اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جمهوریخواهان، اوباما را شکست دادند



 

 

 

جمهوریخواهان، اوباما را شکست دادند

 

بر اساس نتایج اولیه انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا

جمهوریخواهان، اوباما را شکست دادند

کرسی باراک اوباما در مجلس سنا ( کرسی ایالت ایلینوی) که پیش از این بر سر جانشینی آن بحرانی سیاسی در حزب دموکرات پدید آمده بود به " مارک کیرک " جمهوریخواه دو آتشه مدافع جدی تحریم ایران رسید. وی هنگامی که عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان از ایالت ایلینوی بود ریاست گروه ایران را در این مجلس آمریکا در اختیار داشت که تلاش برای افزایش فشارهای کنگره بر دولت اوباما برای تحریم و فشار بیشتر بر ایران را رهبری می کرد.

نتایج اولیه اعلام شده و گزارش های رسانه های آمریکایی حاکی از پیشتازی جمهوریخواهان در انتخابات میاندوره ای  آمریکا است.

به گزارش عصر ایران انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا که نخستین آزمون جدی اوباما در مدت کمتر از دو سال ریاست جمهوری اوست ، روز گذشته در ایالت های مختلف آمریکا برگزار شد و نتایج اولیه حاکی از شکست دمو کراتها در این انتخابات است.

البته این شکست  قابل پیش بینی بود و از هفته های پیش  از انتخابات نتایج نظرسنجی مختلف رسانه ها و موسسات نظر سنجی آمریکا حاکی از پیشتازی جمهوریخواهان مخالف دولت اوباما بر دموکرات ها بود .

فضای اقتصادی بحران زده  و نگرانی های جامعه آمریکا از تبعات بحران اقتصادی همچون بیکاری یکی از مهم ترین متغیرهای مورد نظر رای دهندگان در این دوره از انتخابات آمریکا بود.

بنابراین به نظر می رسد جمهوریخواهان توانستند پس از 4 سال کنترل مجلس نمایندگان آمریکا را از دست حزب دموکرات خارج کنند ، اما نتایج اولیه انتخابات حاکی است که احتمالا کنترل مجلس سنا همچنان در اختیار دموکرات ها باقی خواهد ماند.

همچنین نتایج اولیه حاکی از درخشش جنبش محافظه کار " تی پارتی " در این مرحله از انتخابات آمریکا است و نامزدهای مورد حمایت این حزب نوظهور بر اساس نتایج اولیه موفق شده اند در برخی از ایالت ها از جمله در ایالت فلوریدا و کنتاکی  کرسی های مجلس سنا را از آن خود کنند. با این حال "کریستین او دانل " نامزد جنجالی این جنبش نوظهور در ایالت "دلِور" از رقیب خود شکست خورد و نتوانست به سنا راه یابد.

در این دوره از انتخابات ، کرسی باراک اوباما در مجلس سنا ( کرسی ایالت ایلینوی) که پیش از این بر سر جانشینی آن بحرانی سیاسی در حزب دموکرات پدید آمده بود به " مارک کیرک "   جمهوریخواه دو آتشه مدافع جدی تحریم ایران رسید. وی هنگامی که عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان از ایالت ایلینوی بود ریاست گروه ایران را در این مجلس آمریکا در اختیار داشت که تلاش برای افزایش فشارهای کنگره بر دولت اوباما برای تحریم و فشار بیشتر بر ایران را رهبری می کرد.

در این دوره از انتخابات میانوره ای کنگره تمامی 435 کرسی مجلی نمایندگان و 37 کرسی از 100 کرسی سنا به رای گیری گذاشته شد . جمهوریخواهان برای کسب اکثریت کرسیهای مجلس نمایندگان به 39 کرسی نیاز داشتند که بر اساس نتایج اولیه آرا ظاهرا  توانسته اند در این هدف خود پیروز شوند ، اما برای کسب اکثریت در سنا ظاهرا ناکامی همچنان با جمهوریخواهان خواهد بود و کنترل مجلس سنا احتمالا در دست دموکرات ها خواهد ماند.

جمهوریخواهان در مجلس سنا 41 کرسی دارند و برای کسب اکثریت باید 10 کرسی کسب می کردند که به نظر می رسد در این هدف ناکام مانده اند.

در اختیار گرفتن کنترل یکی از دو مجلس کنگره به این معنا است که از این پس باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا باید "دست به عصاتر "باشد و برای اتخاذ تصمیمات و تصویب قوانین رای مثبت مخالفان سیاسی خود را نیز جلب کند.

جمهوریخواهان با سیاست های اقتصادی اوباما به ویژه در بخش گسترش بیمه همگانی مخالفت می کنند و از افزایش نقش دولت ایالات متحده در اقتصاد این کشور نگران هستند.

همچنین جمهوریخواهان خواهان اتخاذ رویکرد تهاجمی تر در مقابله با دشمنان این کشور هستند و معتقدند که دولت اوباما با قاطعیت در برابر دشمنان برخورد نمی کند...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
اوباما با طرح خط لوله نفتی عظیم مورد حمایت جمهوریخواهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اوباما چند قدم تا شکست جمهوریخواهان در ماجرای توافق ایران فاصله دارد؟



اخبار,اخبارسیاست خارجی,کنگره آمریکا

روزنامه هاآرتص با اشاره به این که اوباما به حفظ حق وتوی خود نزدیک تر شده است در گزارشی آماری اسامی موافقان، مخالفان برجام در کنگره آمریکا و همچنین کسانی را که هنوز موضع خود را اعلام نکرده اند، منتشر کرد.

به گزارش تیک ، روزنامه هاآرتص نوشت رئیس جمهور آمریکا برای حفظ حق وتوی خود در صورت رد توافق هسته ای ایران از سوی کنگره، به سی و چهار رأی نیاز دارد. اوباما به کسب حمایت های لازم از سوی اعضای کنگره برای رسیدن به هدف خود نزدیک تر شده است زیرا تاکنون سی و یک سناتور حمایت خود را از توافق هسته ای ایران اعلام کرده اند، توافقی که هدف از آن اعمال محدودیت بر برنامه هسته ای ایران در ازای کاهش تحریم هاست.

این در حالی است که جمهوری خواهان با اجماع، مخالفت خود را با توافق هسته ای ایران اعلام کرده اند. اما بیشتر سناتورهای دموکرات از این توافق حمایت می کنند برخی دیگر نیز در تلاش برای جلب آرای لازم برای رد توافق هستند.

قرار است کنگره آمریکا در اوایل ماه سپتامبر درباره توافق هسته ای ایران رأی گیری کند.


تاکنون در مجموع سی و یک قانونگذار آمریکا حمایت خود را از توافق هسته ای ایران اعلام کرده اند. این افراد شامل تامی بالدوین سناتوردموکرات از ایالت ویسکانسین، باربارا باکسر سناتور دموکرات از کالیفرنیا؛ شرود براون سناتور دموکرات از اوهایو، تام کارپر از دلاوِر، جو دونلی سناتور دموکرات از ایندیانا، دیک دوربن سناتور دموکرات از ایلی نویز، دیان فین اشتاین سناتور دموکرات از کالیفرنیا، ال فرانکن سناتور دموکرات از مینه سوتا، کرستن گیلی برند از نیویورک، مارتین هاینریش سناتور دموکرات از نیو مکزیکو ، مازی هیرونو سناتور دموکرات از هاوایی، تیم کین سناتور دموکرات از ویرجینیا، انگس کینگ سناتور مستقل از ایالت مین ، امی کلوباچار سناتور دموکرات از مینه سوتا، پاتریک لیهی از ورمونت ، اد مارکی سناتور دموکرات از ماساچوست، کلر مک کاسکیل ازاورگان،‌ کریس مورفی از کنتیکت، پتی مورای از واشنگتن، بیل نلسون از فلوریدا، جک رید سناتور دموکرات از رود آیلند، هری رید از نوادا، بارنی سندرز سناتور مستقل از ورمونت، برایان شاتز سناتور دموکرات از هاوایی، جین شاهین از نیو همپشایر، دبی استابنو سناتور دموکرات از میشیگان، جان تستر از مونتانا، تام اودال از نیومکزیکو، الیزابت وارن سناتور دموکرات از ماساچوست، شلدون وایت هاوس از رود آیلند هستند.

تاکنون سی و سه قانون گذار آمریکایی مخالفت خود را با توافق هسته ای اعلام کرده اند.
این افراد عبارتند از: کلی آیوت سناتور جمهوری خواه از نیوهمپشایر، جان باراسو از وایومینگ ، روی بلانت از میسوری، جان بوزمان از آریزونا، ریچارد بور از کارولینای شمالی، دن کوتز از ایندیانا، باب کورکر از تنسی، جان کورنین از تگزاس، تام کاتن از آریزونا، تد کروز از تگزاس، استیو دینس از مونتانا، جونی ارنست از آیوا، جف فلیک از آریزونا، لیندسی گراهام از کارولینای جنوبی، جیم اینهوف از اوکلاهما، مارک کرک از ایلی نویز، جام مک کین از آریزونا، میچ مک کانل از کنتاکی، باب منندز سناتور دموکرات از نیوجرسی، جری موران از کانزاس، رند پل از کنتاکی، دیوید پردو از جورجیا، جیم ریش از ایندیانا، مارکو روبیو از فلوریدا، بن ساسه از نبراسکا، چاک شومر از نیویورک، تیم اسکات از کارولینای جنوبی، دن سولیوان از آرکانزاس، جان تون از داکوتای جنوبی، تام تیلیس از کارولینای شمالی، پت تومی از پنسیلوانیا، دیوید ویتر از لوئیزیانا.

تا این لحظه سی و شش نماینده هنوز موضع خود را درباره توافق هسته ای ایران اعلام نکرده اند. این افراد عبارتند از: لامار الکساندر از تنسی،‌مایکل بنت از کلرادو،‌ ریچارد بلومنتال از کنتیکت، کوری بوکر از نیوجرسی، ماریا کانتول از واشنگتن، بن کاردین از مریلند، باب کیسی از پنسیلوانیا، بیل کسیدی از لوئیزیانا، تاد کوچران از می سی سی پی، سوران کالینز از مین، کریس کانز از دلاور، مایک کراپو از آیداهو، مایک انزی از وایومینگ، دب فیشر از نبراسکا، کوری گاردنر از کلرادو، چاک گرسلی از آیوا، اورین هچ از یوتا، هیدی هیدکمپ از داکوتای شمالی، دین هلر از نوادا، جان هوون از داکوتای شمالی، جانی ایزاکسون از جورجیا، ران جانسون از ویسکانسین، جیمز لنکفورد از اوکلاهما، مایک لی از یوتا، جو مانچین از ویرجینیای غربی، باربارا میکولسکی از مریلند، شلی مور کپیتو از ویرجینیای غربی، لیزا مارکوسکی از آرکانزاس، گری پیترز از میشیگان، راب پورتمن از اوهایو، پت رابرتز ازکانزاس، مایک راوندز از داکوتای جنوبی، جف سشنز، آلاباما، مارک وارنر از ویرجینیا، راجر ویکر از می سی سی پی، ران وایدن از اورگان.


 اخبار سیاست خارجی  - تیک