اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حرکت هنرمندان برای مقابله با افراطی‌گری


سایت کمپین هنرمندان برای احترام به ساحت انبیای الهی به‌عنوان بخشی از هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر رونمایی شد.

ایسنا: همزمان با برگزاری هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نمایشگاه، پرفورمنس و ورک‌شاپی از آثار برخی هنرمندان تجسمی با محوریت مقابله با افراطی‌گری و خشونت‌طلبی و همچنین دفاع از ساحت پیامبر اکرم (ص) در قالب برنامه‌ای با عنوان پیامبر مهربانی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.ش

در این نمایشگاه که از 19 تا 26 بهمن‌ماه در خانه هنرمندان برپا است آثار تصویرسازی، حجم، نگارگری و نقاشی از 24 هنرمند به‌نمایش گذاشته می‌شود.

در مراسم افتتاح این برنامه، مجتبی آقایی - دبیر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر - درباره این برنامه گفت: «پیامبر مهربانی» شامل سه بخش نمایشگاه،‌ پرفورمنس و ورک‌شاپ است که در آن، 24 اثر از 24 هنرمند به‌نمایش گذاشته می‌شود. این برنامه که نمادین است، به‌صورت خودجوش از طرف هنرمندان به جشنواره پیشنهاد شد و برنامه‌ای از پیش تعیین شده و برنامه‌ریزی‌شده نبود.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه، هنرمندان آثار خود را با محوریت اعتراض به خشونت‌طلبی و افراطی‌گری و همچنین هتک حرمت ساحت انبیای الهی به‌نمایش می‌گذارند.

او افزود: همزمان با این نمایشگاه از سایت کمپین هنرمندان تجسمی برای دفاع از ساحت انبیای الهی رونمایی می‌شود. هنرمندان رشته‌های مختلف می‌توانند به این سایت مراجعه کنند و با ثبت نام در آن، آثار خود را به‌نمایش بگذارند.

این سایت علاوه بر هنرمندان، از افراد دیگر هم ثبت نام می‌کند و همه می‌توانند در آن حضور داشته باشند. امیدواریم این برنامه موقعیت مناسبی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی با محوریت اصول انسانی و ادیان الهی باشد.

در ادامه‌ی این مراسم، سایت کمپین هنرمندان تجسمی برای دفاع از ساحت انبیای الهی رونمایی شد و برخی هنرمندان نیز در آن ثبت نام کردند.

در بخش دیگری از این مراسم، کیوان کهریزی - دبیر نمایشگاه پیامبر مهربانی - درباره‌ی برگزاری این برنامه، گفت: تم اصلی پیامبر مهربانی دفاع از ساحت انبیای الهی است. در ورک‌شاپی که در خانه هنرمندان با همین موضوع برگزار می‌شود، تعدادی از هنرمندان، اثر سلطان محمد را بازخوانی می‌کنند. هر هنرمند با توجه به سبک کاری و تکنیک‌های خاص خود، نمای تازه‌ای از این اثر را به‌نمایش می‌گذارد. قرار است 6 یا 7 نقاشی از این اثر ارائه شود.

او درباره‌ی انتخاب نقاشان برای این برنامه، اظهار کرد: همه این هنرمندان، تحصیلات آکادمیک دارند و براساس فراخوانی که اعلام شد، اظهار تمایل کردند که در آن حضور داشته باشند. علاوه بر این، پرفورمنسی در محوطه خانه هنرمندان اجرا می‌شود که یک اثر تجسمی است و نه یک تئاتر و از محدوده بیرون تا سالن طبقه اول و دوم را دربرمی‌گیرد. در این پرفورمنس 12 نفر، ‌12 گوی را به نشانه‌ی والا بودن مقام پیامبر (ص) در دست می‌گیرند.

مجسمه‌هایی از نادر قشقایی،‌ حجت‌الله عاقلی، مرضیه محجوبیان و چند هنرمند دیگر، در این نمایشگاه به‌نمایش گذاشته می‌شود.


ویدیو مرتبط :
سلفی گری افراطی - دکتر نادری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایران پیشنهاددهنده مقابله با افراطی‌گری به جهان معرفی شد



اخبار,اخبار سیاسی, سخنگوی وزارت خارجه

 

  اخبار سیاسی  - سخنگوی وزارت خارجه ؛
ایران پیشنهاددهنده مقابله با افراطی‌گری به جهان معرفی شد

 فروکش کردن بحران مساوی است با افزایش امنیت و امثال اینگونه تبادل‌نظر‌ها می‌تواند به امنیت منطقه برای حل بحران و برخورداری از امنیت اقتصادی کمک کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به پنل‌های برگزار شده در اولین اجلاس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری به   ایلنا؛ گفت: تبیین و تبادل نظر و بررسی موشکافانه٬ ابعاد و زوایای این قضیه برای تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان یکی از اهداف این اجلاس است تا همه ابعاد را بتوانند بررسی کنند و امیدواریم که این هدف به تدریج باعث شود جهانی عاری از خشونت و افراط‌گری را داشته باشیم.

مرضیه افخم در پاسخ به این سوال ایلنا؛ که آیا هدف از به میدان آوردن نخبگان به نوعی تصمیم‌سازی برای مبارزه با افراطی‌گری و خشونت بوده است٬ گفت: این کنفرانس بین‌المللی است و کنفرانس ملی نیست٬ به طوری که شما شاهد بودید٬

 

هم اساتید دانشگاه‌ها و نماینده سازمان‌های مردم‌نهاد و تعدادی از دیپلمات‌ها و پیشکسوتان و اندیشمندان داخلی و خارجی در کنار هم نشسته‌اند و این نشانگر آن است که اولا در سطح بین‌المللی٬ موضوع برای تمامی کشور‌ها با حساسیت پیگیری می‌شود ضمن اینکه در حال حاضر باید تمامی ظرفیت‌های جهانی چه در سطح تبادل‌نظر و چه در سطح مشارکت و چه در سطح کمک به تصمیم‌سازی صورت گیرد و دولت‌ها مسئولند این تصمیمات اجرایی کنند و برای یافتن سازوکار مقابله با این پدیده لازم است تمامی مسائل را بررسی کنند به طوری که اینگونه کنفرانس‌ها کمک کند دولت‌ها و کشور‌ها آرام آرام به سمت پذیرش مسوولیت خود سوق پیدا کنند.

وی افزود: اینکه آقای رییس جمهور در افتتاحیه کنفرانس صحبت کردند٬ باید گفت که ایشان به عنوان پیشنهاددهنده این برنامه ایده‌ای را مطرح ساختند که عنوان آن جهان عاری از خشونت و افراط‌گری است و بر‌‌ همان اساس و نیازی که در منطقه بود٬ جامعه جهانی و سازمان ملل متحد هم قطعنامه‌ای را صادر کرد و جا داشت و لازم هم بود که ایران هم به عنوان کشوری که پیشنهاددهنده چنین بحثی٬ بتواند پایه‌گذار کنفرانسی باشد که مبنایی برای تبادل‌نظر و یافتن و بررسی ریشه‌ها و راهکار‌ها و پیشنهادات بشود. کما اینکه با این پیشنهاد٬ ایران به عنوان کشور مقابله‌کننده با افراطی‌گری به جهان معرفی شد.

وی افزود: به هر حال در جامعه بین‌المللی باید حرکت‌هایی ایجاد شود و این کنفرانس‌ها٬ آن بستر‌ها را فراهم می‌کند.

افخم با اظهار امیدواری نسبت به اینكه کنفرانس‌ها تداوم پیدا کند،گفت: اکثر سخنران‌ها هم خیلی خوشبین بودند و از شروع چنین گفت‌و‌گویی استقبال کردند چراکه یکی از ملموس‌ترین موضوعات روز است و جامعه جهانی و منطقه٬ همگی با این مشکل کاملا در حال دست و پنجه نرم کردن هستند و  نگران تبعات سیاسی، ‌اجتماعی، فرهنگی و امنیتی آن هستند.

وی در خصوص بحران اقتصادی حاصل از این پدیده اذعان داشت: علاوه بر بخش‌های امنیتی٬ این مسئله در حوزه امنیت اقتصادی و تبادلات اثرگذار خواهد بود.

 

لذا گام اول برای کار اقتصادی و همکاری‌های تجاری و رونق اقتصادی و پیشرفت برنامه‌ها بحث امنیت منطقه‌ای است لذا رد و بدل شدن این دیالوگ‌ها میان کشور‌ها کمک‌کننده است و زمینه‌ساز امنیت و آن بحث‌هایی است که به عنوان مقدمه کار اقتصادی از آن صحبت می‌شود و باید گفت که فروکش کردن بحران مساوی است با افزایش امنیت و امثال اینگونه تبادل‌نظر‌ها می‌تواند به امنیت منطقه برای حل یک بحران و برخورداری از یک امنیت اقتصادی کمک کند که تمامی این اقدامات به عنوان یک پیش‌نیاز برای فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در منطقه به حساب می‌آید.
 

 اخبار سیاسی  - ایلنا