی رفته اند و نیازی به توصیه ما نیست و یا این که احتمال دهیم از این راه خواهند رفت. ما ظرفیت های تولید و عرضه کالایمان به گونه ای نیست که اگر کسی احتکار کند به صرفه اش باشد. یک وقتی  شرایط جنگی داشتیم و درآمد مان کم بود و محدودیت داشتیم و تقاضا بالا بود که در آن شرایط اقتصاد  زیر زمینی بیشتر شکل می گرفت و احتکار می شد الان احتکار با صرفه نیست.

 

* این نکته نیر قابل توجه است که این یارانه ها حقی نیست که اگر به بعضی ها ندادیم حق او نادیده گرفته شده باشد، این یارانه ها درآمد نفت،گاز و مشتقات آن است که حق حاکمیت است.

*بنا بر مبانی شرعی اجماع فقهای شیعه این درآمد دراختیار حاکمیت است که بر اساس مصلحت آن را مورد بهره برداری قرار می دهد. ممکن است صرف امور عمومی کند مثل اینکه حمل و نقل عمومی را گسترش دهد.

*اتفاقا یکی از وظایف دولت از ناحیه هدفمند کردن یارانه ها این بوده است که به مترو و اتوبوسرانی کمک کند.

 

*یارانه ها در اختیار دولت است و او می داند چگونه هزینه کند. این متفاوت با آن چیزی است که مردم شنیده اند که امیر المومنین (ع ) ار بیت المال به طور مساوی توزیع می کردند. بیت المال فی المسلیمن بود. فی المسلمین درآمد اجاره اراضی مفتوحه که در صدر اسلام فتح شده بود و همه  مسلمین در آن نقش داشتند که آن درآمد را توزیع می کردند./خبرآنلاین