اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزییات و تصاویری از کتاب‌ های ششم ابتدایی


تعداد مولفان کتاب درسی حداقل 15 و حداکثر 25 نفر هستند، البته یکی دو کتاب تک مؤلفی هستند.

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی به جزئیات کتاب‌های ششم ابتدایی پرداخت و گفت: تعداد مولفان کتاب درسی حداقل 15 و حداکثر 25 نفر هستند، البته یکی دو کتاب تک مؤلفی هستند.
 
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، دروس پایه ششم ابتدایی شامل قرآن (3 ساعت)، تعلیمات دینی و اخلاق (2 ساعت)، زبان و ادبیات فارسی (5 ساعت)، مطالعات اجتماعی و آداب زندگی (3ساعت)، ریاضیات (4 ساعت)، علوم تجربی (2 ساعت)، هنر (2 ساعت)، سلامت و تربیت‌بدنی (2 ساعت)، تفکر و پژوهش (یک ساعت) و کار و فناوری (یک ساعت) است.

به طور کلی 25 ساعت برای دانش‌آموزان ششم ابتدایی در هفته در نظر گرفته شده است که یک ساعت از درس قرآن به صورت تجمیعی برای تقویت روخوانی و روانخوانی و انس با قرآن اختصاص می‌یابد همچنین مجموع ساعات درسی سالانه دوره ابتدایی شامل 850 ساعت است.

 

تکمیل، تعمیق و تثبیت اهداف مصوب دوره ابتدایی متناسب با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش همسو با برنامه درسی ملی، تربیت همه جانبه دانش‌آموزان در راستای دستیابی به مراتبی از حیات طیبه متناسب با موقعیت‌ها و نیازهای جدید و پاسخ به اقتضائات آن و کسب آداب و مهارت‌های ضروری برای ورود به دوره تحصیلی بعدی از اهداف کلی پایه ششم است.

تربیت عقلانی و تقویت تفکر و تعقل، تعمیق باور به ارزشمندی نهاد خانواده، وطن، فرهنگ و هویت اسلامی ـ ایرانی و ارج نهادن به میراث فرهنگی، قانون، صداقت و پاکی، تقویت باور به هدفمندی خلقت، آیه بودن آن، ارزشمندی مخلوقات و زیبایی‌های جهان آفرینش، آشنایی با آداب و مهارت‌های زندگی از اهداف برنامه‌های درسی پایه ششم ابتدایی است.
 


کتاب کار، تفکر و پژوهش
 
حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان، معاون وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با فارس درباره مولفان کتب ششم ابتدایی گفت: مؤلفان عمدتاً گروه‌های کارشناسی سازمان پژوهش بودند، البته از اساتید و معلمان برجسته بیرونی هم دعوت کردیم، ولی محور مؤلفان کتاب‌های درسی، گروه‌های تألیف سازمان پژوهش هستند.

وی ادامه داد: تعداد مولفان کتاب درسی حداقل 15 و حداکثر 25 نفر هستند، البته یکی دو کتاب تک مؤلفی هستند، اما عمده کتاب‌ها چند مؤلفی هستند.



 

حجت‌الاسلام محمدیان اضافه کرد: به عنوان مثال کتاب مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی نوشته ناهید فلاحیان است، البته وی مشاوره‌هایی داشته است.

 


معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش به رویکرد کتب ششم ابتدایی اشاره کرد و گفت: رویکرد برنامه درسی ملی، شکوفایی فطرت است که شکوفایی فطرت را در 5 عنصر تفکر، ایمان، علم، عمل و اخلاق خلاصه کردیم.

وی ادامه داد: چهار عرصه ارتباطی با «خدا»، با «خلق»، با «خلقت» و با «خود» و 11 حوزه یادگیری تعریف شد که همه برنامه‌ها متناسب و متوازن با این 5 عنصر در 4 عرصه پرداخته شده است.



درس 3، کتاب مطالعات اجتماعی
 

 


درس 24، کتاب مطالعات اجتماعی
 
حجت‌الاسلام محمدیان با بیان اینکه موارد ذکر شده با هم رابطه تلفیقی دارند، اظهار داشت: بگذارید مثالی بزنم، در کتاب درسی دانش‌آموزان با خواندن درسی مانند علوم نسبت به آفرینش فکر می‌کنند و یقیناً بحث خداشناسی و خداباوری در آنها تقویت می‌شود.

وی ادامه داد: در کتابی مانند هدیه آسمانی، رویکرد شکوفایی فطرت است و سیاست ما توجه به هویت ایرانی، هویت اسلامی و هویت انقلابی است.
 

معاون وزیر آموزش و پرورش به نحوه آموزش‌ها اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال در بحث محصولات کشاورزی به دانش‌آموز درباره محصولات و چگونگی استفاده ها و صرفه جویی آنها اشاره کردیم در حقیقت ورود آمورشی در این زمینه داریم.

 

وی ادامه داد: در بحث انرژی هسته ای نیز درباره انواع انرژی‌ها صحبت ‌شده و سپس به فعالیت‌های کشورمان در این زمینه اشاره شده است.
 

 
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه کتاب‌های پایه دوم و ششم ابتدایی که امسال جدید‌التألیف است بر روی سایت‌های «رشد»، «دفتر تألیف کتب درسی» و «دفتر چاپ و توزیع کتب درسی» قرار دارد، اظهار داشت: هر کسی که کتاب‌ها را در دسترس‌ دارد، می‌تواند بخواند و اظهارنظر کند و ما نیز استقبال می‌کنیم

وی ادامه داد: توصیه من این است که وقتی وارد نقد می‌شویم، نقد عالمانه کنیم و نقد احساسی و عاطفی نباشد.

حجت‌الاسلام محمدیان اضافه کرد: اینکه بگوییم از این عکس خوشم نمی‌آید، درست نیست بلکه باید دلیل منطقی داشت و دید که آیا با منطق برنامه‌ریزی درسی ناسازگار است یا با سلیقه یک فرد سازگاری دارد.




کتاب کار، تفکر و پژوهش



کتاب آموزش قرآن «عناوین دروس»



کتاب آموزش قرآن «عناوین دروس»



کتاب کار، پژوهش و فناوری



کتاب مطالعات اجتماعی


ویدیو مرتبط :
معرفی کتاب جامع ریاضی ششم ابتدایی - تیزهوشان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گاف تصویری در کتاب ششم ابتدایی


داستان «دریاقلی سورانی» در حالی پس از سال‌ها تاخیر از سال جدید تحصیلی وارد کتاب‌های درسی پایه ششم ابتدایی شد که در تصویر این درس آبادان را شهری کوهستانی معرفی کرده که با واقعیت جغرافیایی این شهر همخوانی ندارد.

خبرگزاری فارس: داستان «دریاقلی سورانی» در حالی پس از سال‌ها تاخیر از سال جدید تحصیلی وارد کتاب‌های درسی پایه ششم ابتدایی شد که در تصویر این درس آبادان را شهری کوهستانی معرفی کرده که با واقعیت جغرافیایی این شهر همخوانی ندارد.

 داستان «دریاقلی سورانی» پس از سال‌ها تاخیر از سال جدید تحصیلی وارد کتاب‌های درسی پایه ششم ابتدایی شد. داستانی که پایه ششمی‌ها در درس چهارده خود آن را خواهند خواند. شخصیتی که اگر چه در دهه 60 و بحبوحه جنگ افراد کمی از فداکاری وی اطلاع پیدا کردند اما با گذر زمان داستان فداکاری او زبان به زبان چرخید و به یکی از اسطوره‌های دفاع مقدس تبدیل شد.

وی جایگزین شخصیت‌های خیالی چون پطروس هلندی شد که سال‌ها در کتاب‌ها وجود داشت اما برخلاف عادت آمد و به گفته حبیب احمدزاده یکی از نویسندگان دفاع مقدس: «هنوز در کشور هلند هم کسی پطروس را نمی‌شناسد، ولی همه ما او را می‌شناسیم؛ راستی چرا هیچ‌وقت از خودمان نپرسیدیم چرا پطروس فداکار جای انگشتش یک چوب در سوراخ سد نگذاشت؟»



دریاقلی جوانی از اهالی آبادان و شغل او اوراق ‌فروشی بود و در گوشه‌ای از «کوی ذوالفقاری» آبادان و در گورستانی از اتومبیل‌های فرسوده زندگی می‌کرد.

در ماه‌های آغاز جنگ، آبادان در محاصره نیروهای دشمن بود. انگار تقدیر این بود که درست در آن زمان که لشگری از تانک‌ها و سربازان عراقی غافلگیرانه از رودخانه بهمن‌شیر گذشته و وارد آبادان شده بود، تنها دریاقلی متوجه حضور آنان شود و در آن شب پاییزی آبان ماه 1359 روی زین دوچرخه قراضه‌اش بنشیند و تا نفس دارد رکاب بزند؛ از میان چشمی دوربین‌های دیده‌بانان عراقی و قناسه به دست‌های ارتش عراق که تیرشان به خطا نمی‌رفت بگذرد و باز رکاب بزند تا این خبر را به مدافعان شهر برساند.

رسیدن دریاقلی همان و بنا شدن سد محکم نیروهای ایرانی برابر لشگر عراق همان؛ سدی از مقاومت که باعث شد دشمن به آن سوی بهمنشیر رانده شود.

آنهایی که روزهای آغازین جنگ ایران را تحلیل می‌کنند همه اعتراف می‌کنند که اگر دریاقلی جانش را پای رکاب زدن مداوم از بهمنشیر تا آبادان نگذاشته بود، آن لشگر عراقی شاید تا شیراز هم می‌رسید. می‌دانند که اگر او نبود آبادان با تلفاتی سنگین سقوط می‌کرد و باز پس گرفتنش نیازمند نبردهایی خونین‌تر و پرهزینه‌تر از فتح خرمشهر بود.

حالا باید بگوییم دریاقلی جان، ببخش که کمی دیر شد و 32 سال بعد از آن که جانت را گذاشتی پای رکاب، یادمان افتاد تو را اسطوره فداکاری کنیم، اما خب، می‌شود بیایی برای ما جای پطروس فداکار را پر کنی!

تا به حال داستان‌های زیادی در مورد این رویداد مهم تاریخی نوشته شده و چندین مستند و یک فیلم سینمایی هم از آن ساخته شده است. اما هنوز به رغم این تلاش‌ها این داستان وارد کتاب‌های درسی نشده بود.

به هرحال جدا از این کار زیبا و ارزشمند وزارت آموزش و پرورش، متأسفانه گاف بزرگی در طراحی این داستان در متن کتاب درسی رخ داده که در نوع خود جالب توجه است!

 طراح محترم گویا فراموش کرده و یا کاملاً بی‌اطلاع بوده که آبادان فاقد هر نوع کوه و ارتفاعات قابل ذکری است و دریاقلی را در میان کوه‌ها به تصویر کشیده که در حال رکاب زدن است و تانک‌های دشمن در ذوالفقاری را نیز در میان کوه‌های بلند نشان داده در حالی که ذوالفقاری "کوی" است به معنای محله و برزن و نه "کوه" ! و پوشش کنار رودخانه بهمنشیر نیز نخلستان است...


البته اینگونه گاف‌ها بی سابقه نیست و سال گذشته نیز وزارت آموزش و پرورش کتاب درسی «جغرافیای استان‌ها» را چاپ کرده که در آن زندگینامه «ایرج افشار سیستانی» پژوهشگر که هنوز در قید حیات است آمده، اما در این کتاب اعلام شده که وی در سال 1389، فوت کرده است!

امیدواریم وزارت آموزش و پرورش در انتشار مطالب خود که به نوعی دارای تأثیرات ذهنی زیادی بر نسل جدید کشور دارد دقت بیشتری بکند و همچنین زمینه اصلاح اشتباهات شاید سهواً را نیز در کمترین زمان ممکن فراهم کند.