اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حقوق معلمان ۳۰ درصد افزایش پیدامی کند/ مدارس کشور کهنه باقی می مانند



حقوق معلمان,افزایش حقوق معلمان

حقوق معلمان ۳۰ درصد افزایش پیدامی کند/ مدارس کشور کهنه باقی می مانند

آموزش - بودجه سال 92 وزارت آموزش و پرورش یک نکته امیدوار کننده و ده ها نکته نگران کننده دارند.

 افزایش 30 درصدی حقوق معلمان امیدوار کننده و کاهش اعتبارات سازمان نوسازی مدارس نکته نگران کننده ای در بودجه سال 92 وزارت آموزش و پرورش است.

بر اساس بررسی های مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تغییرات هزینه عمومی آموزش و پرورش از مقایسه لایحه بودجه سال 1392، با شش‌درصد افزایش نشان می‌دهد که این میزان رشد تحت تاثیر افزایش حقوق مستمر معلمان بوده است.

هرچند افزایش 2/31درصدی حقوق مستمر معلمان در لایجه بودجه سال 1392 به عنوان نکته مثبت این لایحه، احتمال دغدغه‌های مربوط به حقوق و دستمزد این قشر زحمتکش و فداکار را کاهش می‌دهد، ولی کاهش 9/47درصدی بخش سایر از هزینه عمومی در این سال، انجام بسیاری از فعالیت‌های کیفی و اداری آموزش و پرورش را با موانع جدی مواجه خواهد کرد.

حذف ردیف‌های مستقل سازمان‌های وابسته به آموزش و پرورش که به موجب قانون تاسیس شده‌اند و تجمیع آنها ذیل ردیف بودجه 127500 سبب تمرکز بیشتر سازمانی گردیده و قدرت برنامه‌ریزی، مدیریت و تصمیم‌گیری سازمان‌های تابعه را تضعیف کرده است.

لازم به ذکر است این اقدام این امکان را به دستگاه اجرایی می‌دهد تا با استفاده از اختیارات قانونی مانند ماده (79) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، اعتبارات دستگاه‌های زیرمجموعه را در طول سال تغییر دهد. پیشنهاد می‌شود در این خصوص همانند قانون بودجه سال 1391 دستگاه‌ها دارای ردیف مستقل شوند.

انتزاع برخی ردیف‌ها و زیرواحدها و بخش‌های وابسته به دستگاه‌های تابعه سبب پراکندگی و ازهم‌گسیختگی در سازمان‌ها گردیده و ضمن اینکه مقایسه و ارزیابی دو بودجه (قانون سال 1391 و لایحه سال 1392) را دشوار نموده؛ مدیریت و برنامه‌ریزی و نظارت دستگاه مربوط را با مشکل مواجه کرده است.

کاهش 9/47درصدی در کل اعتبار بخش سایر در هزینه عمومی لایحه سال 1392 نسبت به قانون بودجه سال 1391 ناهنجاری‌های زیر را در ارقام این بخش در پی داشته است.

در جدول زیر درصد و میزان کاهش اعتبارات برنامه ها و دستگاه های  آموزش وپرورش در سال 92 را بخوانید

عنوان اعتبار میزان کاهش
57درصد  اعتبار اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
55درصد  سازمان‌های آموزش و پرورش استان‌ها
41درصد سازمان‌های مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی
41درصد اعتبار کمک به سرویس ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان مناطق روستایی
41درصد  اعتبار کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان
33درصد  اعتبار سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور
33درصد  اعتبار سازمان آموزش و پرورش استثنایی
26درصد اعتبار دبیرخانه شورایعالی آموزش و پرورش
21درصد اعتبار یارانه دفترچه، تغذیه رایگان و... دانش‌آموزان مناطق محروم
15درصد  اعتبار نهضت سوادآموزی
15 اعتبار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش

 

همچنین سهم اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای آموزش و پرورش از کل اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای دولت در لایحه بودجه سال 1392، 83/0درصد است. در حالی که در قانون بودجه سال 1391 این سهم 21/3درصد بوده است.

البته اعتبارات مربوط به تخریب، بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس در قانون بودجه سال1391 ذیل اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای وزارت آموزش و پروش قرار داشت که موجب بال رفتن سهم اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای آموزش و پرورش بوده است./خبرآنلاین

 

 

 


ویدیو مرتبط :
استاد فاطمی نیا (سخنی با معلمان مدارس )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حقوق کدام کارمند وسط سال ۳۰ درصد افزایش یافت؟



اخبار,اخبار اقتصادی ,افزایش حقوق کارمندان

 

اخبار اقتصادی - حقوق کدام کارمند وسط سال ۳۰ درصد افزایش یافت؟

نماینده مردم ارومیه در مجلس نان را مهم‌ترین غذای سفره کارگران و کشاورزان خواند و گفت: کدام کارمند وسط سال ۳۰ درصد به حقوقش اضافه شده است؟

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان گفت: سود حاصل از افزایش قیمت نان نه به جیب کارگر و نه به جیب نانوایی‌ها بلکه به جیب کارخانجات آرد کشور می‌رود.

وی با تاکید بر مخالفت خود با افزایش قیمت نان اظهار داشت: نان مهم‌ترین قوت اولیه کارگران کشاورز است.

قاضی‌پور با طرح این سوال که کدام کارمند وسط سال ۳۰ درصد به حقوقش اضافه شده است گفت: افزایش قیمت نان به قشر کارمند و مستمری‌بگیر که عمده‌ترین مصرف‌کنندگان آن هستند فشار می‌آورد.

وی با تقاضا از دولت جهت عقلانیت بیشتر در تصمیماتش خاطرنشان کرد: ابتدای سال بعد که حقوق را افزایش دادید متناسب با آن قیمت نان را افزایش دهید.

نماینده مردم ارومیه در مجلس با یادآوری افزایش ناگهانی قیمت شیر گفت: دولت به فکر تغذیه مستضعفان نیست.

اخبار اقتصادی - فارس